Şimdi Ara

Mirana Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mirana, daha oyun başında 5 saniye stun avantajı ile müthiş bir ganker, sahip olduğu leap skilli ile iyi bir escape avantajı olan, gözde herolarımızdan birisi.İnvoker'ın ardından en çok oynanan 5.hero konumunda.

www.dotabuff.com
    Heroes - Most Played, This Month
    http://www.dotabuff.com/heroes/played

Mirana ile 17 maçta %76.5 win rate oranım var şuan
    dotamax.com
    Dotamax - 做国内第一游戏数据门户
    http://dotamax.com/player/match/124294557/?hero=9

Bu maçlardaki tecrübelerimden bir rehber hazırlamaya karar verdim.Bugün oynadığım örnek bir maç, izleyebilirsiniz.Mirana tamamen pratik herosu özellikle sacred arrow skilli için.Tecrübede gerekiyor kesinlikle.Rakibin nereye gidebileceğini kestirmelisiniz.
    http://dotamax.com/match/detail/852510200/

Mirana Rehberi

Mirana her rolü oynayabilecek kapasitede bir hero diyebiliriz.Yeri geldiğinde carry yeri geldiğinde support yeri geldiğinde solo hardlane ve yeri geldiğinde mid gidebilir - ki ben buna karşıyım ama takımda mid gidebilecek hero yoksa olabilir -

Mirana'nın artılarını sayacak olursak;

5 saniyeye kadar stun avantajı
    Joker bir hero olması, her role uyabilir
    Takımınızı kurtarabilecek veya karşı takımı avlamaya imkan verebilecek harika bir ultimate yeteneği
    Starstorm yeteneği ile lane'i rahatça pushlayabilir
    Oyunun her safhasında etkili

Eksilerine bakalım;

Squishy sıfatını koyabileceğimiz bir hero.Düşük hp problemi
    Düşük başlangıç hasarı
    Oyun başında mana problemi çekebilir
    Dust,sentry ward,gem gibi itemlarla ultimate'i kolaylıkla etkisiz hale getirilebilir.Ava giderken av olabilirisiniz.

Başlangıç itemları:

Mirana Rehberi

Mirana Rehberi

Mirana Rehberi

Bu itemlardan sonra eğer support gidiyorsanız ward veya kurye alırsınız
     Mirana Rehberi

Mirana Rehberi

Eğer support oynamıyorsanız Wraith Band'ın parçalarını alıp, tamamlayabilirsiniz.
     Mirana Rehberi

Roamer gitmeyi düşünüyorsanız bundan sonra item bottle olmalıdır.Hatta semi-carry gidilirkende alınabilir bir item bottle.
     Mirana Rehberi

Mirana'da genellikle phase boots veya power treads tercih edilir.
     Mirana Rehberi

Mirana Rehberi

Benim tercihim phase boots'tan yana.Mirana'nın eksilerinde saydığımız düşük base damage bu itemla bir nebze kapatılabiliyor ve ayrıca aktifinin verdiği hızda kesinlikle mirana gibi bir hero için gerekli bir özellik.
    Phase boots'un ardından Rings of Aquila alınmalıdır.
     Mirana Rehberi

Rings of Aquila, Mirana için oyun başı core itemdır diyebiliriz.Mirananın eksik olduğu statlar için iyi bir item.Yanında verdiği mana regen,armor da cabası.

CARRY MİRANA

Carry oynanıyorsa phase bootstan sonra ilk item mjollnir olmalıdır.Peşinden manta style aldıktan sonra gerekirse bkb gidilebilir.

Mirana Rehberi
     Mirana Rehberi

Karşıda phantom assasin,riki,brewmaster vb gibi herolar varsa true strike için monkey king bar alınabilir.Faceless void'e mkb'nin işlemediğini hatırlatıyım bu arada

Mirana Rehberi

Eğer mkb gidilmiyorsa butterfly,daedalus tercih edilecek itemlar olmalıdır.

