|
Microsoft yapay zekâ konusunda geri adım atıyor
-
-
notepad'e login gerektirmesi benim %100 desteklediğim bir şey.
bu sayede daha çok kişi linuxa geçecek, mikrosofta haraç ödeme zorunululuğuından tüm insanlık olarak kurtulacağız.
yapay zekadan geri dönüş adımları üzücü olmuş, daha çok yapay zeka dayamalı...
-
Microsoft piyasayı iyi analiz edebilen bir şirket değil. daha çok geçmişten gelen ve şuanda da olan monopoly'si yüzünden ayakta duruyor. (Office, Windows). Azure bile ne kadar iyi bilmiyorum.
Son kullanıcı tarafında ne Windows'ta iyi bir başarısı var, ne Xbox tarafında, Office bile gittikçe yavan olmaya başladı çünkü alternatifleri çıkmaya başladı. Google belki her şeyi süper yapmıyor ama en azından deniyor tutmazsa tutmadı diyor. Microsoft sadece yanlış şeyleri deniyor. Piyasayı da ihtiyaçları da iyi analiz etmiyor. sadece trendleri takip edip bir an önce onun bir benzerini uygulamaya çalışıyor. eski innovatif diyebileceğimiz şirketten pek bir şey kalmamış gibi hissediyorum. bu belki yönetiminin daha çok hisse odaklı olmasından ve risk almama iştahından oluyor ama o da big tech'te yürümüyor maalesef. Apple'da iyi durumda değil ama Apple'ın artısı çok iyi bir imajının olması, ayrıca nasıl oluyorsa Apple ürünlerinin Windows'un çıkardığı ürünlere göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Benim beklentim Her filmindeki gibi AI odaklı bir OS çıkması. Asıl o zaman kıyamet kopacak ve OS alanında Microsoft kilitlenecek. Keşke piyasada daha çok rakip olsaydı, özellikle Avrupa tarafında hiçbir şey yok. Şaka gibi.
_____________________________
-
butun parayi azure dan kazaniyorlar . ai icin de oyuzden yatirim yaptilar . hali hazirda en buyuk 2. pazar payina sahip cloud sistemine sahipler, ai ile daha da giderik dediler. fakat 100milyardan fazla para gommelerine ragmen her hangi bir donus elde edemiyorlar, gerci nvidia gibi ai icin hardware ureten sirket/ler disinda kimse kazanmiyor suanlik.
yakinda diger sirketlerde yatirimlari azaltmaya baslar, yatirimcilar o kadar para gomuyoruz, geri donusu nerde diye sormaya baslar gibi. nvidia ve openai in 100milyar lik anlasmasi da gerceklesmeyecek gibi duruyor ( en azindan gecen cikan haberlere gore)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 2 Şubat 2026; 23:28:15 >_____________________________ -
geri dönüş hisse zaten, hisse satın alıyor yatırımcılar. hisseler yükselince kar ediyorlar. piyasayı yükselten de kendileri ayrıca. sadece sorun şu, sürdürülebilir olacak mı?
_____________________________ -
Günaydın. Bu vizyon için umuyorum vizyoner bir ekip de kurabilirler. Masaüstü tarafı, her yıl iki kat hızla Linux'e geçerse, Windows da yakında ellerinde patlar yakında.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Microsoft'un diğer Amerikan şirketlerine göre neredeyse devlet kurumu gibi kaldığını ve oldukça hantal bir yönetime sahip olduğunu duymuştum.
-
Siz hala Windows? lol
Linux sizi bekliyor arkadaşlar. Tertemiz, muhteşem bir sistem.
En Beğenilen Yanıtlar
|
notepad'e login gerektirmesi benim %100 desteklediğim bir şey.
bu sayede daha çok kişi linuxa geçecek, mikrosofta haraç ödeme zorunululuğuından tüm insanlık olarak kurtulacağız. yapay zekadan geri dönüş adımları üzücü olmuş, daha çok yapay zeka dayamalı... |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X




Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt






