Şimdi Ara

Midde Pasif Oynamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -Viktor,Karthus,Orianna,Morgana gibi herolar ile lane de pasif kalmayı yani geriden dalgayı ittirerek totemli alana yaslı kalıp oynamayı sık sık roam atıp oyun boyu az ölmeyi ve oyun sonlarında takıma fayda sağlayarak tatlı tatlı hasar çıkarmayı benimsemeye çalışıyorum. (Bu pasif oyunu her ne kadar agresif hero olsada Ahri ile de yapmak istiyorum.)
    Bu oyun anlayışı ile ilgili bilgi birikimleriniz varsa paylaşırmısınız?
    -Özellikle Viktor Orianna gibi herolar hakkında sağlam bilgiler arıyorum.
    -Pasif oynamayı istememin nedeni 1v1 lerim zayıf ve her ne kadar totemli oynasamda baskın yiyerek skor veriyorum ve hem deneyim hemde minyondan oluyorum.

• doğru olan bu zaten soloqda lvl2 fb alayım kafasında çok adam var tp metaya girdiği günden beri bu stil oturdu 2-3 hero harici
  • hocam ingilizceniz iyi ise youtubeden "challenger in 3 minutes" adlı bir kanal var viktoru çok güzel bir şekilde anlatıyor ancak diğer ki şampiyonlar hakkımda pek bir bilgim yok.
  • kontrol büyücüleri tam sana göre
  • hem pasif kalayım hem roam atayım diye bi dünya yok. kendi koridorunu kazanmadan bir yere yardıma gidemezsin. gidersen 2 minyon dalgası altını+deneyimi+kuleni kaybedersin. ayrıca viktor orianna lanede pasif kalacak herolar değil. gayet güzel terör estirirsin lanede. o mantıkla bakarsan zed al kule altı farmla o zaman etliye sütlüye karışmadan. baskın yiyeceğim korkusuyla oynarsan çok kaybedersin. ilk 2 levelde istediğin kadar agresif ol kimse gelmez trde. 50 maçta bir 3 levelde ormancı gelir o da presi falansa flashını almaya gelir. senin eksiğin matchup bilmemen. önce onları öğren ona göre oyna. karşına ekko gelir 2 qda minyon siler seni kule altına hapseder. gider ormana dadanır ona buna sataşır. gerektiğinde pasif gerektiğinde agresif ol. safe oynamak kötü değil ama soloq için yetersiz. sonra buraya konu açıp takım feedliyor diye ağlarsın. 0-0-0 oynayıp 100 farmla takımına katkın olmaz.

yükselmek istiyorsan önce laneyi kazanacaksın. niye biliyor musun. çünkü sen safe oynadım dediğin anda daha 4 level olmadan bottan bi double kill sesi duyacaksın. sonra top lanede baskın yapan reksaiyi göreceksin. kendi ormancın o ara kuşları kesiyo olacak. 3-0 geriye düşeceksin bi anda. 10 dakika sonra sen 90 farma ulaşmadan karşında 5-0 bir lucian gelip senin de kuleni alacak. kuleyi vermem dersen seni de kesecekler ve sen takımına sövmeye başlayıp 20de ff atacaksınız. 2. senaryo ise viktor alıp lanede ateş edip 3-0 30 farm farkla koridordan çıkacaksın. bot spellerini öğrenip bota koşacaksınız 2v4 botta skor veya kule alıp drake döneceksiniz ordan mid tower alıp adamların ormana gireceksiniz. eğer top lane de ezmişse 9-10 skorluk bir farkla oyun artık sizin elinizde olacak. gerisi de sizin satıp satmamanıza bağlı. bu mantıkla takımını taşırsın. ben farm yapayım baskın yemem mantığıyla baskın da yersin farm da yapamazsın hiçbir yere de yükselemeyip takım kötü diye konu açarsın.

