Şimdi Ara

MichaelJackson (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • gereksiz polemik yaratıyosunuz... sevmeyenleri aşağılayarak zaten sevdiremezsiniz.... adama biraz sempati de varsa onu da elbirliği ile yok ediyorsunuz. yarardan çok zara veriyorsunuz ...yanlış yapıyorsunuz...kendi fikrinden olmayanı karalamak yaralamak insana yakışmaz. fakat bunu kendine yakıştıranlar da tabii ki var. herkese kolay gelsin
  • Michael ı bana tanımla deseler artık"Dunya da sevenı çok oldugu kadar sevmeyenı de çok olan,gelmıs gecmıs en ıı sanatcı" olarak tanımlarım.
  • sen demeclerıne saygı duyulmasını ıstıyorsan önce kendı laflarına bır bak...mılyonlarca hayranı olan adama balon deyıp onu seven ınsanların fikirlerine saygısızlık yapıyorsun......kımse tabıkı zorla sevmez,,ama seven cok ben sevmıyorum dersen daha duzgun olur,ama adama balon yakıstırması yaparsan onu seven ınsanlara da bunu söylemiş olursun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MichaelJackson

Michael ı bana tanımla deseler artık"Dunya da sevenı çok oldugu kadar sevmeyenı de çok olan,gelmıs gecmıs en ıı sanatcı" olarak tanımlarım.

valla ben de sana konuyu açmışsın millet birbirine girmiş fakat sen efendiliğini hiç bozmamışsın bravo derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kralemre

sen demeclerıne saygı duyulmasını ıstıyorsan önce kendı laflarına bır bak...mılyonlarca hayranı olan adama balon deyıp onu seven ınsanların fikirlerine saygısızlık yapıyorsun......kımse tabıkı zorla sevmez,,ama seven cok ben sevmıyorum dersen daha duzgun olur,ama adama balon yakıstırması yaparsan onu seven ınsanlara da bunu söylemiş olursun...

sapla samanı birbinden ayırmak için idrak kabiliyeti gerekir...

fikir bildirilen hayran olunan veya olunmayan kişi MJ. muhatap olan övgüyü yergiyi hayranlığın atfedildiği kişi de o. diğerlerine laf düşmüyor. fikir bildirene hakret etmek gerekmiyor.

ben adamla ilgili fikrimi söylerken başkası bana hakaret ediyor. boş yere durduk yere kendini muhatap haline getiriyor.durum bu. anlamamakta ısrar ediyorsun demek ki gerçekten de anlamıyosun. o da benim sorunum değil.

• Sevgili aytuğ ekşisözlükten kopyala yapıştır yapacağına kendi düşüncelerini yazsan daha iyi olurdu dicektim zaten yazmışsın milyonlarca albüm satan ve onlarca ödül almış bi adama balon diyerek.Neyse arkadaşım yazılanları sen bidaha oku istersen adamın özel hayatı sorunları kendini bağlar bizi yaptığı müzik ilgilendirir.Pop müzikte tek dinlediğim adamdır kalite bakımından yoksa yanından geçmem.Kendine iyi bak hade görüşürüz uzatmaya GERENK yok
  • Lütfen canı sıkılan burada başkasına Michael Jackson yüzünden hakaret etmesin. Adam milyonlarca dolarıyla mutlu mesut yaşıyor. Bu kadar polemiğe gerek yok. Beğenen sever beğenmeyen sevmez. Kalp kırmaya gerek yok. Burada hiç yokdan birbinin sözlerine üzülenler kırılanalr belki yan yana gelseler birbirlerini çok da sevecek insanlar. Belki aynı fikirleri de paylaşabilirler. Burada yüz göz mimik gözükmediği için sadeec sözler birbine bazen ağır kaçıyor üzüyor. Bazı düşünceler görüşler ifade edilirken maksadını aşıyor. Herkese müzik dolu barış dolu günler mutluluklar dilerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: *maverick*

Sevgili aytuğ ekşisözlükten kopyala yapıştır yapacağına kendi düşüncelerini yazsan daha iyi olurdu dicektim zaten yazmışsın milyonlarca albüm satan ve onlarca ödül almış bi adama balon diyerek.Neyse arkadaşım yazılanları sen bidaha oku istersen adamın özel hayatı sorunları kendini bağlar bizi yaptığı müzik ilgilendirir.Pop müzikte tek dinlediğim adamdır kalite bakımından yoksa yanından geçmem.Kendine iyi bak hade görüşürüz uzatmaya GERENK yok

