Şimdi Ara

MGS 4 Yardım Konusu -oyun çözümü, yardım, spoiler- (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
446
Cevap
0
Favori
25.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: birol özsoy

18 kez bitirdim tadına varmadım ama oyunu sattım mecburen döner sermaye yapıyorum.çok zor sattım valla hala içim gidiyo

psikoloğa görün
  • Trophy desteği geldimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Origami Killer

Trophy desteği geldimi

yok hala gelmedi bende uzun zaman beklemistim trophy destegi gelsin eski oyunlarin remake i yapilsin falan die ama bi gelisme olmayinca gecen hafta baslayip bugun bitirdim oynu gercekten harika bir oyundu ama serinin dier oyunlarini oynamadigim icin hikayede bosluklar kaldi genede forumda bulunan ozet hikayeyi okuyup olayi biraz daha iyi kavrayacagim keske gowdaki gibi eski oyunlari cilalayip ps3 e uyarlasalar
  • arkadaşlar mgs4 dün bitirdim ve mosin nagant tranqulizer tüfeği açtım trainingde denerken r2 menuden silaha geldiğimde öldürdüğüm boss ların 4 farklı mermisi vardı laugh rage cry sonuncusuu hatırlayamadım nese oyunu bitirdiğim savden açıp tekrar oynama ya başladım mk 2 yi aldıktan sonra bütün silahlar açıldı ama mosin nagant ın mermileri açılmadı virtual trainingde kullanabiliyodum nasıl açabilirim bilen varsa çok memnun olurum kafayı yicem hemen hemen herşey açıldı bi onlar yok
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbfatih -- 12 Ağustos 2011; 17:38:34 >
  • Acayip bir hort olacak ama sebebini açıklayayım..
    Şimdi millet Phantom Pain'i görüp gaza gelip MGS3'ü en temizinden bitirip bide MGS4 e bakayım dediyse yardımı dokunacak ufak bilgiler vereyim.

Kardeşimin de takıldığı yerleri baz alarak en takılınası yerleri açıklayacağım umarım faydalı olur..

-Oynayış biraz farklı gelebilir sabredin bir süre sonra alışıyorsunuz.

-Oyunun başında çıkan o dev rabotların Gekko. En zayıf yerleri ayakları. İlk ayaklara ateş edip yere düşmesini sağlayın. Sonra kaçar ya da işini bitirirsiniz.

-Snake'in yeni kıyafeti ve özelliği kamuflaj en yakın dostunuz olacak. Gözünüz sağ üste olsun kamuflaj durumunuz yüzde olarak orada yazılı olur. %60 ve üstü The Boss Extreme zorluk harici sizi genelde gizli tutar.
    Yüzde anında azalıyorsa sabit durun ve bulunduğunuz yerin kamuflajını giysi otomatik olarak alsın.
    Ara sahnelerde giysinin orijinal haline dönmesini istiyorsanız dualshock 3'ü (kolu) sallayın.

-Tahmini olarak takılacağınız ilk yer buldozer ile direnişçilerin düşman askerlerinin sığınağına daldığı yerdir.
    Buldozer büyük kapıyı kırınca içeri girin sağdan devam edin. Ortada büyük bir ev var içeri girin ve üst kata çıkmaya çalışın (iki üç asker o anda aşağı iniyor dikkat edin.) ve yukarı çıkıp sağdan devam edin. Merdiveni bulunca yukarı çıkın ve laboratuvara ulaşın.

-LAUGHING OCTOPUS nasıl yenilir? (Ahtapot kadın)
    Laboratuvara 7-8 tane düşman askeri geliyor onları halledin (laboratuvardan çıkmanıza gerek yok, bekleyin) sonra Ahtapot kadın gelecek svaş başlayacak. Saldırın istediğiniz gibi. Canı azaldıkça kaybolup saklanacak ya da camlardan birden çıkacak. Canını azaltmaya devam edin. Canı yarılanınca yerde yuvarlanacak ve size çarpmaya çalışacak. Hemen yerden yüksek bir yere çıkın (Yatak gibi) ve eski haline dönünce ateş etmeye devam edin.
    Sakın çığlık seslerine Mark II (yanınızda gezen robot) şekline kanmayın. Gördüğünüz yerde ateş edin onlara size oyun oynuyor Ahtapot kadın. (Bazen çok iyi saklanıyor tablonun içine vs giriyor. Görmek için Solid Eye gece görüşü devreye sokun L2 ye basılı tutup KARE'ye basın)
    En son işi bitince insan şeklinde size gelecek. İster öldürün ister bayıltıcı silah sıkın size kalmış. Pek yaklaşmasına izin vermeyin. Niyeti bozduysanız yatağa gidip uzanın ve gelmesini bekleyin.

