Şimdi Ara

MHP'nin 'Şerefli!' Tarihi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "yağmur oğlum, bugün tam bir buçuk yaşındasın. vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. sana bir de resmimi yadigar olarak bırakıyorum. öğütlerimi tut, iyi bir türk ol. komünizm bize düşman bir meslektir. bunu iyi belle. yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. ruslar, çinliler, acemler, yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır. bulgarlar, almanlar, italyanlar, ingilizler, fransızlar, araplar, sırplar, hırvatlar, ispanyollar, portekizliler, romanlar, yeni düşmanlarımızdır. japonlar, afganlılar, amerikalılar yarınki düşmanlarımızdır. ermeniler, kürtler, lazlar, çerkezler, abazalar, boşnaklar, arnavutlar, pomaklar, zazalar, lezgiler, gürcüler, çeçenler, çingeneler, içerideki düşmanlarımızdır. bu kadar çok düşmanla çarpışmak için hazırlanmalı. tanrı yardımcın olsun." (n. atsız)

    şaşırtıcı değil mi. hiçbir mhp'linin ağzından bu kadar açık itiraflar duymadınız herhalde.
    tv'lerde bahçeli 'nin çizmeye çalıştığı imaj, kendisinin "halkları seven, ciddi bir politikacı, mhp'nin ise "insan hakları savunucusu, halk dostu" bir parti olduğudur.

    öyle midir gerçekte?

    değildir elbette ama mhp, bu imaj değişikliğine 80 sonrası gitmeye çalıştı. özel olarakta "eski kurt" türkeş'in ölümünden sonra canla başla imaj değiştirmeye çalıştılar.

    fransızcadan türkçeye giren "imaj" kelimesinin anlamları arasında "görüntü, hayal" kelimesinin karşılığı olduğu da türkçe sözlüklerde sayılmaktadır. bu bir yanıyla doğrudur. gerçeğini gizlemek isteyenler kendilerine ait olmayan görüntülerle bir imaj ve hayal yaratmaya çalışırlar. işte mhp'nin son süreçte yapmaya çalıştığı da budur. çünkü mhp'nin tarihinde hiçbir makyajın silemediği, silemeyeceği pislikler vardır. bunun için moda deyimle imaj değişikliğine gitmeye çalıştılar. ama gelin görün ki, kırk yıllık eşeğine gelinlik giydirerek pazarlamaya çalışan köylünün durumundan pekte farklı bir duruma düşmediler. elbette puslu havayı bulduklarında, dişlerini göstermekten, dillerini bıçak gibi keskinleştirmekten geri durmadılar.

    biraz daha geriye gidip, bir başka kafatasçı düşüncenin alıntısını yapalım. bu da 30'lu yıllarda milletvekillliği yapan esat bozkurt'a ait: "türk bu memleketin yegane efendisi, yegane sahibidir, salt türk soyundan olmayanların bu memlekette bir tek hakları vardır; hizmetçi olma, köle olma hakkı. dost ve düşman dağlar bunu hakikati böyle bilsinler."(milliyet gazetesi 19 eylül 1930- aktaran suat parlar gizli devlet, sy.207)

    kendilerinden olmayanı "düşman" ilan eden, "köle" liliği layık gören bir anlayıştı mhp'nin gerçeği. fikri neyse zikri de o oldu. "katli vacip" görüldü düşman olan herkesin.

    şimdi geriye dönüp bu kanlı tarihin sayfalarını açalım birer birer, her sayfada göze çarpan gerçek; işkence ve katliamların çuval cinayetlerinin, bombalamaların altındaki imzanın mhp olduğudur.

    turancı - milliyetçi görüşleri hitler'den alan, abd yardımlarıyla bu fikri büyüten mhp, fikrini yazı üzerinde bırakmadı. abd'nin gayri meşru çocuğu mhp kurulduğu 1960'lı yıllardan bu güne düşman ilan ettiği tüm milliyet ve mezheplerden halklara kan kusturdu.

    ağustos 1968 tarihli gazetelerde hemen her gün "komando kampları" ile ilgili haberler ve resimler yer alıyordu. birileri komando eğitimi alıyordu, ama ne için, ne yapacaklardı bu eğitilen komandolar?
    o zaman cmkp'nin genel başkanı olan a. türkeş bu komando kamplarına ilişkin 19 ağustos 1968'de bir açıklama yaptı: "komünistler memleketi sahipsiz sanıpta sokak hakimiyeti kuramazlar. memleketimizde onların anladığı dilden konuşacak milliyetçi çocuklar var. bunun için gençlerimizi mücadeleci olarak yetiştiriyoruz."(reis s.yalçın d. yurdakul, sy. 3l)

    işin rengi anlaşıldı. sokak hakimiyetini "komünistlere" bırakmayacak, gereken dilde, konuşacak milliyetçi gençler yetişiyordu bu komando kamplarında.

    sokak hakimiyetini nasıl sağlayacaklar, konuşulacak dil neydi, sonraki yıllarda çok iyi görülecekti. hem de insanların aklından hiç çıkmamacasına işlenecekti bu dil, bu hakimiyet tarzı. öyle var mıydı emperyalizmin yeni sömürgesinde dik başlı olmak, haksızlığa baş kaldırmak, hele hele devlete kafa tutmak, adalet istemek, grev yapmak, demokratik eğitim istemek, doğruları yazmak... bunlarda ne oluyordu? emperyalizmin çocuğu mhp dize getirecekti hepsini.

    kime karşıydılar? komünizme. komünist kim?

    o dönemin bir chp milletveklinin dediği gibi "evinde kırmızı gece lambası yakan"da dahil herkes... bir diğer ifadeyle kendilerinden olmayan herkes "komünistti". bu "komünistlere" gereken dersi vermek için komando kamplarında cinayet sabotaj, baskın üzerine kurs gördü türkeş'in "çocukları"

    ilk "işleri" 31 aralık 1968 de a.ü. siyasal bilgiler fakültesi öğrenci yurdunu basmak oldu. baskına giderken "işe " çıkalım diyorlardı birbirlerine.
    "kampta her çeşit silah vardı. bir kaleşnikofun yanısıra çeşitli otomatik ve yarı otomatik silahlar bulunuyordu.."(itiraflar, ali yurtaslan, sy. 31)

    silahlar kan kustu. önce vedat demircioğlu'nu vurdular. sonra kanlı pazar'da duran erdoğan ve ali turgut aytaç'ı...
    19 eylül 1969 da mehmet cantekin, 23 eylül 1969'da taylan özgür, 14 aralık 1969'da mehmet büyüksevinç ve battal mehetoğlu'nu, katlettiler. 1970'e gelindiğinde sayı 8'e çıktı. sayı çıkacaktı daha... 70 sonrası kitlesel katliamlarda binlerle ifade edildi faşist kurşunlarla toprağa düşenler. silahlar kan kustu amacına uygun olarak. amaçları, halkı sindirmek, susturmak, kendi deyimleriyle "köle" haline getirmekti. kanlı pazar'da işçiydi kurşunların hedefi, öğrenci yurdunda vedat demircioğlu...

