Şimdi Ara

Mezuniyet sonrası Kanada'da eğitim için merak edilenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bahsetmiş olduğunuz durumunuzdan dolayı vize başvurunuzda olumsuz değerlendirilme riski biraz fazla gibi. Çünkü üniversite mezuniyeti ve bu süre boyunca yapmış olduğunuz etkileşimler sizi vize başvurularında bir adım daha öne taşıyacaktır.
  • talatcan T kullanıcısına yanıt
    Kaç saat çalışma izni veriliyor öğrencilere haftalık veya günlük?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ib4nez I kullanıcısına yanıt
    Programa göre değişiklik göstermekle birlikte co-op programlarında, programınızın ilk yarısı yani akademik eğitim aldığınız süre zarfında haftalık 20 saat, programınızın diğer yarısında ise haftalık 40 saate kadar çalışma izniniz olmaktadır.
  • Dostum selamlar, insanlara destek olman çok güzel. Benim de bir sorum olacak;

    Yaşım 24. Bilgisayar Prog. önlisans, İşletme lisans mezunuyum ve şu anda Bilişim Teknolojileri yüksek lisansımın son dönemindeyim fakat bundan mezuniyetim henüz kesin değil. Lisans derecem 2.75. Yazılım uzmanı olarak 5 yıl iş tecrübem var ve şu anda dünyaca bilinirliği olan Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birinde çalışıyorum. İngilizcem gayet iyi. Canada'da yüksek lisans ve çalışma şartlarını araştırmaktayım. Benim şartlarımdaki birinin kabul edilme şansı hakkında yorum yapar mısın? Genelde not ortalamasında 3.0 üzeri vurgulanıyor. Daha aşağısının şansı olur mu? Ya da bir yandan yazılım işi yapma imkanım olur ise bir lisans bölümü ya da iki yıllık okul okuma imkanım olur mu? İlk gidişimde bir yıllık okul ücretimi karşılayabilirim fakat yaşamıma devam etmem için para kazanmam şart ve orada olduğum sürece finsansal destek almam mümkün değil. Benim için ideal yolun ne olduğunu düşünürsün?




  • talatcan T kullanıcısına yanıt
    Hocam Merhaba son sınıf İngilizce Makine Mühendisliği öğrencisiyim.
    Açıkçası Kanada'ya yerleşmeyi hep çok istemiştim, yüksek lisans için araştırma yaptığımda fiyatlar oldukça yüksekti.
    Orada üniversiteden burs alma veya ücretsiz anlamda öğrenci kabul eden üniversiteler var mıdır? Pek fazla ben bulamamıştım.
  • gkon kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Öncelikle belirtmek isterim ki her üniversitenin aradığı şartlar farklı olabilir ve genel olarak seninde bahsetmiş olduğun gibi 3.00 ortalama istiyorlar ki lisansını işletme üzerinden almış olmanda senin için ayrı bir handikap olacaktır. Eğer ki bütçen var ise devlet okullarına gitmeni öneririm ki bu da maliyetli olacaktır. Çünkü devlet okullarının da yıllıkları nereden baksan yaklaşık 19 bin CAD civarı.

    Dolayısıyla senin çizmen gereken yol şu şekilde olabilir. Community College ların ilgili alanlarını tercih edip (devlet okullarına göre çok daha uygun fiyatlıdır), burada okuyacağın 2 yıllık süre zarfında burada tecrübeni de konuşturarak bir şirkete kapak atman olacaktır. 2 yıllık community college mezuniyeti sonrası şirketin sana sponsor olursa bu şekilde de direkt olarak kalabilirsin. Diyelim ki olamadılar sende burada yazılım alanında biriktirdiğin para ile devlet okuluna çok daha rahat gidebilirsin.

    Burada ki 2 yıllık geçirdiğin süre boyunca :

    1- Canada Doları olarak kazanacağın için devlet okuluna giderken herhangi bir kur farkı etkilemesi olmayacaktır
    2- Şirketinin sana imkan sağlayarak uçuk miktarlarda para ödeyerek Kanada'da kalma fırsatı elde edebileceksiniz
    3- Türkiye'de tecrübeniz olduğu için sadece sponsorluk ile değil, PNP programlarıyla ile de mezun olduktan sonra çalışma izni elde edebilirsin
    4- Devlet okuluna gitsen bile, Kanada'da 2 yıllık eğitim alıp iş tecrübesine sahip olduğunuz için devlet okullarında çok fazla sıkıntı yaşamazsınız

    İstersen aşağıda ki programa göz atabilirsin. Kolay gelsin.

    http://ciccc.ca/program/web-mobile-application-development-diploma/

    Bahsetmiş olduğum program ile ilk yılınızda part-time, ikinci yılınızda ise full-time çalışma hakkınız olacaktır.