Sevgili arkadaşım ben de seni üzmek istemem. kendi düşüncelerimi yazdım zaten. Ekşi sözlükten de "bak böyle şeyler düşünenler var eleştirenelerr de var" demek istediğim için kaynak bildirerek alıntı yaptım. Michael jackson'a düşman falan da değilim seven beğenen sevsin sonuna kadar. Sadece yaptığı müzik benim tarzım değil. Teşekkür ederim sözlerin için. Sen de kendine iyi bak. Sevgilerimle

• eski hali kalsaydı ya eskiden daha iimiş nie estetik yaptirio anlamadım şu taciz felan diince umrumda bile deil ben karakterini asla sevmedim şarkıları fena deil ama arada dinlerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::aytuğ:::

Ne tarzını severim ne müziğini severim ne de kendisini severim . Kitlelere yutturulan yapımcısına ve kendisine milyon dolarlar kazandıran koca bir balon bence.

Balon mu?
    Müzikten zerre anlamadığın belli...
    tarttışmak gereksiz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: donelljones

quote:

Ne tarzını severim ne müziğini severim ne de kendisini severim . Kitlelere yutturulan yapımcısına ve kendisine milyon dolarlar kazandıran koca bir balon bence.

Balon mu?
    Müzikten zerre anlamadığın belli...
    tarttışmak gereksiz..

tahmin edemeyeceğin kadar anlarım sen merak etme... tartışma gereksiz diyerek bana laf atman daha da gereksiz...
  • pop muzigin tartismasiz krali
    nokta
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ice Cube

Birincisi dinleyip dinlememen elbette beni enterese etmez ve etmemeli ancak onun hakkında 'beceriksiz bir balon' tabiri yapman sana müsait yerlerimle gülmeme engel teşkil edemedi kusura bakma. Adam 49 yaşında şuan ve senin 15-20 yaş aralığında yapamadığın ve yapamayacağın estetiklerde hareketleri rahatçana yapabiliyor ve onları yaparken aynı şekilde detone olmadan binlere şarkısını söyleyebiliyor, sesi desem anlatmakla bitmez dinlemen lazım ( ha dinleyipde beğenmemişde olabilirsin) ancak onun hakkında bunca yıldır şu piyasada olan bu adam hakkında nasıl oluyorda balon tabirini uygun görüyorsun anlamak mümkün değil.. Balon kimdir biliyomusun ? balon Britney Spears dır yada Avril Lavigne dir..Balon Justin timberlake dir ..Madonna,M.Jackson gibi insanlar balon filan diildir..M.Jackson 5-6 yaşından beridir bu şekilde dinlenilmekte ve fırtınalar koparmakta.. Mesela sen Ronaldinho ya balon karakter diyebilirmisin? yada Ronaldinho veya Henry için menajerlerinin pohpohlamasına oynuyorlar diyebilirmisin? Buda onun gibi bişey. Sonuç itibariyle düşüncelerine her ne kadarda katılmasamda saygılı olmam gerektiğini biliyorum

Birde M.Jackson bildiğim kadarıyla öyle canı istediğinden ve rengini beğenmediğinden beyaz olmamış.Vitiligo adlı bir çeşit deri hastalığı olduğu için bu yola başvurmuş diye okudum,duydum yada onun gibi bişey...Eleştiri yapıldığında bu gibi şeyleride değerlendirmek lazım. Çocuklara taciz olayına gelince adam 100 kere aklandı bu konuda ama hala bazı çatlak fikirler ve sesler onu çocuk tacizcisi olmakla suçlayabiliyor..Buda ayrı bir komedi tabi
    quote:

Ben bu kadar guzel Mj yı anlatıcak baska adam gormedım.Tebrıkler Ice Cube.Gercekden guzel anlatmıssın.Özellık ıle balon olarak gosterdıgın kısıler olan" Britney Spears ,Avril Lavigne,Justin timberlake "da da kac kere haklı oldugunu yazmak ıle bıtıremem.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MichaelJackson