    70 öncesi partileştiler, cmkp'den mhp'ye, komando kamplarından, tit'e etko'ya kadar örgütlendiler. 71 cuntasında türkeş "görevi şerefli türk askerine bıraktık" diyecekti. "şerefli türk askeri"nin yarım bıraktığını mhp' liler mhp' nin yarım bıraktığını "şerefli türk askerleri" tamamlıyordu. al gülüm ver gülüm. ama dökülen halkın, aydınların, gençlerin, işçilerin kanıydı.

    cunta sonrası örgütlenmeye ağırlık verdiler. sokak katillerini besleyip büyüten cıa ve türkiye oligarşisi onları iktidara taşıdı. ı. ve ıı. mc dönemlerinde yüzde 3 oyla iktidar koltuğuna ortak edilen mhp devlet içinde kadrolaştı.

    bunun anlamı şuydu; daha organize, daha planlı, cinayetler işlenecekti bundan sonra. ve artık tek tek işlenen cinayetlerin yerini toplu katliamlar alacaktı. emir büyük yerdendi. mhp bu emri uygulamaya geçirmek için işe başladı.

    16 mart 1978
    16 mart günü eczacılık fakültesinin önünde patlayan bombalar gök gürlemesini andırıyordu. şimşekler çakmış yağmur boşanmıştı. ama yağan yağmur değil gençlerimizin kanıydı.

    okuldan öğrenciler topluca çıktılar. okulları iki yıldır faşist işgal altında olduğu için her gün topluca gelip gidiyorlardı.
    adına "merasim birliği" denen polis ekipleri yoktu o gün. oysa polis şefi reşat altay mhp'li sivil faşistlere katliamlarını gerçekleştirmeleri için daha rahat bir ortam hazırlıyordu. kalabalık eczacılık fakültesine doğru ilerledi. korkunç bir patlama sesiyle irkildi beyazıt. ardından kan kusan namluluların uğultusu duyuldu. havada kollar, bacaklar, insan parçaları uçuştu. patlamadan geriye kalan kan gölünde 7 öğrencinin cansız bedeni yatıyordu. onlarca yaralı vardı meydanda. ve yıllarca bu görüntüye tanık olanlar fakültenin önünde yere uzanmış yatan cesetleri belleğinden silemedi.

    görüntüler belleğinden silinmeyen biri de gördüğü vahşeti yıllar sonra anlatabildi ancak. hatice özen'in arkadaşıydı;
    "...yaralanmış gibi gözükmüyordu, yardım etmek için eğildim, kollarından tutup kaldırmaya çalıştım kolları öne doğru geldi. omuzları yoku sanki. dikkatle kaldırıp baktığımda gördüm ki sırt boydan boya yarılmış, içerdeki organlar dışarı çıkmıştı, bomba sırtına gelmişti.."(kurtuluş gazetesi)
    zevk alıyorlardı bu tablodan, gencecik insanların parçalanmış bedenlerini seyrederken kadeh tokuşturuyorlardı görevlerini yerine getirmenin mutluluğuyla.

    görevlerini belirlemişti türkeş; "....bakacaksınız, herhangi bir hareket, söz fikrimize, türklüğe uygunsa alacaksınız, zarar veriyorsa sileceksiniz..."(mhp iddiannamesi-türkeş'in yeni ufuklara doğru yazısınıdan)
    "silme" harekatı halkın her kesimini kapsadı.
    alevi, kürt, solcu...
    esnaf, memur, aydın, sanatçı...
    ev kadını, öğrenci veya çocuk...
    işkence yaparak, ırzına geçerek, boğarak, öldürdükten sonra televizyon kutularına koyarak, bombalayarak sindirmeye çalıştılar kendilerinden olmayan herkesi.
    katiller aynı zamanda ırz düşmanıydılar, cinayetlerine ahlaksızlıklarını da eklediler. soygun için girdikleri evde hiçbir şey bulamayınca "boş çıkmamak için evin kızının ırzına geçerek başbuğlarının talimatını yerine getirdiler."(ali yurtaslan- itraflar)

    piyangotepe katliamında 6 işçinin kafasına kurşunu sıkmadan önce gaspettikleri taksinin şoförüne tecavüz ederek görevlerini yerine getirdiler.

    itrafçı ömer tanlak bakın bu "görev anlayışını" nasıl dile getiriyor; "... halim adında bir ajanın daha önceden yattığı dernekte, selahattin gözlükaya tarafından iğfal durumuna getirilmesi ve ertesi günü bunun bütün ülkücü camiaya anlatılması"nı görmüştü tanlak. (ömer tanlak, itiraflar syf. 85)

    etlik'te kendilerine haraç vermeyen bir tüpçünün dükkanını havaya uçurmayı planlayarak, erzurum numune hastanesindeki yaralıları, yaralıları ziyarete gelenleri kurşunlayıp öldürerek görevlerini yerine getirdiler.
    aksu ipek fabrikasının kapatılmasını, üretimin durdurulmasını, işçilerin elebaşlarının işten atılmasını istiyorlardı. çünkü bu fabrikada ülkücülerin faaliyetine izin vermiyordu işçiler. "hemen silahı alarak ve üç dinamit lokumu ile hareket ettik. altımızdaki araba genel müdürlüğündü. çok hızlı bir şekilde genel müdürlüğü geçmiş, fabrika önüne gelmiştik. baki ceylan cebinden çıkardığı kırıkkale marka 7.65 çapında silahla ateş etmeye başladı. sıktığı üç el mermi ile iki kişiyi de vurmuş, bunlardan biri ise ölmüş olması gerekli..."(ömer tanlak, itiraflar, syf. 100)

    bu ve benzeri cinayetlerle mhp'nin katliamlar altındaki imzası açığa çıktı. ülkeyi kan gölüne çeviren mhp'yi halk tanıyordu artık. bir şekilde karşılaşmış, saldırılardan veya sonuçlarından etkilenmişti.
    bu dönemde şevkat çetin ügd başkanlığına getirildi. görevi "teşkilatı" temize çıkartmaktı.
    hemen bir anket hazırlattı, ülküdaşlarına dağıttı.
    anket 70 sorudan oluşuyordu ve hemen cevaplandırılacaktı.
    sorular mı?
    "türkiye'nin bugünkü durumu?"
    "hiç silah kullandınız mı?"
    "silahınız olsa, karşınıza bir komünist çıksa hemen vurur musunuz? vb...
    hemen vururum diyenler çetin'in sınavından geçtiler.
    bununla birlikte "semt başkanlarına" talimat göndererek "güvenilir ve gözükara" bozkurtların listesini istediler.
    listedekiler ve anketten geçenler 20-25 kişilik gruplar halinde ügd genel merkezi'nde toplandı: "türkiye'nin hali malum komünistlerle ülkücüler savaş halindeler. bizim de görevimiz, komünistlerle savaşmak ve vatanımızı bunlardan temizlemektir. bu her ülkücünün en büyük vazifesidir. sizler de artık bu savaşta yerinizi almalısınız. bunun için biz haydi dediğimiz zaman hemen harekete geçecek durumda olmalısınız. her an için bizden gelecek emirleri bekleyin."
    öğütleri alanlar etko üyesi oldular.

