Şimdi Ara

Minecraft Survial Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Minecraft oyununa yeni başlayanlar olabilir. Onlar için bu yazıyı yazıyorum. Ben oyuna başladığımda Survial ile ilgili fazla bilgim yoktu ama deneme-yanılma yöntemi ile epey bir yol kat ettim. Şimdi sizlere tek başınıza Survial oynarken yapmanız ve yapmamanız gereken şeyleri anlatacağım.

    Günlere göre anlatmaya başlıyorum.

    1. Gün

    Bu sizin ilk gününüz... Doğduğunuz yerin hemen yakınlarında bir adet sandık olacak. O sandığı açın ve içindekileri alıp sandığı da kırın. Sandığı da alın. Ardından sandığın için çıkan ( %99 ihtimalle çıkar.) tahta baltayla ağaç kesmeye başlayın. 50 tane kütük toplamanız yeterli. Bu kütükleri crafting bölümünde yapı malzemesine çevirin. (1 kütük- 4 odun oluyor.) Şimdi 200 tane odununuz oldu. Unutmadan söyleyeyim gece olmadan ev yapmak zorundasınız. Evinizi yapın. Çok fazla abartıya kaçmanıza gerek yok tek katlı ufak bir şey olsun. Ardından crafting table yani çalışma masası yapın ve bu masa yardımıyla 1 adet kapı yapın. Evinizi tamamladığınızda eğer akşam olmadıysa koşarak gidin ve koyun kesin. Fazla kesmenize gerek yok 3 tane koyun kesseniz 3 yün çıkar ki bu da yeterli. Ardından çalışma masası yardımıyla bir tane yatak yapın ve evin içine koyun. Gece olduğunda sakın sabaha kadar ayakta durmayın. Çünkü sabaha kadar uyumazsanız genelde canavarlar gitmiyor.( Ben başta çok sorun çektim uyumadığım için )

    EĞER AKŞAM OLDUĞUNDA EVİNİZ BİTMEMİŞ OLURSA:

    Sakın telaş yapmayın. Topladığınız kütüklerin hepsini oduna çevirin. Ardından zıplayıp yere düşmeden odunu altınıza koyun. Böyle böyle yaparak yeterli yüksekliğe çıktığınızda( Hiç bir canavarın size ulaşamayacağından emin olun.) sabahı bekleyin.

    2. Gün

    Artık evimiz hazır. Herkes farklı dünyalarda doğar. Eğer sizin dünyanızda taş varsa şanslısınız demektir. 8 tane taş toplayıp çalışma masası yardımıyla fırın yapın. Fırını evin içine koyun ve artan kütüklerinizi pişirerek odun kömürü yapın. Ardından artan odununuz varsa o odunları da çubuk yapın ve kömür+çubuk ile meşale yapıp evin içini aydınlatın.Kendinize ufak bir çiftlik yapın. Çiftliğe istediğiniz hayvanı çekebilirsiniz ama size tavsiyem tavuk. Çünkü daha oyuna yeni başladık ve ineği sağacak kovamız yok.Zaten çiftliği kurduğunuzda akşam olacaktır. Evinize girin ve uyuyun.( Beslenmeyi unutmayın )

    3. Gün

    Artık barınacak bir yerimiz ve yararlanabileceğimiz hayvanlarımız var. Şimdi sıra geldi savunmaya... Öncelikle inek bulmanız gerek. Ardından ineklere soykırım yapın. Yaklaşık 20-25 tane deriye ihtiyacınız olacak. İneklerden yeterince deriyi topladığınızda kendinize deriden zırh yapın. Ardından biraz daha kütük toplayıp bu kütüklerden odun yapın ve odunlarla kendinize kılıç yapın. O kadar inek öldürdünüz bir sürü etiniz oldu. 1. günde kırıp yanımıza aldığımız sandığı evin bir köşesine koyun ve içine de bu etlerin yarısını koyun. Eğer ölürseniz boşa gitmesin Biraz daha taş toplayın ve bu taşlarla taş kazma yapın.( Ne kadar fazla yaparsanız o kadar iyi ) Artık gece dışarı çıkmadığınız sürece güvendesiniz. Evin içinde bir köşe belirleyin ve aşağı doğru kazmaya başlayın. Oyun içinde F3 tuşuna basarsanız koordinatlarınız görünür. Y koordinatı bulunduğumuz yüksekliği gösterir. Y koordinatı 64 olana kadar aşağı inin. 64. katta etrafı dikdörtgen şeklinde kazmaya başlayın. Sakın durmadan aşağı inmeyin Bulma ihtimaliniz çok düşer. Onun yerine şerit madenciliği yapın.( Şerit madenciliği hakkında video bulabilirsem yazımın sonuna koyarım.) Eğer maden bulamazsanız umudunuzu kesmeyin. Hemen bulacak kadar şanslı olamayabilirsiniz. Kazmaya devam edin en sonunda bulacaksınız. Bulduğunuz demirleri istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Şimdi önünüzde iki seçenek var. İster aşağı inip aramaya devam edin. İsterseniz de yukarı çıkın ve deliği kapatın. Karar sizin...



    Artık bir barınağımız,çiftliğimiz ve kendimizi savunabileceğimiz ekipmanlarımız var. Bundan sonra bana pek bir şey düşmez.Ama size bir kaç tavsiyem var. Çiftliğinizi genişletin. Diamond bulup tarıma başlayın. İsterseniz evinize 2. bir kat yapın. Benden size tavsiye yeterince erzak stoklayıp genişlediğinizde evinizi,çiftliğinizi,tarlanızı ve diğer yaptıklarınızı(eğer yaptıysanız) içine alacak büyük bir yapı yapın.(Etrafını surlarla çevirin de diyebilirim) Bu yapının üstünü de kapatın. Tarlanıza bol bol meşale koyup aydınlatın. Tavukların olduğu çiftliği ise hep aydınlık tutun. Böylece tavuklar hep gündüz sanacak ve 2 kat yumurtlayacaklar.

    Yardımcı Olabilecek Siteler:

    Eşya Tarifleri: (Başlangıçta bana çok yardımcı oldu)
    http://mineturk.com/esya-tarifleri/

    Yemek Tarifleri:
    http://mineturk.com/minecraft-yemek-tarifleri/

    Madenler Hakkında Bilgiler:
    http://www.minecraftrehber.com/minecraft-madencilik-rehberi.html

    Kolay Maden Bulma Yöntemleri:
    http://www.masivaname.com/2014/06/minecraft-kolay-maden-bulma-ipuclari.html

    Minecraft ile aklınıza takılan bir şey olursa sorun biliyorsam cevap veririm.

    Emeğe saygı bir teşekkürü çok görmeyin







  • Bir kaç şey eklemek istiyorum

    1-İneklere soykırım yapmanızı tavsiye etmem çünkü daha sonra hayvancılık yaparken ihtiyacımız olacak.Eğer illa ki öldürmeniz gerekiyorsa çok uzaktaki yani bir daha uğramayacağınız inekleri öldürmenizi tavsiye ederim
    2-Eğer oyunda yeni değilseniz vanilla minecraft oynamayın bu saatten sonra çok sıkıcı çünkü.FTB,tekkit gibi modpackleri kullanmanızı tavsiye ediyorum.Oyunun eğlencesini 34534 kat arttırıyor
  • harahetta kullanıcısına yanıt
    Eksiklerimi tamamladığın için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.