Şimdi Ara

Microsoft Banlamaya Devam Ediyor. (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.117
Cevap
0
Favori
181.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla bu konuyu bir daha açıp okumayacam yav. Valla acayip sinirlerim bozuluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

her oyuna ayrı bir key vermek gibi ya da oyunları medyayla tespit etme gibi bir şey söz konusu değil. böyle bir şey yok. bundan 10 sene önce falan vardı o her oyuna ayrı key olayı. azbuçuk anlarım bu işlerden. eski makinalarda, fw'li makineyi tespit etmek gerçekten çok çok zayıf. update ile bile çok zayıf çünkü sata portunu denetlemesi gerek. sata portu da öyle her türlü erişime olanak sağlayan, her komuta uyumlu bir port değil. sata portuyla dvd-rom'un seri numarası, port numarası, dvd-rom ismi gibi yüzeysel verileri alabilirsiniz. zaten fw'lerde de "cloak" dediğimiz yöntem var. fazla teknik terime girmeden anlatmaya çalışacağım. şimdi diyelim ki samsung ms 28 dvd-rom'un orjinal fw'si 43 no'lu bir dvd-rom. normal fw'nin ismini bir ixtreme 1.61 olarak görsek bile konsol onu uygulanan "cloak" yöntemi sayesinde 43 olarak algılıyor. yani problem yok. zaten ms de bunun bilincinde olduğu için sürekli wave yükseltiyor. sizlerin düşündüğü gibi olsaydı, yani ms kim orj kim sahte bilseydi, o zaman neden wave uygulamasına gitsin? empati yaparsak gerçeğe ulaşırız. yani adamların denetleme sistemi yeterince tatmin edici olmadığı için yeni wave çıkartıyorlar. yani öyle kim kopya kim orjinal tespit edemiyorlar benim görüşüme göre. bunun sağlaması da sürekli güncellenen wave'ler.

şimdi gelelim asıl soruya. ms nasıl tespit ediyor. yukarıdaki, MacGyver.'ın dediği gibi bir yöntemi, çeşitli oyunlarda kullanıyor MS. en mantıklı yöntem bu. yani ms çeşitli oyunları yem olarak kullanıyor. ben mesela 2006'da banlandım yanlış hatırlamıyorsam. yani ilk ban serisiydi. ben PES6'dan başka hiçbir oyunu live'da oynamadım ve bu oyun de meğerse "yem" miş. mesela Crackdown ve HALO'da yem olarak biliniyor. şimdi de forza. yani bu oyunlarda ms yeni bir koruma yöntemi kullanıyor. msela PES6'da wave1 tekniğini kullandı. bu tekniğe karşı korumasız şekilde kopyası alınan oyunları oynayanların gözünün yaşına bakmadılar ve anıdna banladılar. o zamanlar kim PES6 oynamışsa hepsini banladılar. istisnası yok. o zamanlar arkadaş listemdeki herkesle PES6 oynuyordum ve hepsi de banlandı. yani öyle yarısını şimdi banlayalım, yarısın sonra yok. daha sonra crackdown ve birkaç oyun daha yem olarak kullanıldı ve bu dalgada da birçok kişi gitti. bu da wave2. daha sonra halo3.. şimdi forza ve boderlands. aslında biz forza ve boderlands diyoruz fakat emin değiliz tabii ki. belki de fifa10 yüzünden banlananlar da var. bu konuda kimse kesin bir şey bilmiyor. yani belki de fifa10'da wave4 vardı ve biz o yemi çokta yuttuk. belki street fighter wave4 korumalıydı. en doğru tabirle, biz çekirgeyiz şu konumda. kaç kere zıplayacağımız şansa bağlı.
    burada yazılanları tahminim ve edindiğim tecrübelerden yola çıkarak yazdım. bana göre durum bundan ibaret. unutmadan şunu da belirteyim, özellikle yabancı forumlarda hasta ruhlu çok insan var. adam kopya oyun oynadığı halde oynamadım diyor. bir konuda ben hep legal takıldım ama ban yedim derken başka bir konuda ben bazen legal oynadım bu yüzden banlandım diyor. yerli forumlarda pek yok fakat yabancı forumlarda çok var ne yazık ki. genellikle de çocuk yaştaki üyeler yapıyor bunu. bizde forum yaş ortalaması 15 ise, yurtdışında çok daha aşağılarda.

