Şimdi Ara

MİLETTE PARA VAR KİMSE AÇIZ FAKIRIZ DİYE AĞLAMASIN (Güncellendi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
4
Favori
5.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: Cleveland Cavaliers

kanka dediğinde haklısında arabası olmayan fakirleri yollarda görmemen çok doğal yani awkjgkwajgklaj

Kaldırımda da göremiyor ama.

Valla panpa bizim semt mesela elitimsi elit diyemem ama herkes paralı vs yani ama çarşıya gittiğimde fakirleri gayette görüyorum kıyafetinden olsun, davranışlarından olsun.. ha sana hak veriyorum zaten ulan millet fakiriz diye aglıyoda ağlayanların yarısı boşa.bu arada bahsettigim fakirlerin elinde nedense koca koca telefonlar oluyor ona benden anlam vermeiyorumawnhgljag (adana)

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

lüks araç görüyorum diye ülke zenginmi oluyor git arabistana bunun 30 katını görürsün cadde başına bir ferrari + avm...kendimde gittim gördüm o yüzden yazıyorum.....sen kendine bak sende nasıl bir tip mercedes veya bmv var? birde onu yaz? baba bank destekli olmayanları yaz yalnız...

Neye inanmak istiyorsanız ona inanmaya devam edin. Ben ortadan konuşuyorum, her seferinde konuyu siyasete çekmeye çalışıyorsunuz. Baba parası falan da yok bende, olsa da zarar değil bence, baba parası demek aileden sana gelen para demek. Yanlış bir şey değil, akıllıca kullanırsan daha da arttırır geleceğini kurtarmış olursun. Baba parasını bizim toplumuz yanlış bir şey olarak empoze ediyor, bunun temel sebebi de kıskançlık bence. Baba parasıyla özelde üniversite okuyan bir dünya tanıdığım var, Allah herkese imkan versin de millet okutsun. Ona da baba parasıyla okuyorsun diyorlar, aradan 5 sene sonra devletten mezunla özelden mezun arasındaki fark belli oluyor. Uyuşturucu ya da silah kaçakçılığından para kazanmak gibi düşünmeyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aswattha

Adam İstanbul'da yaşıyor, haftasonu Avm'den çıkmıyor, lüks bir mahallede yaşıyor, sinema rutin aktivitesi durumunda ve fakir insan yok diyor. Gülelim mi ağlayalım mı, bilemedim.

Ben kendi gözlemimi yazıyorum, 78 milyonluk ülkenin tamamının zengin olmasını beklemiyorsun herhalde... Ülkede fakirden çok fakir edebiyatı yapan var.
  • ilk kizla ciktigimda istanbulda kiz kastamonuluydu nerdeyse 1.80 boyunda renkli gozluydu elinde iphone vardi hic unutmam bendede nokia vardi yemege oturduk yedik parayi odedim ciktik vatan caddesine yavasca gidiyordum

Abi Vallaha Billaha kadin ne dese iyi sigaram yok sigara verirmisin dedim ben kullanmiyorum canim cok cektiya dedi gittim sigara aldim Telefonumu aldi acil aramam lazzim benimki kapadi dedi arkadasini arardi 1 saat konustu telefonuda acikti

kadinin giydigine baksan ceketi 300 400 lira telefonu solemiorum bir topuklu giymis aklin durur o gunden sonra ne aradim ne sordum en son eve geldi oturmus annemle dedim gonder onu ondan bize bisi olmaz

Annemde derdi Cok guzel gelinim ne olur yapma la oenmli olan gosteris guzelik degildir onemli olan bu senle bir omur yasayacak bu sekil devam ederse ilk yillar senden sport araba ister bende anadolu cocuguyum boyle seylere musama gostermem

millete cok fenna gosteris var tamam bizde kulanioruz ama benim durmum iyi durumum iyi olmadigi zaman zaten kulanmiordum

• quote:

quote:

Adam İstanbul'da yaşıyor, haftasonu Avm'den çıkmıyor, lüks bir mahallede yaşıyor, sinema rutin aktivitesi durumunda ve fakir insan yok diyor. Gülelim mi ağlayalım mı, bilemedim.

