Şimdi Ara

Minecraft kendi rekorunu egale etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Minecraft kendi rekorunu egale etti



    Dünyanın açık ara en çok satan video oyunu olan Minecraft, 300 milyon barajını geçerek kendine ait olan 238 milyon satış rekorunu egale etti.



    İsveçli oyun firması Mojang Studios tarafından 2011 senesinde yapılan Minecraft oyunu yaşadığı çok hızlı yükselişle beraber 2014 yılında teknoloji devi Microsoft tarafından satın alınmıştı.



    Ayrıca Bkz.Youtube, reklam engelleyicilere artık izin vermiyor



    Microsoft, RollerCoaster Tycoon gibi açık dünya oyunlarından ilham alınarak tasarlanan Minecraft oyununu 2.5 milyar dolara satın almıştı.



    Minecraft’ın en yakın rakibi Grand Theft Auto V, 185 milyon civarında satılmış durumda. Minecraft en yakın rakibine neredeyse 140 milyon fark atmış durumda.



    Oyunun yapımcısı Mojang Studios başkanı Helen Chiang konuyla alakalı “15. yaşına girmesine kısa süre kalmışken Minecraft, 300 milyondan fazla satışla tüm zamanların en çok satan oyunu olmaya devam ediyor. Bu durum biz ilk blokları yerleştirirken kimsenin hayal etmediği bir kilometre taşıydı.” dedi.



    Minecraft’ın en yakın rakibi olan Grand Theft Auto serisinin tamamı 405 milyon satılmış durumda. Tek bir oyun olarak dünyada bu sayıları yakalayabilen Minecraft dışında başka bir oyun bulunmuyor.



    Minecraft’ın sahibi Microsoft, bu rekorla alakalı “Rastgele üretilen dünyaları keşfedin ve en basit evden tutun, en görkemli kaleleri siz inşa edin. Yaratıcı modda sınırsız kaynakla oynayabilir ya da hayatta kalma modunda derin madenler kazarak silah ve zırh üretip tehlikeli zombileri püskürtebilirsiniz. Uçsuz bucaksız dağlara tırmanın, derin ve karanlık mağaraları keşfedin ve geniş madenleri siz kazın.” şeklinde açıklama yaptı.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/10/15/23916349/minecraft-mojang-sold-300-million-copies-live-2023







  • Minecraft'ın mobile versiyonununda olması çok büyük bir etken. Ayrıca çapraz platform desteğini tüm platformlara uygulayan bir oyun.

    Aynı haritada Android, İos, Ps, Xbox, Nintendo ve PC (Windows, Mac ve Linux) kullanıcıları beraber oynayabiliyor.

  • Umit_22 kullanıcısına yanıt
    Mac ve linuxta bedrock edition yok o yüzden onlardan ayrı olarak java versiyonunda oynanabiliyor.(Linuxta wine ile bedrock açılabiliyorduda Macte nasıldır bilmem.)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Efsaneler efsanesi. Hayatın boyunca sadece tek bir oyun oynayabileceksin deseler Minecraft'ı seçerim desem abartmış olmam herhalde. Şu Bedrock ve Java sürümleri arasındaki büyük farkları da çözseler keşke. Gerçi Java sürümünü bozmasınlar yeter, Java varken Bedrock asla oynamam.

  • Oynayanlar en çok java mı bedrock mı oynuyor, minecraft sürüm olarak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu sayıya mobil dahil mi acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iğrençlik seviyesinde düşük çözünürlüklü oyun

    yani SNK seviyesinde falan 16 bit olsa yine kabul edilebilinir diyeceğim.

  • yapay zeka dan sevidiğini oyunu java dilinde yazmasını isteyin !

  • Merhaba, bir yanlışlığı düzeltmek isterim. Bir rekoru geçmek manasında kullandığımız egale etmek fiili aslında eşitlemek, var olan rekorla aynı dereceyi yapmak anlamına geliyor. Burada kullanılması gereken doğru fiil ekarte etmektir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.