-Bazı arkadaşlar (ve kardeşim) Drebin (Silah satıcısı maymunu olan siyahi ama sarı saçlı emmi) bizi zırhlı araçla kaçırırken (Act 2 sonu sanırım) takılıyor ne yapacağım diyor. Olay şu: Zırhlı düşman aracı sizi takip ediyor ona sıkın halledin işini. Sonra yeşil bir kapı var tam solunuzda ona ateş etmeye başlayın kapıyı kırın Drebin içeri girebilsin. (ilk zırhlı aracı halledin o duvara toslasın. Sonra dönün kapıya ateş edin)

-Can azaldı yiyecek vs de yok napacuh? Panik yok. Gölgede bir yerde hiç kıpırdamadan yatarak bekleyin. Yavaş yavaş canınız dolacak (en zorda bile geçerli) Canınızı anltında videoalrda vs de ara ara giden şeyde en basitle moral diyebilirim. Onu çok çok önemsemeyin genelde 2 çubuk üstü oluyor zaten ama stres e dikkat edin. %50 üstüne çıkarsanız sakin bir yere geçip gölgede yerde yatarak ya bekleyin ya da item lerden sigarayı seçip için. Can az azalır ama stresten eser kalmaz.

-Act 3 de (Snake geç suratla karşınıza çıkıyor o bölüm) çok zorlanan olmuş ama inanın oyundaki en kolay bölüm bu takip bölümü. Başlar başlamaz sol tarafa bir adam ıslık çalıyor onu takip edin. Karışına düşman askeri çıkınca duruyor. O durunca siz harekete geçin ve o düşman askerini bayıltın ya da öldürün. Etkisiz hale geldiğini gören takip ettiğimiz adam yerdeki askere bakıp AAAALALALAAAALLAA? deyip yola devam ediyor.. Bu yöntemle takip edin (Arada asker kıyafeti giyiyor falan takipte kalın kaçırmayın. Kaçarsa da ıslıktan hemen bulun) Adamı rahat takip etmek içinde item ekranından varil ya da kutuyu seçin arkasından takip edin :) Yoldan değil kenardan gidin, araç ya da askerler size dönükken takip etmeyin. Her checkpoint'de de save almayı unutmayın.

-Takibi bitirdik, konuşmamız gerekenlerle konuştuk kaçıyoruz hobaaa.. Motorda giderken auto aim (ayarlardan açığa getirip oyundayken KARE ye basın) takılın o kovalama sahnesi böylece cepte olur, rahat geçersiniz.

-RAGING RAVEN nasıl yenilir? (Kanatlı Uçan bağyan)
    Mümkünse other guns kısmında olan bir makineli ile ona saldırmaya bakın. Yanında bir sürü küçük uçan yardımcısı var onları ilk halledin. Orayı burayı yıkıp içeri girince Uçan Ablamız ne varsa yağdırın. Canı azalınca çamura yatıp etrafı bombalıyor panik yapmayın merdivenlerde bekleyin içeri gelen yardımcıları da halledin ve en üste çıkın. Dikkat ederik canını azaltın kolonları vs kullanıp siper alın işini bitirin çok zor değil.
    İşi bitince gene ahtapot kadın gibi insan şeklinde size gelecek. Bayıltın ya da öldürün o iş sizde :)

-Act 4 başındaki eski oyun nasıl geçilir? Şimdi spoiler vermeden devam edeyim :) o aslında eski oyunlardan bir yer ve benzeri 10 dk sonra karşınıza çıkacak :) Neyse yönler gene aynı biz sadece X tuşunu kullanıp sürünerek gideceğiz yerine göre. 2 dk da bitiriliyor çok basit.
    Başladığınız yerden düz gitmeden direk sağdan devam edin en sağdan. Yerde bir item var ve o civarda bir asker var ona görünmeyin ve yukarıdaki merdivenlerden çıkın (Dikkat edin üstteki haritadan kameraya bakın. Sizi görmesin merdivenlerden çıkarken) Çıkar çıkmaz hemen en sağa geçin ve bekleyin. Bir asker devriyede.. Yanınıza kadar gelecek (Merdivenlere kadar) bir şey yapmayın bekleyin. Sonra tekrar geldiği yere gidiyor. Uzaklaşınca onu takip edin ve yerde (Sanırım merdivenden çıktıktan 20-25 metre sonra) havalandırma var. Eğilip içine girin ve bu bölümü bitirin.

