Şimdi Ara

Milli Takım teknik direktörlerinin aylık maaşları ne kadar!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biri boş bulmuş meydanı sallamış tutmuş diğerleride okumadan destek.

KArdeşim bi tane link var demişsin ersun yanala ait olanı bulamadım konu dışında açılmıştı yine biliyorumda konuşuyorum.Ayrıca fatih terime ait konuda açmadım ben ayrıca 10 larce kez aynı kişide açmaz.Açıldığını bilmeden açmış olabilir.Ben kendi açımdan olaya bakıyorum ve sadece fatih terime değil aynı muameleyi herkese yaptığımı söylüyorum.
    Sevgili seso81 aziz yıldırımın parası beni ilgilendirmez.Burda yenen para devletin parası.AMa tff nin özerk olduğundan bahsediliyor.Eğer özerkse parayı kullanmak tabiki onların hakkı ama özerk olduğuda kesin bi şey değil.Sadece ben aziz yıldırımı veya parası olan zengin birini görüpte fabrika kurmuyorsa yatırım yapmıyorsa hayıflayabilirim.İlerisini yapamam.O yüzden bu konuda ne kadar yanlış olduğunu anla.Yani meraklanma aziz yıldırımada aynı laflar geçerli ama o adamın parası kendinin parası.Bu devletin parası senin benim vergim.

Seso81 bana saçmaladın diyorsun ya sanırım sen görme ve okuma engellisin.Dolaylı veya direkt yoldan etkili dedim.Sebebine gelince:Dolaylı yol.Terimimn aziz yıldırımın sabancının veya herhangi biririnin doğuda batıda köyde kaç tane fabrikasını gördün?Kendi memleketleri hariç fabrika açtığını görmezsin.Çünkü tek emelleri para kazanmaktır.Asgari ücretle adam çalıştırıp onu sömürmek servertine servet katmaktır.Bu yüzden doğuya fabrikalar açılmaz bu yüzden doğuda aç gezenler kürdistanı kurmak ister bu yüzden orada askerler şehit olur.Sonrada onlar çıkar bağırır ülkede terör istemiyoruz.Sen git oraya kur fabrikanı 100 kazanacağına 50 kazan o zaman bak terör kalıyor mu?Haaaa gerçi onların çocukları muğlada antalyada veya ameriakada askerliklerini yapar veya yaşar.

Mercedes olayını hiç üzerime alınmıyorum çünkü daha öğrenciyim babam 30 sene memurluk yaptı aldığı emekli ikramiyesi 30 milyar bile değil.Sanırım fatih terimin veya o mevkide olan birinin aldığı haftalığa yakın.
    Yaptığım bir icraattan bahsedemem öğrenciyim daha.Ama babamın yaptığı yüzlerce icreaattan bahsedebilirim.(neden babamın icraatlarından bahsedeyim dedim.Çünkü yakın görülşlerdeyiz)Babam 30 sene bu ülke için çalışıp tek kuruş namussuz para yememiş siyasi olaylara karıştı diye hapishanede günlerce işkence görmüş ve arkasından iyi oluyor köpek komüniste diye laflar yemniş biri.Halbuki tek yaptığı kitap okumak bu ülkeye adalet düzen getirmeye çalışmak ülkeyi pahallı olan karayollarından kurtarıp ucuz olanve ülkeye kazandıracağı demiryollarını getirmeyeçalışan ve protestolara katılan fakat demiryolu komunist işidir sözlerine maruz kalan.Çocugunun adını devrim koydu diye çocugu dayak yiyen ve adının değiştirmek zorunda kalan biri.30 sene devletine vergi ödeyen fakat hastahaneye gittiğinde sıra bekleyen ameliyata girdiğinde yanlış tedavi olan biri.30 senenin hakkı bu mu?Ülke elden gitmiş siz uefa kupasını kazandıran koraç kupasını alan dünya 3. sü olan adamların yaptığı işim ulaşılmaz olduğunu düşünüyorssunuz.
    Papau yeni ginedeki adam galatasarayı biliyorda ne oldu?Hiç bir şley olmadı.Borcun azalmadı asgari ücret yine açlık sınırının altındayine hastalıktan yine açlıktan ölen çocuklar var.Yine insanlar kapkaça uğrayıp sokaklarda ölüyor.Umarım sebebini anlamışsındır.

Senin büyüklük kavramın futbolda başarıılı olmak.Brezilya gibi futbolda başarılı ol milli gelirin 3000 dolar olsun.Benim dediğim alanlarda birinci ol milli gelirin 60000 dolar olsun.İsviçre sana fakir demesin diyemesin.
    Senin dediğin milli takım teknik direktörüne 100 milyar vermekle olur ama benim dediğim bilim adamına o parayı verip ülkede tutmakla olur.Milli takım teknik direktörü kalkıp bunları ülkeye söylemiyorsa veya sanatçılar veya ünlü insanların gözü önünde olan biri bunu yapmıyorsa yazıklar olsun.Çünkü onların sözünü dinleyecek yüzlerce kişi var.

Son olarakta tanımadığın etmediğin kişilere kolpa deme böyle oturturlar lafı.Sen git futbolunu izle 100 bin dolarla harca papau yeni gineliler tanısın seni kim bilir belki bi gün oraya yolun düşer.

• seni biri fena dolduruşa getirmiş.

TFF ÖZERK (özerkse diye bi olay yok) KİM SALLAMIŞ?

Fatih Terim Teknik direktördür DOĞU VEYA BATIDA FABRİKA KURMAK İŞÇİ ÇALIŞTIRMAK GİBİ Bİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ YOKTUR. KİM SAÇMALAMIŞ?

Esasen HİÇKİMSENİN doğu'da FABRİKA AÇMAK GİBİ BİZORUNLULUĞU YOKTUR.ONUDA GEÇTİM BAKBAKALIM DOĞU'DAN KAÇTANE ZENGİN ÇIKMIŞ.FABRİKALARIN,HOLDİNGLERİN %KAÇI DOĞU KÖKENLİ VATANDAŞLARA AİT? AYRICAAAA BUNLARDAN HİÇBİRİ TERÖR İÇİN DİREKT VEYA ENDİREKT SEBEP DEĞİLDİR. KİM SAÇMALAMIŞ?

KİM DAHA FAKİR tartışmasına hiç girmeyelim,YADA SENİN BABANIN NE YAPTIĞI,NEDEN KARAKOLA DÜŞTÜĞÜ TARTIŞMALARINA.ZİRA NE BENİ İLGİLENDİRİR NE BAŞKASINI NEDE BU KONUYU! KİM SAÇMALAMIŞ?

Papua GİNE'DE TANINMAK DEĞİLDE ''AVRUPA'DA İLK OLARAK BİR TÜRK TOPLULUK ZİRVEYE ÇIKTI''YA CEVAP VEREBİLSEYDİN DAHA MANTIKLI OLURDU.AYRICAA DÜNYADA REKLAMA HARCANAN PARALARDAN HABERİN VARMI? PEKİ GALATASARAY'IN , TÜRKİYE'NİN FUTBOLLA YAPTIĞI REKLAMIN KAÇYÜZMİLYONDOLAR DEĞERİNDE OLDUĞU HAKKINDA Bİ FİKRİN VARMI? KİM SAÇMALAMIŞ?

BREZİLYA GİBİ OLUCAĞIMA İSVİÇRELİLER GİBİ OLURUM DEMİŞSİN.ARADAKİ FARKIN SADECE FUTBOL YADA TERİM'İN ALDIĞI MAAŞTAN OLUŞTUĞUNU DÜŞÜNÜYOSAN MAŞALLAH.YOK DÜŞÜNMÜYOSAN NE GİBİ Bİ BAĞLANTI KURDUN? KİM SAÇMALAMIŞ?