Michael ı bana tanımla deseler artık"Dunya da sevenı çok oldugu kadar sevmeyenı de çok olan,gelmıs gecmıs en ıı sanatcı" olarak tanımlarım.

valla ben de sana konuyu açmışsın millet birbirine girmiş fakat sen efendiliğini hiç bozmamışsın bravo derim

Saol.Ancak daha once tahmınınzden daha cok Michael jackson hakkında polemıge gırdım ve cogunda haklı cıkdım ancak yıne de bunu kımseye anlatamadım.Bundan tek anladıgım karsıda kınde bır onyargı varsa efendı ol,sessızlıgnı koru.Ancak o zmn karsındakınde bıraz farklılık yaratıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MichaelJackson -- 11 Şubat 2007; 21:04:21 >

• gelmi geçmiş en iyi pop sanatçısı..inkara gerek yok..Michael bir efsanedir şimdidenöyle de kalacaktır
  • michael bir kraldır
  • bi kraldır + tecavüzcüdür + burnuna sahip çıkamaz
  • Onun hakkında zerre kadar bilgisi olmayıp sağdan soldan edindiği ve duyduğu bilgiler ile tanıyan cahil arkadaşlarımızın biraz araştırıp ondan sonra kendisi hakkında yorum yapmasını isteyeceğim.

Thriller albümü 104 milyon satmış bir sanatçıya "balon" denmez "ilah" denir. Ayrıca dünyada en çok albüm satan sanatçı ünvanı 104 milyonluk satışı ile "Thriller" albümüdür.

Michael ten rengini beyazlatmamıştır. 1993 yılında Oprah Winfrey ile yaptığı söyleşide renginin neden değiştiğini ilk defa olarak açıklamıştı. Bütün spekülasyonlara rağmen ve söylenenin tam aksine Michael rengini açtırmadı. Onun "vitiligo" adında bir deri hastalığı var ve dünya çapındaki dermataloglar tarafından bu hastalık "Michael Jackson hastalığı" olarak da adlandırılıyor. Hastalık deriye renk veren pigmentlerin işlevlerini kaybetmesi sonucu ortaya cıkıyor. Hastalığın bilinen bir sebebi yok.

"Dünya'da en çok ödüllendirilen insan olmak" sanırım hafife alınacak bir sıfat değildir ayrıca "balon" da değildir.

Michael Jackson’ın Ödülleri, Rekorları ve Başarıları

Tüm Dünyaca Kabul Edilen Başarılar ise şöyle :

1- Bir kişinin kırdığı en fazla küresel ve yerel rekor. Michael Jackson, Dünya çapında 80’i aşkın ve yerel olarak da yüzlerce rekor kırmış bir sanatçıdır. 2000

2- Günümüz insanları içerisinde resmi olarak en çok onurlandırılan kişi. ( 28 Etkinlik içerisinden 24’ünde) 1998

3- En çok fotoğrafı çekilen insan, 1958-2007 arasında çekilmiş milyonlarca kare ve bu sayı giderek artmakta.

4- Guinnes Rekorlar kitabına ismi en çok yazılan insan.

5- En çok ödüllendirilen sanatçı/grup/şovmen/kişi. İçerisinde Altın ve Platinyum sertifikalarının da bulunduğu 300’ü aşkın ödül. 2000

6- Tüm zamanların en çok satan sanatçısı (2007 itibari ile 750 milyon )

7- En uluslararası sanatçı, Amerika haricinde albüm satış rakamları 100 milyonu aşan ilk ve tek sanatçı.

8- En popüler sanatçı. Michael Jackson konserlerine toplamda yaklaşık 20 milyon kişi akın etmiştir.

9- Sanatçı/şovmen/sporcu/grup ‘lar içerisinde yapmış olduğu 380 Milyon $’ı aşkın bağış miktarı ile en hayırsever kişi.

10- Dünyada en tanınan insan.

O sadece müziği, sesi ve dansı ile değil yaptığı hayır işleriyle bir sanatçıdan öte "iyi bir insan" olduğunu bilmeniz gerekir. nasıl mı ?

işte böyle :

1- Şov dünyasındaki en büyük çaplı organizasyon; “We are the World”. 1985 yılında gerçekleştirilen bu proje kapsamında çıkarılan single “En fazla satan single” olmuş ve 60 Milyon $ gelir elde edilen miktarın enflosyan karşısında bugünkü değeri 90 milyon $’ı aşmaktadır. Single’ın söz yazarları M Jackson ve L Richie’dir.

