Şimdi Ara

Milli Atak Helikopteri T129 ile ilgili bütün detaylar video inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
3
Favori
9.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanatkanat
    Donanımhaber bir numara Helal olsun. Askeri teknolojiyi bile yayınlıyorsunuz :)


    DonanımHaber eskiden donanım haber sitesi idi. Artık teknoloji haber sitesi. Bu yüzden her türlü teknoloji ile ilgili haberler var ve hepsini bir çatı altında elimizin altına getiriyor.

    Tebrikler DonanımHaber ailesi...

  • Yeni piyade tüfeğimizin inceleme videosunu da bekliyoruz:)Ayrıca bir de yüzer dozer var.Girdiniz artık bu işe bir kere:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbirkurt -- 8 Mayıs 2013; 20:25:23 >
  • Yahu biz Galaxy S4 incelemesi, karşılaştırmalar falan bekliyoruz siz nelerle uğraşıyorsunuz? Çizginizden sapmaya başladınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu
    Ayrica *cirit* tanksavar degil hafif hedefler icin kullanilan bir rokettir. Helikopter de cihaz dehil makinedir.


    Cihaz ile Makine arasındaki farkı anlatarak bizleri aydınlatabilirmisiniz acaba?

    Ayrıntılara takılmayın hocam ülkemizdeki böyle gelişmeler ile gurur duymalıyız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 8 Mayıs 2013; 20:38:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Yahu biz Galaxy S4 incelemesi, karşılaştırmalar falan bekliyoruz siz nelerle uğraşıyorsunuz? Çizginizden sapmaya başladınız.




    la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Patronage

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH MisafiriYahu biz Galaxy S4 incelemesi, karşılaştırmalar falan bekliyoruz siz nelerle uğraşıyorsunuz? Çizginizden sapmaya başladınız.
    la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim!


    boşverin şunları savaş çıkarsa s4 lerle giderler savaşa artık, fps oyunu yükler adam vurur sabi sübyanlar :)

  • elinize sağlık çok güzel olmuş. umarım ilerde Türklerin ürettiği rüzgar tribünlerinin, güneş enerji panellerinin incelendiği alternatif videolarda yayınlarsınız.
  • 1970'lerde uretilmis AH-64 kadar teknik kapasiteye sahip degil fakat gene de kendi helikopterimizi uretmemiz iyi bir adim diyebilirim. Ama bunu dunyanin en pahallilarindan veya en iyisi demek birazcik yanlis olabilir.

    AH-64 tarzi helikopterlere gore belki yari yariya kucuk bir helikopter, fakat kucuk olmasinin avantajlari da yok degil. Ama donanimsal olarak AH-64'un biraz gerisinde kalmis. Bir sikinti da kucuk yapisindan kaynakli, yavas bir helikopter. Umarim ilerde cok daha gelismis ve buyuk versiyonlarini da gorebiliriz.

    Kuyruk rotorunun 2'li olmasi aslinda hareket kalibiyeti icin dezavantaj, umarim ileride cikacak versiyonlarinda bu da eklenir. Eminim kendilerince 2'li kullanmalarinda bi neden vardir.

    Kisaca bu bir baslangic diyelim, kendi tasarim kasamizla, ilerleyen teknolojilere uyumla daha iyi malzemelerle ve motorlarla ileride cok daha iyilerini yapacagimizdan suphem yok!

  • rolls royce ingiliz dimidi ya?

    arkadaşlardünyada zaten 3-5 tane motor üreticisi var.herkes gidip onlardan alıyor yani bu motor yapmıyoruz kanat yapmıyoruz pervane yapmıyoruz o yüzden türk değil diye bir mevzu yok silah sanayiinde.yapan da öyle yapıyor zaten.önemli olan yapmak.herşeyin bir başlangıcı var.
  • daha düne kadar lastik üretemeyen ülke iken bu duruma gelmemiz onur verici ve gurur duyuyorum avrupanın bir çok ülkelerine gittim eski dönem ve yeni dönemler dahil artık bize burnunun ucu ile bakan ülkeler arabamı çevirirken iki defa düşünüyor ne mutlu ülkeme ve halkıma

  • Bu ne saçmalık. Ne işi var bu haberin hafif teknoloji haberleri sitesinde? Şimdi buna kızacaksınız ama abesle iştigal bir haber.