LAFI OTURTURLARMI MUHAAHUIAAA 40FIRIN EKMEK YE GERÇEKLERİ GÖRMEYİ Bİ DENE YAPABİLİRSEN GEL KONUŞ

NOT:YAZDIKLARIMA CEVAP VERİCEKLER YAZSIN LÜTFEN BANA İSVİÇRE'NİN EKONOMİK DURUMUNDAN YADA BABASININ OKUDUĞU KİTAPLARDAN BAHSEDİCEKLER UZAK DURSUN.TERİM'İN ALDIĞI MAAŞIN ÜLKEYE NE GİBİ Bİ ZARARI OLDUĞUNU VE DAHA ÖNEMLİSİ O GÖREVİ YAPICAK KİŞİNİN KAÇ PARA İSTİYECEĞİNİ,SADECE TV'DEN 600MİLYON DOLAR FEDERASYONUN 10BİN DOLARLIK AMATÖR KÜME ANTRENÖRÜ İLE ÇALIŞIP ÇALIŞAMAYACAĞINI,ÇALIŞIRSA NEOLACAĞINI YAZABİLİCEK ARKADAŞLAR KATILSIN TARTIŞMAYA.
    quote:

Orjinalden alıntı: derkin

biri boş bulmuş meydanı sallamış tutmuş diğerleride okumadan destek.

KArdeşim bi tane link var demişsin ersun yanala ait olanı bulamadım konu dışında açılmıştı yine biliyorumda konuşuyorum.Ayrıca fatih terime ait konuda açmadım ben ayrıca 10 larce kez aynı kişide açmaz.Açıldığını bilmeden açmış olabilir.Ben kendi açımdan olaya bakıyorum ve sadece fatih terime değil aynı muameleyi herkese yaptığımı söylüyorum.
    Sevgili seso81 aziz yıldırımın parası beni ilgilendirmez.Burda yenen para devletin parası.AMa tff nin özerk olduğundan bahsediliyor.Eğer özerkse parayı kullanmak tabiki onların hakkı ama özerk olduğuda kesin bi şey değil.Sadece ben aziz yıldırımı veya parası olan zengin birini görüpte fabrika kurmuyorsa yatırım yapmıyorsa hayıflayabilirim.İlerisini yapamam.O yüzden bu konuda ne kadar yanlış olduğunu anla.Yani meraklanma aziz yıldırımada aynı laflar geçerli ama o adamın parası kendinin parası.Bu devletin parası senin benim vergim.

Seso81 bana saçmaladın diyorsun ya sanırım sen görme ve okuma engellisin.Dolaylı veya direkt yoldan etkili dedim.Sebebine gelince:Dolaylı yol.Terimimn aziz yıldırımın sabancının veya herhangi biririnin doğuda batıda köyde kaç tane fabrikasını gördün?Kendi memleketleri hariç fabrika açtığını görmezsin.Çünkü tek emelleri para kazanmaktır.Asgari ücretle adam çalıştırıp onu sömürmek servertine servet katmaktır.Bu yüzden doğuya fabrikalar açılmaz bu yüzden doğuda aç gezenler kürdistanı kurmak ister bu yüzden orada askerler şehit olur.Sonrada onlar çıkar bağırır ülkede terör istemiyoruz.Sen git oraya kur fabrikanı 100 kazanacağına 50 kazan o zaman bak terör kalıyor mu?Haaaa gerçi onların çocukları muğlada antalyada veya ameriakada askerliklerini yapar veya yaşar.

Mercedes olayını hiç üzerime alınmıyorum çünkü daha öğrenciyim babam 30 sene memurluk yaptı aldığı emekli ikramiyesi 30 milyar bile değil.Sanırım fatih terimin veya o mevkide olan birinin aldığı haftalığa yakın.
    Yaptığım bir icraattan bahsedemem öğrenciyim daha.Ama babamın yaptığı yüzlerce icreaattan bahsedebilirim.(neden babamın icraatlarından bahsedeyim dedim.Çünkü yakın görülşlerdeyiz)Babam 30 sene bu ülke için çalışıp tek kuruş namussuz para yememiş siyasi olaylara karıştı diye hapishanede günlerce işkence görmüş ve arkasından iyi oluyor köpek komüniste diye laflar yemniş biri.Halbuki tek yaptığı kitap okumak bu ülkeye adalet düzen getirmeye çalışmak ülkeyi pahallı olan karayollarından kurtarıp ucuz olanve ülkeye kazandıracağı demiryollarını getirmeyeçalışan ve protestolara katılan fakat demiryolu komunist işidir sözlerine maruz kalan.Çocugunun adını devrim koydu diye çocugu dayak yiyen ve adının değiştirmek zorunda kalan biri.30 sene devletine vergi ödeyen fakat hastahaneye gittiğinde sıra bekleyen ameliyata girdiğinde yanlış tedavi olan biri.30 senenin hakkı bu mu?Ülke elden gitmiş siz uefa kupasını kazandıran koraç kupasını alan dünya 3. sü olan adamların yaptığı işim ulaşılmaz olduğunu düşünüyorssunuz.
    Papau yeni ginedeki adam galatasarayı biliyorda ne oldu?Hiç bir şley olmadı.Borcun azalmadı asgari ücret yine açlık sınırının altındayine hastalıktan yine açlıktan ölen çocuklar var.Yine insanlar kapkaça uğrayıp sokaklarda ölüyor.Umarım sebebini anlamışsındır.

Senin büyüklük kavramın futbolda başarıılı olmak.Brezilya gibi futbolda başarılı ol milli gelirin 3000 dolar olsun.Benim dediğim alanlarda birinci ol milli gelirin 60000 dolar olsun.İsviçre sana fakir demesin diyemesin.
    Senin dediğin milli takım teknik direktörüne 100 milyar vermekle olur ama benim dediğim bilim adamına o parayı verip ülkede tutmakla olur.Milli takım teknik direktörü kalkıp bunları ülkeye söylemiyorsa veya sanatçılar veya ünlü insanların gözü önünde olan biri bunu yapmıyorsa yazıklar olsun.Çünkü onların sözünü dinleyecek yüzlerce kişi var.

Son olarakta tanımadığın etmediğin kişilere kolpa deme böyle oturturlar lafı.Sen git futbolunu izle 100 bin dolarla harca papau yeni gineliler tanısın seni kim bilir belki bi gün oraya yolun düşer.

• Sanırım anlamıyorsun benim derdim terimle değil.Benim derdim o mevkide devlet adına çalışan bir adama o paranın verilmesinde.Aynı diğer arkadaşlar gibi.Terime karşı ne gıcığı olacak.Bunu anla bir kere.Aynı şeyi ersun yanala veya başka birine millet vekillerine vesaire vesaire kim 70 milyar para alıyorsa ve o o parayı alırken diğeri 400 milyon alıyorsa ona.Bu işin terimle alakası olmadığını bir daha belrtmek istemiyorum.

Ben kimsenin doğuya fabrika açıp işçi çalıştırmak gibi bir yükümlülüğü var demedim.Zaten yapmasada bir şey diyemem hayıflarım dedim.Lütfen biraz iyi oku.Terimin veya önde gidenlerin görevinin halkı bilinçlendirmek olduğğunu söyledim sanatçılar gibi ünlü insanlar gibi.

Sen bana sormadın mı sen ne yaptın bu ülke için.Burda konuşup gider mercedese binersin.Bir tane icraatını anlatsana yazan sen değilmisin?Ben kendi değil de benimle aynı görüşü paylaşan birinin icraatlarını yaxdım bende onun igib olma yolunda ilerleyen bir öğrenciyim.