• calibrane kullanıcısına yanıt
    dogru söylemiş artıladım
    ama dedıgın tarzda seçeneklerde var farmı alıyım uzaktan durteyım kacabılıym anı hasar vurum rangeı olsun ya da işe yarasın diyosan
    yetenklerıne1 vs 1 guvenmedıgın halde mıd oynamak ıstıyosan
    1. seçenek veigar ama her heroya karsı olmaz casiye karsı falan olur o pushlar sen tek q la 2şer mınyon kasarsn 6 7 lvlde sonra w q hızlı pusluya bılırsın (veigar oynadıgım zaman pasif kalıyırum stack yapıyorum dive atmaya calıstıklarında genellıkle double kıll alıyorum) oyun sonlarında takımızı kovalayanlar olursa e ile yolu kapaya bilir arkaya rondom q lar gonderek yuksek ap ile killer alabilirsin
    2. seçenek ziggs q nun rangı yuksek durtebılırsın farmları ıstedıgın mesafeden alabılırsın e ıle yolu kesebılır hasar verebılır ustune atladıklarında w yetenıgı kendı ayagaına atıp kaçabilirsin dıger lanelere guvenlı mesafeden canları az ıse hasar verıp kıll alabilirsin
    3.seçenek digerlerine gore alışması daha zor olan anivia ile kule altı kalırsın mecburen ılk levllrde aa ile mınyon alıp manayı bıtırmedıkce cok guclu ustune gelırlerse q atıp kaçarsın tutarsa q e r ile 1 vs 2 bile atabilirsin tf lerde dogru q ıle savas baslatabılır ıcerı belli bir alanı kapatabılır yuksek hasrlar vurabılırsın

ama hiç bizaman fizz lb zed tf viktor oynayanların aldıgı zevkı alamazsın

• Taliyah oynamaya çalış safe farm alıp roamda en iyi belkide o olabilir bota ultını atarsın en azından spellerını harcatırsın yada kill çıkarırsın.Viktor ile pasif kalmak pek iyi olmaz 2 levelde q ve e ile ilk kan kovalayan bir karakterden bahsediyoruz.Sana tavsiyem viktor ori azir gibi değil lulu zilean kayle gibi işlevsel karakterler oynaman shield,alan stun felan atarsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zed vs Shen (zed gizli pasif)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lalale

kontrol büyücüleri tam sana göre

Evet arkadan arkadan hasar vurup bir teknik direktör gibi yönetmek istiyorum aslında tfleri.

quote:

Orijinalden alıntı: calibrane

hem pasif kalayım hem roam atayım diye bi dünya yok. kendi koridorunu kazanmadan bir yere yardıma gidemezsin. gidersen 2 minyon dalgası altını+deneyimi+kuleni kaybedersin. ayrıca viktor orianna lanede pasif kalacak herolar değil. gayet güzel terör estirirsin lanede. o mantıkla bakarsan zed al kule altı farmla o zaman etliye sütlüye karışmadan. baskın yiyeceğim korkusuyla oynarsan çok kaybedersin. ilk 2 levelde istediğin kadar agresif ol kimse gelmez trde. 50 maçta bir 3 levelde ormancı gelir o da presi falansa flashını almaya gelir. senin eksiğin matchup bilmemen. önce onları öğren ona göre oyna. karşına ekko gelir 2 qda minyon siler seni kule altına hapseder. gider ormana dadanır ona buna sataşır. gerektiğinde pasif gerektiğinde agresif ol. safe oynamak kötü değil ama soloq için yetersiz. sonra buraya konu açıp takım feedliyor diye ağlarsın. 0-0-0 oynayıp 100 farmla takımına katkın olmaz.