2- Şov dünyasındaki ikinci en büyük proje; “Diana Tribute”. İki diskten oluşan bu box set’den elde edilen gelir, 84 milyon $. Michael bu projeye “Gone to Soon” single’i ile katılmıştır. 1997

3- Şov dünyasındaki üçüncü en büyük hareket.”Dangerous Dünya Turnesinin” gelirini çeşitli hayır kurumlarına bağışlayan Michael’ın aktardığı para’nın miktarı 1993 yılındaki değeri ile 70 milyon $’dır.

4 - Bir sanatçı tarafından desteklenen en fazla hayır projesi sayısı MJ’a aittir. Michael 2000 yılına kadar gerek bağışları olsun gerekse bireysel etkinlikleri ve katılımı ile toplam 39 farklı projeyi desteklemiştir. Bunlardan bazıları: “AIDS Project L.A., American Cancer Society, BMI Foundation, Inc.,Childhelp USA, United Negro College Fund (UNCF), YMCA - 28th Street/Crenshaw, The Sickle Cell Research Foundation ve Volunteers of America…vs.

5 - Sanatçı/şovmen/sporcu/grup ‘lar içerisinde yapmış olduğu 200 Milyon $’ı aşkın bağış ile en hayırsever kişi. 2000

Müzik alanında ki başarılarını küçümseyenlere :

1- En çok ödüllendirilen sanatçı/grup/şovmen/kişi. İçerisinde Altın ve Platinyum sertifikalarının da bulunduğu 300’ü aşkın ödül.

2- Bir yılda bir sanatçı/grup tarafından en fazla alınan ve aday gösterilen ödül sayısı ; 1984 = 50’den fazla

3- Dünya Müzik Ödüllerinde bir yılda en fazla ödül alan sanatçı 1996, 5 katagori de 5 ödül.

4- Amerikan Müzik Ödüllerinde bir yılda en çok ödül alan/aday gösterilen kişi; 1984 ve 8 Ödül

5- Grammy Ödüllerinde bir yılda en çok ödül alan/aday gösterilen kişi. 8 ödül ve 12 adaylık.1984

6- Billboard Ödülünü alan en genç sanatçı. Michael Jackson, 1972’de 14 yaşındayken 2 Billboard ödülü almıştır.

7- Hollywood’daki Yıldızlar Geçidi ( Walk of Fame) denilen kaldırımda yıldızı iki kere yaptırılan ilk insan. Hem The Jacksons üyesi olarak hem de Michael Jackson olarak kendisi burada onore edilmiştir.

8- Amerikan Müzik Ödüllerinde verilen “Merit” ödülünü alan en genç sanatçı. ( 1984-26 yaş).

9- NARM Gift of Müzik Ödülllerinde, En çok satan albüm ve En çok satan single ödüllerini aynı yılda alabilen ilk sanatçı (Thriller ve Billie Jean)

Onu "balon" diye düşünen cahillerin bilgilenmesi gereken müzik alanındaki inanılmaz başarıları :

1- Tüm zamannların en çok satan sanatçısı

2- Müzik sektörüne maddi olarak en çok katkısı olan sanatçı. Toplamda 5 Milyar $’dan fazla

3- En zengin sanatçı

4- Toplamda en çok satan single. Billie Jean yer aldığı albümlerin satışlarından toplamda 70 ve single olarak 3 milyonluk bir satış grafiğine sahiptir.

5- Promosyonunun devam ettiği süre içerisinde en fazla satan album: "HIStory - Past, Present and Future - Book I" 54 milyon albüm ve 11 milyon single satışı ile 65 milyon. 1997

6- Promosyonunun devam ettiği süre içerisinde en fazla satan album: “Dangerous” 40 milyon albüm ve 17 milyon single ile 57 milyon.1994 .( Bu rekor bir üst sıradaki HIStory albümü ile tekrar Michael tarafından kırılmıştır.)

7- Müzik sektöründeki en büyük proje. "HIStory - Past, Present and Future - Book I. Bu albüm ve beraberindeki promosyon sektöre 1.1 milyar dolar civarında bir hacim kazandırmıştır.