SEMİ CARRY MİRANA

Phase bootstan sonra yasha gayet ideal bir item olur semi carry oynanıyorsa.
     Mirana Rehberi

Peşinden eğer karşıda bloodseeker,doom gibi herolar varsa linken tercih edilmelidir.
     Mirana Rehberi

Linken ihtiyacı yoksa Diffusal blade yine gerekirse tercih edilecek bir item olmalıdır.
     Mirana Rehberi

Peşinden yasha'yı manta style a tamamlayabilirsiniz.
     Mirana Rehberi

Manta ardından alacağınız itemlar biraz oyunun durumuna göre değişebilir.Mesela assault cuirass çıkabilirsiniz eğer takımınızın ihtiyacı varsa.( Karşı takımdaki Death Prophet'ın ultisinin etkisini azalmak için vs.)
     Mirana Rehberi

ROAMER MİRANA

Takımınızda çok sayıda mana ihtiyacı olan hero varsa arcane boot çıkılabilir.Yukarda belirttiğim gibi bottle alınması faydalı olur

Aquila'nın ardından urn of shadows veya medallion gidilebilir.
     Mirana Rehberi
     Mirana Rehberi

Yine drum takıma katkısı açısından bu itemlardan sonra tercih edilebilir.
     Mirana Rehberi

Oyunun gidişatına göre Pipe of Insight, Necronomicon ve mekansm(mekansm erken olmak kaydıyla), Orchid Malevolence,Eul's Scepter of Divinity alınabilecek itemlardan.
     Mirana Rehberi
     Mirana Rehberi
     Mirana Rehberi
     Mirana Rehberi
     Mirana Rehberi

Mirana'nın genel olarak item buildini az çok anlatabilmişimdir umarım.Support mirana'da ekstra olarak kurye ve ward alınmalı.Support mirana oynayanlar aynen roamer mirana item buildini tercih edebilirler.

Skill buildine gelirsek sabit bir skill build üzerinden gitmeyin kendiniz durumun ihtiyaçlarına göre seçin hangi skille vereceğinizi.Ama mutlaka oyun başında (2-3 lvlda) 1 kere leap yeteneğine verin.Arada görüyorum mirana ultisine 10 levela gelmiş daha yeni veriyor.Bunlar yanlış hareketler sakın yapmayın 6 levelda verin ultiye ne zaman lazım olacağı belli olmaz.Ben genelde 1 leap,2 sacred arrow verdikten sonra starstorum fullerim ilk önce.

Mirana ile ilgili aklıma gelen önemli bilgileri aklıma geldikçe aşağıda paylaşacağım.

* Leap yeteneği sayesinde sniper'ın ultisini missleyebilirsiniz.Tam ult size varmadan leap yaparsanız sniper ultisi boşa gider.
    * Mirana, Bane'in Nightmare skilli sayesinde Bane ile gayet iyi bir ikili olabilir.Bu komboyu arkadaşınızla kullanabilirsiniz.
    * Bir anda yüksek hasar veren herolar karşısında mirana zorlanır ona göre pickleyin. ( Qop,lina,lion vs )
    * Starstorm skilli görünmezlere hasar vermez.
    * Yine aynı bane gibi shadow demon ile de gayet iyi bir ikili olabilir mirana.Shadow demon'un disruption skilli ve sacred arrow kombosu ile garanti kill çıkarabilirsiniz.
    * Duruma göre ghost scepter alınması gereken önemli itemlardan birisi kesinlikle. Her item builde ayrı ayrı yazmak yerine buraya yazmak istedim.
    * Ultinizi takımın carrysini kurtarmak için kullanmaktan çekinmeyin.
    * Zeus'un ultisi, mirananın ultisi aktifken kullanılırsa sizi ve takımınızı açığa çıkarır

İlk rehberimdi yorumları,önerileri bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZacDoUrden -- 24 Ağustos 2014; 20:36:30 >

• Güzel olmuş eline sağlık, yalnız ben genelde desolator gidiyorum aquiladan sonra bilmiyorum alışkanlık mı, özellikle sup mirana oynuyorsanız carryleriniz için -7 armor vermek yararlı oluyor. Lakin x2 1600 çıkmak bazen zor olabiliyor başlarda. Başlarken ben de Wraight Band'e tamamlıyorum aksi halde LH/deny yapabilmeniz zorlaşıyor iyicene.

Aklıma geldikçe ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 24 Ağustos 2014; 2:35:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobafett

Güzel olmuş eline sağlık, yalnız ben genelde desolator gidiyorum aquiladan sonra bilmiyorum alışkanlık mı, özellikle sup mirana oynuyorsanız carryleriniz için -7 armor vermek yararlı oluyor. Lakin x2 1600 çıkmak bazen zor olabiliyor.

Aklıma geldikçe ekleyeceğim.