yükselmek istiyorsan önce laneyi kazanacaksın. niye biliyor musun. çünkü sen safe oynadım dediğin anda daha 4 level olmadan bottan bi double kill sesi duyacaksın. sonra top lanede baskın yapan reksaiyi göreceksin. kendi ormancın o ara kuşları kesiyo olacak. 3-0 geriye düşeceksin bi anda. 10 dakika sonra sen 90 farma ulaşmadan karşında 5-0 bir lucian gelip senin de kuleni alacak. kuleyi vermem dersen seni de kesecekler ve sen takımına sövmeye başlayıp 20de ff atacaksınız. 2. senaryo ise viktor alıp lanede ateş edip 3-0 30 farm farkla koridordan çıkacaksın. bot spellerini öğrenip bota koşacaksınız 2v4 botta skor veya kule alıp drake döneceksiniz ordan mid tower alıp adamların ormana gireceksiniz. eğer top lane de ezmişse 9-10 skorluk bir farkla oyun artık sizin elinizde olacak. gerisi de sizin satıp satmamanıza bağlı. bu mantıkla takımını taşırsın. ben farm yapayım baskın yemem mantığıyla baskın da yersin farm da yapamazsın hiçbir yere de yükselemeyip takım kötü diye konu açarsın.

Bazı yerlerde haklısın ama yapmak istediğim tam olarak dediğin gibi değil. Yani kulenin aktında farm yapmıcam laneyi ittirerek gerekmedikce bronz gibi trade girmicem. Pasif dediysemde rakibi dürtmicem demek değil ya. tabiki rakibede vuracağım ama önceliğim late game.

quote:

Orijinalden alıntı: UGUR1987

dogru söylemiş artıladım
    ama dedıgın tarzda seçeneklerde var farmı alıyım uzaktan durteyım kacabılıym anı hasar vurum rangeı olsun ya da işe yarasın diyosan
    yetenklerıne1 vs 1 guvenmedıgın halde mıd oynamak ıstıyosan
    1. seçenek veigar ama her heroya karsı olmaz casiye karsı falan olur o pushlar sen tek q la 2şer mınyon kasarsn 6 7 lvlde sonra w q hızlı pusluya bılırsın (veigar oynadıgım zaman pasif kalıyırum stack yapıyorum dive atmaya calıstıklarında genellıkle double kıll alıyorum) oyun sonlarında takımızı kovalayanlar olursa e ile yolu kapaya bilir arkaya rondom q lar gonderek yuksek ap ile killer alabilirsin
    2. seçenek ziggs q nun rangı yuksek durtebılırsın farmları ıstedıgın mesafeden alabılırsın e ıle yolu kesebılır hasar verebılır ustune atladıklarında w yetenıgı kendı ayagaına atıp kaçabilirsin dıger lanelere guvenlı mesafeden canları az ıse hasar verıp kıll alabilirsin
    3.seçenek digerlerine gore alışması daha zor olan anivia ile kule altı kalırsın mecburen ılk levllrde aa ile mınyon alıp manayı bıtırmedıkce cok guclu ustune gelırlerse q atıp kaçarsın tutarsa q e r ile 1 vs 2 bile atabilirsin tf lerde dogru q ıle savas baslatabılır ıcerı belli bir alanı kapatabılır yuksek hasrlar vurabılırsın

ama hiç bizaman fizz lb zed tf viktor oynayanların aldıgı zevkı alamazsın

O heroların verdiği zevkide tattım zamanında ama artık bu oyunda ölmemenin kill almaktan daha önemli olduğunu iyice kavradım bu yüzden gereksiz tradelere fightlara girmek istemiyorum.

• yeteneksizsen mid seçme taşınma ihtimalin daha yüksek olur.
  • dogac-gs kullanıcısına yanıt
    farklı oyunu mu oynuyoruz anlamadım. ya söylediğin şeyi tam ifade edemiyorsun ya da oyun bilgin zayıf. rakibi dürtücem diyorsun koridoru ittircem diyorsun kule altı durmıcam diyorsun. zaten midde başka türlü oyun yok ki. iki skil atayım geri gideyim hiç çalıların hizasına gelmeyeyim diyorsan onun da çözümü var. senin karşına hiç lane donduran birisi gelmemiş herhalde. lig seviyesi arttıkça lanede durmayı bilme de artıyor. nerde ne zaman pushlayacağını iyi bilmen lazım. en fazla 2 dalga itersin. sonra manan yetmez farma olan mesafen uzar yine baskına açık hale gelirsin çıkmaya korkarsın. ne olduğunu anlamadan 20-30 farm farkı yersin daha oyun başında. bi bakmışsın adam senden önce 6 olmuş. viktorla iki çizik atayım kule altına çekileyim olmaz. yapamazsın yani. adam laneyi dondurursa mecbur ileri çıkacaksın.

