Milli Kütüphane / Millet Kütüphanesi (4. sayfa)
-
-
Yukarıdaki yorumumu dönemin başındayken yazmıştım. Büyüdüm geliştim artık milli kütüphane savunucusuyum.
Hala millet kütüphanesinin daha konforlu olduğunu savunuyorum ama ulaşım+içerideki kitle gerçekten sizi bir süre sonra yoruyor. Adam akıllı yer (araştırma kütüphanesi) bulabilmem için max 6.30 gibi kalkmam gerekiyor. Ayrıca 40 saatte bir gelen otobüse yetişmek için Söğütözü üst geçitte her gün dilenci abilerle bir savaş verip dünyanın en kalabalık otobüsüne (Hacettepede okuyorum) binmeye çalışıyorum. Ortamı arkadaşınızla gitmezseniz sarmıyor bence. Ki arkadaş grubuyla gelen diğer kişiler kütüphane olduğunu unutup konuşuyorlar. Akşam dönüş ayrı bir macera zaten otobüsü kaçırıp 3 4 kere Söğütözüne yürüdüm.+Etrafında sadece külliye olduğu için aç kalıyorum genellikle.
Milli kütüphane sabah 9 da açıldığı için daha mantıklı saatlerde kalkıp gidiyorum. 9-10 arası giderseniz prizli masa kesin bulursunuz. Hafta sonu gelmeden önce özellikle doluluk oranına bakıp gelin çünkü öğlen 1-2 gibi tamamen dolu oluyor. Aynı zamanda daha fazla kütüphane ortamına sahip. Yanıma oturan kişi de genellikle çalışmaya gelmiş oluyor ve milli kütüphane insanları rastgele dağıtıyor bu yüzden konuşma sesi gibi şeylerle dikkatim dağılmıyor. Milli de kiosklardan maks 1 saat mola alabiliyorsunuz. Bahçeli iki adım ötede olduğu için yemek yeme şansım oluyor. Bazen süre az geliyor ama bu sayede boş yere işgal edilen masa sorunu bir nebze azalıyor.
Kötü özellikleri ne derseniz prizli masalar az. Ama 1 ay boyunca her gün gidince prizli masaların yerini ezberleyip kalkan kişinin ardından masa değiştirmeyi öğreniyorsunuz. Bir de en ön sağ taraftaki masalar özellikle akşam saatlerinde cehennem sıcağı oluyor. İlk kez oralarda oturduğumda hasta oluyorum zannetmiştim. Genellikle orası boş olur zaten. Gerekirse şarjınız bitsin ama gitmeyin çünkü çok sıcak.
Neden okulunun kütüphanesine gitmiyorsun derseniz Hacettepede okuyorum. Umarım yeterli bir açıklama olmuştur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ben de sizinle aynı kafadayım.millete gideceksem sabah 6da kalkıp gidiyorum hem araştırma kütüphanesinde yer bulmak icin hem de kek ikramını kaçırmamak için:)ayrıca millettekiler harbiden çok toksik.geçenlerde ortaokul 2.sınıfa giden bebeleri gördüm ders çalışan:)milli hem merkezi yerde hem de insanlar yksci ergenlerden değil onun için gerçek gurmeler milli der
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Odtü Kütüphane
Ceng ÇS
Yurt ÇS
A4 ÇS
👌👌
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İkisi de birbirinden rezalettir. Metro durağının yakınında olan kütüphane için çok net söylüyorum ki içeri girdikten sonra kendi masanıza gitmeniz zaten 5 dakika, dışarı çıkmanız 5 dakika. İstanbuldaki gibi millet kıraathaneleri olsa muhteşem olurdu. Hem küçük oluyor, hem çok insan olmuyor, hem ikramlar var, hem de giriş çıkış daha kolay.
Buralarda ders çalışanlara psikolog olarak yorumum net. Histerik özelliklerinden ötürü gösteriş motivasyonuyla ders çalışma azmi. Başka bir şey değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X