8- Uluslar arası arenada en çok satan ikinci grup; “The Jacksons” Toplamda 100 milyon civarı. (Birinci sırada The Beatles yer alıyor)

9- Toplamda en çok satan Rock şarkısı “Beat It”. Yer aldığı albümlerden 70 ve single olarak da 2 milyon ile birinci sırada yer almaktadır.

10- Toplamda en çok satan ikinci Rock şarkısı; “Black or White”. Yer aldığı albümlerden 47 ve single olarak da 5 milyon ile ikinci sırada yer almaktadır.

11- On yıllık dönemde en çok satan sanatçı. Michael, 1980-1990 arası sadece Epic müzik şirketince yapılan 100 milyon albüm satmıştır.

12- ABD’de üç albümü 6 milyon satış rakamına ulaşan ilk sanatçı. Off The Wall, Thriller, Bad – 1989.

Michael müzisyenliğinin yanında iyi bi iş adamıdır :

1- Şov dünyasında imzalanan en büyük sözleşme, MJ ile Sony arasında imzalanmıştır.
    890 Milyon $ .(Ayrıntılarla yazacak olursak: MJJ Productions/Mijac Music/MJJVentures/Optimum Production and Epic Records Group/Sony Music Entertainment/Sony Corporation [Japan]/Warner Timerlane/Warner Chappell)

Bu anlaşmanın içeriği kesin olarak bilinmemekle birlikte 15 yılllık bir süreci ve 6 albümü kapsadığı söylenmektedir. Michael’a yapacağı her albüm için 5 milyon $ ve sıradaki albümü içinde (Dangerous oluyor bu) ayrıca bir 18 milyon $ lık bir kar payı verilmiştir. Ayrıca kendi müzik şirketi Nation Records’un CEO’luğunu da üstlenmesi şartıyla artı olarak kendisine yıllık 1 milyon $ lık bir ücret öngörülmüştür. 1991

2-En büyük müzik yayımcılığı değeri: Michael’ın ATV yayımcılığı ve Sony yayımcılığın birleşmesi ve Sony/ATV Catalog olarak toplamdaki 1 milyar $lık değerin Michael ve Sony arasında eşit miktarlarda paylaşılması durumudur.Michael bu işlemden 110 milyon dolar kazanmıştır. (İyiki de vermiş, çok para kazandı buradan ve hala da kazanmaktadır. Akıllı adamdır Michael. İçiniz rahat olsun iflas miflas etmes Alllah’ın izniyle yani ) 1995

2- En büyük ikinci müzik yayımcılığı değeri. ATV Müziğin MCA Music’den EMI
    Müzik yayımcılığına aktarılması ve bunun 200 milyon $ olarak gerçekleşmesi durumu. (Bu rekor iki numaradaki işbirliği ile Michael tarafından tekrr kırılmıştır.

3- En büyük sanatçı yatırım ; 1998 ve 1.5 milyar $’lık yatrımın % 50si ile Jackson-Bardem girişimidir.

4- En büyük ikinci yatırım, Kingdom Entertainment’ın %50 si olarak 500 milyon dolar.

5- En çok ödeme yapılan sanatçı, bunun %25’i albüm satışlarından gelmektedir.

6- Bir yılda en çok kazanan sanatçı :1995 yılında Michael albüm satışlarından en az 120 milyon $ kazanmıştır.

7- Forbes tarafından verilen ünvan: Yılın en çok kazanan sanatçısı 125 Milyon $ 1989

8- Forbes tarafından verilen ünvan: Yılın en çok kazanan sanatçısı 97 Milyon $ 1988

9- Tarihteki en üksek Talk Şov reytingi. “Michael talks to Oprah -1993” ABD’de 100 milyon izleyici. (Gelmiş geçmiş tüm programlar içerisinde ise 4. sırada)

10- En pahalı Albüm promosyonu : HIStory. Sony şirketi albüm tanıtımı ve o devasa heykeller için 40 Milyon $ harcamıştır. 1995

11- En çok izlenen reklamlar.”Chase”. Pepsi ile anlaşan Michael’ın bölümler halinde 1988 Grammy ödül gecesinde sunulan reklamları en çok izlenenler sırasında birincidir.1988

12- En pahalı albüm kapağı: HIStory. 1Milyon $

13- İkinci en büyük sponsorluk projesi. Pepsi in Bad Dünya Turnesine sponsor olmak için verdiği miktar 10 Milyon $’dır.