yani map kontrolünü artır bence sen. hangi çalılara ne zaman ward atacağını bil. böyle ölmemek üzerine oyun oynarsan yine kaybedersin. gerektiğinde öleceksin. aman kda bozulmasın aman farmım çok olsun diye oynarsan bence cs go oyna. takım oyunu oynuyoruz. senin eksiğini matchup sanmıştım ama yorumlarına bakılırsa sen mid lane mantığını pek kavrayamamışsın. niye haritanın ortasında olduğunu niye her taraftan baskına açık olduğunu niye oyunun mid üzerine kurulduğunu kavraman şart. mid demek oyun kontrolü demek. herşeyi kontrol edeceksin. ormanı botu topu nehri kendi koridorunu spelleri v.s bunları yapamazsan mid oynama zaten daha çok kaybedersin. veya adc oyna en azından koridor aşaması çok daha basit ve sana göre. mid ve support her yeri her şeyi oyunun her safhasını kontrol etmek zorunda. heroyla falan alakası yok.

• Soloq da yükselmenin en kolay yolu mid seçip roam atmakken neden tam tersini deniyorsun ki . Soloq da senin pasif kalman demek , takımın da ki jungle'ı da , harita baskısını da acaip geriye düşürür .
  • calibrane kullanıcısına yanıt
    Neyse yaa. Kendimi tam olarak anlatamadım galiba çünkü bana uymayan şeyleri söylüyorsunuz ya dediklerimi yanlış anladığınız için ya da ben kendimi yanlıs anlatıyorum(genellikle böyle yaptığım için sorun bende ) . En azından Viktor ve Orianna ile ilgili bilgiler verirseniz kafamdaki eksik yerleri doldururum.
    Dediklerinizi gayet iyi anlıyorum ve nerdeyse hepsi bildiğim şeyler ama bildiğim birşey olsa bile yinede bilgi üstüne bilgi öğrenmek istiyorum gelişmek için.
  • pasif oynayanlardan nefret ediyorum agresif oyuncularada gıcık oluyorum her lanede üstünlüğü ben kurmak istiyorum bütün killeri ben istiyorum win istiyorum alıyo adam ori azir yasuo zed kule altı dive atana kadar giriyo ne kadar gıcık iğrenç bi durum ne laflar sayarımda şimdi 2.inci banı uzaklaştırmayı yemek istemiyorum neyse git janna lulu sona al öyle agresif oyna boşver safe oynamayı güvenli oynamak sana hiç bi b kazandırmaz adam laneni iter iter durur zamanla geri kalırsın adam iter farmları gider başka lanelere kill toplar kasar seni kesemediği için bu kadar basit
  • Viktorla pasif oynuyorsan latede anca tek yersin dostum bu ori içinde geçerli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogac-gs kullanıcısına yanıt
    İkisi de lanede ateş eder. viktorun mantığı daha basit. çizmek dışında oynanışı da basit ki bütün oynanışı da çizmek üzerine. ufak pratikle ona da alışırsın. e geliştirdikten sonra oldukça kolay farm temizliyor. hasarı gayet güzel yatırım yapılacak hero. orianna biraz daha zordur. pozisyon bilgisi gerekir. oyun görüşü gerekir. düz hasar vurup çıkayım diye birşey yoktur. işlevsel oynamak lazım. vezir de eder rezilde. ama takım için çok güzel seçimdir. oyun yapma şansı daha fazla. bilen birisinin elinde çok canlar yakar. viktor aynı viktor kalas gibi herodur. vereceğin belli alacağın bellidir. çok ekstra birşey beklemezsin. onun için prolar köpek gibi oynar. çünkü safe koridor oynuyorlar garanti hasar lazım yüzünü kara çıkarmaz. ne verirsen onu alırsın. en mal adama bile versen çizer q atar. benim için masterdan farksız bir hero. yani fark yaratacak bir oyunculuk göremiyorum heroda. ayrıca bence viktor daha dominant koridorda. 1 levelde bile q ile rakibin üstüne gidip yıldırım patlatıyorsun rahatça rakip geri çekilmek zorunda kalıyor. çok ekstra bir bilgiye gerek yok ortalama bir performans yeterli. her daim garanti hasarı var. yükselme amacın varsa viktordan şaşma challangere kadar rahatça taşır. oriden daha önce picklenir. orianna biraz daha oyunculuğa bakar. takımında orianna varsa birşey beklersin. maç kazandırmasını beklersin carry role geçmesini beklersin. ama viktora baktığında her daim hasar görürsün. ben vurayım viktor da vurur dersin yani gözün arkada kalmaz. ben viktoru hiç sevmem ayrıca yani zevk alarak oynadığım bir hero olmaz. haliyle de istediği kadar güçlü olsun picklemem ama herkesin amacı farklı. win derdin varsa her daim viktor al geç temiz pick.

