Şimdi Ara

milli piyango olasılık sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

quote:

Orijinalden alıntı: kherp

Up hadi yokmu hala cozen

var işte ben çözdüm %100 doğru

peki nasıl çözdün?
    amorti sayıları rastgele çekiliyor öyle 0-4 5-9 filan yok
  • Hiç çıkmama ihtimalini tüm ihtimallerden çıkarırsan en az birinde çıkma ihtimalini bulursun.

İlk biletimizi ele alalım tek bi bilet için amorti çıkma ihtimali 2/10 çıkmama ihtimali de 8/10dur.

İkinci bilet için çıkmama ihtimali 7/9 dur çünkü bir sayı ilk biletten elendi zaten. Toplamda 10 sayı var 2 tane de amorti sayısı var biletler farklı olduğundan ilk biletteki sayı değil 2 amorti olan sayılar da değil o zaman 7 sayı olabilir paydadan da ilk sayıyı çıkarmalıyız çünkü o sayı olma ihtimali yok çünkü ilk biletteydi payda da 9a düşer.

Aynı mantıkla:

3. Bilette çıkmama ihtimali 6/8dir

4. bilette 5/7dir

5.bilette de 4/6dır.

Aradığımız şey ise hiçbir bilette çıkmaması yani bu ihtimallerin hepsinin aynı anda gerçekleşmesi o zaman bu ihtimalleri çarparsın 8/10 * 7/9 * 6/8 * 5/7 * 4/6 bu işlemi yapıp sadeleştirdiğinde 2/9 sonucu çıkar. Bu hiçbir bilette çıkmama ihtimalidir tüm ihtimallerden bunu çıkardığında çıkan sonuç yani 7/9 da en az birinde amorti çıkma ihtimali.

• onu bunu bırakın 9 bileti paylastık kardeşime 50 tl bana 30 kaldı bana bunun adaletsizliğini çözün
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.