Avrupada ilk olarak bir topluluk zirveye çıktı.Sportif olarak bir başarı kabul ederim ama bunun ne senin geleceğin ne benim geleceğim nede çocuklarının geleceği açısından pek bir önemi yok.Ancak çocuğun GS li olursa fb li arkadaşına hava atar o kadar.Ama gün gelir bir cep telefonu yüzünden iş bulamayıp veya yurttan atılıp kapkaç yapan gasp yapan biri tarafından bıçaklanırsa o zaman futbol bi işe yaramıyormuş dersin.

Reklam konusunda sana yüzde yüz katılıyorum.Zaten işte burda çelişkli var bu paraya bu reklam yapılıyor.Güzel.Bunun karşılığında bir çok turist daha ülkemize geliyor(belki milyonlarca)Zaten işin tek güzel tarafı burası ama dediğim gibi brezilyaya bakıyoruz adamların sporda yaptığı reklam hiç bir ülkede yok ama durumları ortada.Ayrıca ülkeye tanıtımla milyonlarca turist getiriyorsun her sene onlaca turiste tecavüz oluyor kapkaç oluyor taksimde orta yerde turistleri parmaklıyorlar.Onlarda geri kaçıyor.

Brezilya gibi olacağıma isviçre gibi olurum demedim.Ama İsviçrelilerin bize yaptığını paramız olsaydı biz onlara yapabilecektik dedim.Bunu terimin maaşıyla bağlantısını bir önceki mesajımda yazdım.Sadece terim değil her hangi biri.% milyar para alan millet vekili 10 milyar alan ve sabah akşam oturan müdürler.Bu paralar buraya aktarılacağına bilime sanayiye teknolojiye aktarılsa.Türkiyede üretilen fakat%60 ı fransanın olan reno yerine ford transite bilmem ne kadar isim hakkı vermek yerine türk malı bir araba yapıp yüzde yüüz kar etsek(bmc gibi veya raks telefon gibi) daha mı kötü olur.İşte fatih terim ve onun gibilerin maaşını ben burdan bağlıyorum.

Mesela bak statlarda güvenlik görevi sağlayan polislerin maaşı bile senin benim cebimden çıkıyor.Senin verdiğin para oraya gidiyor.4000 polisin mesai parasını sen veriyorsun.Fener bahçe maç kazanıyopr benzine zam.MAzota zam suya zam.

Ben gerçekleri görüyorum merak etme bu ülkede milyonlaca insanın kafasını peynir ekmek ve futbolla yedirmişler.Ne desem boş sen yine teknoloji bilim yerine avrupada ki futbol başarısını seçeceksin.Ama çocuğun trenden aşşağı bir cep telefonu yüzünden atılınca nerden çıktı bu futbol diyeceksin.Ünlü bir söz vardır ben ülkemi 3 f ile yönettim.FUTBOL FİESTA FAŞİZM.Bizde 2 var sadece fiesta yok.Zaten oda ispanyol-portekizlerin genel eğlence yöntemi.

Sanırım şimdi cevabını aldın.Anlamadıysan bu adamlara(milli takım teknik direktörü basketbol milletvekili kanallarda çok para alan ünlüler vs vs vs)bu kadar para verileceğine bilim adamlarını ülkemizde tutsak ölüde az olacak suçta az olacak eğitim seviyesi çok olacak yıllık gelirin artacak.Arabaya 30 milyar vergi vereceğine 30 milyara 2 araba alabileceksin.Trafik sıkışık olmayacak.vs vs vs vs......

Yok beni muhattabın olarak kabul etmeyip cevaplarımı okumuyorsan sorun değil benim için.Benim hayat görüşüm bu seninki o.Amacım seviyeli bir tartışma yürütmek.Tanımadığım kişilere kolpa lakabını yapıştırmak değil.

• 1-Teknik direktörlük devlet görevi değildir.sporun devletle alakası yoktur.(Devlet ilk elden karışamaz manasında yazdım)

2-YÜKÜMLÜLÜĞÜ YOK AMA ONLAR YÜZÜNDEN TERÖR OLUYOR ÖYLEMİ?

3-SEN BANA YAZMIŞSIN BABANIN YAPTIKLARINI VE O YOLDA OLDUĞUNU.OK ÇOK GÜZEL FAKAT SENİN BABAN GİBİ UZUN YILLAR KAMUDA ÇALIŞAN KAÇ MİLYON KİŞİ VAR HABERİN VARMI?(DİĞER MEVZULAR BİZİ İLGİLENDİRMEZ) PEKİ BENİM TERİM HAKKINDA YAZDIKLARIMI YAPMIŞ 1 TANEDE SEN YAZSANA.

4-Avrupa'Da ZİRVEYE ÇIKMANIN SENİN,BENİM VEDE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİYLE ÇOK İLGİSİ VAR.DEVAMLI EZİLEN İNSANLARDAN BAHSEDENLERDENSİN SANIRIM.AVRUPA'DAKİ MAÇLARIMIZDAN SONRA AVRUPA'DA DEVAMLI EZİLEN İNSANLARI GÖRDÜNMÜ.HAYATLARINDA OKADAR MUTLU OLMUŞLARMIYDI? O MUTLULUK 5-10MİLYON DOLARA SATIN ALINABİLİRMİYDİ? (MİLYONLARIN MUTLULUĞU)

5-BU PARALARI BİLİME SANAYİYE AKTARMA PALAVRADIR,ANLAMADIĞINIZ ŞEY ŞU O MİLLETVEKİLLERİ O PARAYI KAT VE KAT FAZLASINI HAKEDİYOR.ÇÜNKİ ONLAR ÜLKENİN İLERLEMESİNDEN SORUMLULAR.ONLAR BU ÜLKEYİ İYİ YÖNETEMİYORLARSA(BİLİME ÖNEM VERMİYORLARSA,SANAYİ GELİŞMİYORSA) BU YÜZDEN SORGULANMALIDIRLAR.ÇÜNKİ İŞLERİNİ İYİ YAPMIYORLARDIR.ALDIKLARI PARAYA MANA BULMAK ÇOK UCUZ VE POPULİST Bİ YAKLAŞIMDIR.

6-BEN CEBİMDEN ÇIKAN VERGİNİN MAÇLARDA GÖREV YAPAN POLİSE GİTMESİNE GOCUNMUYORUM.O POLİSİ ORAYA GELMEYE İTEN DENYOLARA GOCUNUYORUM.(BUNUN SEBEBİDE NE TERİM'İN ALDIĞI MAAŞ NEDE BU KONUDUR BAŞKA YERDE TARTIŞIRIM)

7-FUTBOL-FİESTA-FAŞİZM ÇOK ŞÜKÜR FAŞİST DEĞİLİM.FİESTA YAPICAK EKONOMİK DURUMUM YOK(YAZIN TATİLE BİLE GİDEMİYORUM GENELDE) FUTBOLA GELİNCE YİNE ÇOK ŞÜKÜR MAÇ KAZANINCA YAPILAN 1YANLIŞI GÖRMEYENLERDEN DEĞİLİM(HİÇKİMSEDE DEĞİL)

TEKRAR YAZAYIM
    NOT1-TERİM'İN ALDIĞI MAAŞIN ÜLKEYE NE GİBİ Bİ ZARARI OLDUĞUNU VE DAHA ÖNEMLİSİ O GÖREVİ YAPICAK KİŞİNİN KAÇ PARA İSTİYECEĞİNİ,SADECE TV'DEN 600MİLYON DOLAR FEDERASYONUN 10BİN DOLARLIK AMATÖR KÜME ANTRENÖRÜ İLE ÇALIŞIP ÇALIŞAMAYACAĞINI,ÇALIŞIRSA NEOLACAĞINI YAZABİLİCEK ARKADAŞLAR KATILSIN TARTIŞMAYA.