  • Rubiscoo R kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Genel olarak yüksek lisans şartları biraz maliyetli olmaktadır. Dolayısıyla burs araştırmalarına yönelmiş olmanızı gayet iyi anlıyorum. Burada genelde üniversitelere girdikten sonra göstereceğiniz akademik başarı ile üniversiteden belli bir miktarda burs alma imkanınız oluyor fakat tam olarak şartlarını bilmiyorum açıkçası. Öğrenciler programları başlamadan önce kendilerini garantiye almak adına çok daha öncesinden burslarını ayarlamak istedikleri için bu tarz seçenekler pek tercih edilmemektedir.

    Dolayısıyla Türkiye'den yurtdışı eğitim bursu alabilirsiniz. Fakat bu tarz burslarda da genel olarak eğitiminizi tamamladıktan sonra Türkiye'de belli bir süre çalışma şartı koşulmaktadır. Eğer ki eğitiminizi tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönmezseniz almış olduğunuz bursu geri ödemek durumunda kalabilirsiniz.

    Hemen herkes yüksek lisans yapmak istemektedir fakat öncelikli amacın yüksek lisans yapmak mı yoksa yüksek lisans yapmak istediğiniz ülkede kalmak mı olduğuna karar vermelisiniz. Eğer gerçekten yüksek lisans yapmaksa amacınız Türkiye'de ki yurtdışı burslarını araştırmanızı öneririm. Aşağı da ki linkten burs detaylarını araştırıp öğrenebilirsiniz.

    meselahttp://www.jeanmonnet.org.tr/

    Kolay gelsin




  • Kanada'da eğitim düşünen öğrencilerin genelde aklına takılan sorulardan biri de yaşam maliyeti hesapları olmaktadır. Unutmayınız ki Kanada'ya diploma, sertifika, yüksek lisans vb. gibi eğitimlerle geldiğiniz zaman çalışma izniniz olmaktadır. İşsizlik oranının son yıllarda rekor seviyelerde düşük(%5) olan bir ülkede işsiz kalmaktan çok fazla çekinmenize gerek olmamaktadır.

    Vancouver baz alınarak yapılmış genel olarak aylık giderlerinizi görmek isterseniz Kanada'da Yaşam Masrafları yazısını okumanızda fayda vardır. Aklınıza takılan sorularınızı yorum olarak sorarak Kanada'da yaşayanların tecrübesinden cevaplarınızı bulabilirsiniz.

    Burada çalışarak yaşam masraflarınızı kendi kendinize karşılayabileceğiniz için sadece okul masrafını düşünerek hareket etmeniz sizlerin işini bir adım daha kolaylaştıracaktır.

    Başarılar dilerim




  • Dostum yardımın için çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talatcan

    Kanada'da eğitim düşünen öğrencilerin genelde aklına takılan sorulardan biri de yaşam maliyeti hesapları olmaktadır. Unutmayınız ki Kanada'ya diploma, sertifika, yüksek lisans vb. gibi eğitimlerle geldiğiniz zaman çalışma izniniz olmaktadır. İşsizlik oranının son yıllarda rekor seviyelerde düşük(%5) olan bir ülkede işsiz kalmaktan çok fazla çekinmenize gerek olmamaktadır.

    Vancouver baz alınarak yapılmış genel olarak aylık giderlerinizi görmek isterseniz Kanada'da Yaşam Masrafları yazısını okumanızda fayda vardır. Aklınıza takılan sorularınızı yorum olarak sorarak Kanada'da yaşayanların tecrübesinden cevaplarınızı bulabilirsiniz.

    Burada çalışarak yaşam masraflarınızı kendi kendinize karşılayabileceğiniz için sadece okul masrafını düşünerek hareket etmeniz sizlerin işini bir adım daha kolaylaştıracaktır.

    Başarılar dilerim

    lisans tamamlama ile ilgili bilginiz varmı şuan 2 yıllık 3d tasarım okuyorum




  • Transskek kullanıcısına yanıt
    Yazınızı biraz daha açabilirseniz cevaplaması çok daha rahat olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talatcan

    Yazınızı biraz daha açabilirseniz cevaplaması çok daha rahat olacaktır.

    türkiyede 2 yıllık bir bölüm okuyorum tasarım üzerine lisans tamamlamak istiyorum bilgi verirmisiniz
  • Transskek kullanıcısına yanıt
    Size açık ve net konuşacağım. Türkiye'de ki isimlerinden tam olarak emin olamadığım bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda üniversitenin lisans programları dışında bitirdiğiniz üniversite ve yüksek okul eğitimleri herhangi bir fayda sağlamamaktadır. Dolayısıyla alanınız ile ilgili bir eğitim programını seçerek ve programlarınız ile ilgili bir eğitime kayıt olarak Kanada'da eğitim hayatınıza devam edebilirsiniz.