    tit (türk intikam tugayı), etko (esir türkleri kurtarma ordusu), tüşko (türkiye ülkücü şeriatçı komando ordusu) mhp'nin paravan örgütleriydi. işledikleri cinayetleri bu adlarla üstlenip, kendilerini aklamaya çalıştılar. ama uzun sürmedi bu örtünün düşmesi. cinayetler aynı, failler aynıydı.

    mhp örgütlenmesini kadrolarını militanlaştırmak üzerine şekillendirdi. bu yanıyla ügd mhp'nin vurucu gücüydü. ancak mhp içinde de bir çekirdek örgütü, illegal örgüt oluşturdu. adı, tit, etko, veya özel eğitim grubu fark etmiyordu, işleri aynıydı hepsinin.

    kendisi de etko üyesi olarak yargılanan mhp itirafçısı ali yurdakul'un, "bu şahıs mhp'ye çok zarar verdi, birçok arkadaşımızı cezaevine attı, neredeyse adana'da mhp'yi çökertecekti."dediği cevat yurdakul adana emniyet müdürü idi. adana'da kendisine tit adını veren mhp'nin cinayet çetelerinin peşine düşüp, faşist katillerin yakalanmasını sağladığı çin 28 eylül 1978'de makam arabasının içinde katledildi.

    cevat yurdakul'u öldürenler, yurdakul'un yolunu kesmek için önce bir otomobili gasp ettiler. katilam orada başladı. otomobilin şoförünü öldürdüler, sonra yurdakul'un yolunu kestiler. makam otosu kalbura dönerken yurdakul delik deşik oldu. sivil faşistlere yurdakul'un istihbaratını emniyet müdürlüğü'ndeki faşist polisler verdiler.

    80 sonrası tam 694 öldürme olayından dolayı dava açıldı mhp'ye. tam 694 insanın katledilmesi resmi kayıtlara geçti ama gerçek çok daha fazlaydı. bu rakama devlet tarafından "faili meçhul" diye açıklanan mhp cinayetleri dahil değildi. bu rakama, kahramanmaraş katliamında ölen onlarca yaşlı, genç, kadın, çocuk dahil değildi. bu rakamda yalnızca devletin saklayıp gizleyemediği, yargılamak zorunda kaldığı açık cinayetler vardı.

    peki diğerleri faili meçhul müdür? hayır.

    18 aralık 1978 akşamı maraş'taki çiçek sinemasında başrolünü cüneyt arkın'ın oynadığı "güneş ne zaman doğacak" filmini seyredenlerin üzerine bomba düştü. çığlıklar, panik, izdiham, kan...

    sinemaya bombayı koyanlar dışarıya çıktıklarında "bombayı komünistler attı" dediler. "allahını, peygamberni seven yürüsün, komünstleri, alevileri yaşatmayın. bunları öldüren cennetliktir. maraş, alevilere mezar olacak. müslüman türkiye, aleviler moskovaya. sütçü imam aşkına vurun" sesleri arasında yüzden fazla -kadın, erkek, çocuk, genç, ihtiyar- insan katledildi.

    genç kızlara, kadınlara "müslümanlık, türklük aşkına" tecavüz edildi, hamile kadınların karnı deşildi, saldırıya uğrayanların evleri yakıldı. insanlara işkence yapıldı, ellerinden ağaçlara çivilendi. sinemaya bombayı koyan da, sokağa çıkıp "komünistler attı" diyen de mhp' li faşistlerdi. günler öncesinden belirledikleri evleri işaretlemişlerdi.
    katliamı başlatan bombanın sahibi çatlı'ydı. (ali yurtaslan, itiraflar) katliamı organize eden, bizzat katılanlardan bazıları ise haluk kırcı, ercüment gedikli, ünal osmanağaoğlu, ökkeş kenger'di. (reis- s. yalçın, d.yurdakul)

    çatlı'nın ve kırcı'nın başrolünü oynadığı bir başka katliamda kamuoyunun yakından tanıdığı bahçelievler katliamıydı.
    bu katliamı haluk kırcı'nın kendi ağzından dinleyelim;
    "kapı açılır açılmaz içeri girdik. hepsini yere yatırdık. ne yapacağımız konusunda talimat almak için abdullah'a birini gönderdik. abdullah eter ve pamuk vermiş 'hepsini teker teker bayıltıp öldürelim' demiş. dışarı çıkıp, arabada bekleyen abdullah'la konuştum. 'evde öldürmek zor olacak. ikişer ikişer götürüp öldürelim dedim. 'olur' dedi. iki kişiyi büyük reis'in arabasına bindirip eskişehir yoluna götürdük. müsait bir yer bulup ikisini de yere yatırıp kafalarına ateş ettik. geri döndük. böyle zor olacağını anlayınca abdullah, 'tek tek boğalım bunları' dedi. bir tanesini zorla boğdum, diğer dördünü bu şekilde öldürmekte zor olacaktı. arkadaşları gönderdim. sonrada sedirin üzerinde bulunan dört kişiye yakın mesafeden ateş ederek mermilerin hepsin boşalttım. silahı da götürüp abdullah'a verdim." (17 kasım 80 h.kırcı, ankara sıkıyönetim savcılığına verdiği ifade)

    elbette mhp'yi örgütleyip sokağa salanlar onların silahlarını da sağladı. 16 mart' larda halka yönelen bombaları, kurşunları, silahları da verdiler.

    tnt' ler ordu malıydı, silahlar emperyalistlerden gelme. katilleri polis teşkilatı korudu, güvenliğini aldı. cinayetlerin istihbaratçısı, planlayıcısı, hazırlayıcısı oldu mit ve polis teşkilatı. yeter ki, "memleketi komünistlerden kurtarsınlar, istikrarı sağlasınlar" ama bu öyle bir istikrar olacaktı ki, emperyalizmin sömürüsü katlanacak ve hızla ilerleyecek, itiraz edenin kafası ezilecekti. istikrar için hiçbir şeyi esirgemedi emperyalizm. kendi adına cinayet işleyecek olan çocuklarını kendi merkezlerinde eğitti.