NOT2-ÜLKEDEKİ TÜM SORUNLARIN SORUMLUSU FATİH TERİM'İN ALDIĞI 1,5MİLYON DOLARMIDIR?BİZİM MAHALLEDE HALA DOĞALGAZ YOK ÖNÜMÜZDEKİ 2-3YILDA OLMUCAK GİBİ GÖZÜKÜYOR TERİM İŞİ BIRAKIRSA MAHALLEMİZDEN DOĞALGAZ GEÇERMİ?

NOT3-HAYIR HALA ANLAYAMADIM NE NEDEMEK İSTEDİĞİNİ,NEDE TERİM'E VERİLEN MAAŞIN SANA NEDEN BUKADAR DOKUNDUĞUNU.
    quote:

Sanırım anlamıyorsun benim derdim terimle değil.Benim derdim o mevkide devlet adına çalışan bir adama o paranın verilmesinde.Aynı diğer arkadaşlar gibi.Terime karşı ne gıcığı olacak.Bunu anla bir kere.Aynı şeyi ersun yanala veya başka birine millet vekillerine vesaire vesaire kim 70 milyar para alıyorsa ve o o parayı alırken diğeri 400 milyon alıyorsa ona.Bu işin terimle alakası olmadığını bir daha belrtmek istemiyorum.

Ben kimsenin doğuya fabrika açıp işçi çalıştırmak gibi bir yükümlülüğü var demedim.Zaten yapmasada bir şey diyemem hayıflarım dedim.Lütfen biraz iyi oku.Terimin veya önde gidenlerin görevinin halkı bilinçlendirmek olduğğunu söyledim sanatçılar gibi ünlü insanlar gibi.

Sen bana sormadın mı sen ne yaptın bu ülke için.Burda konuşup gider mercedese binersin.Bir tane icraatını anlatsana yazan sen değilmisin?Ben kendi değil de benimle aynı görüşü paylaşan birinin icraatlarını yaxdım bende onun igib olma yolunda ilerleyen bir öğrenciyim.

Avrupada ilk olarak bir topluluk zirveye çıktı.Sportif olarak bir başarı kabul ederim ama bunun ne senin geleceğin ne benim geleceğim nede çocuklarının geleceği açısından pek bir önemi yok.Ancak çocuğun GS li olursa fb li arkadaşına hava atar o kadar.Ama gün gelir bir cep telefonu yüzünden iş bulamayıp veya yurttan atılıp kapkaç yapan gasp yapan biri tarafından bıçaklanırsa o zaman futbol bi işe yaramıyormuş dersin.

Reklam konusunda sana yüzde yüz katılıyorum.Zaten işte burda çelişkli var bu paraya bu reklam yapılıyor.Güzel.Bunun karşılığında bir çok turist daha ülkemize geliyor(belki milyonlarca)Zaten işin tek güzel tarafı burası ama dediğim gibi brezilyaya bakıyoruz adamların sporda yaptığı reklam hiç bir ülkede yok ama durumları ortada.Ayrıca ülkeye tanıtımla milyonlarca turist getiriyorsun her sene onlaca turiste tecavüz oluyor kapkaç oluyor taksimde orta yerde turistleri parmaklıyorlar.Onlarda geri kaçıyor.

Brezilya gibi olacağıma isviçre gibi olurum demedim.Ama İsviçrelilerin bize yaptığını paramız olsaydı biz onlara yapabilecektik dedim.Bunu terimin maaşıyla bağlantısını bir önceki mesajımda yazdım.Sadece terim değil her hangi biri.% milyar para alan millet vekili 10 milyar alan ve sabah akşam oturan müdürler.Bu paralar buraya aktarılacağına bilime sanayiye teknolojiye aktarılsa.Türkiyede üretilen fakat%60 ı fransanın olan reno yerine ford transite bilmem ne kadar isim hakkı vermek yerine türk malı bir araba yapıp yüzde yüüz kar etsek(bmc gibi veya raks telefon gibi) daha mı kötü olur.İşte fatih terim ve onun gibilerin maaşını ben burdan bağlıyorum.

Mesela bak statlarda güvenlik görevi sağlayan polislerin maaşı bile senin benim cebimden çıkıyor.Senin verdiğin para oraya gidiyor.4000 polisin mesai parasını sen veriyorsun.Fener bahçe maç kazanıyopr benzine zam.MAzota zam suya zam.

Ben gerçekleri görüyorum merak etme bu ülkede milyonlaca insanın kafasını peynir ekmek ve futbolla yedirmişler.Ne desem boş sen yine teknoloji bilim yerine avrupada ki futbol başarısını seçeceksin.Ama çocuğun trenden aşşağı bir cep telefonu yüzünden atılınca nerden çıktı bu futbol diyeceksin.Ünlü bir söz vardır ben ülkemi 3 f ile yönettim.FUTBOL FİESTA FAŞİZM.Bizde 2 var sadece fiesta yok.Zaten oda ispanyol-portekizlerin genel eğlence yöntemi.

Sanırım şimdi cevabını aldın.Anlamadıysan bu adamlara(milli takım teknik direktörü basketbol milletvekili kanallarda çok para alan ünlüler vs vs vs)bu kadar para verileceğine bilim adamlarını ülkemizde tutsak ölüde az olacak suçta az olacak eğitim seviyesi çok olacak yıllık gelirin artacak.Arabaya 30 milyar vergi vereceğine 30 milyara 2 araba alabileceksin.Trafik sıkışık olmayacak.vs vs vs vs......

Yok beni muhattabın olarak kabul etmeyip cevaplarımı okumuyorsan sorun değil benim için.Benim hayat görüşüm bu seninki o.Amacım seviyeli bir tartışma yürütmek.Tanımadığım kişilere kolpa lakabını yapıştırmak değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seso81 -- 18 Kasım 2005, 1:00:48 >

• 1-Tff kime bağlı onu yönetenleri oraya kim getiriyor.Onu yönetenleri oraya getirenler kim oraya getiriyor?Ben bu manada söyledim.TAbiki devlet görevi olmadığını biliyorum

2-Sen hala iyi okumamakta ısrar et.Ben sana dolaylı yoldan veya direkt yazıyorum(onlar dediğim:BAzı büyük iş adamları çok parası olan insanlar sanatçılar ünlüler vs vs vs bunların içinde fatih terimde var aydın doğanda vs vs vs)Bunlar sebebidir demiyorum ama biraz da olsa azaltma durumları var diyorum.(nasıl mı azaltcaklar diyorsan yukarıdaki mesajlarıma bak.Halka mesaj vererek)

3-Terim ülkenin reklamı açısından çok iş yapmış(babamın benim 7 sülalemin yapamayacağı).Terim kendi iş alanındada kimsenin yapamayacağı işleri yapmış.Ama reelde baktığımız zaman(yani gerçek yapılanlar açısından) babamın onda 1 ini yapmamış.Babamın yetiştirdiği öğrenci öğretmen sayısını buraya yazarsam sabahı bulur.Eskiden en kutsal meslek olan öğretmenlik yaptı.Ama görüyorum ki artık teknik direktörlük daha kutsal.Bu ülkede çöpçüyede ihtiyaç var doktoroda teknik direktörede.

