Şimdi Ara

Misket oynayan son nesildik :'( (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
0
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden yerden bulduğumuz borularla duvarlara çıkmaya çalışırdık
    Eskiden komşunun dut bahçesine dalıp dut ağacına çıkıp bir güzel yerdik + yakalanınca dayak
    Eskiden , uçurtma yapardık.
    Eskiden, dert tasamız yoktu. Küçükken herşey çok daha güzeldi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypocrites -- 20 Şubat 2008; 0:29:08 >
  • Misket,cilli,bilye... Bunların üçüde aynı nesneyi tanımlamakta. Benim gibi çocukluğunuz değişik şehirlerde geçmişse ve bu nesnenin değişik varyasyonlarını biliyorsanız parmak kaldırın. Yöreden yöreye değişen bu nesnenin oyunları çok zevklidir. Kuyu,zehir, cengaver,koz,alman,amerikan,tek mi çift mi, 5 kuyu,mors vs vs. Ama en iğrenci İstanbul' da oynanan "tek mi çift midir?". Avuç dolusu misket bir kuyuya atılır girenlerin tek mi çift mi olduüuna bakılır. Hiç bir özelliği yok. En kazığı da Alman' dır. Misketi havadan vurmak ve en uzaktan vurabilmek evladır. Bilek gerektirir. En iyiler bu oyundan yetişir. En eğlencelisi kuyudan kuyuya koşturduğunuz zehir veya cengaver denilen oyundur. Kuyuları tamamlayıp diğer rakipleri oyundan çıkartmak müthiş zevklidir. Birde Mors veya koz denilen oyun vardır. Üçgen bir şekil çizilip cilliler içine doldurulur. Herkes eşit pay koyar. Bu üçgenden çıkartabildiğiniz sizin olur. Ama eğer sizin kaflik
    üçgen içinde kalırsa mors olur cortayı çekersiniz. Paylarda tekrar geldiği yere döner. Amerikan' da ise kalabalık durumlarda tercih edilir. Herkes dörder beşer bilyeleri yanyana dizer. Ondan sonra en uzaktaki başta olmak üzere herkes sırayla o uzun sırayı en sonda ki kişinin söylediği tarafa göre vurmaya çabalar. Eğer en baştan vurursanız bütün misketler sizin olur. En çok misket bu oyundan kazanılmaktadır.

• İçinizde Urfalık bilen var mı? (Misketçilerin bilmesi lazım)
  • Ağaçlara Dalmak gibisi yoktu o zamanlar ah ah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 20 Şubat 2008; 1:39:00 >
  • Bende 90lıyım bende çok oynardım artık çocuklar pc başından kafalarını kaldıramıyorlar.
  • Bende 90lıyım Power rangers ve batman oyuncaklarım vardı hala duruyo kimseye elletirmiyorum power rangers ile pokemonun çizgi filmlerini ne seyrederdim 17 yaşıma geldim pokemonun çizgi filmini görürsem gene seyrediyorum ah ah duygulandım
  • Hatırlar mısınız bilmem, tombik vardı:
    taşlardan veya tahta parçalarından bir kule dikeri topla vururduk.
    başka mesela yakan top vardı.
    Topla oynanan bunlar vardı

Ayrıca
    eşinden memnun musun vardı
    yüzük kimde vardı,
    bu tarz oyunları genelde 15-20 kişi toplanınca oynardık.

O günler çok güzeldi.
  • yay ve ok yapıp okun ucuna da gazoz kapağı; Şimdi anlatması zor bilen bilir.. yay için güzel hafif oval bir dal bulunudu. ip yerine lastik kullananlar olurdu ama oyuncak gibi olurdu olarınki. ince olmayan ip kullanılırdı. çift ip takardık ki fırlatma gücü fazla olsun.,hem de dayanıklı olsun kopmasın.. okun ucunada gazoz kapağını yamultarak takardık. sivri metal bir ucu olurdu. Bu şekilde olursa önde bir ağırlık oluşurdu hem dengeli gider rüzgardan etkilenmez, hem de 45 derecilik atışlarda çok güzel bir rota çızerek maksimum mesafeye giderdi. ha bir de o hızla çarpınca o sivri uç iyi tahribat yapardı, o da ayrı. Ben birde tahtadan kılıç yapardım. Çok basit , marongozda çıtalar vardı. uzun bir çıtaya kısa bır çıtayı çivilerdiık o kadar. sonradan plastik olanlar çıktı. bilmem hatırlarmısınız dip kısmında aslan kafası vardı ,gözleri kırmızı renk.. kını da vardı bunların

