Şimdi Ara

Milletin kafa cidden basmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pakaji

    yaw kardeşim,gurbetçiysem sen bana kurban ol. benim gibi en az 10 milyon gurbetçi var. şuan zaten iş bulamıyorsun o 10 milyon tr ye kesin dönüş yapsa napıcan, biz gurbette her baskıya rağmen mesleğimizi yapıp deneyim kazanmış türlü zorluklara direnmiş 10 milyon olarak, günlük türlü yabancı dillerin içinde kurbağalama yüzen adam olarak tr ye dönsek bizle başedebilir misin? tamamen işsiz kalırsın bu bir. biz giderek size iyilik yaptık. diğer konu ise, tr ye her ay tomarla para akıtır ülke ekonomisini destekleriz. sen sıradan günler yaşarken biz tomarla para transfer eder ülkeyi destekleriz.


    quote:

    Almanya'daki Türkler anavatanlarına para göndermeye devam ediyor. Yapılan hesaplamaya göre Almanya'daki Türk göçmenler, Türkiye'ye geçen yıl 800 milyon euro havale etti

    Almanya'da çıkan haftalık ekonomi dergisi Wirtschaftswoche'da yer halan habere göre Almanya'da çalışan göçmenler 2016 yılında ülkelerindeki ailelerine toplam 4 milyar 200 milyon euro havale etti. Anavatanlarına para gönderen göçmenler arasında Türklerr çoğunluğu oluşturuyor.

    Derginin Almanya Merkez Bankası verilerine dayanarak hazırladığı habere göre şimdiye kadar olduğu gibi en yüksek para havalesi 2016 yılında da Türkiye'ye yapıldı. Almanya'da yaşayan Türklerin her yıl 800 milyon eurodan fazla para havale ediyor. Geçen yıl da 800 milyon euro civarında paranın Türkiye'ye gönderildiğine işaret edildi.

    Geçen yıl Almanya'daki göçmenlerin geçen yıl toplamda havale ettiği paranın 2015 yılında havale edilenden 700 milyon euro fazla olduğu ve bunun iki Alman devletinin birleşmesinden bu yana havale edilen en yüksek meblağı oluşturduğu belirtildi.

    Habere göre son yıllarda özellikle Doğu Avrupa'daki AB üyesi ülkelere gönderilen parada önemli artış kaydedildi. İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye'ye transfer edilen paralar 18'den 67 milyon euroya çıktı.
    Milletin kafa cidden basmıyor




  • InnocentHate kullanıcısına yanıt
    bloğu yedin şuan tüm google resimleri buraya indirsen önemi yok
    bu da sana son msj kenarda kendi başına at dur artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pakaji

    bloğu yedin şuan tüm google resimleri buraya indirsen önemi yok
    bu da sana son msj kenarda kendi başına at dur artık.
    bak aramızdaki fark buradan belli oluyor, sen beni bloklayacak kadar önemsiyorsun, eminim mesajlarıma da genişletip bakıyorsun, ama sen benim umurumda bile değilsin gurbetçi kardeş hiçbir zaman umurumda olmadın ki bloğun da umurumda olsun, hadi yallah.
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    ben suçumuz yok demedim ki :D coğrafyamızdaki araplarda biz kadar suçlu esad hariç esad konusuna katılıyorum esad tayo konusunda şunu demişti ve dibine kadar haklı...
    https://www.bbc.com/turkce/47274688
  • Ne anlatmak istedin?
  • Şu konu başlığını yazan kişi mutlaka kendisini bir kenara ayırıp millete böyle hakaret etmiştir.
    Kendisinin kafası basar ama milletin basmaz.
  • bence işin özü şu, 90'larda da ekonomik daralma, yapay bozulma ve insan tipolojisindeki metamorfoz son hız devam etmekteydi evet körfez savaşı ve berlin duvarı yıkılması sonrası başlayan insanlara müzikal sosyal ekonomik olarak bu ülkede çok fazla değerlerini yitirten şeylerin başladığı tarihlerdi. orta doğu savaşları başlamak üzereydi. ve şimdi de bu konularda insanların geçmişe tutunabilme isteğinin temeli ise bu kötüye gidişatın kartopu misali artık sindirilmiş ve tahammül edemeyecek bir yoksulluk sınıflılık noktasına gelmesi. artık insanlarlar ağlama duvarı ve umut kapısı olarak geçmişi görüyor, acıda birleşiyor. olabildiğince gerçekten kaçarak anılarla "anı uyuşturuyor." artık müzikler de buna hizmet ediyor, üniversiteler de hatta olmayan bilim geleneğimizde bile yetkili kişiler bireysel inançlarını tatmin ediyorlar. bana sorarsanız hiçbir değersel norm veya güdü, boş yere çıkmaz. insanlar kaçmak istiyorlar. mutsuzluğu kaldıramıyoruz. benim yaşım 30. 90'ları yaşayanlardanım. ve sorsanız o yılların bariz bir biçimde çok daha iyi ve mutlu geçirdiğimi düşünüyorum. bunun en büyük sebeplerinden biri bu kirlilik, bataklık ve sosyal karmaşanın henüz hissedebileceğimiz düzeye ulaşmamış olmasındandı bence. yani downhill misali. zehir dozdadır derler ya. vücutlarımız artık savaşamıyor ve kaldırmıyor olan biteni. bakın burada bile birbirimize tahammül edemiyoruz. çünkü bir yere gelindi.




  • Bu adama niye bu kadar sövüyorsunuz. Paralı trollü gelir konusuna boş yapar, muhalifi gelir o da boş yapar. Bi dinlemeyi öğrenin be kardeşim adam ne diyor ne demiyor, direk yargılayıp gereksiz muhalefet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.