Ben kendi gözlemimi yazıyorum, 78 milyonluk ülkenin tamamının zengin olmasını beklemiyorsun herhalde... Ülkede fakirden çok fakir edebiyatı yapan var.

Kardeşim bu durumda fakir görmemen gayet normal ki. Avm'de fakirin ne işi var, arabası olan fakir mi var, lüks yerde ne işi var, sinemada ne işi var?.. Aslında senin yazdıklarına göre tam tersi durum söz konusu. 70 milyon insanı gördüğünün mümkün olmayacağını biliyorum çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxkingdom

quote:

En kötü ev İstanbul'da olmuş 700'000TL, en basit sıradan araba olmuş 40,000 TL, hafta sonu AVM'ler insan almıyor yemek yemek için oturtacak yer bulamıyorsun. Sokaklar lüks arabadan geçilmiyor, sinamalar pahalı olmasına rağmen ağzına kadar dolu. En çok satan telefon Türkiye'de iPhone 6 aylık 16,000 civarı. Millet markadan başka bir şey giymiyor.

Lafa gelince de millet aç fakir, sadece İstanbul değil küçük şehirlerde de durum bu.

Ev kiraları 2000 liradan başlıyor. Asgari ücret ise sadece 1230 lira. Hadi geçin. Nasıl geçineceksin ? 3-5 kişiye bakarak insanların zengin olduğunu düşünme. Asgari ücret ortada zaten.Bugün iş aramaya kalk , iş bulabilecek misin ? Bulsan kaç para maaş verecekler.Türkiye bitik durumda.İnsanlar fakirler diğer orta doğu ülkelerinde olduğu gibi. İnsanlar oturduğu mahalleden dışarı çıkacak parayı bile bulamıyor.Kendi ülkesinde bile tatile gidemiyor.Avrupada adamlar dünyayı dolaşıyor.İstedikleri her şeyi yiyip içiyorlar.Emekliliklerinde de rahat ediyorlar. Arada uçurum kadar fark var.Sen bu başlığı neden açtın anlamadım ?

Bakın başlığa takılmayın, 78 milyonluk ülkede herkesin zengin olmasını beklemeyin zaten. Ben sadece insanların iki yüzlülüğünü dile getirmeye çalışıyorum, memlekette gelir dengesizliği var dersen eyvallah da herkes fakirmiş gibi yorum yapmak ne kadar gerçekçi? O zaman sokaklardaki lüks arabaları kim alıyor? Olan var olmayan var dersen eyvallah da sanki herkes niteliksiz insan, herkes asgari ücrete talim ediyormuş gibi konuşmak da pek gerçekçi bir tutum değil bence. Eğitimini adam gibi alan, işini bilen insan parasını kazanıyor.

Geçen sene 2014 yılına göre oto satışları daha da arttı. Konut satışları patladı resmen, 500,000 TL'ye ev yok şaka gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokontacı

Bakma öyle. Devlet bu milletten boşuna almıyor vergiyi. Yapmıyor boşuna zam ı. Şu an Türkiye de ekonomi diye Recep Tayyip Erdoğan a muhalefet yapan varlığın altında son model araçlar var. Çoğunun da öyle. Milletin çoğu iyi durumda. Hiç boşa konuşmayın

Allah herkese daha çok versin de, siz sanki bu durumdan hoşnut değilmiş gibi yazmışsınız.
  • quote:

quote:

quote:

kanka dediğinde haklısında arabası olmayan fakirleri yollarda görmemen çok doğal yani awkjgkwajgklaj

Kaldırımda da göremiyor ama.

Valla panpa bizim semt mesela elitimsi elit diyemem ama herkes paralı vs yani ama çarşıya gittiğimde fakirleri gayette görüyorum kıyafetinden olsun, davranışlarından olsun.. ha sana hak veriyorum zaten ulan millet fakiriz diye aglıyoda ağlayanların yarısı boşa.bu arada bahsettigim fakirlerin elinde nedense koca koca telefonlar oluyor ona benden anlam vermeiyorumawnhgljag (adana)

Gelir dengesizliği fazla. Ama ağlayan zırlayan tipler de hiçbir şeyden geri kalmıyorlar evet.