Bende öyle oynardım hocam önceden, ama bence sizin de dediğiniz gibi alışkanlık sanırım.Şimdi oynadığımız hero ne bileyim naix,lycan falan değil ki.O yüzden sadece hasar veren bir item almak bana göre mirana için uygunsuz.Mirananın olayı hasar değil pek.Ama tabii ki yanlış bir item tercihi olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZacDoUrden -- 24 Ağustos 2014; 2:35:34 >
  • oyunda nerdeyse her görevi yapan nadir herolardan banagöre carry mirana oynarken deso+mjo+manta+bkb+butterly gibi itemler kasılabilir sıarsı önemli değil başka itemlerde kasılır ama late gamede diğer hard carrylere göre hiçbir özelliği yok ne yazikki
  • Bu heroyu hard carry e zorlamak mantıksız geliyor çok çok iyi farm lazım o zaman omni bile carry oynuyor zaten. Max semi cary denenmeli bence. Bana sorarsan en iyi gankererden biri support rolünde çok iyi üstlenebilir bkz bane+mirana bkz okun olayım at beni mirana replikleri türkler tarafindan kullanılmaktadır. Emeget saygı rep ini verdim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entüisyonist -- 24 Ağustos 2014; 2:44:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mirana'dan carry olmaz, bence carry kasmayın. Ne kadar kasarsanız kasın chain-stun'ı geç tek stun'a ölürsünüz, dps değil utility olmalı amacınız. Bir de bottan sonra Deso kasan tipler görüyorum ki Allah onları kahretsin, siz yapmayın. Ultiye de her mümkün olduğunda verin ve haritaya sık sık bakın, her an birileri ultiye ihtiyaç duyabilir. Uyursanız ve adam ölürse en iyi ihtimalle sadece söver, rage de atabilir tabi. Başlangıçta wraith band'in recipe hariç itemlerini almayı ihmal etmeyin, Mirana'yla last hit almak zulüm gibi early'de, çok fazla deny yersiniz. Damage eksiğinden dolayı Phase bence de doğru tercih olur. Hangi build olursa olsun bottle alın bence, hem midinizin rün kontrolüne yardımcı olursunuz. Ama bottle'ınız olsa da, alabilecekse midinizin rünü almasına izin verin, dün Ember oynarken tam rünü alıyodum gerzek Mirana leap atıp rünü elimden aldı reportladım. İlla Deso kasıcaksanız ilerleyen safhalarda kasın ama Orchid ve Diffusal gibi iki tane çok işe yarayacak item var Deso yerine alınabilecek, bence bu ikisinden birini tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 24 Ağustos 2014; 6:30:05 >

• Katılmıyorum.Phase ve erken cıkılacak deso(15-20 arası) iyi mesafeden ok tutturulursa cok fazla kill aldırır soloyken bile.

miranadan 30-35'e kadar çok da saglam carry olur. tabi hard carry olmaz ama leap ile istediğiniz anda combata girip çıkabilirsiniz zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    @@@@@Darkeden Rehberi@@@@@
    18 yıl önce açıldı
    Ap Shaco Rehberi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mirana ultisi varken (invisken) zeus ulti atarsa damage vurmaz sadece yerinizi gösterir.

• rehberinin sadece şekil amaçlı olacağı herolardan birisi.. gidilen buidller, alınan itemlerin hiçbir önemi yok. arrow tutmadığı sürece hiçbir işe yaramayan gereksiz birisi olursunuz oyunda. tüm mesele o arrow.
    onu da rehber okuyarak değil, oynayarak, pratik yaparak öğrenirsiniz. botlara karşı denemeyin pudge hook bile zor yiyorlar, son saniyede kenara çekiliyor kansızlar...
    ayrıca karşıda abaddon varken mirana tercih etmeyin, tercih ediyorsanız bile onun olduğu lanelerden uzak durun. tek bir aphotic shield 5 sn stunu çöpe atıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: northhunter

Mirana ultisi varken (invisken) zeus ulti atarsa damage vurmaz sadece yerinizi gösterir.

o kadar fanteziye gerek yok, smoke almaları yeterli...
  • quote:

Mirana ultisi varken (invisken) zeus ulti atarsa damage vurmaz sadece yerinizi gösterir.

ilk seferi açığa çıkartır, 2. seferi damage verir (Refresher).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nihilanth

quote:

o kadar fanteziye gerek yok, smoke almaları yeterli...

Hocam rehberde mirana ulti atilmisken zeus ulti damage atar yaziyordu. Onu tekzip icin yazdim.

• güzel rehber olmuş. Gang ve kaçma potansiyeli yüksek bir arkadaş Mirana. Büyüleri ile ilgili basit bir kaç cümle ile eklenti yapayım ben de.

