Şimdi Ara

MEZUNLAR NASIL BAŞVURU YAPAR?AÇIKLAMALI ANLATIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
16
Favori
4.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2-Başvuru sürecindekiler kısmından 2016 ÖSYS yi seçiyoruz

3-Ekrana Kimlik bölümü geliyor burdaki bilgileri okuyun yanlış varsa ilçe milli eğitim müdürlüğünden düzelttirin.

4- Sonraki Adım'a basın ve Adres-İletişim bölümüne geçin.

5-Buradaki bilgileri kontrol edin adreste yanlışlık varsa Adres Bilgilerini Mernis'ten Getir butonuna tıklayın.

6-Sonraki Adım'a tıklayın.

7-Eğitim bölümünde diploma notunun olduğu kısımda mezun(2015 mezunu olanlar için 12.06.2015) yazıyor.Bu bölümde Başvuruda Kullan kısmının altındaki yuvarlağı işaretleyin ve sonraki adıma tıklayın.

8-Sınava İlişkin Bilgiler kısmına geldik.
    Burada öğrenim durumuna tıklıyoruz ve Bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmedim ' i işaretliyoruz
    Tercih yapıpta yerleşmeyenler Bir yükseköğretim programına ÖSYM'ce yerleştirildim fakat kayıt olmadım seçeneğini işaretlesin.
    Ygsye girme isteği bölümüne gelip YGS'ye girmek istiyorum seçeneğine tıklıyoruz.
    Sınav merkezi tercihi bölümünden öncelik olarak nerede girmek istiyorsak,sınav merkezi tercihi 2 bölümünden ise 2.öncelik olarak nerede sınava girmek istiyorsak orayı seçiyoruz.(İSTANBUL'da bölge bölge seçebiliyorsunuz ama çoğu ilde sadece merkezde sınav oluyor)
    Son olarak onun altındaki kısımdan din kültürü dersi alıp almama durumunuzu işaretliyorsunuz.
    Boy ve kilo girdikten sonra sonraki adıma tıklıyoruz.

9-Oturum seçimi kısmına geldik buradan 2016-YGS'yi seçip sonraki adıma tıklıyoruz.

10-Sağlık Durumu/Engel kısmında ise belirtmediyseniz burası boştur.Sağlık durumu ve engel bilgilerini değiştirmek istiyorsanız profilim sağlık durumu/engel bilgilerime tıklayabilirsiniz.

11-Önizleme ve onay kısmına geldik her şeyin tam olduğuna emin olduktan sonra Başvuru Kontrol ve Önizleme ye tıklıyoruz,başvuruyu onaylıyoruz ve 55 TL ücreti belirtilen yerlerden birine yatırıyoruz.

***NOT: Tercih yapmayanlar/yapıpta yerleşemeyenler-->Bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim seçeneğine tıklayacak.
    Tercih yaptınız ve tercihiniz tuttu ama siz kayıt olmadınız o zaman--->Bir yükseköğretim programına ÖSYM'ce yerleştirildim fakat kayıt olmadım seçeneğini işaretliyor

***NOT:Fotoğraf içinmezun arkadaşlar ilçe milli eğitime giderek 10tl karşılığında fotoğraf değişebilir.fotoğrafların geçerliliği onaylandığı andan itibaren 4 yıl.saçınızda boya yoksa yada tipte olağanüstü değişme yoksa fotoğrafı değiştirmeye gerek yok bir de fotoğrafın geçerlilik tarihi 2016dan sonra olsun yeter.(son lys tarihini geçiyorsa sıkıntı yok)

***NOT:Atmden ödeme yaparken oturum ile alakalı bir şey sorucak ekrana 1 ve 2 geliyor ordan 2yi seçiceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 7 Ocak 2016; 14:03:55 >

• Emple kullanıcısına yanıt
    Kardes guzel yazmissin.Tesekkurler.Sana bisey sorayim.Ben uni okuyorum peki ben egitim kismindaki yuvarlagi isaretliyecek miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Libertador1907

Kardes guzel yazmissin.Tesekkurler.Sana bisey sorayim.Ben uni okuyorum peki ben egitim kismindaki yuvarlagi isaretliyecek miyim

Evet yukarıda yazmış olmam lazım.Yazmadıysam ekleyeyim hemen.
  • açık liseden mezun olupta ilk defa ygs ye girecekler nasıl bir yol izlemeli? halk eğitime mi herhangi bir liseye mi nereye gideceğiz, fotoğraf götürecek miyiz :/
  • Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukki

açık liseden mezun olupta ilk defa ygs ye girecekler nasıl bir yol izlemeli? halk eğitime mi herhangi bir liseye mi nereye gideceğiz, fotoğraf götürecek miyiz :/

İlçe Milli Eğitime gidip öğren bence.Şimdi bir şey yazarım yanlış olur.
  • Bi yerde hata yaptıgını düşünüyorum.8. Madde de yüksek ögretim programına yerleşmedi diyo tercih yapmayanlar işaretlesin yazmışsın ben tercih yaptım ama tutmadı ben de orayı işaretliycem sonuçta yüksekögretime yerleşmedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 221B baker street

Bi yerde hata yaptıgını düşünüyorum.8. Madde de yüksek ögretim programına yerleşmedi diyo tercih yapmayanlar işaretlesin yazmışsın ben tercih yaptım ama tutmadı ben de orayı işaretliycem sonuçta yüksekögretime yerleşmedim

Ekledim dostum onu.
    Hala hata var tercih yapıp da yerleşmeyenler ' yerleştirildim ama kayıt yapmadım' ı işaretlesin yazmışsın yanlış degil mi? Yerleşemeyen adam niye yerleştim ama kayıt yapmadım ı işaretlesin

• quote:

Hala hata var tercih yapıp da yerleşmeyenler ' yerleştirildim ama kayıt yapmadım' ı işaretlesin yazmışsın yanlış degil mi? Yerleşemeyen adam niye yerleştim ama kayıt yapmadım ı işaretlesin

not olarak ekledim.
  • teşekkürler çok güzel anlatmışsın
    Olmuş eline saglık.Acaba yanlış işaretlesek obp kırık mı gelir yoksa hatayı farkederler mi

• teşekkürler dostum
  • quote:

Olmuş eline saglık.Acaba yanlış işaretlesek obp kırık mı gelir yoksa hatayı farkederler mi

O konuda hiçbir fikrim yok.Opb kırık geleceğini sanmıyorum burdaki bilgileri büyük ihtimal öğrencileri gruplara ayırmak için kullanıyorlardır.
  • üniversite kaydını donduran biri yükseköğretim programına kayıtlıyım seçeneğini mi seçmeli ?
  • Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Clk

üniversite kaydını donduran biri yükseköğretim programına kayıtlıyım seçeneğini mi seçmeli ?

Kayıt silmediyseniz evet.
    Çok faydalı oldu, çok teşekkürler emeğinize sağlık.
  • fotoğrafın değişmesine gerek var mı?
  • beyler ben kayıt oldum ama gitmedim. geçen haftada üniye kaydımı sildirmek için gittim ve dilekçe verdim . şimdi ben neyi işaretleyicem yav
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.