Şimdi Ara

Miele Çamaşır Makineleri ##ANA KONU## (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.407
Cevap
14
Favori
102.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

bugün w5872 çamaşır makinamdaki vibrasyon için çağırdığım miele yetkili servisi geldi. sorun sugideri eğiminden dolayı ayakların teraziyle ayarlanmamasından kaynaklandığını tesbit etti ayarını yaptı, eğer ihmal etseymişim ilerde makinada sorun doğurabileceğini söyledi.mielenin yine kampanyadan aldığım bulaşık makinasıyla ilgili sorularımı da yanıtladı hiçbir bıkkınlık veya baştan savma emaresi göstermeden ayrıntılı açıklamalarda bulunarak ve de garanti kapsamında olduğum için ücret almayarak gitti. çamaşır makinasının sorunu kolayca farkedilebilir olmamasına rağmen uzunca emek ve zaman harcaması ve bulaşık makinamın manuel ayarının yanında tuz ve parlatıcı ayarını otomatik kendisinin yapmasını öğrenmem beni memnun etti. diyeceğim özellikle garanti kapsamında bulunanlar miele servisini ihmal etmesinler, çekinmeden arasınlar.

Bende bugün makinedeki sesten dolayı servisi aradım ilk günlerde ses yoktu son zamanlarda özelliklede 1400 ve 1600 devirde kapakta tıkırdama sesi oluyordu aynı şekilde bana teraziyle ayarlamamı söylediler ayrıca spor tül perde gibi ekstra yüklenen programlarla ilgili bilgide aldım program başına 100tl ücret alınıyormuş ekstra program yüklemede resmen şok oldum 5872 ve 5874 buhar haricinde program ve özellik bakımından aynı makineler ancak örneğin 5964 tede buhar özelliği var neden 5874 ten daha pahalı olduğunuda anlamış bulundum 5874 ile 5964 arasında hiçbir fark yok ancak program çeşitliliği çok fazla 5964 ü alan ve o kadar parayı veren kesinlikle o fazla programlar yüzünden o kadar parayı veriyor program başına 100tl ne demektir Allah aşkına. Birde şu servis ücretiyle ilgilide sorunuzu cevaplayayım garanti kapsamında servis ücreti alınmıyor aynı şekilde üretici firmada yani Almanyadaki Merkez Miele bu tür distribütör firmalardan hiçbir şekilde servisle alakalı ücret almaz genelde beyaz eşya ve parça temini için tabiki kendi oranlarınca bir ücret alınır işin içinde birde ithalat vergi vs ekstra ücretler var tabi bu ücretlerde Miele ana bayi ve merkez servisleriyle alakalı olur yani 3 e bölünür işlemler ilk önce Almanya Merkez Miele, sonra Türkiye Miele, daha sonra ise orjinal miele anlaşmalı/lisanslı küçük bayi, satış yerleri ve servisler. Sağda solda sokak aralarındaki servislerde markalar arasında sıkça mieleyi görebilirsiniz ancak sakın güvenipte makinenizi onlara emanet etmeyin.

biz maalesef onlar gibi hassas ayarlayamayız terziyle. birde üstelik benim makinamın üzerinde kurutma vardıki kendimin yapması zor değil imkansız. en azından benim için. terazi su terazisi ancak onların terazilerinin bir yüzeyi mıknatıslı ve bununla makineye teraziyi yapıştırarak terziyle makinenin ayaklarının aynı seviyede olmasını sağlıyorlar. ben doğrudan 444 11 22 yi arayarak servis istedim, ordan yönlendirdiler tavsiye ederim. verdiğiniz bilgiler her zaman yol gösteriyor onun içinde teşekkür ederim ancak ben anlamadım ya da düzgün anlatamadım; servislerin bizden garanti kapsamındaki ürünlerde ücret almadığında bende bugün olduğu gibi miele türkiyeden -benden alamadığı için- ücret alıyormu yoksa hiçbiryerden ücret almıyormu? idi. tekrar teşekkürler.

yazarken bazı yerlerde terazi terzi olmuş kusura bakmayın.

Önemli değil, Hayır Miele garanti kapsamı içinde ne müşteriden nede bayiden hiçbir ücret talep etmiyor Garantiyle alakalı bir durumda bu bir tamirde olsa hiçbir şekilde kimse kimseden para istemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: utku2304

Bir yerde okudum da doğrumu bilmiyorum . Misal miele çamaşır makinemiz bozuldu . Ama baya bozuldu . Makine servise gidecek falan . Servise gittiğinde sana kendi makinen gelene kadar başka bir makinesini veriyorlar. Bu doğru mu arkadaşlar ?