Oku düşmanların koşu yoluna doğru hesaplayıp atın, çok basit bir mantık belki ama bunu uygulamayan çok oyuncu var ne yazık ki. Hareketlerini izleyin bir süre gerekirse ona göre tahmin edin, çok hızlı gitmez ok ve karşı taraf önceden görürse kaçabilir rahatça (bu da az uygulanıyor, genelde oka kafa atmayı seviyorlar,çizgi filmlerde kafasına ağaç düşen tiplerin düz kaçması ile aynı olayı yapanlarda var...) Okun mümkün mertebe düşmanın kör noktalarından atın, son anlarda görüp heyecanlansın.
    Leap atarken gideceğiniz düşeceğiniz yere bir bakın, gidipte düşmanın kucağına veya sıkışacağınız bir yere (özellikle ilk seviyelerde creeplerin arasında sıkışmak hoş olmaz) Kaçmaya yaradığı gibi kovalamaya da yarar ama tuzaklara girmeyin, arkadaşın da dediği gibi çok kolay ölen bir hero.
    Görünmezlik çok yararlı bir ulti, boşa atmayın ama turşusunu da kurmayın. Takım arkadaşlarını kurtarmak veya hızlı bir gang atmak için kullanmaktan çekinmeyin.

Ben genelde phaseden sonra diff.blade ve orchid çıkarım. Shiva ve Skadi ile fantazi yaptığım zamanlarda olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

güzel rehber olmuş. Gang ve kaçma potansiyeli yüksek bir arkadaş Mirana. Büyüleri ile ilgili basit bir kaç cümle ile eklenti yapayım ben de.

Oku düşmanların koşu yoluna doğru hesaplayıp atın, çok basit bir mantık belki ama bunu uygulamayan çok oyuncu var ne yazık ki. Hareketlerini izleyin bir süre gerekirse ona göre tahmin edin, çok hızlı gitmez ok ve karşı taraf önceden görürse kaçabilir rahatça (bu da az uygulanıyor, genelde oka kafa atmayı seviyorlar,çizgi filmlerde kafasına ağaç düşen tiplerin düz kaçması ile aynı olayı yapanlarda var...) Okun mümkün mertebe düşmanın kör noktalarından atın, son anlarda görüp heyecanlansın.
    Leap atarken gideceğiniz düşeceğiniz yere bir bakın, gidipte düşmanın kucağına veya sıkışacağınız bir yere (özellikle ilk seviyelerde creeplerin arasında sıkışmak hoş olmaz) Kaçmaya yaradığı gibi kovalamaya da yarar ama tuzaklara girmeyin, arkadaşın da dediği gibi çok kolay ölen bir hero.
    Görünmezlik çok yararlı bir ulti, boşa atmayın ama turşusunu da kurmayın. Takım arkadaşlarını kurtarmak veya hızlı bir gang atmak için kullanmaktan çekinmeyin.

Ben genelde phaseden sonra diff.blade ve orchid çıkarım. Shiva ve Skadi ile fantazi yaptığım zamanlarda olmuştur.

Bu noobu dinlemeyin :P
    Sen nerelerdesin yoksa sahalara geri döndün mü bizim haberimiz yok ?

• bobafett kullanıcısına yanıt
    Yakalandık :P

Ben iyice elimi ayağımı çektim yeşil sahalardan, Techies gelsin o zaman jubilemi yapacağım bir süre oynarak.
  • eger oyun başından itibaren düzgünce kill alırsanız ve farm yaparsanız carry mirana çok can yakar bu heroda avcı carrylerdendir bütün oyun 40 dk farmla voide kafa tut olmaz avlaya avlaya snowballayacaksın orb hakkını kesinlikle desodan yana kullanın karsıda warlock yoksa mjollnir ve deso aynı anda yapılabilir fakat cidden dövücü olmak istiyorsanız şu buildi izleyin önce direk aquila rushlayın ardından phase alın pt mirananın itemi değildir bana göre phase ile daha hızlı koşar dmg açığını kapatırsınız adamları yakalarsınız. aquila phase 7 8 dkya bitse de sorun olmaz ardından direk Mithril Hammer alın desonuzun ilk parçası olacak.Sürekli ganklara çıkın ultiyi saçmasapan bekletmeyin arkadaşlarınızı kurtarmak için atın. KESİNLİKLE İLK STARFALL FULLEYİN.8-9 dkda fullenmiş bir starfall ile çok rahat solo adam kesebilirsiniz. q yü atmadan önce adamların dibine girin kesinlikle. Desodan sonra manta, sonra cuiras , sonra bkb , en son da iki seçeneğimiz var , karşıda savuşturma heroları varsa mkb çok vuran herolar varsa butterfly takımda tfde tanklayan biri varsa kesinlikle daedalus alınmalıdır.

Mirana düzgün oynandıgı takdirde her carrye kafa tutabilir bunu unutmayın tek stununuza bakar sallayın 5 sn stunu sonra adamları evire çevire dövün.

Eğer roam yapacaksanız ilk iteminiz her zaman drum olsun. sonra medallion of courage çıkın roam için felaket bir item. en son olarak da okları tutturun yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: DotacıKURABİYE

eger oyun başından itibaren düzgünce kill alırsanız ve farm yaparsanız carry mirana çok can yakar bu heroda avcı carrylerdendir bütün oyun 40 dk farmla voide kafa tut olmaz avlaya avlaya snowballayacaksın orb hakkını kesinlikle desodan yana kullanın karsıda warlock yoksa mjollnir ve deso aynı anda yapılabilir fakat cidden dövücü olmak istiyorsanız şu buildi izleyin önce direk aquila rushlayın ardından phase alın pt mirananın itemi değildir bana göre phase ile daha hızlı koşar dmg açığını kapatırsınız adamları yakalarsınız. aquila phase 7 8 dkya bitse de sorun olmaz ardından direk Mithril Hammer alın desonuzun ilk parçası olacak.Sürekli ganklara çıkın ultiyi saçmasapan bekletmeyin arkadaşlarınızı kurtarmak için atın. KESİNLİKLE İLK STARFALL FULLEYİN.8-9 dkda fullenmiş bir starfall ile çok rahat solo adam kesebilirsiniz. q yü atmadan önce adamların dibine girin kesinlikle. Desodan sonra manta, sonra cuiras , sonra bkb , en son da iki seçeneğimiz var , karşıda savuşturma heroları varsa mkb çok vuran herolar varsa butterfly takımda tfde tanklayan biri varsa kesinlikle daedalus alınmalıdır.

Mirana düzgün oynandıgı takdirde her carrye kafa tutabilir bunu unutmayın tek stununuza bakar sallayın 5 sn stunu sonra adamları evire çevire dövün.

Eğer roam yapacaksanız ilk iteminiz her zaman drum olsun. sonra medallion of courage çıkın roam için felaket bir item. en son olarak da okları tutturun yeter.

Hocam güzel açıklamışsınız ama bence mirana her carrye kafa tuatar kısmına katılmıyorum 5 sn stunu var ama tutturmak lazım akıllı bir adama o stunu tutturmak zor bence birde tflerde mirana karşı carrye 5 sn stun atcak değil ya karşı carry akıllıysa alır bkbyi diyelim void gider ulti açar keser miranayı anti mage açar mantayı skull basher varsa bash yer mirana zaten anti mage hızlı hero gene keser phanom lancera karşı mirana hiçbirşey yapamaz plnin ilizyonları yer bitirir miranayı terrorblade mesela ulti falan atar en kötü ilizyonu+e si çok sağlam başka lunayı belki alırmı bilmiyorum ama luna alır gibi geliyor aklıma gelenler bunlar yani mirana her carrye kafa tutamaz ama kastırırlarsada miranayı oyun ortası özellikle çok sağlam olur ama late gamede kendisine eş farmlamış bi hard carrye göre şansı olacağını düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeunes Turc -- 30 Ağustos 2014; 0:54:16 >

• işte böyle düşündüğünüzden miranayı güçsüz sanıyorsunuz öncelikle karşıda void varsa önden fedai gibi yürümeyeceksin ultisini mi açtı bas arrowu suratına kaç kere yaptım bunu anti mage mi var karşında yine arkada duracaksın sniper gibidir mirana anti başkasına vururken 4 - 5 snsini alır mirananın antiyi kesmesi phantom lancer demişsin phantom lancerin illüzyonları miranaya hiçbişey yapamaz kardeşim leap diye bir skilli var bu heronun illular sana gelince at leapi kaç ultin var escape skilin var carry demek 1v5 rampage atan değil takımıyla oynayıp oyunu kazandırandır ve kaç kez +70 dk lık oyunu miranayla alanları gördüm / aldırdım :D void anti mage bu herolar bi hataya bakar aralarına girdin void bi yanlış ulti açsa hiçbi işe yaramaz.. ki zaten birazcık olsun düşünürseniz bütün takımın hepsi 475 yarıçaplı alanda durmaz. anti mage mi diyorsun? mirana sağ klik carrysi ultisi ne atıcak ki takımına 400? yoksa 450? bilmiyorum.Bu heroyu duzgun oynadıgınız takdirde her türlü heroyu indirebilirsiniz basın invisi gidin takımınızla öldürün.5 sn arrow atmak çok da zor bir iş değil mesela adam farmlarken beklerseniz melee/range creeplerin arasına attığınız takdirde genelde tutacaktır. umarım anlamışsındır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.