Şimdi Ara

MFDEN TMYE GEÇİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Mf 3 70k dan mezuna kaldım. Bu sene Tm den hazırlanmayı düşünüyorum ama nelerle karşılaşırım kestiremiyorum. Hedefim Boğaziçi İşletme/İktisat. Sizce oluru var mıdır? Tecrübeli arkadaşlar buyursun gelsin. Değerli yorumlarına ihtiyacım var.

• Mf nin bölümleri daha iyi hocam 70k yapmışsınız daha ön sıralara çekebilirsiniz. İşletme/iktisat için, her hangi bi şehirdeki iki yüz küsür puanlada girilebilen bi bölüm mf de daha geniş daha güzel meslekler var. Mf yi bi düşünün derim
  • Ama söz konusu boğaziçi olunca akan sular duruluyor hocam. Hem imkanlarına baktım diğer işletme fakülteleriyle arasında ciddi vizyon farkı var. Hem iş alanında da çok geniş bir yelpazeye sahip ve de mezunları çok iyi yerlerde.
  • baypessimist kullanıcısına yanıt
    Tabi boğaz içinden mezun olan kişinin iş bulma imkanı çok fazla ama işletme/iktisad mezunu da beyin ameliyatına girmicek hocam. Yapacağı işler:
    Mali müşavirlik
    Şirkette finansman işleri
    Memurluk
    Bankada çalışır statüsü ne olursa
    o yüzden mf nin bölümleri biraz daha avantajlı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C6E8D1DD4 -- 25 Ağustos 2017; 18:46:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinitiy

Tabi boğaz içinden mezun olan kişinin iş bulma imkanı çok fazla ama işletme/iktisad mezunu da beyin ameliyatına girmicek hocam. Yapacağı işler:
    Mali müşavirlik
    Şirkette finansman işleri
    Memurluk
    Bankada çalışır statüsü ne olursa
    o yüzden mf nin bölümleri biraz daha avantajlı diye düşünüyorum.

iktisad?

iktisaD?

Ve boğaziçi işletme iktisaD mezunlarının o işleri yaptığını düşünmen :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit düşünüyosunuz hocam.

Tek çalışma alanı tabiki banka değildir.

Büyük bir şirkette ceo bile olabilirsiniz.

Dedikleriniz olunabilecek en en basit şeyler.
  • baypessimist kullanıcısına yanıt
    Şirkette finansman (şirkette banka/çek senet/ceo/muhasebe vs. İşleri)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C6E8D1DD4 -- 25 Ağustos 2017; 19:42:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hemşirelikten Tıbba geçiş
    7 yıl önce açıldı
    Myp geçiş
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben aynı kararı ygs açıklandıktan sonra verdim.Ygs-5 sıralamam 60bin civarındaydı. Çalışmak için önümde 2 ay gibi bir süre kalmıştı. Hemen edebiyata başladım. Matematiğimde iyi değildi zaten.2 aylık bir çalışmayla 20bine çektim ve mezuna bıraktım.Bu arada mf sıralamam da seninki gibi 70bin civarlarında.Ben de Boğaziçi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler istiyorum. Lys'de 32-33 net matematik 46 net edebiyat yaptım ve çok iyi değil gördüğün gibi. Bence olmayacak şeyler değil bunlar bu sene çok çabalamak lazım. İnşallah başarırız. Kolay gelsin..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanka buyur ayna gibi karsindayim :D. Gecen sene mfde 80k yapt. Tmde edeb cografya gormeden 70 geldi. Bu sene kaldik bakalim bogazici iktisat istiyorum bende. Calistiktan sonra olur heralde. Dersane hocalarim falan calisirsan yaparsin diyolar. Gecen bolum denemesi olduk turkce ve mattan. Turkce 37 mat 30 geldi. Bu matla sikinti iste biraz. Bide bizim bolum tm1 ya. Acayip onemli mat netleri.

• Mf 54 binden mezuna kaldım tm1 13 bindeydim itü ekonomideyim hocam matta heyecan yapıp batırmasam ya da tmye geçmeye ygsden sonra karar vermesem boğaziçi iktisatta olurdum ama memnunum çok şu an da

• mf3 70 k dan mezuna kalmışsın temelin var. Ben olsam mfden devam ederdim.
  • Oluru var elbet ama boğaziçi olmazsa asla diyorsan hazırlanırken zaman zaman moral bozukluklarıyla baş etmen gerekebilir çünkü çok yukardan öğrenci alan bir bölümden bahsediyoruz ve sen her zaman harika performans gösteremeyebilirsin.O yüzden ygsde hedefi yüksek bir mfden farkın olmasın sosyalden de fenden de iyi netler yapmaya bak.
  • Mf3 59k mezundum.Tm hazırlandım 2016 ygs 60k yapmisken 2017 ygs5 70k yaptım.Edebiyati son 2 ay calisip ama ezberim cok iyidir o yuzden son 2 aya biraktim hamda 7 bine çektim.Ezberine güvenip hafizan kuvvetliyse biraz da şanslı olursan yaparsın yolun açık olsun

• Oetkeer43 kullanıcısına yanıt
    Hocam en azından siz kararınızı verebilmişsiniz, o avantajınız var. Ben daha karar veremedim ama tmnin mfye göre oldukça kolay olduğunu düşünüyorum. Bunun için olabilitesi vardır bence.
  • Pony Hunter kullanıcısına yanıt
    Bu sene yaptıklarımız da hedefler de yakınmış birbirine, bu durumda birini görmek sevindirdi. Çalıştıktan sonra yapılır emin ol. Deneme netlerin de bu zamana göre iyi gelmiş bence. Türkçe zaten iyi matematikte de 37-38 bandına çekmek işten bile değil. Dediğiniz gibi TM1'de ygs+lys matın etkisi %49 gibi hayati bir değerde.
  • Ygs hedef netlerim dediğiniz gibi yüksek bir mf öğrencisi gibi. Mat fen temelim var, türkçe de yapabileceğimi düşünüyorum sadece sosyale bu sene iyi çalışmadığım için kastırmayı düşünüyorum. Onun dışında tm olsa bile fene iyi çalışacağım. Her yerden puan toplamaya ihtiyacım var
  • asena-055 A kullanıcısına yanıt
    İkinci sene ygs si için üzüldüm senin adına. Tahminimce şanssız bir olay yaşamış olmalsın. Tm de iyi çalışılsa yapılacak o efsane çekişleri biliyoruz zaten, bu da moral kaynağı oluyor açıkcası. Bu arada sağol.
  • soniablade S kullanıcısına yanıt
    Yaşadığınız şanssızlığa rağmen iyi bir sonuç elde etmişsiniz. Bir de tüm sene boyunca bir tm öğrencisi olarak hazırlansaymışsınız yapabilecekleriniz sınırı yokmuş
  • Hocam oluru var tabi ben bu sene ki sonucumu söyliyeyim size ygs5 164kdan Tm1 de 50k ya kadar çektim ki edebiyatım çok iyi değildi netlerim mat 41 6 edb 40 11 coğ 17 7. Hocam süre uzun coğ edb iyiyse işi götürürsün.

• Sağolun hocam bunları duyunca deşarj oluyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.