Şimdi Ara

Mini DV kullanıcılar, 'kasetlerde aradığınızı bulma' işini nasıl hallediyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Baştan, kaset sayısı azken, fazla sorun olmuyor elbet! Ama zamanla, kasetler çoğaldıkça, aradığını şıp diye bulmak baya bir sorun haline gelebiliyor?

    Şu anda bu sorunun çözmek için kullandığınız yöntem ne?

    Bu işi yapmanın doğru şekli nedir?
    Bu konudaki profesyonelce uygulamalar ne olabilir?

    Teşekkürler.



  • Bu konuyu çok geç gördüm ama yine de yazayım istedim. Kaset sayısı artınca yapman gereken en iyi şey bence arşiv ve time code sistemi oluşturmak. Televizyonlar, haber merkezleri ve production şirketlerinde böyle bir işlem uygulanır. Ancak bunu kasetler biriktikten sonra yapmak hayli zor bir iştir. Her kaset bitiminde bu işlemi yapmaya başlamış olsaydın çok rahat ederdin. Şöyleki;

    Kasetlere sıra numarası ver. Daha sonra bilgisayarda bir excell dosyasına her kasetin içinde ne olduğunu yaz. Eğer bunu kasetleri izleyip time code larını alarak yaparsan o zaman çok daha pratik bi bulma yöntemin olur.

    KASET 1:

    00:00:01" - 00:10:12" Galata Kulesi'nden boğaz çekimleri
    00:10:13" - 00:15:20" Beşiktaş'tan Kadıköy'e vapurla gidiş. Martı çekimleri
    00:15:21" - 00:19:10" Fenerbahçe - Hacettepe maçının (7-0) golleri

    vb. şekilde bir arşivleme yapabilirsin. İstersen bu sayfaların birer çıktısını alıp kasetlerin içine de koyabilirsin. Böylelikle çok acil durumlarda bilgisayarı açmak zorunda kalmazsın. Bunun dı.şında arşiv programları var ama benzer bir sistem kullanıyorlar




  • Heh, buldunuz tabi gariban takımı... övünün bakalım 7-0 diye:)

    Her neyse, cevabın için saol! Baya detaylı bir işmiş!

    Bir laf vardır, "zararın neresinden dönersen kardır" diye... En azından bundan sonrakileri daha sıkı bir takibe almaya çalışayım...

    Bu arada, benim gençliğimde VHS ve Beta kasetler için "kaset sarıcılar" vardı!
    Böyle bir cihaz olabilir mi Mini DV'ler için?
    Bunu soruyorum, çünkü saklama koşullarında, "dik olarak ve de başa sarılmış olarak" saklanması öneriliyor. Nemli olmayan bir ortamda...

    Bir de sanki, bu hüsnü kuruntu da olabilir tabi, benim HC9 ya da Canon bişi bişi, ileri-geri sararken, uygun bir mekanizma ile, bandı kafadan ayırmakta, sürtünmesini ve de aşınmasını engellemekte!?!?
    Böyle bişiler var mıydı??
  • 1 tb hard drive al mini dv leri vtrsi olan bi yerden dv olarak hard drive a aktar kasetler dv kaıt oldugu için 35.382 Mbit/s dir bunu yaparken kaset de i video progressive se progeressive interlace se interlace olarak aktar. kaetler hdv ise hdv olarak aktar. kasetler netse o formatı bozmadan aktar.
    aktradığın görüntülerin saati dv kayıdı olan kaetler iin saatei 14 gb eder. 1 tb hard drive a 80 tane kasedi kayıpsız bir şekilde aktarabilirsin.
  • Hard Diske aktarma işi riskli olur. Silinmememesi gereken görüntüler kayıp edilebilir. Yedeklemeli çalışmak gerekir. Arşivlenmesi gerekli önemli işler için en sağlıklı yöntem yine orjinal haliyle saklanmasıdır.
  • Saklama koşullarına uyulmasının yanısıra bir iki ayda bir kasetleri sona kadar sarıp tekrar başa sarmak gerekir ki yapışma olmasın. Tabii ki nemli olmayan kuru bir ortamda saklamak çok önemli. HDD ye aktarmak bir arşivleme yöntemi olabilir ancak bu sadece ara sıra görüntüleri işlemek gerekiyorsa kullanılabilecek bir yöntemdir. Örneğin bir magazin programı yapıyorsanız ve size Hülya Avşar'ın görüntüsü sık lazım oluyorsa bunu HDD de saklayabilirsiniz. Ancak kesinlikle nihai arşivleme yöntemi değildir. Görüntüleri kaset oklamak saklamak en iyisidir.

    Bu arada bir çok kamera hızlı ileri gerilerde kafayı banttan ayırır. Bu hem hem kafayı hem de bantı korur.
  • :) Amma detaylı işmiş ha...

    1-2 ayda bir ileri geri sarmak gerektiğini bilmiyordum!
    Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler!
    Bunlar bence "vital" bilgiler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elimizden geldiğince bildiğimizi paylaşmaya çalışıyoruz ama maalesf böyle durum. Eğer nemli bir ortamda bulunmadığına eminsen kasetlerin bu sarma işleminin süresini uzatabilirsin. Ancak öyle bir yılı bulmasın. Sonra kasetlerinin yapıştığına şahit olabilirsin
  • Arkadaşlar bende birşeyler sormak isterim. Adobe premiere por ile kasetten hard diske kayıpsız aktarma yapabilir miyiz acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.