• quote:

quote:

quote:

Kardeşim bu durumda fakir görmemen gayet normal ki. Avm'de fakirin ne işi var, arabası olan fakir mi var, lüks yerde ne işi var, sinemada ne işi var?.. Aslında senin yazdıklarına göre tam tersi durum söz konusu. 70 milyon insanı gördüğünün mümkün olmayacağını biliyorum çünkü.

Tamam kardeşim herkes fakir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam kardeşim herkes fakir.

Tamam kardeşim herkes zengin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ikinci el bölümüne girin adam dizdigi sistemi begenmemis zararına satıyor fiyatı 15.000 lira?!!??!?? bilgisayara 15.000 vermiş. amazon baslıgına girin 70$ klavyeye ÇOK SICAK yazıyorlar çünkü iki üç katına türkiyede satılıyor ve kapış kapış alıyorlar tek özelligi az daha hızlı tepki vermesi :D 600 liralık mousela counter oynuyo veletler. knightta item satan sitelere bakın +5.000'den satılan kaç item var? ve bunlar kapış kapış satılıyor oyuna girip maradonda gezseniz 10.000 üzerinde degeri olan charları gösteririm hepsi para basıp dizilmiş. twitch yayını açın adam bir gecede 2-3bin lira harcıyor. sinema eskiden 5 liraydı ögrenciye recep ivedik 1 zamanları şimdi 30 lira mı ne dediler geçen boş koltuk yok. bizim sınıf 300 kişi devlet okulu telefonunu 2 milyar'dan fazla almıs 200dan fazla kisi vardır. Aldıkları para artmış mıdır bilmem de milletimizin bayaa enayileştiğinde önüne gelen her çöpe para harcamaya çekinmedigine eminim kardeş 5liralık burger menüyü 15lira yapmışlar sen enayi olup almazsan mecbur 5e geri indirirler enayisin o enayi bu enayi herkes enayi gelecek yıl 20ye çıkacak birşeyin fiyatı istedigi kadar artsın inatla ondan vazgeçmiyorlar tepki göstermeyi bilmiyorlar.

• Millet gösteriş budalası olmuş gayet normal. Eskisine oranla insanların maaşları arttı gelir yükseldi, bunun da etkisi yüksek.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eddie Van Halen

Kredi Kartı.

Kredi olsa kaç yazar, devlet parayı hibe mi yapıyor sanki? Kredi dediğiniz şey bedavadan verilen para değildir, ay sonunda periyodik olarak parçalar halinde faiziyle birlikte geri ödersiniz.

Hocam sakin olun bu ne şiddet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lopster

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eddie Van Halen

Kredi Kartı.

Kredi olsa kaç yazar, devlet parayı hibe mi yapıyor sanki? Kredi dediğiniz şey bedavadan verilen para değildir, ay sonunda periyodik olarak parçalar halinde faiziyle birlikte geri ödersiniz.

Hocam sakin olun bu ne şiddet

Sakinim, sadece izah ettim.
  • bısey olacagı yok fakır fakır zengınde zengın kalır bısey degısmez ama genel olarak mılletın durumu ıyı kımse aglamasın beyler
  • herkes dıyor kredı kartı falan fılan bu kredı kartları odenıyormu odenıyor eeeee tamam o zaman mılletımızın durumu gayet ıyı ne yı sorguluyorsunuz anlamaıyorum
  • Sonuna kadar arkandayım ulan babamın 6000₺ maaşı var kendileri müdür :D neyse benim elimde nokia lumia 530 (500₺) okuldaki memur çocuğu arkadaşımın elinde iphone 6 tabii aç kalırsınız bizim milletimizin para biriktirme gibi alışkanlığı yok parayı buldun mu lokanta lokanta gezeceksin ne yemek varsa al yiyemediğini çöpe at garsona bahşiş ver 30₺ eeee nerede para fakiriz dövlet papa diye dolaş nice zihniyet