4-Bu soruna Terimin verdiği ve benim çok beğendiğim bir şeyle yanıt vereyim.
    Sanırım cnn turkte almanya özel maçı öncesi terime şu soruyu soruyor:Sevgili terim bugün yenip milyonlarca almanyadaki gurbetçilerin başı dik gezmelerini sağlayacak mısınız?
    Terimin cevabı;Futblolda yenip yenilmeyle Baş dikliği olmaz.Başı dik gezecekse bu iş siyasetle olur geçmişle olur bilimle olur. Yani bütün mutluluğu buna bağlayacağınıza ekonomik gücünüzle yapın bu işi diyor.Aynı benim gibi.Ve bunu diyen adam senin savunduğun Fatih Terim.Bence onun sözlerinede kulak ver.İşte ben bu yüzden Fatih terimi seviyorum.

5-Bak iyi araştırmadan konuşmuşsun.Milletvekiliiği bir meslek değildir.Böyle bir meslek yok.Bu bir görev olarak tanımlanır.Vekillerin ayrıca başka bir işi olur.Biri kalkıp bana ülkeyi yönetme hakkı veriyor ben maaşımın derdinde oluyorum.
    işin diğer yanı emek vermek konusu.Bence sen bunu anlamak için maden ocaklarına git.Adamlar yerin kaç metre dibinden kömür çıkartıyorlar.Ne kadar maaş 1,200 ytl alıyor.Hayatı kısa sürüyor.Kanserden ölüyor.Şimdi biri oturduğu yerden kazanıyor parayı partilere gidiyor ve adamın hayat standardı bu oluyor diğer tarafta ise adam çocuguna ekmek götürebilmek için kanser olmayı göçük altında kalmayı göze alıyor.Sence hangisinin daha çok emeği var.

6-Haklısın abi ben zaten terimin maaşıyla pek bağlamadıum burayı.Sadece futbolla beyinlerin uyuştuğunu bağladım.Onları oraya getirip yönettirenlere sitemim.

7-Sen sanırım pek otobüse gitmiyorsun.Bizim kız arkadaş var taaaa karşıdan geliyor (anadolu yakasından avrupa yakasına)Yolda kulak misafiri olduğu futbol bilgisiyle benden daha iyidir.Millet otobüste ekonomi değil futbol konuşuyor.Sende kalkmış hiç kimsenin beyni futbolla yıkanmamış diyorsun.İstersen bir foruma bak futbola kaç mesaj atılmış ekonomik siyasi kaç mesaj atılmış.Milletin tek övündüğü şey takımının galip gelmesi.

Tekrar yazdığını kendi açımdan tekrar cevap yazıyorum;
    1-Bu sadece terimle bitecek iş demiyorum.Para alan insanlarla olacak bir ey diiyorum.Terime 100 ona 100 buna 100.Bu paraları bunlara değilde bilime yatırsalar diyorum.Belki bir elektronik alet üretip dışarı satarız diyorum.İhracattan milyar dolarlar kazanırız diyorum.Bilim adamlarına bu değer verilmezken terime verilmesinin yanlış olduğunu söylüyorum.
    Diğer olayda ise.Terimin yerine amatör kümeden 3 milyar maaşla bir hoca gelse kalır geriye 97 milyar.10 milyardan 9 tane bilim adamı mühendis vs.Yap yatırımını cep telefonu üret.Veya araba üret.Kaçırma bilim adamını dışarı.Mühendisini.Ünlü türk kalp cerrahi amerikadan çıkmasın.O ameliyatı burda yapsın.Paralar buraya aaksın.Adam sırf o ameliyatın telif hakkını vermek için milyonlarca dolar ödesin.İlaç üret burada dünyaya milyonlarca dolarlık ilaç sat.
    terimde 97 milyar arttı.Diğerlerindede aynı şey olsaydı ve yıllarca bu sürseydi inanki şimdi gelirimiz kat ve kat üstünde olurdu.

2-Ülkedeki tüm sorunların sorumlusu fatih terim demedim.Saptırma seyirciye oynama.Hani yakınıyorsun ya 2-3 sene daha doğalgaz gelmeyecek diye.İşte onun sorumlularından bazıları geçmişte terim yerinde olan ve o parayı alan insanlar.Top oynayıp vergisini vermeyen futbolcular.Kara para aklayanlarHepsinin katkısı var bu işte.Bu gün doğalgaz için bunu yapıyorsun yarın adsl ertesi gün yeni bir teknoloji çıkınca aynı şeyleri yakınacaksın.

3-Terime(veya çalışmadan o kadar para alan insanlar veya yerinde oturup paraya para demeyen müdürler veya hiç bir araştırma yapmadan prof. olupta sabah akşam odasına çökenler) verilen maaş neden bu kadar bana dokunuyor biliyor musun?Babam boşuna çalışmış ben çalışsamda boşuna çalışıcam.Annem boşuna çalışmış.Bugün burda kalkıp okula giderken her an ölüm tehlikem var.okulda cerahi operasyonunu öğrenci yapmaya kalkarsa para istiyorlar.her gün egzos dumanı ses kötü otobüsler vs vs vs.
    Bunların sorumlusu sadece fatih terim değil ama onunda payı var.Payının büyüklüğü küçüklüğü tartışılacak bir konu.Bir buluş yapsa dünytaları değiştirecek bilim adamına mühendise 2 milyarı çok gören insanlar dünya kupasıyla reklam yapacak terime bu kadar fazla maaş vermesi koyuyor bana.Bugün bursada insulin fabrikası var ve insulin üretliyor.Bunu tğrkler yapmış olsaydı şu anda ne iç ne dış borcumuz var.Senin evinde doğalgaz vardı ve aylık ödeyeceğin maksimum para 50 ytl yi bile geçmeyecekti.Alacağın arbaya verginin vergisini(kdv ye bir de ötv ödüyorsun arabayı alırken) ödemeyecektin.3 milyona bir litre benzin almayacaktın.Bilime emekçiye bu kadar önem verilmeyen bir ülkede terimin bu maaşı alması fazla.

Ne yapayım ben insancıl biriyim.Biri mercedesle gezerken diğeri otobüste kapıda sıkışıyor.Ben işte o mercedesle gezenin vicdanından şüphe duyuyorum.Allah bilir o mercedesle gezen kaç kişiyi doyuruyor ama sonuna kadar doyursa daha iyi olur diyorum.(asında insanları doyurmak ta yanlış onların isyankar duygusunu elinden alırsın)

Dinimiz derki;Eğer komşun aç geziyorken sen tok geziyorsan unutmaki bu işte bir yanlış var...Aç gezen milyonlarca türk tok gezn binlerce türk.Aradaki farkı düşün.Terim bodrumda tatilini yaparken insanlar yazın istanbula bodruma iş yapmaya çalışmaya gidiyor.Tatilden haberleri bilke olmuyor.Gece barlara milyonlar akarken insanlar o para için 1 ay çalışıyor. vs vs vs neyse konu çok uzadı sabahalara kadar yazsak anlaşamayıx senin görüşün farklı benimki farklı sen spora yatırım yapmayı yepğliyorsun ben bilimi.

Haaaa şuda ayrı bi muamma acaba sporda terime veya futbola verilen destek atletizme verilse en çok izlenen spor organizasyonu formulaya verilse .Dünya şampiyonu olan atletlere 500 ytl maaş yerine daha fazlası verilse reklam daha fazla olmaz mı?aldığı yüz milyarı harcamak tabiki terime kalmış ama bodruma gidip milyonlar harcayacağına bi iki çocugu daha kolundan tutsa daha iyi olmazm mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 18 Kasım 2005, 9:48:39 >

• TEKRAR YAZAYIM
    NOT1-TERİM'İN ALDIĞI MAAŞIN ÜLKEYE NE GİBİ Bİ ZARARI OLDUĞUNU VE DAHA ÖNEMLİSİ O GÖREVİ YAPICAK KİŞİNİN KAÇ PARA İSTİYECEĞİNİ,SADECE TV'DEN 600MİLYON DOLAR FEDERASYONUN 10BİN DOLARLIK AMATÖR KÜME ANTRENÖRÜ İLE ÇALIŞIP ÇALIŞAMAYACAĞINI,ÇALIŞIRSA NEOLACAĞINI YAZABİLİCEK ARKADAŞLAR KATILSIN TARTIŞMAYA.