  • mesajım silinmis .neyse uslup sertti biraz ama.(sert olsa yayınla kardesim herkes sizin gibi düsünmek zorunda mı ???).... özet :gercekten su motor konusunu fazla abartıyoruz.adamlar 1940 1980 teknolojisiyle yapmıs. ben diyorum ki bu tek.le cok kısa sürede yapılabilir su örümcek aglarından kurtularsak ya da neyse...dediğiniz gibi cok zor bir şey değil mi bu iş !!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: people66

    bir ah-64 veya mi-28 değil...

    Geldi yine...

    Zevk mi alıyorsunuz anlamıyorum ki?
  • İnşallah çok daha fazla üretiriz , ben beğendim helikopteri küçümsenecek bir helikopter değil.
    Video için de teşekkürler.

  • Yav neden %60 ı yerli dediniz? Şimdi bir partinin mensupları %100 diyerek size sataşacak:)

  • "quote:

    Orijinalden alıntı: people66

    bir ah-64 veya mi-28 değil..."


    "Mükemmel" iyinin düşmanıdır derler. Müsade edinde bir havacılık endüstrimiz yavaştan oluşmaya başlasın. Uçaklar, helikopterler, iha lar yapılmaya başlansın, başka firmalar bunlara yedek parça üretmeye başlasın, önceden yurtdışından alınan parçalar karlı hale geldiği için Türkiye'de üretilsin, yüzde 60 yerlilik oranı 80-90lara çıksın, yeni sektörler, iş alanları doğsun gerisi kendisinden gelecektir. Bir yerden başlanmazsa 50 sene geçse bile olduğumuz yerde kalırız.

  • Çok güzel bir helikopter tasarlamışlar mühendislerimiz. Gurur duyuyor insan. Ayrıca Türkiye o işgalci ülkelere benzemez. Elindeki silahları sadece kendini savunmak için kullanır. Şimdi aklıma geldi ve biraz da hüzünlendim. Yıllar önce uçak mühendisi olmayı ve TAİ'de yerli savaş uçağı projesinde çalışmayı istiyordum. Projeler çizerdim ve planlamalar yapardım. Ama böyle bir şeye imkan yokmuş. Neyse ben de bilgisayar alanına yöneldim. Çok yi oldu Donanımhaber'de bu videoları yayınlamanız.

  • Video yu izlerken gurur duydum.
    Malesef emeklemeden yürünmüyor.Helikopterin %60 ını geçtim kapı kolunu üretemeyen bi ülkeydik.
  • Yahu bunlar nsaıl adamlar uzaya askeri uydu gönderdik diyolar %90 başka ülkeler yapıyor % 10 bizimkiler ilk askeri uydumuz oluyor daha burnunun ucunu göremiyor, onuda incelmişti mesut çevik..

    Tam bir satış politikası, ilk türk sava helikopteri diyorlar almışlar italya helikopterine bi pervane dah eklemiş bi iki füze işte sana türk malı, neresi türk malı kardeşim, yaparsın bi apachi cobra, skorsky, rusların Mi-28,Ka-50 gibi o zaman Türk malı de bizde alnından öpelim, millete ver gazı İtalyan helikopterini al bir iki ik Türkçe isimli füze tak, bir iki yazılım op al sana türk savaş helikopteri...İngiliz motoru ürettikden sonra yemişim yerli savaş helikopterini, adama kalbini emanet etmişin bi kd koyarsenin helikopterler olduğu yerde çakılır...

    Böyle milleti gaza getirecek abartılı haberler ile kendilerine pay çıkartmıyolarmı uyuz luyorum mertçe söyleyin kardeşim kısmen yerli diye..





  • Viper Havoc karışımı bişey olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.