Eğer makineniz evde tamir edilemeyecek durumdaysa ilk önce servis geliyor makinenin arızasına bakıyor atölyeye götürmemiz gerekiyor yarın gelip makinenizi götüreceğiz makineniz gelene kadar size geçici olarak bir makine vereceğiz diyorlar ertesi gün geçici makineyi getirip sizin makinenizi götürüyorlar bunu yapmalarının tek sebebi hizmet kalitesi ve bazı parçaların gelme süresinin 30günü bulması size geçici olarak verdikleri makine tabiki yine Miele, atölyede bulundurdukları 3-5-10 senelik bir makineyi getiriyorlar makineniz tamir edildikten sonra kendi makinenizi getirip geçici makineyi alıp götürüyorlar.Bu uygulamayı Arçelik yapsa resmen batar Mielenin makinelerinin zaten o derece bozulması neredeyse imkansız tabiki yine istisnalar kaideyi bozmaz olduda bozuldu böyle bir kolaylık sağlanıyor tüketiciye.

• gökoş G kullanıcısına yanıt
    Bence çok iyi bir şey zaten miele bozulmaz kolay kolay o var .Bizim arçelik bozulmadı miele mi bozulacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada makinanın çalışması sıkması için beklerken sohbette ilginç birşey söyledi eski mieleler daha kaliteli ve mekanik oldukları için daha uzun ömürlü 30-40 yıl gibi dedi. üzülmedim desem yalan. ancak sonra kendimi sessizliği ve petek dokulu kazana sahip olmasıyla -bu iki özellik eskilerde yok- teselli ettim. artı program özellikleri ayrı tabi.
  • canoka C kullanıcısına yanıt
    Miele bence kalitesini devam ettiriyor . Ama şu son çıkan w1 modeli çıkana kadar

• Baksanıza hala çelik kazan ( w1 serisi dışında !!! )

• quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

Bir yerde okudum da doğrumu bilmiyorum . Misal miele çamaşır makinemiz bozuldu . Ama baya bozuldu . Makine servise gidecek falan . Servise gittiğinde sana kendi makinen gelene kadar başka bir makinesini veriyorlar. Bu doğru mu arkadaşlar ?

Eğer makineniz evde tamir edilemeyecek durumdaysa ilk önce servis geliyor makinenin arızasına bakıyor atölyeye götürmemiz gerekiyor yarın gelip makinenizi götüreceğiz makineniz gelene kadar size geçici olarak bir makine vereceğiz diyorlar ertesi gün geçici makineyi getirip sizin makinenizi götürüyorlar bunu yapmalarının tek sebebi hizmet kalitesi ve bazı parçaların gelme süresinin 30günü bulması size geçici olarak verdikleri makine tabiki yine Miele, atölyede bulundurdukları 3-5-10 senelik bir makineyi getiriyorlar makineniz tamir edildikten sonra kendi makinenizi getirip geçici makineyi alıp götürüyorlar.Bu uygulamayı Arçelik yapsa resmen batar Mielenin makinelerinin zaten o derece bozulması neredeyse imkansız tabiki yine istisnalar kaideyi bozmaz olduda bozuldu böyle bir kolaylık sağlanıyor tüketiciye.

Tamamda bunu vestelde yapiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 4 Mart 2014; 18:20:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Miele w1 dışındaki bütün seriler atıyorum w5000 li seriler çelik kazan mı

• quote:

bu arada makinanın çalışması sıkması için beklerken sohbette ilginç birşey söyledi eski mieleler daha kaliteli ve mekanik oldukları için daha uzun ömürlü 30-40 yıl gibi dedi. üzülmedim desem yalan. ancak sonra kendimi sessizliği ve petek dokulu kazana sahip olmasıyla -bu iki özellik eskilerde yok- teselli ettim. artı program özellikleri ayrı tabi.

Eski Arçeliklerin 25yıl çalışmasını varsayarsak mekanik Mielelerin 40 yıl çalışması hiç şaşırılacak bir durum değil 40 yıl ömründe motor rulman amortisör ve pompa değişiyor en fazla ki oda 20-25 yaşındayken o zamana kadar tık yok

• quote:

