Şimdi Ara

Miras paylaşımı - ayrı ayrı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlarım,


    Babamızı kaybettik. Biz 3 kardeşiz ve annem de sağ.


    Babamızdan 4 tane daire kalıyor. Evlerin değeri birbirine yakın ve herkes de zaten şu an bir dairede kalıyor ve hepimiz oturduğumuz daireyi üzerimize almak istiyoruz. Mutabıkız. Gerekirse sözleşme de yapacağız.


    Bu konuda tapuda kısa bir araştırma yaptık, akıllara ziyan bir bilgi aldık, teyit etmek istiyorum, bilen bir arkadaşımız varsa.


    Herkesin payına düşen ve alacağı daire belli olduğu için gidelim, veraset intikal vergisi ile tapu harcını ödeyelim ve herkes de kendi dairesinin tapusunu üzerine alsın diye düşündük. Tapuda görevli biri dedi ki, önce daireleri müşterek olarak alacaksınız, hem veraset hem tapu harcı ödeceyeceksiniz, sonra da herkes bir birine hisselelerini satacak, bir daha tapu harcı ödeyeceksiniz. Yani 2 olacak. Direk kendi üzerimize alamayacağız. Ben almak istediğim dairenin %25'ini alacağım. %75'ini kardeşlerimden ve annemden devir alacağım, ben de kendi diğer %75 paylarımı devredeceğim. O zaman sözleşme yapmanın ne anlamı kalıyor? Devlet 1 mirastan 2 kere tapu harcı almak için mi böyle kural koymuş bilemedim.


    Özetle herkes bir daireyi nasıl üzerine alabilir?








  • Tamamen yanlış ve yanıltıcı bir beyan. Önce mirasçılık belgesi almanız gerekir. Sonra tescil istemini de içerir vaziyette noterden bir miras taksim sözleşmesi yapıp tapuya gittiğinizde işleminiz yapılır. Tapu memurunun bunu bilmeme olasılığı yok. Size niye böyle demiş anlam veremedim.

  • Başınız sağolsun, sonuç ne oldu? Bizim de miras süreci olacak, önemli bilgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 21 Ağustos 2023; 17:53:42 >
  • Türkiye hukuk sisteminde en uzun süreli olan miras davaları ve imar davaları. Bir tarafta şahıs parsellerin bir türlü bölünememesi (özellikle İstanbul da çok) bir tarafta da yıllarca bitmeyen miras davaları.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.