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    psikolojiden anlarım. gösteriş, kendini değerli hissetme, ego tatmini zirveye ulaşmış durumda hayatımda bundan sonra ne yaparsam bu kurala uygun davranırım misal odtü'de okuyan ilk 100'e girmiş adama günde 50 lira ver de ki bir ay siteme içerik gir 5 tane tanım yaz dönüp bakmaz bile ama aynı adam ekşi sözlükte bütün gün bedavaya bunu yapıyor karsılık olarak aldıgı da "ekşici" sıfatı yani ortamlarda egosunu okşayacak bu sıfat. bir adam var 5 yıl önce bir fitness programı yazıp tanıdıgı herkese veriyor gerçek hayatta arkadaşlarına internette tanıdıklarına internet sitesine bedava koyuyor youtube'da anlatıyor filan videolarını 4 yıl boyunca 1.000 kişi bile izlemiyor geçen yıl aynı programa 47$ fiyat koyuyor ve şu an her videosu 6 rakamlı izleniyor youtubeda 200k abonesi var 1 yılda olan bu tek fark paralı olması işte insanların kafası böyle çalışıyor. litvanya'dan bir arkadaş var hayatında 1 tane sevgilisi olmamış 1 kişiyle öpüşmemiş neyse bir şekilde hayatını degistiriyor imajını degistiriyor kitaplar okuyor ve sürekli kadınlarla yatmaya baslıyor bir gün iyilik yapmak için en yakın arkadaşına anlatıyor tamam mı uzun uzun bildigi her seyi anlatıyor sonra bu anlattıgı arkadası gidip okulunda anlatıyor iste kız tavlamak için bunları bunları yapıyor suralarda takılıyor falan bu herifle okulda öyle bir dalga geçiyorlar ki okulu bırakıyor mühendisligi sonra o bedavaya ögrettigi seyi bir daha kimseye ögretmemeye and içiyor ve paralı ögreticem diyor su an ülkenin en zenginleri bu heriften kız tavlama yasam koclugu dans dersleri vs alıyor geçen hafta amerikaya gitti adam onunla dalga geçenlerin belki toplamının 1 ayda kazanacagı parayı 1 seminerde kazandı. her şey imaj ego kendini önemli hissetme ihtiyacı üzerine kurulmuş bu ihtiyacı karşılamayı bil yeter her türlü yürür gidersin. 5 yıl önce oyuncu klavyesini geçtim mouse'u türkiyede 1 kişide gördüm o da abdli bir türkdü şu an klavyesi bile olmayan adam yok diyorlar ki karşındakine üstünlük saglamak icin oyuncu klavyesi alacaksın adam onu alıyor yine çok kötü oyuncu ama bende 10 liralık klavye varken bu yaz bir fps oyununun şampiyonunu 16ya 1 yendim(kendisine logitech sponsor). saglam bir kaynaktan aldıgım bilgiye göre oyun parası satan siteler var ya adları lazım degil onlar arasında belki 4. 5. sırada popüler olan sitenin günlük kazancı 60.000lira, türk firması bak bunlar birini kuran kanadaya taşınmış biri kıbrısa tek yaptıkları hayali oyun parası alıp satmak.

• yandaşlar.

• Arkadaş istanbul ili kaç milyonluk nüfusa sahip, senin gördüğün nüfusun kaçta kaçı? Nasıl böyle bir genelleme yapabiliyorsunuz? Sen avm lere gidip gözlem yaptın diye şimdi sende mi zengin oldun?

Kredi kartı diye bir şey var, adam asgarisini ödeyip geçinmeye çalışıyor işte. En kötü iki kişi dışarıda yemek yemeye çalışssan 50 tl den aşağıya çıkamıyorsun.

Bazı insanların günlüğü bile 50 TL değil... Her dışarıda gördüğünü zengin zannetmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.