    mhp yalnızca türkiye topraklarında değil, emperyalizm adına başka ülkelerde de provokasyonlar düzenledi, katliamlar gerçekleştirdi, darbeler tezgahladı. bizzat abdullah çatlı'nın eğitiminde azerbeycan'da komando kampı kurulduğu azerbeycan devlet başkanı aliyev tarafından dile getirildi. daha yüzlercesini sıralamak mümkün.

    mhp bugün de cıa'nın kendine verdiği göreve devam ediyor. mhp, katliamlarına cinayetlerine devam ediyor.

    yakın tarihimizde sivas'ta katledilen, gazi'de katledilen, üniversite kampüslerinde katledilen insanlarımız, susurluk bu gerçeğin ifadesidir. mhp, ne bahçeli'nin tv ekranlarında çizdiği gibi "uzlaşmacı"dır ne de demokrat.
    dün neyse bugün de odur mhp.

    dünkü katliamların tetkçileri bugün meclis koridorlarında bunu dile getiriyorlar zaten,

    "değişmedik" diyorlar. değişmediler.

    kanlı tarihlerini yazmaya devam ediyorlar.

    cemal ruşan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çamın Evladı -- 5 Ağustos 2015; 14:21:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    atatürk genel olarak bunlardan uzak durmuştur ancak turancılık fikri elbette ölmemiştir.


    buradan sonrasini okumadim solcu komunist ve tatli su sosyalisti ama ozunde kurdcu kardes.

    lisede daha `tuna ezelden turk diyaridir` yazan bir insan idi Ataturk.

    neyin kafasindasin ey cehape ? akepe ile birlik oldugunuz kurdculuk oynuyorsunuz.

    Kürtçü nedir merak ettim?
    Bu ülkede 15 milyon Kürt vatandaşı var, bunları temsil eden bir parti olmasının nesi yanlış?
    CHP ulusalcıdır ancak aynı zamanda da demokrattır.
    Kendisi Kürt milliyetçiliği yapmaz ancak Kürt'leri mecliste temsil edecek bir parti olması gerektiğini de kabul eder.




    Atatürkün kurduğu CHPnin hiç bir noktasında kürdçülük yoktur !

    Atatürk CHP si Maraşa bozkurt heyekeli diktiren bir partidir. Türk okulları Türk yurtları açan bir partidir.

    ne hikmetse Akepe ile Cehape de piyasaya çıktı ve iki partide kürdçülük oynuyor.


    bu yüzden Atatürk CHPsine yakın olan tek parti MHP dir.

    kimse kürdleri temsil etmek zorunde değildir ayrıca.

    oluk oluk akarken benim yurduma, kimse onlara böyle bir söz vermedi.


    aynısını suriyeli araplar da yapacak yarın öbür gün.


    zaten bu ülkenin başına ne geldi ise sağcı görünen muhafazakardan ve atatürkçü görünene komünistten gelmiştir.

    İşte bu eski kafalılık yüzünden ülkede terör bitmiyor, olduğu yerde sayıyor.
    Fransız İhtilali'nin sebep olduğu milliyetçilik akımları biteli yüzyıllar oldu hala aynı kafa.

    Artık milliyet temelli değil, ülke temelli düşünme zamanıdır.
    Bu süreçte de tabi ki Kürtleri temsil eden bir parti de mecliste olabilmelidir.

    Artık birilerini 2. sınıf vatandaş olarak görmekten vazgeçtiğiniz gün bu ülke huzura kavuşacak.


    Son olarak; emperyalistlerin kurduğu ve desteklediği bir parti nasıl oluyor da emperyalistlere karşı mücadele ediyor biri anlatabilir mi? Hakikaten merak ettim bak.

    milliyetçiliğimizin nerelere dayandığını görmek orhun yazıtlarına göz at derim. bırakın bu fransız ihtilali ayaklarını...

    ayrıca bu ülkede neden kimse pomaklara laf etmez ? çerkezlere laf etmez ?


    ama bir kürtlere laf ediyorlar :


    bence sorgulamanız gerkeen budur.




  • İşte MHP'nin kanlı tarihi budur.
    Bu ülkeyi kana bulayan, terör batağına batıranlar bunlar.

    Sırf kendi egoları uğruna, kendinden olmayan herkese kan kusturan bunlardır.
  • Bu ülkenin solcuları sağcılarından daha faşist siz neyin komunizminden bahsediyorsunuz? Emek sosyalizm hep işin lafta kısmı, pratikte saf abd düşmanlığı( ki sağcılarda abd ye hayran değildir ülke çıkarları için bu gerekiyor ) türkiye düşmanlığı ve vatan millet din gibi tüm manevi değerleri reddeden alaya alan bi zihniyet. İlginçtir abd ye bu kadar düşman olup elçisine askerine saldıran faşist kitle konu ruslar veya çinliler oldu mu pek bir yumuşuyor. Oysa ki yüz yıllardır rusya anadoluya inme planları yapıyor ve soğuk savaş döneminde bunu gayet açık şekilde deklare ettiler. Buna rağmen stalini sevip truman tü ka ka diyen adam vatan düşmanıdır. Ne çok moskof sever varmış...
  • Hakret etmeyin yav. Şuraya kafadan yazmak yerine belge bulup koyun onun üzerinden tartışın bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

    quote:

    Orijinalden alıntı: TrMhMt

    Mhp tuh kaka cunki Turkiyede Rus yanlisi kominist dinsiz islam dusmani olanlara karsi olmalari.

    Mhp tuh kaka cunki Ruscuklarin, komunustlerin aksine abd'den desdek almalari.

    Mhp tuh kaka cunki Ruscuklar istedileri komunist dinsiz sozde sosyalist moktan bir ulke olmasini engeledikleri icin.

    Yahu bu yasimda mhp'li gibi hareket ettirdiniz ya bana helal olsun.

    "Aldatıldınız, çok kötü aldatıldınız! 'Milliyet' ve 'din'den bahsederek, sizi kendi iktidarları altına almak istiyorlar... Bütün bunların arkasındaysa yabancı banker ve kapitalistler, İngiltere, Fransa, Japonya ve Amerika'nın kapitalistleri var; ama sizden bu gerçeği gizliyorlar. Sizin 'liderlerinizin' dünya kapitalizminin elinde kuklalar olduğu gerçeğini gizliyorlar. Gerçeğe kulak verin!"
    M.Sultan Galiyev

    Galiyevin gayesi neymiş anlat bakalım Sol görünümlü kürt milliyetçisi. Halkların kardeşliği zart zurtmuymuş. Yoksa Milli sosyalizm kurmak mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    atatürk genel olarak bunlardan uzak durmuştur ancak turancılık fikri elbette ölmemiştir.


    buradan sonrasini okumadim solcu komunist ve tatli su sosyalisti ama ozunde kurdcu kardes.

    lisede daha `tuna ezelden turk diyaridir` yazan bir insan idi Ataturk.

    neyin kafasindasin ey cehape ? akepe ile birlik oldugunuz kurdculuk oynuyorsunuz.

    Kürtçü nedir merak ettim?
    Bu ülkede 15 milyon Kürt vatandaşı var, bunları temsil eden bir parti olmasının nesi yanlış?
    CHP ulusalcıdır ancak aynı zamanda da demokrattır.
    Kendisi Kürt milliyetçiliği yapmaz ancak Kürt'leri mecliste temsil edecek bir parti olması gerektiğini de kabul eder.




    Atatürkün kurduğu CHPnin hiç bir noktasında kürdçülük yoktur !

    Atatürk CHP si Maraşa bozkurt heyekeli diktiren bir partidir. Türk okulları Türk yurtları açan bir partidir.

    ne hikmetse Akepe ile Cehape de piyasaya çıktı ve iki partide kürdçülük oynuyor.


    bu yüzden Atatürk CHPsine yakın olan tek parti MHP dir.

    kimse kürdleri temsil etmek zorunde değildir ayrıca.

    oluk oluk akarken benim yurduma, kimse onlara böyle bir söz vermedi.


    aynısını suriyeli araplar da yapacak yarın öbür gün.


    zaten bu ülkenin başına ne geldi ise sağcı görünen muhafazakardan ve atatürkçü görünene komünistten gelmiştir.

    İşte bu eski kafalılık yüzünden ülkede terör bitmiyor, olduğu yerde sayıyor.
    Fransız İhtilali'nin sebep olduğu milliyetçilik akımları biteli yüzyıllar oldu hala aynı kafa.

    Artık milliyet temelli değil, ülke temelli düşünme zamanıdır.
    Bu süreçte de tabi ki Kürtleri temsil eden bir parti de mecliste olabilmelidir.

    Artık birilerini 2. sınıf vatandaş olarak görmekten vazgeçtiğiniz gün bu ülke huzura kavuşacak.


    Son olarak; emperyalistlerin kurduğu ve desteklediği bir parti nasıl oluyor da emperyalistlere karşı mücadele ediyor biri anlatabilir mi? Hakikaten merak ettim bak.

    Milliyetçilik bitti diyorsunuz,Kürt milliyetçiliği yapıyorsunuz veya yapanları kolluyorsunuz.Bu ciddi bir muamma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tamurgan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    atatürk genel olarak bunlardan uzak durmuştur ancak turancılık fikri elbette ölmemiştir.


    buradan sonrasini okumadim solcu komunist ve tatli su sosyalisti ama ozunde kurdcu kardes.

    lisede daha `tuna ezelden turk diyaridir` yazan bir insan idi Ataturk.

    neyin kafasindasin ey cehape ? akepe ile birlik oldugunuz kurdculuk oynuyorsunuz.

    Kürtçü nedir merak ettim?
    Bu ülkede 15 milyon Kürt vatandaşı var, bunları temsil eden bir parti olmasının nesi yanlış?
    CHP ulusalcıdır ancak aynı zamanda da demokrattır.
    Kendisi Kürt milliyetçiliği yapmaz ancak Kürt'leri mecliste temsil edecek bir parti olması gerektiğini de kabul eder.




    Atatürkün kurduğu CHPnin hiç bir noktasında kürdçülük yoktur !

    Atatürk CHP si Maraşa bozkurt heyekeli diktiren bir partidir. Türk okulları Türk yurtları açan bir partidir.

    ne hikmetse Akepe ile Cehape de piyasaya çıktı ve iki partide kürdçülük oynuyor.


    bu yüzden Atatürk CHPsine yakın olan tek parti MHP dir.

    kimse kürdleri temsil etmek zorunde değildir ayrıca.

    oluk oluk akarken benim yurduma, kimse onlara böyle bir söz vermedi.


    aynısını suriyeli araplar da yapacak yarın öbür gün.


    zaten bu ülkenin başına ne geldi ise sağcı görünen muhafazakardan ve atatürkçü görünene komünistten gelmiştir.

    İşte bu eski kafalılık yüzünden ülkede terör bitmiyor, olduğu yerde sayıyor.
    Fransız İhtilali'nin sebep olduğu milliyetçilik akımları biteli yüzyıllar oldu hala aynı kafa.

    Artık milliyet temelli değil, ülke temelli düşünme zamanıdır.
    Bu süreçte de tabi ki Kürtleri temsil eden bir parti de mecliste olabilmelidir.

    Artık birilerini 2. sınıf vatandaş olarak görmekten vazgeçtiğiniz gün bu ülke huzura kavuşacak.


    Son olarak; emperyalistlerin kurduğu ve desteklediği bir parti nasıl oluyor da emperyalistlere karşı mücadele ediyor biri anlatabilir mi? Hakikaten merak ettim bak.

    Milliyetçilik bitti diyorsunuz,Kürt milliyetçiliği yapıyorsunuz veya yapanları kolluyorsunuz.Bu ciddi bir muamma.

    İnsanlar bireysel anlamda milliyetçi olabilirler ancak bunu ülkenin temeli haline getirmenin yanlış olduğunu ifade etmek istedim.
    Bu ülkede herkes beraber yaşıyorsa birinin diğerinden üstün olduğunu kabul eden bir devlet yönetimi olmamalı yalnızca.

    Ayrıca ülkede yaşayan büyük bir grubu temsil eden bir partinin mecliste olması gerektiğini söylememin nesi Kürt milliyetçiliği oluyor anlamadım.

    Kürt milliyetçisi damgası yememek için illa "HDP kapatılsın, Türkler en üstün ırktır diğerleri yalnızca köledir." mi demem gerekiyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tamurgan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    atatürk genel olarak bunlardan uzak durmuştur ancak turancılık fikri elbette ölmemiştir.


    buradan sonrasini okumadim solcu komunist ve tatli su sosyalisti ama ozunde kurdcu kardes.

    lisede daha `tuna ezelden turk diyaridir` yazan bir insan idi Ataturk.

    neyin kafasindasin ey cehape ? akepe ile birlik oldugunuz kurdculuk oynuyorsunuz.

    Kürtçü nedir merak ettim?
    Bu ülkede 15 milyon Kürt vatandaşı var, bunları temsil eden bir parti olmasının nesi yanlış?
    CHP ulusalcıdır ancak aynı zamanda da demokrattır.
    Kendisi Kürt milliyetçiliği yapmaz ancak Kürt'leri mecliste temsil edecek bir parti olması gerektiğini de kabul eder.




    Atatürkün kurduğu CHPnin hiç bir noktasında kürdçülük yoktur !