NOT2-ÜLKEDEKİ TÜM SORUNLARIN SORUMLUSU FATİH TERİM'İN ALDIĞI 1,5MİLYON DOLARMIDIR?BİZİM MAHALLEDE HALA DOĞALGAZ YOK ÖNÜMÜZDEKİ 2-3YILDA OLMUCAK GİBİ GÖZÜKÜYOR TERİM İŞİ BIRAKIRSA MAHALLEMİZDEN DOĞALGAZ GEÇERMİ?

NOT3-HAYIR HALA ANLAYAMADIM NE NEDEMEK İSTEDİĞİNİ,NEDE TERİM'E VERİLEN MAAŞIN SANA NEDEN BUKADAR DOKUNDUĞUNU.

NOT4-HİÇBİR ŞEKİLDE KONUYLA Bİ İLGİ KURABİLCEĞİNİ SANMIYORUM.ÜLKEDEKİ ÇÖPÇÜDEN,ÖĞRETMENDEN BAHSEDİCEKSEN TERİM'LE NEİŞİN VAR.AYRICA YAZDIKLARININ HİÇBİRİ BENİM YAZDIKLARIMA KARŞI ANTİ TEZ DEĞİL.HEPSİ ''ŞÖYLE OLSA DAHA İYİ,BÖYLE OLSA KEŞKE'' GİBİ HÜMANİST YAZILAR.VE GERÇEKLİKLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK.

NOT5- BABANIN YETİŞTİRDİĞİ ÖĞRETMENLERDEN BANANE.BEN SANA YÜZBİNLERCE GÖSTEREBİLİRİM BABAN GİBİ,SEN BANA EĞER TERİM GİBİ 1 TANE DAHİ GÖSTEREBİLİRSEN TÜM YAZDIKLARIM İÇİN ÖZÜR DİLİYECEĞİM VE SEN BU İŞİ BİLİYOSUN!!! DİYECEĞİM.

• abi aynı şeylere kaç kere cevap verdim boşuna ne uzatıyorsun al bidaha cevap veriyorum;

1-Burda sorun terim değil o mevkide olan kişi kişiler.Terimin yerine başkası gelse 2 değil 5. olamazdık grupta.
    TErimin aldığı maaşın ne gibi mi zararı var.Ona verilen para bilim adamına verilse veya mardinde çıplak ayakla atatürk koşunu yapan gençlere verilse inanki atletizmde 100 lerce sürayya çıkar.

2-Senin mahallende 5 sene öncede doğalgaz yoktu ve o zamanda bizim mahalleye doğalgaz gelmemesinin sebebi Şenol güneşmi diye konuşurdn.SAdece fatih terim demiyorum ama ufakta olsa o da payı olanlardan.Fatih terim görevi bıraksa sizin sokağa tabiki doğalgaz gelmeyecek.Ama fatih terim ünlü kişiliğini kullanırsa ülkede bir şeyler düzelebilir.

3-Anlamıyorsun işte.20 sene emek verip bilim adamı olup yapacağı bir buluşla ülkenin bütün iç ve dış borçlarını bitirecek kişiler 2 milyar alırken FAtih Terimin dünya kupası alacak diye bu kadar para alması bana dokunuyor.Biri ilaç bulup ülkeyi kurtaracak biri ise dünya kupası alıp %10-20 daha fazla turist getirecek.

4-Bu ülkewde çöpçüyede doktorada ihtiyaç var derken.Fatih terimin veya millet vekilinin veya bir doktorun mesleğinin kimseyi kimseden üstün kılmayacağını söyldim.Ama sen futbolda uefa kupası alan adamı iki dakkada ilah yaptın.

5-Ben sana terimin yaptığı işten 10 kat daha fazlasını yapanı göstereyim.Erdal inönü:dünyanın en iyi 3. fizikçisi mesela.bunu gibi onlarca doktor.Hepsinin ayrı ayrı buluşu var.Terim gibi uefa kupasını almak değil yaptıkları ama terimin yaptığından daha büyük işler.Mesela ilk defa vucudu kesmeden ameliyat veya bilgisayar sistemi ile uzaktan ameliyat.Bunlar türkiyeyi kurtaracak şeyler.Ama terimin yaptığı sadece ve sadece reklam yapacak şey.Ülkeye getirisi sadece manevi olan bir şey.Bu gün uefa kupasını alır yarın dünya kupasını alır.30 milyon doları koyar federasyon cebine o kadarla kalır.Ama bir bilim adamı çıkıp ilaç bulduğunda onun patentini aldığında bütün dünya sana bağımlı kalır.

Benim derdim şu dostum anlamak istemiyorsan dahada yazmayacağım.Bilime sanayiye ekonomiye değer verilmeyen bir ülkede.Profosorler yazın araştırma yapacağına aldığı para kendine dahi yetmiyorsa ve bu ülkede bir spor adamı 100 milyarla oynuyorsa ben böyle adaletin içine edeyim.
    Siz hala uefa kupanızla övünün adamlar zaten belimizi bükmüş siz hala bunla avunun ve fatih terime dauma milletvekiline müdürlere vs vs vs bu paraları vermeye devam edin.Bu kafayla sen daha çok doğalgaz beklersin.İyi beklemeler.

Haaa unutmadan bilime önem vermezsen sadece doğalgaz değil deprem olduğunda faturalı hattan pakistan için değil kendi ülken belki kendi ailen için yardım istersin.(bu sadece fatih terimin suçu demiyorum ama o da bu çarkın içinde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 18 Kasım 2005, 17:24:18 >

• DEVAMLI AYNI ŞEYLERİ YAZIYOSUN.AMA HİÇBİRİ BİR CEVAP YADA BANA KARŞI BİR ANTİTEZ DEĞİL.TERİM'İ ÜNÜNÜ KULLANMADIĞI İÇİN SUÇLUYORSAN BUNU ALDIĞI MAAŞA BAĞLAYIPTA YAPAMAZSIN.(3-4 msj yukarı bakarsan yazmışımdır milletvekili terim vs. böyle adamları aldığı para ile değil yaptığı işle değerlendirebilirsin)

NEYİ ANLAMIYORUM.20SENE EMEK VERİPTE BİLİM ADAMI OLMAYI TERİM'Mİ ENGELLİYOR?YADA ONUN ALDIĞI 1,5MİLYON DOLARMI?YADA TEKNİK DİREKTÖRE 10MİLYON DOLAR VEREN ÜLKEDEN BİLİM ADAMI ÇIKMAZ DİYE Bİ OLAYMI VARDA BENİM HABERİM YOK?

ERDAL İNÖNÜ TERİM'DEN 10KAT FAZLA İŞ YAPMIŞ ADAM DEMİŞSİN.İYİ GÜZELDE BU ADAM BAŞBAKANLIK BİLE YAPMADIMI BU ÜLKEDE DAHA NEKADAR BÜYÜK BİR ONURU OLABİLİRKİ?AYRICA BU ADAM YILLARCA SİYASET YAPTI DURDU.HEM BUADAM PARA KAZANSIN HEMDE MİLLETVEKİLLERİ BEDAVAYA ÇALIŞSIN DEMEK HANGİ AKLA HİZMETTİR?