Bir konuyu düzeltmem lazım. Wave bir koruma yöntemi değil. Microsoft live erişimi olmayan kullanıcılar için önemli güncellemeleri oyun dvdlerine gömüyor. Her yeni güncellemeyle değişen bu dosyalara wave adını da koruma yöntemlerini kıranlar veriyor. Live da yakalanmamak için de bunlara uygun yeni fwler hazırlanıyor. Fakat live umurunuzda değilse güvenlik önlemleri kaldırılmış fwler ile istediğiniz oyunu wave farkı olmaksızın oynayabilirsiniz. Örneğin wave4 oyunlar aktivasyon cdsi ile oynanabiliyor fw gerekmeksizin çünkü aktivasyon cdsi güvenlik önlemlerini kaldırıyor fwdeki.

• Aktivasyon cd si ile oynamayın wave 4 oyunları, patch yaparak oynayın.Merak edenler pm atabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapture

Aktivasyon cd si ile oynamayın wave 4 oyunları, patch yaparak oynayın.Merak edenler pm atabilir

Tam tersi. Patch yapmayın, aktivasyon cdsi kullanın. Patch %100 ban sebebi.
  • quote:

Aktivasyon cd si ile oynamayın wave 4 oyunları, patch yaparak oynayın.Merak edenler pm atabilir

evet patch yapmayın. orijinal diskin içeriğini ve boyutunu değiştiriyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demus

quote:

Activasyon kullanincada ban yeme ihtimalin çok fazla . Ben wave 4 oyunlara hiç bulaşmadım , neden biraz sabretmek yerime riske giriyorsunuz anlamıyorum . Bu tarz sebeplerden banlananlara üzülmüyorum şahsen .

• quote:

Activasyon kullanincada ban yeme ihtimalin çok fazla . Ben wave 4 oyunlara hiç bulaşmadım , neden biraz sabretmek yerime riske giriyorsunuz anlamıyorum . Bu tarz sebeplerden banlananlara üzülmüyorum şahsen .

henüz banlanmamış olmanın sebebi aktivasyon diski kullanmamış olman değil... sana denk gelmemesi. bu kadar bireysel düşünüp tümevarım yapmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.
    quote:

henüz banlanmamış olmanın sebebi aktivasyon diski kullanmamış olman değil... sana denk gelmemesi. bu kadar bireysel düşünüp tümevarım yapmayalım.

Merak etme dostum daha önce 2 kez banlandim . tekken çıkmadan oynayanlar forza cikmadan oynayanlar cod çıkmadan oynayanLar izin verinde banlansinlar . WAve4 için bir fw de yok calışma var mı ılerde göreceğiz ya da basarilacak mı bakalım . Ben sadece beklemedeyim 16 kasım dan oncesini ve sonrasını atlatabilecek miyim diye . Ama sabretmesini bilmeyenlerde banlasinlar açık ve net

• yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla tüm banı odst ve forza oynayanlar yemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysfclk

quote:

Orijinalden alıntı: Demus

quote:

Eğer oyunlar iyi ripse aktivasyon cdsi ile oynamanın yeni fw ile oynamaktan hiç bir farkı yok.

• quote:

quote:

quote:

Merak etme dostum daha önce 2 kez banlandim . tekken çıkmadan oynayanlar forza cikmadan oynayanlar cod çıkmadan oynayanLar izin verinde banlansinlar . WAve4 için bir fw de yok calışma var mı ılerde göreceğiz ya da basarilacak mı bakalım . Ben sadece beklemedeyim 16 kasım dan oncesini ve sonrasını atlatabilecek miyim diye . Ama sabretmesini bilmeyenlerde banlasinlar açık ve net

Wawe 4 için aktivasyon dvd si ve patch leme gerektirmeyen bir FW çıktı zaten ,ama en son baktıımda sadece samsung dvd romlara uygulanabiliyordu 1.61.

• quote:

quote:

quote:

- son yazdıklarının başlattığın konuyla (aktivasyon diskinin var olduğunu iddia ettiğin tehlikesi) hiçbir alakası yok??
    - başarılmayacak bir şey yok sadece disk içeriğinde ufak bir değişiklik var. W4 oynatabilen FW Samsung ve Benq için şu anda mevcut.
    - "sadece" sabredip sabretmeme meselesi değil. onlar sadece riski yükseltiyorlar. yani sen de banlanabilirsin. zaten daha önce 2 defa banlanmışsın.