14- Sovyetler birliğinde yayınlanan ilk reklamlar Michael’ın Pepsi reklamlarıdır.1988 (Komünizm’e rağmen Michael Jackson !! )

15- Bir kitabın yayın hakları için ödenen en yüksek miktar. Doubleday Yayıncılık tarafından Moonwalk için ödenen miktar 5-15 Milyon $’dır. (Ayrıca, Moonwalk bir Best Seller’dır)

16- En yüksek reklam anlaşması LA Gear için 20 milyon $.

Albüm başarıları :

1- Tüm zamanların en çok satan albümü Thriller. Aralık 1982 - Kasım 2006; "104 Milyon"

2- Tüm zamanların en çok satanılan birinci ve ikinci uluslar arası albümleri: Thriller ve Dangerous.

3- Tüm zamanların en çok satan çift kaset/disklik albümü : HIStory.

4- Tüm zamanların en çok satan remix albümü : Blood on The Dance Floor

5- Tüm zamanların en hızlı satan albümü . Dangerous.”37 günde 14 milyon!”

6- Tüm zamanların en hızlı satan çift kaset/disklik albümü : HIStory 37 Günde 7.5 milyon Çarpı 2 = 15 milyon!

7- Tüm zamanların en hızlı satan remix albümü : Blood on The Dance Floor. 37 Günde 2.5 milyon.

8- Albüm listelerinde en fazla bir numara olan albüm: Bad. 25 ülkede 1 numara olmuştur.

9- Yılın en çok satan albümü: HIStory, 1995

10- Yılın en çok satan albümü: Dangerous 1992

11- Yılın en çok satan albümü: Bad 1987

12- Yılın en çok satan albümü: Thriller 1984

13- Yılın en çok satan albümü: Thriller 1983

14- İngiletere’de en çok satan albüm : Bad 4 Milyon

15- İngilterede en hızlı satılan birinci ve ikinci albüm. Dangerous 3 günde 200 Bin, Bad 5 günde 350 Bin!

Single başarıları :

1- 90’lı yılların en çok satan rock single’ı Black or White ; 5 Milyon

2- Promosyonu devam etmekte olan bir albümden satılan en fazla single; Dangerous alümü single’ları; 9 single toplam 17 Milyon.

3- Bir albümden çıkarılan en fazla single sayısı : 9 adet, Dangerous.

O mükemmel şarkılarını görselliğe çevirdiği olay yaratan kliplerinin bilinmeyenleri :

1- Dakikası en pahalı film, “Captain Eo” ;560 Bin $ (30 dk =17 milyon $ )

2- En uzun klip, Ghosts 39 dk (önceki rekorlarda MJ’a ait. Bad;17, ve Thriller;14 dk)

3- En çok izlenme rekoru kıran klip; Black or White. 11 Kasım 1991’deki ilk yayınında tüm dünya çapında 500 milyon civarında izleyici tarafından seyredilmiştir.

4- En pahalı klip Ghosts (Kesin rakam belirtilmemiş)

5- En pahalı ikinci klip; Scream, yaklaşık7 milyon $ .

4- En pahalı klip dekoru; Remember The Time (Kesin rakam belirtilmemiş)

5- En fazla satan müzik videosu ; Moonwalker, 2 milyon

6- En fazla satan ikinci müzik videosu; Thriller 1 milyon

7- MTV’de en çok yayınlanan klip, Black or White

8- İngiltere’de en hızlı satan video : “Michael Jackson: The legend Continues…”

9- İngiltere’de en çok satan video: The Making of Thriller: 130 bin (1985). Bu rekor Michael tarafından 1989’da Moonwalker ile tekrar kırılmı

Bitmez !!

