Şimdi Ara

Microsoft yapay zekâ konusunda geri adım atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft yapay zekâ konusunda geri adım atıyor
    Büyük yatırım yaparak Windows 11 işletim sisteminin adeta her noktasını yapay zekâ ile donatacak Yapay Zekâ Her Yerde programını başlatan Microsoft bugün geri vites yaptı. Firma programını bir kenara bırakıyor. 

Yapay zekâ her yerde mi?

Hatırlanacağı üzere Windows 11 işletim sistemi ve Office gibi bileşenlerine Copilot AI robotunu entegre eden, yapay zekâ ajanlarını kullanıma sunan ve Recall özelliğini duyuran Microsoft artık işi ağırdan almaya karar verdi. 

Ayrıca Bkz.Google Gemini radara girdi: AB eşit muamele istiyor

Bundan sonra yeni yapay zekâ özellikleri geliştirme işini ikinci plana atan Microsoft, kullanıcılara gerçekten değer sunan örneğin işletim sistemindeki hataları gideren veya daha akıcı bir kullanım deneyimi sunan özelliklere odaklanacak. 

Bu bağlamda Microsoft'un Notepad ve Paint gibi temel uygulamalara entegre ettiği Copilot özelliğinin iptal edilebileceği, ilginin az olduğu Copilot AI tuşunun yeniden değerlendirileceği ve ajan odaklı işletim sistemi konseptinden vazgeçileceği belirtiliyor. Yazılım departmanının yoğun bir çalışma içerisinde olduğu ve yeni bir yol haritası çizileceği de gelen bilgiler arasında. 

Kaynak:https://www.techpowerup.com/345893/microsoft-steps-back-from-ai-everywhere-in-windows-11-to-focus-on-core-features

• notepad'e login gerektirmesi benim %100 desteklediğim bir şey.
    bu sayede daha çok kişi linuxa geçecek, mikrosofta haraç ödeme zorunululuğuından tüm insanlık olarak kurtulacağız.
    yapay zekadan geri dönüş adımları üzücü olmuş, daha çok yapay zeka dayamalı...

• Microsoft piyasayı iyi analiz edebilen bir şirket değil. daha çok geçmişten gelen ve şuanda da olan monopoly'si yüzünden ayakta duruyor. (Office, Windows). Azure bile ne kadar iyi bilmiyorum.

Son kullanıcı tarafında ne Windows'ta iyi bir başarısı var, ne Xbox tarafında, Office bile gittikçe yavan olmaya başladı çünkü alternatifleri çıkmaya başladı. Google belki her şeyi süper yapmıyor ama en azından deniyor tutmazsa tutmadı diyor. Microsoft sadece yanlış şeyleri deniyor. Piyasayı da ihtiyaçları da iyi analiz etmiyor. sadece trendleri takip edip bir an önce onun bir benzerini uygulamaya çalışıyor. eski innovatif diyebileceğimiz şirketten pek bir şey kalmamış gibi hissediyorum. bu belki yönetiminin daha çok hisse odaklı olmasından ve risk almama iştahından oluyor ama o da big tech'te yürümüyor maalesef. Apple'da iyi durumda değil ama Apple'ın artısı çok iyi bir imajının olması, ayrıca nasıl oluyorsa Apple ürünlerinin Windows'un çıkardığı ürünlere göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Benim beklentim Her filmindeki gibi AI odaklı bir OS çıkması. Asıl o zaman kıyamet kopacak ve OS alanında Microsoft kilitlenecek. Keşke piyasada daha çok rakip olsaydı, özellikle Avrupa tarafında hiçbir şey yok. Şaka gibi.

• idontremember kullanıcısına yanıt

butun parayi azure dan kazaniyorlar . ai icin de oyuzden yatirim yaptilar . hali hazirda en buyuk 2. pazar payina sahip cloud sistemine sahipler, ai ile daha da giderik dediler. fakat 100milyardan fazla para gommelerine ragmen her hangi bir donus elde edemiyorlar, gerci nvidia gibi ai icin hardware ureten sirket/ler disinda kimse kazanmiyor suanlik.

yakinda diger sirketlerde yatirimlari azaltmaya baslar, yatirimcilar o kadar para gomuyoruz, geri donusu nerde diye sormaya baslar gibi. nvidia ve openai in 100milyar lik anlasmasi da gerceklesmeyecek gibi duruyor ( en azindan gecen cikan haberlere gore)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 2 Şubat 2026; 23:28:15 >

geri dönüş hisse zaten, hisse satın alıyor yatırımcılar. hisseler yükselince kar ediyorlar. piyasayı yükselten de kendileri ayrıca. sadece sorun şu, sürdürülebilir olacak mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz hala Windows? lol

Linux sizi bekliyor arkadaşlar. Tertemiz, muhteşem bir sistem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.