SENİN DERDİN İYİ KOŞULLARDAKİ BİR ÜLKE OLABİLİR.ZİRA HERKESİN DERDİ ODUR.VEFAKAT SENİN YOLUNDAN GİTMEKLE BUNUN OLMAYACAĞI ÇOK AÇIKTIR.ZİRA NE GERÇEKLERİ GÖRMEKTESİN,NEDE İNSANLAR İÇİN NELERİN DEĞERLİ OLABİLECEĞİ HAKKINDA Bİ GÖRÜŞE SAHİPSİN!MUHTEMELEN SOL GÖRÜŞLÜ İNSAN,YAYIN,KİTAPLARDAN ALDIĞIN GAZLA ESİP GÜRLÜYOSUN AMA NE YAZIKKİ HİÇ BİR İCRAATINIZI GÖREMİYORUZ.BEN MAHALLEDEN NEDEN DOĞALGAZ GEÇMEDİĞİNİ GAYET İYİ BİLİYORUM.HESABINIDA SORUYORUM.NEYİN NE OLDUĞUNU GÖRMEM İÇİN HERHANGİ BİR ''İZM'' E İHTİYACIM YOK.ALLAH'A ÇOK ŞÜKÜR AKLIM ÇALIŞIYOR 8BİN TANE FARKLI KONUYA TEK PENCEREDEN BAKMIYORUM.

Ben mahalleye doğalgaz getirtmeyi başarabilirim ama senin bu (populist,hümanist,özenti,gerçeği göremeyen) tavırlarla nekadar başarılı olucağını tahmin edebiliyorum.

EĞER FUTBOL ADINA,SPOR ADINA Bİ CEVAP VEREBİLSEYDİN BELKİ DİNLERDİM YADA SORDUĞUM HERHANGİ BİRSORUYA ''HAYIR ÖYLE DEĞİL BÖYLE''DİYE Bİ CEVAP VEREBİLSEYDİN BELKİ DİNLERDİM.SANA BOL ŞANS İNŞALLAH PARAYI BULURSUNDA DOĞUDAKİ KÖYLERDE BİLİM ADAMI YETİŞTİRİRSİN(PARAYI BULUNCA NE DOĞU'SU YAŞASIN HAYAT,ELLER HAVAYA OLUCAĞINA OKADAR EMİNİMKİ).

NEYSE 1500. KERE YAZIYORUM DİREK CEVABI OLANLAR YAZSIN BASİT Bİ KONUYU DALLANIP BUDAKLANDIRMAYIN.YAZIMI GÜZEL Bİ DEYİŞ'LE SONLANDIRIYORUM.

''Biliyosan konuş alim desinler,bilmiyorsan sus adam sansınlar''

• Abi sormuşsun işte cevap veriyorum.Tek cevabım bu.
    Bir ülkede bilim adamı 2 milyar alıyorken milli takım teknik direktörü 100 milyar alıyorsa bu bana koyar.Çünkü bilim adamı milli takım teknik direktöründen on kat daha fazla iş yapar.Sanırım şimdi dallanmadan verebildim cevabımı.

Erdal inönü konusunda dikkat edersen sana başbakanlığını örnek göstermedim 3. en büyük fizikçi olduğunu gösterdim.Ben başbakanlıktan değil 3. büyük fizikçi sağlam bir bilim adamı diye para kazansın diyorum.

Neyi anlamıyorum demişsin ya.Yazdıklarımı başından sonuna kadar anlamamışsın.Sadece terimle olan bir şey demiyorum ben bu bir halka diyorum ve terimde(milli teknik direktör) bu halkanın içinde.

Mahalleden doğalgaz geçmemesinin hesabını soruyorsun ama hala geçmiyor.Muhtemelen uzun bir süre daha geçmeyecek.Geççse bile pahallı olacak.(dünya piyasasına göre)bilmişsin ne fark eder bilmemişsin ne fark eder.
    Ayrıca sen ne kadar kendinden eminsen bende o kadar kendimden eminim kimseden ga aldığım filan yok.Sadece sen ve senin gibilerin kafasını yıkamışlar.FUtbol futbol futbol.Fenerbahçe manchestere yendi benzine zam.Almanyayı yendik motorine zamn şekere zam suya zam....

Konu sporla alakalı bir konu değil.Toplumsal bir konu toplumsal bir yara.
    Dediğim gibi sen uefa kupasını alınca dünyaları kaybetsende koymaz sana.Sanane dış borç artmış ülkenin parası terime gitmiş millet vekiline gitmiş müdüre gitmiş.Sen futbolla ilgilen tek hedefin fatih terimin dünya kupasını almak olsun.

Bende güzel bir deyişle bitireyim bari;
    Boş tenekeden çok ses çıkarmış.

• AHAN İŞTE Bİ İŞİ BOŞ CEVAP DAHA.

ÇOK ÖNEMLİ NOT:BİLİM ADAMLARININ AZ MAAŞ ALMASININ GEREKTİĞİNİ YAZDIĞIMI ÇIKARANLAR,ÖYLE BİR KANIYA VARANLAR YADA TERİM'İN ALDIĞI MAAŞ YÜZÜNDEN BİLİM ADAMLARININ AZ MAAŞ ALDIĞINI ZANNEDENLER ACİLEN KENDİLERİNİ KONTROL ETSİN/ETTİRSİNLER!!!

AÇIK SEÇİK YAZIYORUM BU DERECE BÜYÜK MEVKİDE OLAN İNSANLARIN DEĞERLENDİRİLİCEKLERİ ŞEY ALDIKLARI MAAŞ DEĞİL YAPTIKLARI İCRAATTİR.YAPILAN İCRAATE İTİRAZINIZ VARSA KONUŞUN(ÖNCE BİLGİNİZ SONRA FİKRİNİZ VARSA TABİ).YOKSA SADECE SES ÇIKARDIĞINIZI ANLAYIN ARTIK.

Birde şu inönü olayına takıldım dünyanın 3. fizikçisi demişsinde bilmiyorum bu adam ne buldu acaba?birde bulduda para almadı bunun nedeni futbolu seven yada standartları bilen insanlarmı? YOK YOK DEĞİL HİÇBİRİ TERİM ALDI İNÖNÜ'NÜN PARASINI.AYIP ŞU TERİM'E.

HESAP YETENEĞİ OLAN ARKADAŞLARDAN BİRİSİ LÜTFEN KERE LÜTFEN HESAPLAMAKTAN ACİZ ARKADAŞLARA YUKARDA BİYERDE YAPTIĞIM 550 MİLLETVEKİLİ+TERİM+KIL YÜN. HESABINI Bİ AÇIKLASIN.HAYIR BİZİM MAHALLENİN DOĞALGAZ'I TERİM YÜZÜNDEN GELMEMİŞ NEYSEDE YARIN ÖBÜRGÜN VİYANA'YI TERİM YÜZÜNDEN ALAMADIK DERLER MAZALAH.CÜMLE ALEME REZİL OLURUZ.

1-HERKES SALAK Bİ SEN AKILLISIN.GALİP GELİNCE ZAM OLDUĞUNU Bİ SEN BİLİYOSUN.(ESKİ ŞABAN FİLMLERİNDEN Mİ ÖĞRENDİN?)

2-KONU SPORLA ALAKALI DEĞİLSE NEDEN FATİH TERİM ÜZERİNDEN BU TARTIŞMALAR YAPILIYOR?SPOR GÜNDEMİNDE İŞİN NE?

3-UEFA KUPASINI ALMAM DÜNYALARI KAYBETMEME NEDEN OLSA İDİ KOYARDI(BUNUN BÖYLE OLMADIĞINI BİLMEYENLER UTANSIN)

4-NE GÜZEL YAZMIŞSIN.YUKARIYI BİDAHA GÜZELCE OKURSAN YAZDIKLARININ KONUYLA ALAKASI OLMADIĞINI,HİÇBİŞEYE CEVAP VERMEDİĞİNİ,70MİLYONLUK ÜLKENİN SORUNLARINI TERİM'E MAL ETTİĞİNİ ANLAYABİLİRSİN.

