Şimdi Ara

Milli Muharip Uçak'ın (MMU) yeni videosu yayınlandı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
3.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olur mu olmaz mı yapılır mı yapılmaz mı bilmem. Zaten alanım olmadığı için de ben bu şekilde tartışmalara giremem. Bilgim yok yani. Ancak bildiğim birşey varsa o da, ülkemizin şu coğrafyada savaş uçağına gerçekten çok ihtiyacı var. Bu coğrafya gerçekten çok tehlikeli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hala burada olmaz yapılmaz diyenler var. Demek ki bildiğiniz şeyler çok o zaman çıkın siz üretin sizin uçağınızı görelim madem.


    LÜTFEN diyorum LÜTFEN şu milli sistemleri SİYASET ÜSTÜ konular olduğunu ANLAYIN ARTIK.



    Bırakın mühendislerimiz uğraşsın maketi bile olsa birşey yapsınlar ya. Bekleyerek, hiç bir şey yapmadan HAVADAN ZEMBİLLE uçak ineceğini mi sanıyorsunuz?


    Bırakın mühendisler uğraşsın öğrensin geliştirsin hata yapsın hatasından ders çıkarsın ya.


    AKP hükümetinin ne kadar daha iktidarda kalacağı belli değil ve bu işler AKP'lilerin çalışıp yaptığı iş değil. RTE kendi torna tezgahına geçip üretmiyor veya babasının parasıyla sermayesini oluşturmuyor.


    Bu ülkenin başına hangi hükümet gelirse gelsin bu meseleye SİYASET ÜSTÜ bir bakış açısıyla köstek olunmayacak, istendiği taktirde destek olunacak. Bu projelerin devamlılığı çok önemli. Burada çalışan mühendisler hevesli çünkü ilk kez yapılıyor tarihe geçecek isimleri. Bu büyük bir motivasyondur mühendislere. Para almasalar bile uğraşırlar yine.


    LÜTFEN ŞU KONULARDA YAPILAN EMEKLERE MÜHENDİSLERİN ALIN TERLERİNE ZEVAL GETİRMEYİN.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 12 Mart 2022; 0:55:25 >




  • Şu sözü aklıma getirdi:

    "Kitap, kâtip, mektup benim; ketebe, yektübü ve geri kalanı Arap'ındır. Kitaba 'bitik,' kâtibe 'bitikçi' diyemezsiniz. Derseniz onlar yabancı olur."

    (Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Atatürk ve Türk Dili, Belgeler, s. 319)

    Türkçe zengin bir dildir, diller arası etkileşim ve dil-kültür ilişkisinin doğal neticesi olarak arapça kökenli çoğu kelime de Türkçe’nin bir parçası olmuştur. İngilizce ve Fransızca kökenli birçok kelimenin olduğu gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DISTURBED kullanıcısına yanıt

    Neymiş sakıncası?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EKE58 kullanıcısına yanıt

    Benim burada özellikle vurgulamak istediğim nokta aslında Türkçe kelimeler yerine özellikle Arapça kelimeler kullanılması. Bunun ardında başka bir amaç yatıyor. Bunu dile getirmeye çalışıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coskun_ulker kullanıcısına yanıt
    Cahil denmesine herkes kızıyor ama, bilmediği konuyu google'a yazıp 30 saniye bile araştırmıyor.

    Türkiyede ihaların geçmişi 1990 yılına dayanır. 5 yılda dünya lideri diye bişey yok. 32 yılda bu noktaya grldik ve hala ihalarda dünya lideri değiliz bu 1.

    İkincisi, savaş uçağı ile ihalar apayrı dünyalar. Bir tanesi traktör, diğeri formüla1 aracı gibi. 5-10 yılda 5.nesil savaş uçağının sıfırdan yapılması mantığa aykırı, bu 2.

    (Fazla araştırmadım ama motor olarak f16 motoru kullanılacak deniyordu, radara yakalanmama olayı falan da olmalı, o da muğlak sanki. Bizim mmu 5.nesil şartlarını ne kadar karşılayacak, sonucu görünce değerlendirmek lazım.)

    Üçüncüsü ise, teknolojide çalışan mühendislerin çoğu akp veya senin zihniyetinde değil (senin zihniyetini mesajından çıkartım yapıyorum). Ben veya benim gibi düşünenler onları kötülemez. Aksine okumuş, çağa uygun eğitim almış insanları savunanlar biziz. Sizin savunduğunuz eğitim ve ekonomi modeli malum zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zoruna gidenin...