-Karlı bölümde asansörün çalışmadığı bir yer var. Alta inin ve büyük kapıyı deneyin o da açılmayacak. Sonra asansöre dönün ve alt katı seçip inin aşağı. Neyse video girince Otacon (Gözlüklü ve uçakta kız ile birlikte olan abimiz) bizden bir kod isteyecek. O kod: 48273

-CRYING WOLF nasıl yenilir? (Büyük robot köpek)
    Aslında pek numarası yok ama bunda da zorlanan olabiliyor. İlk iş item den Solid Eye gece görüşü aktif etmek. Bu sayede uzaktan görebilirsiniz Robot köpeği. Uzaktan tüfekle ya da yakından tarayarak canını azaltın. Canı yandıkça sizden kaçıyor ve başka yere gidiyor. Solid Eye gece görüşünde açık olacağında rahat bulabilirsiniz.. 4-5 tekrar dan kaçış ve kovalama telaşında sonra onunda işi bitecek.
    Gene diğerleri gibi üstünüze geliyor. E bayıltın, öldürün seçim sizin.

-VAMP Nasıl yenilir? (Annesi hayat kadını olasıca Vampir çakması geberemiyesice pis kaka adam)
    Çok basit. Ama yöntemi bilene.. Yoksa öldür babam öldür gene kalkar size saç baş yoldurur. Yöntem şu. Canını azaltın sıfıra yakınlaşınca item lerden hemen Syringe (Şırıngayı seçin) ve acele ederek VAMP denen namussuzun arkasına geçin. Ayağa kalktığı an R1 e basılı tutup yakalayın ve ÜÇGEN'e basım syringe (Şırıngayı) enjekte edin. Hobaa bu kadar :D
    Sonrası için tavsiye. Dev makine üstüne Raiden (Beyaz saçlı beyaz kanlı beyaz zırhlı egzotik abimiz) ve Vamp (Pis kaka eğh) savaşmaya başlıyor.
    Yan ekranda onlar savaşırken sizde Rail Gun'ı alıp Gekko (Ayakları olan dev robotlar) avına başlayacaksınız. Kafalarına nişan alın ve mümkünse L2 ye basıp silahı şarj edip sıkın. Rahat ölecekler. İçeri giren ve üstüne son 15 14 gibi sayılar çıkarsa ilk onlara dalın. Patlamasınlar aman ha. Arkanıza da dikkat ederek bu kısmı geçin. Sonrasında dev robot robota savaş var. Kaba kuvvet dalın pek taktiğe ya da ilginç bir stratejiye gerek yok.

-SCREAMING MANTIS Nasıl yenilir? (Hani ana avrat düm düz gittiğiniz sağında solunda kukla olan namıssız)
    Kojima (Oyun yapımcısı) abimizi en çok andığım bölümdür bu bölüm. Çözene kadar kurdeşen döktüm. Yöntem çok çok basit.
    Item lerden Syringe (Şırınga) seçin sol altta dursun. Sonra L2 yapıp Syringe seçili iken YUVARLAK tuşuna basın. Kendinize enjekte ediyorsunuz ve kuklalı kadın size HEEE AFEREM (Hmm Excellent vs) diyor ve artık nişan almaya başlayabiliyoruuuz. Hemen Meryl ablamızı (Asker olan ve sizle gemiye atlayan) bayıltıcı ile uyutuyoruz ya da arkasına geçip R1 yapıp tutup Syringe (Şırınga) basıyoruz. Artık o namıssıza geldi sıra. Size sıkan yerdeki adamları bayıltın ya da öldürün. Sonra bizimkine sıkın (Kuklalardan siyah olana tipsiz olana sıkın) O yere düşüyor. Hemmmmen alın onu ve Silahlardan onu seçip kuklalı düşmanımıza sıkın ve yakalayın onu...
    O anda ekranda L1 ve Oyun kolu işareti gelecek. L1 e basılı tutup oyun kolunu deli gibi sağ sol sallayın ne kadar sallarsanız o kadar canı gider. Hadi hayırlı olsun bunu da hallettiniz.. İşiniz bittiğinde insan halinde gelecek size. Bayıltın ya da öldürün.

Spoiler (Oyunun gidişatı hakkında bilgi) vermeden çok basit dilde anlatmaya çalıştım. Umarım açıklayıcı olmuştur. Herkese iyi oyunlar. Pis hort oldu ama umarım buna değer :)

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.