    Atatürk CHP si Maraşa bozkurt heyekeli diktiren bir partidir. Türk okulları Türk yurtları açan bir partidir.

    ne hikmetse Akepe ile Cehape de piyasaya çıktı ve iki partide kürdçülük oynuyor.


    bu yüzden Atatürk CHPsine yakın olan tek parti MHP dir.

    kimse kürdleri temsil etmek zorunde değildir ayrıca.

    oluk oluk akarken benim yurduma, kimse onlara böyle bir söz vermedi.


    aynısını suriyeli araplar da yapacak yarın öbür gün.


    zaten bu ülkenin başına ne geldi ise sağcı görünen muhafazakardan ve atatürkçü görünene komünistten gelmiştir.

    İşte bu eski kafalılık yüzünden ülkede terör bitmiyor, olduğu yerde sayıyor.
    Fransız İhtilali'nin sebep olduğu milliyetçilik akımları biteli yüzyıllar oldu hala aynı kafa.

    Artık milliyet temelli değil, ülke temelli düşünme zamanıdır.
    Bu süreçte de tabi ki Kürtleri temsil eden bir parti de mecliste olabilmelidir.

    Artık birilerini 2. sınıf vatandaş olarak görmekten vazgeçtiğiniz gün bu ülke huzura kavuşacak.


    Son olarak; emperyalistlerin kurduğu ve desteklediği bir parti nasıl oluyor da emperyalistlere karşı mücadele ediyor biri anlatabilir mi? Hakikaten merak ettim bak.

    Milliyetçilik bitti diyorsunuz,Kürt milliyetçiliği yapıyorsunuz veya yapanları kolluyorsunuz.Bu ciddi bir muamma.

    İnsanlar bireysel anlamda milliyetçi olabilirler ancak bunu ülkenin temeli haline getirmenin yanlış olduğunu ifade etmek istedim.
    Bu ülkede herkes beraber yaşıyorsa birinin diğerinden üstün olduğunu kabul eden bir devlet yönetimi olmamalı yalnızca.

    Ayrıca ülkede yaşayan büyük bir grubu temsil eden bir partinin mecliste olması gerektiğini söylememin nesi Kürt milliyetçiliği oluyor anlamadım.

    Kürt milliyetçisi damgası yememek için illa "HDP kapatılsın, Türkler en üstün ırktır diğerleri yalnızca köledir." mi demem gerekiyor?

    Meclisteler zaten sorun ne,anlamadım.Bütün ülkeyi birleştirelim tabiiki ama sen kendini biz sırtımızı şunlara şunlara dayadık diyerek ayrı tutarsan–şahsınıza değil bu–bu,ülkenin birliği için tehdittir.Buna mukabil elbetteki bir potansiyel vücut bulacaktır.Ütopik taleplerle birliği değil bölünmeyi tetiklersin.Şu zamanda belli bir etnik grubun bu ülkede biz mazlumuz demesi içi boş bir kuruntutdur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Invisible Pink Unicorn

    quote:

    Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

    quote:

    Orijinalden alıntı: TrMhMt

    Mhp tuh kaka cunki Turkiyede Rus yanlisi kominist dinsiz islam dusmani olanlara karsi olmalari.

    Mhp tuh kaka cunki Ruscuklarin, komunustlerin aksine abd'den desdek almalari.

    Mhp tuh kaka cunki Ruscuklar istedileri komunist dinsiz sozde sosyalist moktan bir ulke olmasini engeledikleri icin.

    Yahu bu yasimda mhp'li gibi hareket ettirdiniz ya bana helal olsun.

    "Aldatıldınız, çok kötü aldatıldınız! 'Milliyet' ve 'din'den bahsederek, sizi kendi iktidarları altına almak istiyorlar... Bütün bunların arkasındaysa yabancı banker ve kapitalistler, İngiltere, Fransa, Japonya ve Amerika'nın kapitalistleri var; ama sizden bu gerçeği gizliyorlar. Sizin 'liderlerinizin' dünya kapitalizminin elinde kuklalar olduğu gerçeğini gizliyorlar. Gerçeğe kulak verin!"
    M.Sultan Galiyev

    Galiyevin gayesi neymiş anlat bakalım Sol görünümlü kürt milliyetçisi. Halkların kardeşliği zart zurtmuymuş. Yoksa Milli sosyalizm kurmak mı?


    Gayesi Halkların Kardeşliğidir. Ama farklı bir yol seçmiştir. Bence izlediği yol yanlıştır ama saygı duyduğum biridir, Galiyev.

    Şimdi sen benim yaptığım Kürt milliyetçiliğini anlat bakalım.. Nerede Kürt milliyetçiliği yapmışım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tamurgan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tamurgan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    atatürk genel olarak bunlardan uzak durmuştur ancak turancılık fikri elbette ölmemiştir.


    buradan sonrasini okumadim solcu komunist ve tatli su sosyalisti ama ozunde kurdcu kardes.

    lisede daha `tuna ezelden turk diyaridir` yazan bir insan idi Ataturk.

    neyin kafasindasin ey cehape ? akepe ile birlik oldugunuz kurdculuk oynuyorsunuz.

    Kürtçü nedir merak ettim?
    Bu ülkede 15 milyon Kürt vatandaşı var, bunları temsil eden bir parti olmasının nesi yanlış?
    CHP ulusalcıdır ancak aynı zamanda da demokrattır.
    Kendisi Kürt milliyetçiliği yapmaz ancak Kürt'leri mecliste temsil edecek bir parti olması gerektiğini de kabul eder.




    Atatürkün kurduğu CHPnin hiç bir noktasında kürdçülük yoktur !

    Atatürk CHP si Maraşa bozkurt heyekeli diktiren bir partidir. Türk okulları Türk yurtları açan bir partidir.

    ne hikmetse Akepe ile Cehape de piyasaya çıktı ve iki partide kürdçülük oynuyor.


    bu yüzden Atatürk CHPsine yakın olan tek parti MHP dir.

    kimse kürdleri temsil etmek zorunde değildir ayrıca.

    oluk oluk akarken benim yurduma, kimse onlara böyle bir söz vermedi.


    aynısını suriyeli araplar da yapacak yarın öbür gün.


    zaten bu ülkenin başına ne geldi ise sağcı görünen muhafazakardan ve atatürkçü görünene komünistten gelmiştir.

    İşte bu eski kafalılık yüzünden ülkede terör bitmiyor, olduğu yerde sayıyor.
    Fransız İhtilali'nin sebep olduğu milliyetçilik akımları biteli yüzyıllar oldu hala aynı kafa.

    Artık milliyet temelli değil, ülke temelli düşünme zamanıdır.
    Bu süreçte de tabi ki Kürtleri temsil eden bir parti de mecliste olabilmelidir.