    Zoruna gitsin. Anladınız siz onu. Milli Muharip Uçak'ın (MMU) yeni videosu yayınlandı 

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Hep aynı noktaya geliyoruz. Aktroller, muhaliflerin çekememezlik yaptığını, milli projelere karşı olduğunu savunuyor.

    Asıl olay şu: 10 yılda 5. Nesil milli savaş uçağı yapacaz demek gerçekçi değil.

    Bir defa akp fetöcülerle birlikte uzun süre milli projeleri sabote etti, veya vesile oldu, bunu unutmamak lazım. Şimdi çıkıpta gerçekten milli olanlara laf söylemek onların haddi değil.

    Şu anda bazı projelerde güzel işler çıkıyor. Fakat yanlış olan şey hayal pazarlamak. Sırf çıkar için veya gündem değişsin diye olmayacak şeyi söylememek lazım.

    Her projenin bir altyapısı, bir hazırlanma süresi olur. 100 yıldır savaş uçağı yapan ülkeler/firmalar bile, yeni nesil uçağını 25 yılda yaparken, sen çıkıp da ben 10 yılda yapacam dersen olmaz. Ciddiyetsiz olur. Atmasyon olduğu belli olur. Komik olur.

    Mesela onun 25 yılda yaptığını sen 35 yılda yaparsan bence bu bir başarıdır. Bunun utanılacak bir yanı da yok. Çıkıp bunu gururla söylemeleri lazım.

    Mesela 2023de ilk 10 ekonomiye girecez yalanı gibi. Çıktığı anda da komikti, şimdi daha da komik. 8 sıra yükselecez derken 4 sıra düştük. Böyle hedef olmaz. Komik olursunuz, gülerler. Amacımız 1 sıra yükselmek de, gerçekçi hedef koy, onu yap.

    Daha küçük çapta örnek de vereyim. Geçen sene üniversite sınavında %80de olan bir öğrenci, bu sene benim hedefim Türkiye birinciliği derse bu komik olur, kimse de ciddiye almaz. Ama bu sene %10a girip anadoluda bi mühendislik hedefim var demek gerçekçi bir hedeftir. Biraz daha iyisini de yaparsa gerçekten azmetmiş denir, tebrik edilir. Olay bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Adam yani Selçuk Bayraktar ın kameralar önünde söylediğini aktarıyorum ben “bu ve bunun gibi projeler desteklensin 5 yılda biz bu alanda çok büyük mesafe katederiz” demek istedi adam ki etti de 2.si savaş uçağı ile İHA farklı tabiki hele bunu mius gibi insansız savaş uçağı yapacağım ben dersen apayrı biryere taşıyorsun ben Türk mühendisinin Türk insanın zeka ve kabiliyetine güveniyorum ki bambaşka alanlarda yapılamaz olmaz denen teknolojiler kazandırıldı memlekete bunları takdir etmeyi öğrenmek lazım öncelikle lafın ortasından biryer cımbızlayıp insanları itham etmek en kolay şey ben adamın söylediği birşeyi aktarıyorum sen bana ders vermeye kalkar gibi 5 değil 30 diyorsun komik 😁 araştırmadığım bilmediğim kanısına nereden vardın önyargılı bir yaklaşım keza mühendislerin hep ak partili veya benim zihniyetimden olmadığı çıkarımın gibi olmasın farketmez benim için bu toprakların menfaatine insanımızın ve devletimizin yararına kim bir çivi çakıyor taş üstüne taş koyuyorsa bizim için kıymetlidir biz onu x veya y partiden veya şu görüşten diye ayırmayız böyle bir dil uslüp kullanmayız çirkin bir yaklaşım bu burada İHA Siha Dan bahsederken eğitim ekonomi gibi konulara yatay geçiş yapma çabanda anlaşılabilir öz cümle bilgi Sahibi olmadan fikir Sahibi olmayın bugün bilgiye erişmek çok çok kolay insanlara yaklaşırken önyargılarla gelmeyin bir insanın memleketinin menfaatine bir proje ortaya koyan biri ile gururlanabilmesi için onun illa kendi siyasi görüşünden olması gerekmez bunu kavrayın önce,herkesi kendiniz gibi görmeyin ayrıca önyargılarınızı ve zekanızı kendinize saklayın insanlara tepeden bakıp 1-2-3 bak bu öyle değil böyle sen yanlış biliyorsun kafasıyla ders vermeye kalkmayın sadece benim bildiklerim doğru kafası şizofren bir ruh halinin yansıması bu tarz insanlardan olmayın nacizane size tavsiyem

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Sonuca bakarak 5. Nesil ozeliigi hakkinda yorum yapacaksan simdiden 5. Nesil olmayacagini ilk bloklarin 4.5 gibi olacagini ve 2040 gibi artik tam anlamiyla 5 nesil olacagini surekli tekrarliyorlar.

    Belki denk gelmediniz ama durum o. Zaten 2029 dedikleri belki 2035 olur ilk ucaklarin cikmasi bile ama o cikanlarda zaten 5 nesil olmayacak.


    Bilginiz olsun da sonra hayal kirikligina ugramayin, yada buraya gelip bak yapamadilar f16 dan farki yok denmesin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.5 nesil olsun bizim olsun üstünde her değişikliği yapabildiğimiz istediğimiz füzeyi takabildiğimiz geliştirmeye açık yeni nesil bir uçak bunu sihalar gibi düşünün ilk çıkan bayraktara bakın birde şuan üretilenlere zamanla olacak seyler bunlar bunun arkasından zaten insansız uçaklar gelecek insansız uçaklar için bu uçak bir merdiven 6. nesil üretme zamanı geldiğinde bu uçak sayesinde tecrübemiz olacak altyapımız yetişmiş mühendislerimiz olacak uçak yapmaktan cok insan kazanma bilgi tecrübe kazanma projesi bu

  • Bunlar gayet iyi ama Ukrayna savaşı gösterdi ki ne kadar iyi silahın olursa olsun bu silahları ve bunları kullanacak personeli finansa edecek ekonomin olmadığı sürece bunlar müzelik olarak kalıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 12 Mart 2022; 13:54:46 >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Yapılınca da susmayanlar olacaktır. Şurası yerli değil, burası batıdan geldi, şurası uzaydan geldi diyip karalamaya çalışacaklar.


    İnsanlar ürettiğimiz araçları %100 dışardan alıyoruz sanıyor, kontrolünün tamamen bizde olmadığını düşünüyor yani. Eğer bir savaş anında kontrol bizim elimizde olmayacak olsa, bir sürü ülke - ki buna Polonya gibi kimi avrupa ülkeleri de dahil, hiç bizden bu araçları satın alırlar mıydı? Veya şöyle sorayım, üretmeyip satın aldığın, kilit noktaları sana ait olmayan bir savaş aracını satabilir misin?


    Kontrol tamamen TSK'nın elinde, tamamen yerli üretim gidiyoruz gündemde olan araçlar konusunda. Kamerasını oradan almışsın gövdesinin malzemesini öbür taraftan almışsın fark eder mi? Güney Kore gibi bir üretim devi bile malzemelerinin bir kısmını Çin'den alıyor. Ama önlerinde bir kore malı görünce ağızlarının suyu aka aka "abi adamlar yapmış ya" demesini biliyorlar entel entel.


    Böyle bir şeyi politik denklemin dışında görmek niye bu kadar zor geliyor anlamış değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 12 Mart 2022; 14:23:56 >




  • daysleeperxp kullanıcısına yanıt

    Zoruna mı gitti ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabus2224 kullanıcısına yanıt
    Milli Muharip Uçak'ın (MMU) yeni videosu yayınlandı
    Milli Muharip Uçak'ın (MMU) yeni videosu yayınlandı


    Milli Muharip Uçak'ın (MMU) yeni videosu yayınlandı

    Örnekleri resimlerde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 12 Mart 2022; 15:57:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ve Karşınızda MİUS


    Milli Muharip Uçak'ın (MMU) yeni videosu yayınlandı
    Milli Muharip Uçak'ın (MMU) yeni videosu yayınlandıSelçuk Bayraktartwitter
    “Üretim hattına 3 buçuk yıl sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdi. 🦈 MİUS - İnsansız Savaş Uçağı: Bayraktar KIZILELMA 🍎 Yolda geliyor, takipte kalın... #MilliTeknolojiHamlesi ✈️🚀🍎🇹🇷 https://t.co/Jh9Nhxa0MG”
    https://twitter.com/Selcuk/status/1502606947295674369
  • coskun_ulker kullanıcısına yanıt
    Hepsini okumadım, daha yazmayı bile bilmiyorsun. Ondan duydum, bundan aktardım falan yazmayı bırak da, aç tusaşın resmi sayfasını oku öğren.

    Senin gibilerden tavsiye alacak yaşı geçeli çok oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Yahu biz başka biri ile başka bir meseleyi tartışırken gelip müdahil olan sensin ne anlatıyorsun şimdi? Önyargılarını kendine sakla işine bak...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.