HANGİ SES?HANGİ TENEKE? KAVRAMA YETENEĞİNEDE SAHİPSİNDİR UMARIM.
    quote:

1-Ayrıca sen ne kadar kendinden eminsen bende o kadar kendimden eminim kimseden ga aldığım filan yok.Sadece sen ve senin gibilerin kafasını yıkamışlar.FUtbol futbol futbol.Fenerbahçe manchestere yendi benzine zam.Almanyayı yendik motorine zamn şekere zam suya zam....

2,3-Konu sporla alakalı bir konu değil.Toplumsal bir konu toplumsal bir yara.
    Dediğim gibi sen uefa kupasını alınca dünyaları kaybetsende koymaz sana.Sanane dış borç artmış ülkenin parası terime gitmiş millet vekiline gitmiş müdüre gitmiş.Sen futbolla ilgilen tek hedefin fatih terimin dünya kupasını almak olsun.

4-Bende güzel bir deyişle bitireyim bari;
    Boş tenekeden çok ses çıkarmış.

• haklısın abi sen devam et.Senin kapasitende değilim ben sen her şeyi biliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 18 Kasım 2005, 20:02:22 >
  • HEH İŞTE BUNA 5 MESAJ ÖNCE GELİCEKTİNDE BOŞUNA SES ÇIKARDIN!!!

YADA DİCEKTİNKİ GICIĞIM BEN TERİM'E SEVMİYORUM O KADAR!!!

Ondan sonra BAŞKA BİR FORUMDA(SİYASET,EKONOMİ VS.) TARTIŞICAKTIK DOĞUDAKİ KÖYLERİ YADA BABANIN NEDEN KARAKOLA DÜŞTÜĞÜNÜ!!!
    quote:

haklısın abi sen devam et.Senin kapasitende değilim ben sen her şeyi biliyorsun.
  • Olayı maaş gibi algılarsak yanlış olur. Mesela Türkiyenin reklamını yapması için bir şirket bulsak bu reklamı ne kadara yapar? Veya ekonomiyi düzeltmesi için üstdüzey bir uzman getirsek ne kadara getirebiliriz? Veya devlet bir işini yaptırmak için ne kadar paralar ödüyor şirketlere. Teknik direktörü devletin çalışanı gibi düşünemeyiz. Devlete hizmet veren bir profesyonel gibi algılamalıyız.

Üstelik, üst düzey bir devlet görevlisi maaşına yani ayda 4 - 5 milyara altyapı hocası bile bulamayız. Milli takım diye birşey olmasın o zaman.
    Ve son olarak, kimsenin kimseden fedakarlık bekleme hakkı yoktur.

Not: Fenerliyim.
  • HELAL OLSUN SANA HOCAM.BENDE ONU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM AMA NAFİLE.600MİLYON DOLAR SADECE TV GELİRİ OLAN Bİ FEDERASYONUN 10MİLYARLIK TEKNİK DİREKTÖRÜ OLURMU?OLURSA NOOLUR?

GERİSİNİ BAŞKA YERLERDE TARTIŞIRIZ.
    quote:

Orjinalden alıntı: selsan

Olayı maaş gibi algılarsak yanlış olur. Mesela Türkiyenin reklamını yapması için bir şirket bulsak bu reklamı ne kadara yapar? Veya ekonomiyi düzeltmesi için üstdüzey bir uzman getirsek ne kadara getirebiliriz? Veya devlet bir işini yaptırmak için ne kadar paralar ödüyor şirketlere. Teknik direktörü devletin çalışanı gibi düşünemeyiz. Devlete hizmet veren bir profesyonel gibi algılamalıyız.

Üstelik, üst düzey bir devlet görevlisi maaşına yani ayda 4 - 5 milyara altyapı hocası bile bulamayız. Milli takım diye birşey olmasın o zaman.
    Ve son olarak, kimsenin kimseden fedakarlık bekleme hakkı yoktur.

Not: Fenerliyim.

• SONUÇ:SAYFALARCA MESAJIN ARDINDAN(OKUMADAN,OKUDUYSA VERİCEK CEVABI OLMAYAN) KAFASINA GÖRE BOŞ VE SAÇMA MESAJ ATICAK ÇOLUK-ÇOCUK GİTSİN KUMDA OYNASIN
    quote:

Orjinalden alıntı: chariot

sonuç:
    enaz bir sene maç oyanayamayacağımıa göre bunlara maaş bağlamanın bir anlamı yok

hatta ceza keseceksin

adam tekme atıyor

hayret

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: seso81

SONUÇ:SAYFALARCA MESAJIN ARDINDAN(OKUMADAN,OKUDUYSA VERİCEK CEVABI OLMAYAN) KAFASINA GÖRE BOŞ VE SAÇMA MESAJ ATICAK ÇOLUK-ÇOCUK GİTSİN KUMDA OYNASIN
    quote:

sonuç:
    enaz bir sene maç oyanayamayacağımıa göre bunlara maaş bağlamanın bir anlamı yok

hatta ceza keseceksin

adam tekme atıyor

hayret

boş yazıları okuyacak kadar vaktim yok

hele sayfalarca boş yazılar yazıp ortalığı bulandırmaktan başka birşeyler yaratmayan nickler için

ve hatta

şuan birdakikam boşuna gitti

boş

bomboş

ozaman ikile

• ORTALIĞI BULANDIRAN İÇİN TOPİCİ AÇANA BAK!!!

SENİN HER MESAJINDAN HİÇBİR DOLU DAKİKAN OLMADIĞI ORTAYA ÇIKIYOR.

BİLGİ SAHİBİ OLMAYAN FİKİR SAHİBİ OLAMAZ!!!

FANATİK KLÜP TARAFTARI OLAN BİRİNİN YUKARIDAKİ TARTIŞMALARDA BENİM YAZDIKLARIMI DESTEKLEMESİ LAZIM GELİR.(DÖNEK YADA CAHİL DEĞİLSE)

YAKINDA KUM YOKSA YOLLAYALIM
    quote:

boş yazıları okuyacak kadar vaktim yok

hele sayfalarca boş yazılar yazıp ortalığı bulandırmaktan başka birşeyler yaratmayan nickler için

ve hatta

şuan birdakikam boşuna gitti

boş

bomboş

• quote:

sancılar sancılar

bak ikiledim

yok vaktım yok dedın ya onun ıcın dıyom ikile takılma buralara daha fazla
    burdakılerın bos vaktı cook sen ayak uyduramazsın abisi
  • quote:

senin yazdıkların kanun mu destekleyeyim

çok yazı yazıyorsun diye çok bilgi sahibi olamazssın

benim çantam 60 ili dolaştı

senden akıllımı oluyor şimdi ( hani derler çok yazan mı çok dolaşanmı diye)

boş işlere boş yazı yazacan

çanta meselesini unutma

puahahahahha ben ne dıyom o ne dıyo
    senın beynın cok gezmekten sulanmıs abisi
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sentello1905

quote:

sancılar sancılar

bak ikiledim

yok vaktım yok dedın ya onun ıcın dıyom ikile takılma buralara daha fazla
    burdakılerın bos vaktı cook sen ayak uyduramazsın abisi

biraz evel birisi bahsetti kum sancılrı öylemi başlıyor.

bu adamlara bir sene maaş vermeyeceksin hatta ceza keseceksin

sancılar sancılar

adamın aldıgı paradan sancılanan sensın

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.