    Artık birilerini 2. sınıf vatandaş olarak görmekten vazgeçtiğiniz gün bu ülke huzura kavuşacak.


    Son olarak; emperyalistlerin kurduğu ve desteklediği bir parti nasıl oluyor da emperyalistlere karşı mücadele ediyor biri anlatabilir mi? Hakikaten merak ettim bak.

    Milliyetçilik bitti diyorsunuz,Kürt milliyetçiliği yapıyorsunuz veya yapanları kolluyorsunuz.Bu ciddi bir muamma.

    İnsanlar bireysel anlamda milliyetçi olabilirler ancak bunu ülkenin temeli haline getirmenin yanlış olduğunu ifade etmek istedim.
    Bu ülkede herkes beraber yaşıyorsa birinin diğerinden üstün olduğunu kabul eden bir devlet yönetimi olmamalı yalnızca.

    Ayrıca ülkede yaşayan büyük bir grubu temsil eden bir partinin mecliste olması gerektiğini söylememin nesi Kürt milliyetçiliği oluyor anlamadım.

    Kürt milliyetçisi damgası yememek için illa "HDP kapatılsın, Türkler en üstün ırktır diğerleri yalnızca köledir." mi demem gerekiyor?

    Meclisteler zaten sorun ne,anlamadım.Bütün ülkeyi birleştirelim tabiiki ama sen kendini biz sırtımızı şunlara şunlara dayadık diyerek ayrı tutarsan–şahsınıza değil bu–bu,ülkenin birliği için tehdittir.Buna mukabil elbetteki bir potansiyel vücut bulacaktır.Ütopik taleplerle birliği değil bölünmeyi tetiklersin.Şu zamanda belli bir etnik grubun bu ülkede biz mazlumuz demesi içi boş bir kuruntutdur.

    Evet olması gerektiği gibi meclisteler ancak çıkartılmaya çalışılıyorlar. Üstelik demokratik bir biçimde seçime girmiş olmasına rağmen seçmeni tehdit ediliyor.
    Ben yalnızca eski ırkçı olayların yaşandığı döneme geri dönülmesini istemiyorum.
    Yoksa ütopik istekler umurumda değil.
    Tabiki de Öcalan bir terörist ve özgür kalmaması gerekiyor, tabiki de özerklik saçma birşey. HDP kesinlikle saçma isteklerinden vazgeçmesi gerekiyor ancak sorunun tek kaynağı HDP'ymiş gibi yansıtılmamalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44


    quote:

    Orijinalden alıntı: Invisible Pink Unicorn

    quote:

    Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

    quote:

    Orijinalden alıntı: TrMhMt

    Mhp tuh kaka cunki Turkiyede Rus yanlisi kominist dinsiz islam dusmani olanlara karsi olmalari.

    Mhp tuh kaka cunki Ruscuklarin, komunustlerin aksine abd'den desdek almalari.

    Mhp tuh kaka cunki Ruscuklar istedileri komunist dinsiz sozde sosyalist moktan bir ulke olmasini engeledikleri icin.

    Yahu bu yasimda mhp'li gibi hareket ettirdiniz ya bana helal olsun.

    "Aldatıldınız, çok kötü aldatıldınız! 'Milliyet' ve 'din'den bahsederek, sizi kendi iktidarları altına almak istiyorlar... Bütün bunların arkasındaysa yabancı banker ve kapitalistler, İngiltere, Fransa, Japonya ve Amerika'nın kapitalistleri var; ama sizden bu gerçeği gizliyorlar. Sizin 'liderlerinizin' dünya kapitalizminin elinde kuklalar olduğu gerçeğini gizliyorlar. Gerçeğe kulak verin!"
    M.Sultan Galiyev

    Galiyevin gayesi neymiş anlat bakalım Sol görünümlü kürt milliyetçisi. Halkların kardeşliği zart zurtmuymuş. Yoksa Milli sosyalizm kurmak mı?


    Gayesi Halkların Kardeşliğidir. Ama farklı bir yol seçmiştir. Bence izlediği yol yanlıştır ama saygı duyduğum biridir, Galiyev.

    Şimdi sen benim yaptığım Kürt milliyetçiliğini anlat bakalım.. Nerede Kürt milliyetçiliği yapmışım?


    Halkların kardeşliği hiçbir zaman olamaz. Her halk farlıdır bunları tek bir biçimde yönetemezsin. Sizin şapkalı niye afrika da başarısız oldu anlat hele bi gurban? Hdp Hdp diye dolanıyorsan kürt milliyetçisisindir. Tkp vs ise saygı durayım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    atatürk genel olarak bunlardan uzak durmuştur ancak turancılık fikri elbette ölmemiştir.


    buradan sonrasini okumadim solcu komunist ve tatli su sosyalisti ama ozunde kurdcu kardes.

    lisede daha `tuna ezelden turk diyaridir` yazan bir insan idi Ataturk.

    neyin kafasindasin ey cehape ? akepe ile birlik oldugunuz kurdculuk oynuyorsunuz.

    Kürtçü nedir merak ettim?
    Bu ülkede 15 milyon Kürt vatandaşı var, bunları temsil eden bir parti olmasının nesi yanlış?
    CHP ulusalcıdır ancak aynı zamanda da demokrattır.
    Kendisi Kürt milliyetçiliği yapmaz ancak Kürt'leri mecliste temsil edecek bir parti olması gerektiğini de kabul eder.




    Atatürkün kurduğu CHPnin hiç bir noktasında kürdçülük yoktur !

    Atatürk CHP si Maraşa bozkurt heyekeli diktiren bir partidir. Türk okulları Türk yurtları açan bir partidir.

    ne hikmetse Akepe ile Cehape de piyasaya çıktı ve iki partide kürdçülük oynuyor.


    bu yüzden Atatürk CHPsine yakın olan tek parti MHP dir.

    kimse kürdleri temsil etmek zorunde değildir ayrıca.

    oluk oluk akarken benim yurduma, kimse onlara böyle bir söz vermedi.


    aynısını suriyeli araplar da yapacak yarın öbür gün.


    zaten bu ülkenin başına ne geldi ise sağcı görünen muhafazakardan ve atatürkçü görünene komünistten gelmiştir.

    İşte bu eski kafalılık yüzünden ülkede terör bitmiyor, olduğu yerde sayıyor.
    Fransız İhtilali'nin sebep olduğu milliyetçilik akımları biteli yüzyıllar oldu hala aynı kafa.

    Artık milliyet temelli değil, ülke temelli düşünme zamanıdır.
    Bu süreçte de tabi ki Kürtleri temsil eden bir parti de mecliste olabilmelidir.

    Artık birilerini 2. sınıf vatandaş olarak görmekten vazgeçtiğiniz gün bu ülke huzura kavuşacak.