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 20 Şubat 2008; 9:07:43 >

• BEYLER SAPANI UNUTTUK
  • Bilyesinden topuna sapanına tasosuna çizgi fimlerine kadar herşeyi dolu dolu yaşadım.

küçükken bizde herkeste sapan bulunurdu ava çıkardık.abimlerin ellerinde büyük sapanlar bende küçük var.yaş daha 5.ben poşetle taş taşırdım abimlere.az kuş vurup yemedik.ahh ahh..ne mors ne kuyu ne baş oynardık.1 poşet evde duruyor,ve dağıttım ondanda fazla bilye istemediğiniz kadar vardı .şimdi ise ne var? çocukların oynadıkları ne var? bilgisayar yemişim bilgisayarı artık küçük çocuklar bile başından kalkmıyor bizim gibi....bu böyle uzanıp gider..bu taso bilye vsvs bu konularda çok dayak da yemişimdir

• Yazılanları okudukça inanınki gözlerim doldu ,kaç para verip geçmişi satın alabiliriz,şimdi nerede o günler ? pinokyo model bisikletim nerede lan benim işi bırakıp sokağa çıkıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: experienced

Yazılanları okudukça inanınki gözlerim doldu ,kaç para verip geçmişi satın alabiliriz,şimdi nerede o günler ? pinokyo model bisikletim nerede lan benim işi bırakıp sokağa çıkıyorum.

işte üstad herkes demek istediklerimi anlıyor birde ben doğduğumdan beri burdayım çocukluğum burda geçti artık bilgisayarlar var ne çocuklar var ne misketler var

inanın benimde sizin küçüklüğünüzü okurken gözlerim doluyor zaman zaman okuldan gelirken durup oynadığımız yerlere bakıyorum dokunuyorum hep derdim büyüğünce çok şey olucak kız arkdaşlarım bilgisyarlarım vs ama şu anda farkındayım ki hiçbir geçmiş kadar değerli değilmiş

• quote:

Orjinalden alıntı: Gny*

Kuki oynayan var mıydı?
    Saklambaçın topla oynanan versiyonu.

biz ona kukla diyorduk tombikte cok güzeldi ya taşları üstüste koyup topla devirmek..

ahh ahh eski günler
  • off off ne günlerdi be 86'lıyım bende. Misket az oynamazdık bizde. Şimdi hiç biri kalmadı, çocuklar evde pc oynuyo artık. Gece dışarı çıkar "ıslık" oynardık. Bilen var mı ıslık oyununu?
  •  Misket oynayan son nesildik :'(

• Ulan oyun programcısı bulup şu eski oyunları yaptırmak lazım aslında.
    Cilli, kuki, tombik falan pc'de oynuyosun ne güzel olurdu be.
    Bir de online olsa off off.
    Yatırımcı falan varsa hiç kaçırmasın böyle bir şeyi, cilli pc game. Vay be!
  • Ben Hiç Misket oynamadım.
  •  Misket oynayan son nesildik :'(

bunu hatırlıyor musunuz :)):):):) ghostbusterrrr :)

Misket oynayan son nesildik :'(

ya bunu ? ? ? Şirinler yeni nesillerde bilir :) :) :)

VEEE EFSANEEEEEEEEEEE.... TSUBASA....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thekodz -- 20 Şubat 2008; 17:33:50 >

• ben 94 lüyüm bizde misket oynuyoruz.Site içinde olsada küçük alanda oynuyoruz evde hala duruyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.