Microsoft, WindowsServer 2008 adını alan Longhorn'un "son 32-bit işletim sistemi" olacağını duyurdu
WinHEC konferansında yaptığı konuşmada Windows Server bölümü yöneticisi Bill Laing, 2008'de son 32-bitlik işletim sistemini yapacaklarını ve bundan sonra sadece 64-bit işletim sistemleri üreteceklerini bildirdi. 64-bit'i opsiyon olarak sunan Windows Server 2008, türünün son örneği olacak.
Zaten istemeseler de 32bite veda etmek zorunda kalacaklar. Vista oyun, vb sistemi zorlayıcı programlar için en az 2 gb ram istiyor, Server 2008'in 3 gb isteyeceğini düşünsek ondan sonra gelecek yeni işletim sistemi en az 4 gb isteyecektir ki 32 bitin destek verdiği 3.5 gb limiti aşılmış oluyor. Kaldı ki en iyimser senaryoyu söylüyorum, normal şartlarda server 2008'den sonraki işletim sistemi 6gb ram bile isteyebilir.
longorndan sonra çıkaracakları işletim sistemine kadar zaten 10 kere pc toplar bu millet.
bence 64 bite gecene kadar 2 sene surer... Arkadaslarin da dedigi gibi olay tamamen RAM ile ilgili. 2GBden fazla RAM 64 bit gerektiriyor, ama makinelerin hepsinde 2GBden fazla RAM yok su an...