Liste başarıları :

1- Bir albumden çıkan en fazla hit: Dangerous 9 adet. "Black Or White",
    "Remember The Time", "In The Closet", "Who Is It", "Jam", "Heal
    The World", "Give In To Me", "Will You Be There", "Gone Too
    Soon"

2- Bir albumden çıkan en fazla hit: Bad 9 adet (Dangeous ile berabere)"I Just Can't Stop Loving You", "Bad", "The Way You Make Me Feel", "Man In The Mirror", Dirty Diana", "Another Part Of Me", "Smooth Criminal", "Leave Me Alone", "Liberian Girl";

3- Bir albümün birinci sıraya yerleştiği ülke sayısı rekoru: "Bad", "Dangerous" ve "HIStory” albümleri 25 ülkeden fazla ülkede zirvede yer almışlardır.

4-ABD’de birinci sırada yer alan en genç vokalist. Jackson 5’dan Michael; 11 yaş.

5-Amerika Billboard listesinde 4 tane 10 yıl içerisinde ismi yer alan tarihteki ilk ve tek kişi.Michael Jackson bu listede 1960lar, 1970ler, 1980ler ve 1990lar’da yer almıştır.

6-Amerika Billboard listesinde 3 tane 10 yıl içerisinde ismi “zirvede” yer alan tarihteki ilk ve tek kişi.Michael Jackson bu listede 1970ler, 1980ler ve 1990lar’da zirvede yer almıştır.

7-İlk ve son hitleri arasındaki kariyer dönemi en uzun olan sanatçı. Ekim 1972’deki Ben’den 1995 Eylül’ündeki You Are Not Alone’a kadar; 22 yıl 11 ay !

8-Billboard Hot 100 listesine 1. sıradan giren ilk ve tek single; You are Not Alone!

9-Bilboard Hot 100 listesine en iyi ikinci giriş, Scream, 5 numaradan. (Bu single ile MJ , The Beatles’ın Let It Be’nin 6 sıradan girdiği ve 25 yıldır kıralamayan rekorunu kırmıştır)

10-Bir albümden ardışık olarak en fazla Hit olan single sayısı . Bad; 5 adet. "I Just Can't Stop Loving You", "Bad", "The Way You Make Me Feel", "Man In The Mirror", "Dirty Diana"

10- Çıkardıkları ilk üç single’ları Hit olan tek sanatçı/grup Jackson 5. 1971 ve "I Want You Back", "ABC", "The Love you Save" and "I'll Be There"

11- Billboard listelerinde bir yıl içerisinde en fazla Hiti olan sanatçı, 1984 ve 7 Hit!

12- Billboard ablümler listesinde bir yılın başında 1. sırada ve aynı yılın sonunda 1.sırasında tamamlayan ilk ve tek albüm. 1984, Thriller!

13- Billbord Top 5 listesinde en uzun süre kalan albüm: Bad, 38 hafta. Önceki rekor The Eagles’ın hotel California’sına ait: 24 hafta

14- Amerika ve İngiltere listelerinde aynı zamanda bir numara olan tarihteki ilk albümThriller; 1983

15- Amerika Pop listelerinde bir numaraya en kısa zamanda ulaşan single: Black or White; 3 hafta. Bu sıingle bu süre içerisinsde 500 binden fazla satarak The Beatles’ı 1969 daki hiti Let it Be ile eşit olmuştur.

16- Amerika listelerine bir albümden 4 tane 1 numara single çıkarabilen ilk sanatçı. 1988 -Bad

17- Bir albümden ardışık olarak en fazla hit çıkaran siyahi sanatçı: Michael; Bad ve Janet ; Control 1989

18- Amerika Siyahi Sanatçılar listesinde en fazla hiti olan sanatçı. MJJ; 9

19-Billboard’un Rock albümler, Rock Single’lar listesi ile R&B albümler, R&B single’lar listelerinin dördünde birden aynı zamanda bir numara olan tek şarkı; Billie Jean! 1983.

Zahmet edip bu inanılmaz listeye göz gezdirilirse "balon" yakıştırması yapan arkadaşların ne kadar komik duruma düşeceğini görebilirsiniz.

Tekrar ediyorum iyice araştırmadığınız, bilgi sahibi olmadığınız kişiler hakkında lütfen ağzınızı açmayınız.

Hatta bu yazdıklarımdan sonra intihar ediniz yokolunuz, kaybolonuz...

• Kişiliğini sevmem ama sanatını takdir ederim. 80'lerden 90'lı yılların ortalarına kadar tavan yapmıştır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.