    Son olarak; emperyalistlerin kurduğu ve desteklediği bir parti nasıl oluyor da emperyalistlere karşı mücadele ediyor biri anlatabilir mi? Hakikaten merak ettim bak.

    yahu kafan mı almıyor

    hala tutturmussun fransiz ihtilali mihtilali.

    romalılarda da milliyetçilik vardı

    yunanda da perste de !

    sizin kafanıza kim sokuyor bu saçma şeyleri anlamıyorum.

    osmanlı bile kayı olmamasına rağmen soyunu kayıdan oğuz kağana oradan türke bağlıyor.

    sen neyin kafasındasın ?

    kürd dediğine ne diyelim gardaş ?

    elektrik çalar, asker öldürür, doktor öldürür, kadınına tecavüz eder.

    nasıl görmemi veya görmemizi bekliyorsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: artariel

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    Orijinalden alıntı: Snapper.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinobilly

    quote:

    atatürk genel olarak bunlardan uzak durmuştur ancak turancılık fikri elbette ölmemiştir.


    buradan sonrasini okumadim solcu komunist ve tatli su sosyalisti ama ozunde kurdcu kardes.

    lisede daha `tuna ezelden turk diyaridir` yazan bir insan idi Ataturk.

    neyin kafasindasin ey cehape ? akepe ile birlik oldugunuz kurdculuk oynuyorsunuz.

    Kürtçü nedir merak ettim?
    Bu ülkede 15 milyon Kürt vatandaşı var, bunları temsil eden bir parti olmasının nesi yanlış?
    CHP ulusalcıdır ancak aynı zamanda da demokrattır.
    Kendisi Kürt milliyetçiliği yapmaz ancak Kürt'leri mecliste temsil edecek bir parti olması gerektiğini de kabul eder.




    Atatürkün kurduğu CHPnin hiç bir noktasında kürdçülük yoktur !

    Atatürk CHP si Maraşa bozkurt heyekeli diktiren bir partidir. Türk okulları Türk yurtları açan bir partidir.

    ne hikmetse Akepe ile Cehape de piyasaya çıktı ve iki partide kürdçülük oynuyor.


    bu yüzden Atatürk CHPsine yakın olan tek parti MHP dir.

    kimse kürdleri temsil etmek zorunde değildir ayrıca.

    oluk oluk akarken benim yurduma, kimse onlara böyle bir söz vermedi.


    aynısını suriyeli araplar da yapacak yarın öbür gün.


    zaten bu ülkenin başına ne geldi ise sağcı görünen muhafazakardan ve atatürkçü görünene komünistten gelmiştir.

    100 sene önceyle bugünü nasıl kıyaslıyosun sen? atatürk bozkurt heykeli dikmiş, iyi o zaman 1000 sene daha dikelim. kafaya bak. atatürk chp'si nedir arkadaş bana bunu açıklayın ya. kim atatürk chp'sine yakınsa o kazansın mücadelesi mi veriyoruz burada yoksa kim dönemin şartlarında daha adil bir yaşam sunuyorsa onu mu seçiyoruz? kürtlerin niye temsilcisi olmayacakmış, 15 milyon kürt var resmi rakamlarda. her insanın temsil hakkı vardır. ya şu 20. yüzyıldan bir çıksanıza artık?

    bu ülkenin adı Türkiye dir kardeş.

    zamanında ermenileri katledip yerine geçen kürdler idi.

    bunu ismet paşa 1936 da bizzat rapor ettirmiştir. doğuda boşalan her ermeni evine toprağına kürdler konmuştur.

    ama fatura bize çıkıyor.

    unesco muyuz biz ? gitsinler kuzey ıraklarında yaşasınlar. bak orada amerikan-israil kuklası ve akpnin kabul ettiği bir barzani yönetimi var.

    gidip orada yaşasınlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LSDream


    quote:

    Orijinalden alıntı: TrMhMt

    Hangi gercekler?

    Kendi yazip cizdigin sonrada inandigin gecekler mi?

    Olur oyle ...

    Beslenme ile alakali bir sorun bu.

    Akp, mhp, ışid, musolini vs çocuk öldüren sağcı faşistler değil diyorsun yani

    Stalin ve Mao kaç çocuk öldürmüş söylesene bana.Kaç kişi demiyorum; kaç çocuk öldürmüş?
    Ve bir savaş sırasında düşman ilan edilen insanlar değil.Kendi halkının kaç çocuğunu öldürmüş?

    Ama onlar da solcu değil.Gerçek islam gibi gerçek sol da dünya üzerinde bulunamıyor sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by-ko -- 5 Ağustos 2015; 19:05:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazıyı şöyle bir kez okudum. Haklı ve haksız yönleri elbet var. Zaten MHP Türkçü bir parti değil, Ülkücü bir partidir. Hüseyin Nihal Atsız ve Alparslan Türkeş'in yolları bu yüzden ayrılmıştır. Türkeş yaptıklarından pişman olduğunu söylerken, Atsız davasını satmamıştır. Ancak gel gelelim yazı baştan sona taraflı bir yazı. Bunu yalnızca "pekaka" olarak okunması gereken kısaltmanın "pekeke" olarak kısaltılmasından bile anlayabiliriz.Günümüzde "hdp ile pkk aynı değil yeaaa" saçmalığını savunan arkadaşlar hâlâ mevcut. Fakat bu çıplak gerçekleri görmezden gelemeyiz. Hdp dağdakilere moral vermekten başka hiç bir işe yaramamıştır şu güne kadar ve buna da devam etmektedir.
    Pkk ne kadar hain ise, hdp de o kadar haindir. Müzakerelerle, tavizlerle barış falan gelmeyecek. Bu süreç hiç bir şeye çözüm olmadı, olmayacak da. Çünkü Atsız Bey'in de söylediği gibi "Taviz bir fedakârlıktır. Ancak dosta karşı yapılır. Düşmana verilen taviz bir nevi yenik düşmeden başka bir şey değildir."




  • 21. yüzyıla girdik hala ırkçı kafasında bir insansın.
    Sana anlatabileceğim herhangi bir şey olduğunu sanmıyorum.
    İçinde insanlık namına birşey kalmamış, hala sırf o ırkçı egonu tatmin etmek için insanların ölmesine sevinen bir zavallısın.
    Senin gibi insanlar yüzünden savaşlar bitmiyor.
  • MHP kanımız aksada zafer islamın diyerek devrimci demokrat Türk çocuklarını döven ümmetçi bir partidir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hlksnrr

    Buraların yeni trollüde bu oldu şimdide hdp denen şerefsiz oluşumu normalleştirmeye çalışıyorlar...

    İşinize gelmeyen herşeye gözünüzü kapatmaktan vazgeçin bence.
    Görmezden gelince sorunlar yok olmuyor.
  • Snapper. kullanıcısına yanıt
    Hangi sorunlar ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.