Şimdi Ara

microsoft bluetooth notebook mouse 5000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
14.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde aldığım asus Eee 1000H için hazır içinde bluetooth var usbleri de meşgul edip ilave adaptör falan taşımamak için "microsoft bluetooth notebook mouse 5000" isimli ürünü aldım. Bluetooth dan tanıtmak istediğimde mouse görünüyor ancak listeye eklemek istediğimde birtürlü eklenmiyor.

Şimdi aklıma takılan 1-2 nokta var acaba içimizde benzer sorunlar yaşayanlar oldu mu bir çözüm yolu varmı?

Diğer bir sorun dikkatimi çeken bir durumla ilgili olacak mouse altında bir delik var hani herhangi bir koruma olmaksızın (akşama fotoğrafını buraya eklerim) mercekler falan görünüyor... bana ilginç geldi ama sanırım bu normal şekliymiş ikinci tuhaflık pil takılı olmasına rağmen altında ışık veya lazer gibi brişey gözükmüyor yani hani kaldırırsın ouse'unu altında kırmızı ışık olur öyle bir olay yok... Ürünmü bozuk yoksa sadece driver sorunu mu yaşıyorum anlayamadım.

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

• Altında connect tuşu falan olması lazım, yada aşma kapa düğmesi gibi bişey varsa ondan olabilir,
    ayrıca bu fiyat aralığında Logitech v450 Nano modeli var, alıcısı ufacık tak ve unut tarzında yani,
    pil ömrü de baya uzun olduğu söyleniyor, microsoft unki bluetooth lu olması sebebiyle pil ömrü daha az kısa olabilir belki,
    eğer değiştirme şansın olursa bu model de aklında bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 9 Ekim 2008; 14:29:06 >
  • m_runo çok teşekkür ederim. Altındaki açma kapama ve bluetooth düğmelerini kitapçığındaki sıra açtım.

Ancak sanırım başka mesele var elinde bu mouse olupta acaba çalıştırınca laserin kırmızı rengi (görmedim sadece tahmini olarak) çalışıyor mu yoksa tanındıktan sonra mı çalışacak? Bilen varmı?
  • bu modellerde ışık yanmıyo bu gayet normal ama bende notebook un bluetooth uyla baglanmayı beceremedim:s
  • merhaba arkadasler benım elimde microsoft bluetooth 5000 war altında ısık yanmaması normal cunkı optik deıl lazer sıstememi war dedıın problemı bende yasıoorum pc me format attıktan sonra mouse mu kullanamaz oldum bluetooth dan arattığım zaman goruoo yalnız hıc bı ıslem yapamıoorum yanı mouse calısmıo zannedersem driver sorunu yasıoorum ancak ne kadar aradıysam driver ını bulmus deılım :):) yardımcı olabılıcek arkadaslar varsa sımdı den tesekkur ederım
  • bendede mause bir türlü bulamıyordu yada bulsada bağlanamıyordu ama aşağıda yazdıklarımı denerken oldu 2 sinide deneyin belki işinizi görür,

1. yaptığım şeyhttp://www.microsoft.com/hardware/download/DownloadResult.aspx?category=MK&type=Mouse&name=M03-00090&os=WVista_32&lang=en adresindeki sürücüyü indirdim ve kurdum ardındanda yani,
    2. yaptığım şey bluetoot`da yeni cihaz ara dediğimde mause altındaki connect tuşuna basılı tuttum taki bluetoot mause görene kadar sizde bu şekilde deneyin inş olıur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edogulugil -- 19 Eylül 2009; 1:22:12 >

• Merhabalar;
    Driver sorununu bende yaşıyorum şuan, tam olarak "microsoft bluetooth notebook mouse 5000" xp ve vista için driverini indirebileceğim bir adres varmı veya elinde olan varsa yükleyebilirmi bir upload sistemine..
    Microsoft'un kendi sitesinden tam olarak bulamadım softwareyi. Wireless 5000 için var onuda deneme yanılma yöntemi ile kullanmak istemiyorum şimdi.
    İyi Çalışmalar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• onlar da bu işi çözmüyor. çözebilen varsa söylesin arkadaşlar. vista yada win7 de bu mouse yi bağlantı sorunu olmadan kullanabilen var mı
  • Öncelikle merhaba, Microsoft'un bu mouse sorunu sanırım bir çok kişinin canını sıkmış aynı benimkini sıktığı gibi. Neyse ben sorunu çözdüm en azından kendi bilgisayarımda, umarım sizinde işinize yarar. öncelikle işlemtim sistemim windows 7 dolayısıyla driverları kendisi bulmakta. Bunun yerine bilgisayarınızın markasının kendi sistesinde son driverinı indirim driverınızı baştan kurun/güncelleyin. ben bu şekilde yaptımve sonunda mause mu kullanabiliyorum. bundna önce bilgisayar mouse yi görüyor ekliyor ancak aygıtlara baktığım zaman sönük bir şekilde gözüküyordu.şimdi ise aygıt ekle dedikten sonra hemen sürücü yükleniyor dedi ve 1 dakika içinde yükledi.