Miele w1 dışındaki bütün seriler atıyorum w5000 li seriler çelik kazan mı

Yeni serinin sadece en düşük 2 modeli plastik kazan diğer tüm yeni ve eski seriler çelik kazan plastik kazanlı olanlarda sağlam ama plastik kazanlı 8kg Arçelik veya Bosch/Siemens makinenin ağırlığı 70-75kg iken plastik kazanlı Mielenin ağırlığı 92-95kg 20kg ekstra ağırlık nereden geliyor derseniz tamamen döküm demirden 3 ayak ve denge ağırlıkları yüzünden ayrıca kasa yapısı 30yıl önceki makinelerle aynı özel fırın boyalı kasaya sahipler 15 seneden önce pas oluşmaz ayrıca 5000li seri Mielenin kendi çapında ultra lüx sınıfıdır en üst modeller hep 5000li seri 5872-5874-5964-5000süpertronic ve avrupadaki diğer 5000li modeller Mielenin amiral gemisidir hepsi çelik kazan dökme demir 3 ayak ve denge ağırlıkları, altta 4 çelik amortisör üstte 4 çelik yay, özel fırın boyalı çizilmez kasa üstün özellikli program ve fonksiyonlar, profesyonel motor ve denge sistemi bütün üstün özellikler bu seridedir öyleki sağlam olduğunu sıkmaya dengesiz bir şekilde geçerken duyulan sesten bile anlayabilirsiniz öyleki sıkmaya dengesiz geçtiğinde sallanmadan dolayı demir rezonans sesleri gelmeye başlıyor makineden buda heryerinin demirden ve sağlam olduğunu kanıtlıyor(kendi tabirimce tabi)..

• 25.sn den sonra Miele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökoş -- 4 Mart 2014; 20:58:27 >
    Bu da demektir ki miele sağlamlığını 100 küsür senedir götürüyor ...

• quote:

Bu da demektir ki miele sağlamlığını 100 küsür senedir götürüyor ...

111 yıl önce Almanyada sütçü olarak faaliyete geçen Miele bir zamanlar otomobil bile üretmiş ancak başarılı olamamış, 1914 te ilk elektrikli çamaşır makinesi 1927 de ilk elektrikli süpürge 1929 da ilk bulaşık makinesi 1955 te ilk günümüz görünümünde tam otomatik çamaşır makinesi, 1958 de ilk kurutma, 1978 de ise ilk dijital kontrol ve beyinli dokunmatik panelli çamaşır, kurutma ve bulaşık makinesini üretmiş içlerinden en şaşırdığım 78 de dijital sisteme geçmiş olmaları dijital derken şimdikiler gibi kalan süre gösterme olarak değil mekanik beyin yerine kartlı programlama sistemi otomatik timer ve dokunmatik kontrol paneli biz türkiyede bunu ilk Arçelik 5500E de gördük ki oda ne derece dokunmatikti bilinmez bide AEGnin bir modeli vardı 804TS diye o kadar adamlar 78 de yapmış helal olsun. Bu arada nedense şuan garip bir çağrışım yaptım Mielenin en gelişmiş en sağlam ve kaliteli modelleri 5000li seri zamanında Arçeliğinde en sağlam en gelişmiş ve teknolojik modelleri 5000li seriydi(5100-5200-5300E-5500E-5600E-5700-5750E-5800E-5850E-5900E-5950-5990) ne alaka anlamadım ama öyle bir çağrışım yaptım alakası olmasa bile.

Vay bee miele ye bak. İlk otomobil yaptığını biliyordum ama sütçü olduğunu bilmiyordum !
    Neyse şu an gözüm yeni w1 serisi mielenin makine tablosuna ne ara gelecek onu merak ediyorum .

• quote:

Vay bee miele ye bak. İlk otomobil yaptığını biliyordum ama sütçü olduğunu bilmiyordum !
    Neyse şu an gözüm yeni w1 serisi mielenin makine tablosuna ne ara gelecek onu merak ediyorum .

Dün telefonda onuda sordum 15-20 gün sonra yeni seriyi Miele satılan heryerde görmeye başlayacağız.
    Verdiğin bu bilgiler için teşekkür ederim . Bundan sonra her gün mielenin sayfasına bakarım

• Bizim arçelik iş başında perde yıkıyor

• quote:

Bizim arçelik iş başında perde yıkıyor

Oh ne güzel bol suyla bol köpükle yıkıyor o perdeler mis gibi pırıl pırıl bembeyaz çıkar şimdi 4500ün özelliklede 5500E nin perde yıkamasına hayrandı annem 2200 de çok kırıştırıyor diye sevmiyordu çıkınca ütülüyordu hepsini

Ben sıkmasını merak ediyorum şimdi duruluyor ikinci durulaması köpükten eser yoktu

• quote:

Ben sıkmasını merak ediyorum şimdi duruluyor ikinci durulaması köpükten eser yoktu

Sıkmada sanırsam 3 defa 650 devirde kısa sıkma yaparak bitiriyor 2100-2200-2300-3300-3400-3500-4100-4300-4500-5500 modellerindede aynı tür narin sıkma var.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.