• Valla ben de yabancı forumlarda patch yapmak daha az riskli diye okudum, iyice kafam karıştı dostlar
  • 2 yıldır ban yemiyorum, ilk makinem 12. ayında 3k verdi bansızdı, bu makine de hala devam.....çıkış tarihinden önce oynamayacaksın bu 1.....ikincisi ise patch'i doğru yapılmış oyunları edineceksin bu da 2.....3.sü ise hesabında mutlaka kullanılmamış MS puan olsun...her an kullanılmaya hazır...benim bunlar kendi tecrübelerim 2 senede ban yemediysem daha 31 ekimde guitar hero live oynuyorsam demekki xboxları denetlemenin de bir sınırı varmış.atıp tutmaya gerek yok 2 senede benim çoktan ban yemem gerekirdi demekki bazı özel bilgilere erişemiyorlar ve fw bunu engelliyor yada orjinal gösteriyor***erişebilselerdi bir tane fw li kullanıcı kalmazdı....belirli başlı tedbirleri elden bırakmazsak hiç birşeycik olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 3 Kasım 2009; 23:24:45 >
  • Bana fanboy diyen bir allahın kulu çıkıpta bu banın neden bu dönemde çıktığını merak edip dile getirmiyor ! ps3Slim satışlarının artması ps3 ex lerin teker teker güçlü bir şekilde çıkması ( HOOOOOOOP ! ) microsoft ban dalgası ! banlanan gider yeni konsol alır ! şimdi siz diyeceksiniz ki bir tek türkiyede kopya kullanılıyor ! he he öyle öyle!
    sonra xbox şu kadar sattı bu kadar geçti ! 3 kırmızı ışıktan , bandan ordan burdan tahtaya sayı ekliyor microsoft ! Yahudiden korkacaksın arkadaş bu kadar açık konuşuyorum!Senin elinde eğer bu teknoloji varsa "ki var!" banlıyabiliyorsun , neden belli dönemlerde !? yani banlamayı ahlak ve adalet için yaptıklarına beni kimse inandıramaz ! kopyaya izin ver millet alsın sonra ban, yeni board çıkart 1 yıl geçsin millet tam bu sefer oldu diyor hop 3 k ! haysiyete , ahlaka , şeref ... hiç bir şeye sığmaz ! merak etmeyin arkdşlar bende de 360 var banlandım da yok 3k da görmedim . konsol ilk çıkan vers japon ne mod var ne bişey ! bir kere ne dondu ne ışık verdi ne ban ! işte benim gibi adam xbox360 alıyor hiç birşey olmuyor . sakınılan göze çöp batar misali ... konuya dönersek yazıklar olsun sana microsoft ! ben herzaman soyledim bir firma istemiyor ise o konsola kopya gelmez ! sony bu sene istemedi ps3 e kopya mopya hayal ! kimse tutupta bluray den vs demesin !

• quote:

Orijinalden alıntı: _ps3Slim_

Bana fanboy diyen bir allahın kulu çıkıpta bu banın neden bu dönemde çıktığını merak edip dile getirmiyor ! ps3Slim satışlarının artması ps3 ex lerin teker teker güçlü bir şekilde çıkması ( HOOOOOOOP ! ) microsoft ban dalgası ! banlanan gider yeni konsol alır ! şimdi siz diyeceksiniz ki bir tek türkiyede kopya kullanılıyor ! he he öyle öyle!
    sonra xbox şu kadar sattı bu kadar geçti ! 3 kırmızı ışıktan , bandan ordan burdan tahtaya sayı ekliyor microsoft ! Yahudiden korkacaksın arkadaş bu kadar açık konuşuyorum!Senin elinde eğer bu teknoloji varsa "ki var!" banlıyabiliyorsun , neden belli dönemlerde !? yani banlamayı ahlak ve adalet için yaptıklarına beni kimse inandıramaz ! kopyaya izin ver millet alsın sonra ban, yeni board çıkart 1 yıl geçsin millet tam bu sefer oldu diyor hop 3 k ! haysiyete , ahlaka , şeref ... hiç bir şeye sığmaz ! merak etmeyin arkdşlar bende de 360 var banlandım da yok 3k da görmedim . konsol ilk çıkan vers japon ne mod var ne bişey ! bir kere ne dondu ne ışık verdi ne ban ! işte benim gibi adam xbox360 alıyor hiç birşey olmuyor . sakınılan göze çöp batar misali ... konuya dönersek yazıklar olsun sana microsoft ! ben herzaman soyledim bir firma istemiyor ise o konsola kopya gelmez ! sony bu sene istemedi ps3 e kopya mopya hayal ! kimse tutupta bluray den vs demesin !