    Yani bu da demektir ki Kanada'da eğitiminize devam etmek istiyorsanız burada sıfırdan başlamanız en mantıklısı olacaktır. Zaten burada ki sistemi gördükten sonra kariyeriniz adına ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlamanız çokta zaman almayacaktır.
  • Bende c dilleri ve kodlamaya baya ilgiliyim. Bu attığınız okulun ücretleri nedir acaba. İngilizce olarak başlangıç aşamasıyım. Gitmek istesem yukarıda yazmışsınız galiba şartlı öğrencilik diye. Bu konılarda aydınlatırmısınız. İlginiz için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cashamca1267 C kullanıcısına yanıt
    Programcılığa hevesiniz var ise mutlaka bu alan üzerine yoğunlaşmanızı öneririm. Çünkü gelecek için bütün firmalar yatırım yapmaktadır. Servis sektörü ne yazık ki bundan en çok etkilenecek alanlardan biridir. Tam olarak bahsettiğim konuyu aşağıda ki video dan anlayabilirsiniz. İngilizceni olabildiğince geliştirmenizi tavsiye ederim eğer ki yeterli bir seviyeye sahip değilseniz. Malesef biraz maliyet gerektiriyor yurtdışında eğitim almak fakat sonuçta her şey bir yatırım sizler adınıza.

    https://www.youtube.com/watch?v=NrmMk1Myrxc
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ted Bundy

    Hayalim kanada da okumaktı ama maddi sebeplerden bunu gerçekleştiremedim. Destek çıkacak kimsede olmadı. Şimdi yks gibi saçma bir sisteme hazırlanıyorum. Böyle konuları görünce garip oluyorum..

    Paranın gözü kör olsun. Lanet olsun ya. Aynı durumdayım. Bir sürü plan yaptım geçen sene okulla anlaştım konuştum ettim kalacak yer ayarladım ama turist vizesi bile vermediler. Sonra para mutluluk değildir diyorlar birde. Nah mutluluk değil... Şimdi ıtur 20 yaşında yks ye çalış bu mu yani hayat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRO EAGLE


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ted Bundy

    Hayalim kanada da okumaktı ama maddi sebeplerden bunu gerçekleştiremedim. Destek çıkacak kimsede olmadı. Şimdi yks gibi saçma bir sisteme hazırlanıyorum. Böyle konuları görünce garip oluyorum..

    Paranın gözü kör olsun. Lanet olsun ya. Aynı durumdayım. Bir sürü plan yaptım geçen sene okulla anlaştım konuştum ettim kalacak yer ayarladım ama turist vizesi bile vermediler. Sonra para mutluluk değildir diyorlar birde. Nah mutluluk değil... Şimdi ıtur 20 yaşında yks ye çalış bu mu yani hayat

    Para olmadan ne yazık ki hayallerimizi gerçekleştiremiyoruz. Şuan üniversiteye de hazırlanamıyorum. Mutsuzum çünkü. Burada mühendis olmaktansa yurtdışında kasiyer vs olmaya razıyım. Daha mutlu olacağımdan eminim.




  • Başka ülkeler hakkında çok fazla yorum yapamayacağım ama Kanada'da edindiğim tecrübelere ve izlenimlere istinaden şunu söyleyebilirim ki burada hangi işi yaparsanız yapın karşılığını aldığınız için mutlu olabiliyorsunuz.

    Belki Türkiye'de çok daha şatafatlı bir hayatınız olabilir, fakat buraya geldiğiniz de göreceksiniz ki kılı kıtına yaşarken bile keyif alıyorsunuz. Bol şanslar diliyorum sizlere.
  • Teşekkür ederim. Bende sizin gibi düşünüyorum. Son umutla green card için başvurmuştum ama onunda çıkacağını sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ted Bundy


    quote:

    Orijinalden alıntı: BRO EAGLE


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ted Bundy

    Hayalim kanada da okumaktı ama maddi sebeplerden bunu gerçekleştiremedim. Destek çıkacak kimsede olmadı. Şimdi yks gibi saçma bir sisteme hazırlanıyorum. Böyle konuları görünce garip oluyorum..

    Paranın gözü kör olsun. Lanet olsun ya. Aynı durumdayım. Bir sürü plan yaptım geçen sene okulla anlaştım konuştum ettim kalacak yer ayarladım ama turist vizesi bile vermediler. Sonra para mutluluk değildir diyorlar birde. Nah mutluluk değil... Şimdi ıtur 20 yaşında yks ye çalış bu mu yani hayat

    Para olmadan ne yazık ki hayallerimizi gerçekleştiremiyoruz. Şuan üniversiteye de hazırlanamıyorum. Mutsuzum çünkü. Burada mühendis olmaktansa yurtdışında kasiyer vs olmaya razıyım. Daha mutlu olacağımdan eminim.

    Ben de aynı düşüncedeyim. Ama sonradan şunu da öğrendim avrupaya gitmek oldukça kolaymış. Üniversiteyi bitirip avrupaya tatile gitmeyi ve staj kovalamayı düşünüyorum. Avrupada bir süre çalışsam ordan kanada veya amerikaya geçerim veya avrupada kalırım. Şuan bu şekilde bir yol çizdim kendime.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.