Şimdi Ara

MF-4 Ders Çalışma Programı Önerileriniz Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bu konu hakkında yardımınızı almak için üyelik açtım. Yaşım 24. Pilotaj bölümünü kazanmak için ders çalışmak istiyorum ama; nasıl kaliteli ders çalışma programı hazırlayacağımı bilmiyorum. Elimde Güvender'in YGS kaynakları ve soru bankaları (FEN, Güvender) var. 0'dan başlamak istiyorum.

Sizlerden istediğim:

1-) Ders çalışma programı

2-) Haftalık, aylık, günlük ders tekrarı nasıl yapılır?

ve gerekli olan diğer şeyler... Eksiğim varsa tamamlaın lütfen.

LYS'na YGS'dan sonra çalışacağım.

---------Hedefim MF-4 ilk 10.000----------

Düzenleme: YGS için çalışma programımı her dersin konu sayısına göre ayarladım. Konu anlatım kitaplarım Güvender Yayınları.

Fizik: 20 konu ------------->Haftada 2 bölümden 10 hafta
    Biyoloji: 13 konu ----------> Haftada 2 bölümden 6,5 hafta
    Matematik: 34 konu ------->Haftada 4 bölümden 8,5 hafta
    Geometri: 26 konu --------> Haftada 2 bölümden 13 hafta
    Kimya: 8 konu ------------> Haftada 1 bölümden 8 hafta
    Türkçe: Kaynak alacağım.

Hazırladığım ders programı:http://i.imgur.com/7IrQ1zN.jpg?1

Her hafta eski konulardan 1'er adet test çözeceğim. Örneğin; matematikten 6 konu çalışmışsam o hafta matematikten çalıştığım 6 konunun her biri için 1'er adet test çözeceğim. Böylelikle her zaman bilgiler taze kalacak.

Böylece YGS konuları da Ocak ayına yakın bitecek. YGS test kitaplarını da çözerken diğer yandan LYS konularına çalışırım. YGS sınavına 1 ay kala da deneme çözmeye başlarım. LYS'ye de 20 gün kala deneme çözmeye başlarım.

Lütfen bu çalışma programı hakkındaki görüşlerinizi yazın. Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HOTChef -- 15 Ağustos 2015; 21:34:01 >

• sıfırdan başlıyacaksan lys yi ygsden sonra yetiştiremezsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımcı olayım
    YGS bitene kadar
    07:00-12:00 YGS Konu çalışma
    14:00-17:00 YGS Konu çalışma
    19:00-23:00 YGS Konu çalışma
    bunu 5-6 hafta aksatmadan yaparsan tüm ygs konularını bitirirsin
    Ardından LYS geçersin
    LYS çalışırken
    07:00-09:00 YGS KONU TEKRARI
    10:00-12:40 YGS DENEMESİ
    15:00-17:00 LYS Konu çalışma
    19:00-23:00 LYS Konu çalışma
  • Troll mü bu? Sabah 7de başlayıp gece 11e kadar verimli ders çalışmak nedir? Kandırmayın bu öğrencileri.
    En verimli ders çalışma yöntemi senin yapabildiğindir. Örneğin günde 3 saat çalış, ama her gün çalış, bu senin alışkanlığın sistemin olsun. Her gün sabah 7den akşam 11e ders çalışacak adam yok, yapacaksın Nasa'ya mı gireceksin?
  • Mourinhology kullanıcısına yanıt
    Haklısın. Öyle yoğun bir programı uygulamam. Şimdi bir program oluşturuyorum. Değerlendirmeleriniz benim için önemli olacak.
  • HOTChef H kullanıcısına yanıt
    Ben de mezunum yavaştan başlayacağım, zaten çok zor ders çalışıyorum. Önemli olan istekli olarak "ama daha çalışma saatim bitmedi naapcam" diye ağlamanın lüzumu yok. Bitti mi biter.
    Edit: Lysye çalışmaya başla. Asla erteleme. Bir erteledin mi mayıs oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mourinhology -- 15 Ağustos 2015; 20:50:06 >
  • Başkalarının hazırladığı programlara uyma kendi programını oluştur. Ama bu 9-10 arası matematik çalışıcam gibi bi program olmasın. Salı günü fizikden şu konu çalışilacak yada şu testler çözülecek gibi olsun. Lys'yide ygsden sonra bırakırsan 10k'yı unut. Mat1'e bir an önce başla. Ama uzunda sürmesin bitirmen gerek onlarca lys konusu olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • baba olmayan konuların tekrarlarını telefondan yapabilirsin hocam android kullanıyorsan işin daha kolay bi ton ders notları uygulamaları var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -MRX- -- 15 Ağustos 2015; 21:02:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.