Ağzından bal damlıyor kardeş, gerçekten canımı sıkmaya başladı.5-6 ayda bir FW, rapidshare'a para, ttnete para, hddsine ayrı, headsetine ayrı, wireless adaptörüne ayrı, live'ına ayrı, pointine ayrı herşeyine para.Üstüne ban yeme korkusu, 3k korkusu.Xbox, PS 3 ten daha ucuz falan değil kesinlikle.Bir wireless adaptörü 100 küsur lira.Seneye PS 3 e geçeceğim sanırım.Aynen nickindeki versiyona.Hem exclusive'e de doyarız.

• quote:

Bana fanboy diyen bir allahın kulu çıkıpta bu banın neden bu dönemde çıktığını merak edip dile getirmiyor ! ps3Slim satışlarının artması ps3 ex lerin teker teker güçlü bir şekilde çıkması ( HOOOOOOOP ! ) microsoft ban dalgası ! banlanan gider yeni konsol alır ! şimdi siz diyeceksiniz ki bir tek türkiyede kopya kullanılıyor ! he he öyle öyle!

Biraz araştırma yapsaydım keske . Xbox ta geniş updateler oncesi bu ban dalgası baslar update ten kısa bir süre sonra son bulur . Yani senin dediğin gibi slimler çıktıda banlayip yeni makine satalım diye ban dalgası başlatmadılar . 16 Kasım update tarihi Facebook eklentisi geliyor yazayım şimdiden . Gerek yoktu gerçi böyle iceriklere ama yakında ps3 te buna benzer bir içerikli update çıkarabilir . Geriden takip ediyor nede olsa :))

• quote:

@kontendoo

her türlü anlıyorlardır. donanım da yazılım da onların elinde... istedikleri gibi güncelleyebiliyorlar.

kopyacıların nasıl kabak gibi belli olabileceğini siz düşünün.

Fotoğrafımızı çekip, "korsancı bu" diye gönderir artık... :)

bakın şunu kabul edelim:

ben zamanında burada yazdım "isteseler banlı makineyi dvd-player'a çevirirler" diye ama inanmamıştınız. sadece bir yazılım güncellemesine ve makinenin live'a girmeye çalışıp banlı olduğunu anlamasına bakar iş.
    unutmayın; oyunu onlar oynatıyor, biz sadece oyuncuyuz...

Dostum, senin amacın üzümümü yemek yoksa bağcıyı mı dövmek?

• yıl sonlarında şirket bilançoları açıklanır, bu bilançolara göre kredi alınır verilir, şirket değeri artar falan filan...
    30 milyon konsol sahıbının yarıs fw lı olsa, eder 15 mılyon, bu 15 mılyonun %1 i banlansa, eder 150.000 konsol eder. bu banlanan 150.000 kısının %50 si tekrar en dusuk paket olan arcade alsa 75 bin carpı 250 eder 18 mılyon 750 bin dolar. kabaca 20 mılyon dolar dıyelım ıste.

bu ban dalgası 20 mılyon dolar ms a kazandırdı kısaca. ekısgı olmaz, fazlası vardır. 30-40 mılyon bıle dıyebılırız.
  • quote:

quote:

Ağzından bal damlıyor kardeş, gerçekten canımı sıkmaya başladı.5-6 ayda bir FW,****'a para, ttnete para, hddsine ayrı, headsetine ayrı, wireless adaptörüne ayrı, live'ına ayrı, pointine ayrı herşeyine para.Üstüne ban yeme korkusu, 3k korkusu.Xbox, PS 3 ten daha ucuz falan değil kesinlikle.Bir wireless adaptörü 100 küsur lira.Seneye PS 3 e geçeceğim sanırım.Aynen nickindeki versiyona.Hem exclusive'e de doyarız.

bende öyle düşünüyorum hocam ama live sisteminden sonra psn çok boş geliyor bana ya
    kafama göre konsol yok resmen şu anda

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.