Not:bilgisayarım Asus n 50

• maalesef Win 7 deki problem hala çözülmedi, yani anlayacağınız mouse çalışmıyor :(
  • @shape system trayinde blutooth simgesinden ya da denetim masasından (Control Panel\Hardware and Sound\Devices and Printers) aygıtlar ve yazıcılara gir mouse un altındaki aç/kapa butonunu sola çekerek mouse aç sağ taraftaki butona ise uzun bas yeşil ve kırmızı renkler yanıp söndükten sonra aygıt ekle diyerek taramanı yap halen bulunup listede göremiyorsan pc yi yeniden başlatıp dene. eşleşme anında şifre falan sorarsa geçiş anahtarsız eşleşmeyi seçmen gerekiyor. ben vista kullanırken de bir sorun çıkmadı. şimdi 7 kullnıyom halen bi problem yok.
    ama mouse u kullanırken bnm gbi pc suite vb. bluetooth üzerinden kullanıyorsan işin zor mouse oluyor kağnı :)

bnde vx nano da var o biraz daha ii diyebilirm. 1000 dpi olduğu hissediliyor fakt microsoft bu ürünün de 1000 dpi taramaya sahip oln modelleri çıkardı diye biliyorum.
  • @safaaksakal
    teşekkür ederim. şu anda mouse yi kullanabiliyorum..
  • ya arkadaslar bu mausu baya bi zamandır kullanıyordum gayet memnundum..lakin en buyuk sorunu pili kısa gidiyo olsun gitsin..gitmesine gene pili bitti neyse gec oldu yarın pil alır takarız diye dusundum..yarın olup taktım ama bu mausu gormedi artık laptop..laptop lg r510 artık google lg forumlar filan derken tum pazar gitti..ne olur biri yardım etsin..bu arada laptop artık cep telefonumuda gormuyor..ilk basta goruyordu melet..şimdi suclu kim maus mu laptop mu ben miyim??bize bir yardım edecek arkadas cıkarsa minnettar olacagız..şimdiden tesekkurler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onewayx

ya arkadaslar bu mausu baya bi zamandır kullanıyordum gayet memnundum..lakin en buyuk sorunu pili kısa gidiyo olsun gitsin..gitmesine gene pili bitti neyse gec oldu yarın pil alır takarız diye dusundum..yarın olup taktım ama bu mausu gormedi artık laptop..laptop lg r510 artık google lg forumlar filan derken tum pazar gitti..ne olur biri yardım etsin..bu arada laptop artık cep telefonumuda gormuyor..ilk basta goruyordu melet..şimdi suclu kim maus mu laptop mu ben miyim??bize bir yardım edecek arkadas cıkarsa minnettar olacagız..şimdiden tesekkurler..

selamlar.
    bluetooth driver ınız yada bluetooth suitte problem çıkmış bazı dosyalar silinmiş olabilir. bendede telefon ve mouse u görmüyordu driver güncelledim ve suiti yükledim çözüldü sorunum.
    saygılar.
  • ya arkadasım ilgin ve yardımın için cok tesekkurler ama hala halledemedim driver kaldırdım yukledim guncelledim gene olmadı..
  • microsoft bluettoth mause 5000 çözümünü sunuyorum sadece sizden etkiinleştirme kodu isteyenler için aygıt ekleyi tıklayın. ardından aygıtı bulunca üzerine gelin ve sağ tuşu tıklayın çıkan seçeneklerden aygıt ekleyi tıklayın ve karşınıza seçenekler gelecek size gerekeni tıklayın ve güncelleme yapmasını bekleyin. ve etkinleştirme kodu sorunu halledilmiş olur .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.