Bildirim
Minolta AF 50mm F1.7 ya da Sony AF DT 50mm F1.8 SAM ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
güncel -
-
minolta da metal, sony de plastik bağlantı var gövdeye... minolta baya bi keskin ve afsi hızlıymış -
50mm ler aslında perspektifleri ve açıları nedeni ile FF ler için çok uygun ve tercih sebebi. Eğer apsc kullanıyorsanız 35 1.8 tavsiye ederim ki FF de yaklaşık 50 verir. -
minolta malzeme kalitesi olarak daha iyi ancak ben sony 50mm 1.8 aldım acıkçası minoltanın 2. elinin pahalı olması bunda cok etkili.Ayrıca sam 50mm oldukça keskin hatta bence mınoltadan daha keskin ve daha dogru renkler verıyor. -
Eski lenslerin yeni dizaynlarında genelde köşeler ve yeni kaplamalarla iç yansımalar ve CA sorunları düzeltiliyor. SONY yeni SAM serisi ile "ucuz ama yeteri kadar iyi" lensler üretiyor. Ben NEX3 üzerinde 85mm f2.8 kullanıyorum. Herşeyi plastik (camlar hariç), kesinlikle çok ucuz bir yapısı var ama optik olarak çok çok iyi, ve sudan ucuz aldım.
Minolta tam kare uyumlu, ileride A850 veya A900'e geçecekseniz yatırım olabilir. Eğer böyle bir planınız yoksa SONY de çok iyi seçim. Özellikle karşıdan veya yandan ön elemana gelen ışığa direnç bazen çok önemli oluyor, SONY bu konuda Minolta'dan daha başarılı. -
quote:
Orijinalden alıntı: PlutosDaddy
http://www.lenstip.com/121.1-article-A_history_of_Sony_Alpha_-_Minolta_AF_50_mm_f_1.7_versus_Sony_DT_50_mm_f_1.8_SAM_Introduction.html
bu linki inceleyince minoltadan vazgeçtim.. çünkü minoltada flare oluşuyor
ayrıca görüntü kalitesi sony de daha iyi.. sony alacam ama...
ama alacak yer bulamadım... nerde satılıyo bu meret ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ölü ozan
quote:
Orijinalden alıntı: PlutosDaddy
http://www.lenstip.com/121.1-article-A_history_of_Sony_Alpha_-_Minolta_AF_50_mm_f_1.7_versus_Sony_DT_50_mm_f_1.8_SAM_Introduction.html
bu linki inceleyince minoltadan vazgeçtim.. çünkü minoltada flare oluşuyor
ayrıca görüntü kalitesi sony de daha iyi.. sony alacam ama...
ama alacak yer bulamadım... nerde satılıyo bu meret ?
bende minolta aldigima pisman oldum. bu linktede karsilastirma var.
link
ebayda var 105€ gumruk sorunu olmaz sanirim
link
-
ebaydan hiç alışveriş yapmadım
güvenilir mi ki ?
kaç günde gelir ? kargo ne tutar ? gümrükte takılır mı ?
225 tl ye geliyo fiyatı lensin
başka ne öderim ? -
http://elektrostar.blogspot.com/2010/11/sony-50mm-f18-sam-dt-lens-sfr-kutusunda.html
GG üzerinde dükkanı da var, bildiğim kadarıyla güvenilir bi satıcı olması lazım. Bi irtibata geçin isterseniz. -
50mm buldurdum bi firmaya bakalım kaç para değecek... 400 den aşağı olmaz heralde dediler ama bakacaz -
İyi günler,
Minolta 1.7 kullanıyorum, Minolta 1.4 de deneme şansım oldu.
Eğer 50mm kullanma konusunda (fotoğraf çekimlerinizin çoğu) eminseniz
Sigma 50mm f1.4 tavsiye ederim.. -
ya f1.8 den dolayı almak istedim
50mm den dolayı değil
ama birisi oda içinde f1.4 bile zorlar dedi
iyice kafam karıştı -
Bu iki lensten Sony 1.8 daha hızlı focus ve F/2.2-2.8 de verdiği keskin sonuç yüzünden Sony1.8 i seçerdim.
Bütçe müsaitse Sony 1.4 -
Diyafram açıklığı bir yere kadar avantaj sağlar aslında... iso, ışık kullanımı vs.
eğer daha açık diyafram önemli olacaksa canon sistemde 50 1.2 var bildiğim kadarı ile
manuel sistemde leica 0.95 var (çook tuzlu bir fiyatı var) birde Zeiss 0.75, ama çok absürt tabiki... -
bu lensi yeni aldım
lakin 500 küsur foto çekerken - kit lens -
bu lens ile 200 fotoda pil bitiyor -
quote:
Orijinalden alıntı: Ölü ozan
bu lensi yeni aldım
lakin 500 küsur foto çekerken - kit lens -
bu lens ile 200 fotoda pil bitiyor
Aldığı ışık ve çektiğin fotoyu işlerken harcadığı efor daha fazla olabilir. ama o kadar farketmemesi lazım.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X