• Oyunu ezbere bir şekilde pasif veya agresif oynayamazsın. Match up olarak değerlendirmen gerekiyor. Soloqda bunun dışında rakibinin nasıl oynadığıda oyununu etkiler. Pasif bir midlaner oynamanın bence manası yok, gidip toplanede pasif pasif oynayabilirsin. Oyuna göre pasif oynayabilirsin ama bu felsefeyle midlane oynamak soloq için mantıksız.
  • rakibin senden iyiyse pasif oynayıp snowball yapmasını engellersin, değilse agresif oynayıp snowball yaparsın genelde ama sen bilirsin.
  • Pasif mid oynamak nedir lan season6 league of legendsin haline bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum sanırım derdini anladım. Kendini ifade edemiyorsun sanırım.

Senin anlatmaya çalıştığın zararlı çıkacağın tradelere girmekten kaçınmak. 2 canla kaçan adamın peşinden kill için koşup minyonlara yada ormancıya ölmemek.

Bunu yapmak basit. Oyunu iyi takip et. Kendi hasarını ve rakibin hasarını tart. Adamın minyonu çoksa trade girme. Tehlikeli bir biçimde açılma. Az canla görüş olmayan yerlere kafa atma. Özellikle mid oynuyorsun ve ejder falan yokken bot ve orman kayıp. Kulene yakın dur. Rakibin ölmek üzere olabilir ama büyük ihtimal seni yemliyorlar.

Ve arkadaşların dediği gibi mid kontrol bölgesidir. Sürekli totemli oynamak zorundasın. Cebindeki totemler boş boş beklememeli. Ormanını korumalısın. Ejderi korumalısın. Diğer koridorları korumalısın. Dediğin gibi ölmemek öldürmekten daha önemli. Ancak agresif şampiyonlarla pasif oynarsan çok zararlı çıkarsın. Sen pasif kalarak rakiple aynı minyona sahip olursun. Ama agresif oynayıp rakibini kule altına kilitlersen yada base atmasını sağlarsan hem minyon farkını açarsın hem deneyim olarak rakibin önüne geçersin.

• Hocam MİD oyunu kazanmanın en sağlam anahtarıdır sen midi ezip hızlı bir şekilde kule almazsan oyun uzar oyun uzadıkcada karşı tarafın kasması daha yüksek ihtimal bide elindeki herolar bu kadar agresif herolarken yar midden zaten solodan bottan en kötü karşı jung sana gelır buda dıyer kolidordaki baskıyı azaltır takımada katkın olmuş olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.