Şimdi Ara

Mezuna kalmak popülerleşti mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baştan söyleyeyim. İnsanlar bilinçlendi, sınav şöyle gelecek, neden mezuna kalıyorsunuz vs. tarzında bir konu değil bu. Ona göre yorum yapın.
    Son 3-4 yıldır mezuna kalma olayı çok arttı bence. Bana bu durumun sebebi en çok da youtubedaki hocaların, yayınevlerinin artması; sınav olayının iyice abartılması geliyor. İdealist olursun eyvallah ama seneye ne yapacağını bile bilmeden mezuna kalan çok insan var çevremde. Dershaneler, hocalar insanların duygularıyla oynuyor.
    Siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dubleonursuz -- 5 Temmuz 2019; 14:22:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi konu mezuna kalmak mı oldu
    Bence bu durumu abartiyorsunuz. Bu forumda iyi derece yapanlara bakın genelde tamamına yakını mezuna kalan tipler. Çünkü ilk sene insan nerede ne yapacağını nasıl hazırlanacağını bilemiyor ve tecrübesizlik ediyor. Diğer sene genelde yanlışlarının farkına varmış olarak giriyor sınava. Olgunlaşmış oluyor. Mezuna kalmadan direk hedefine giden tipler için iki ihtimal var; 1- 9. Sınıftan beri disiplinli bir şekilde çalışmak 2- Para ile üni okumak.

Yani eleştirecek başka şeyler bulun arkadaşlar hayatımda gördüğüm en saçma konuydu. İsteyen mezuna kalır aklı başına gelir ve iyi bir derece yapar. Mezuna kalıp gene hiç bir şey yapamayan ve hatta daha kötü yapanlar bu listenin dışında. 3. Senesinde çok iyi tıp fakültesi kazanan 2 insan tanıyorum. Ha biz 3 sene kalmayız inşallah tabiki. Ben sadece örnek verdim. Bırakın insanların kafasını karıştırmayı.
    Mezuna kalacak kişi potansiyelini bilen kişidir şu hoca kal dedi kalayım mantığı ile hareket etmez.Zaten böyle birisi başarılı olabilir başkalarını dinleyenler değil o yüzden potansiyelini bilen ve kendi ile hesaplaşmasını yapan başarılı olur.
    Konu sahibi evet haklı çünkü insanlar kendilerini ölçmeden tartmadan başkalarının fikirleriyle hareket ediyor bunu diyenlerde daha çok izlenmek için tanımadığı birisine kal diyor bu kendisinin verebileceği bir karar başkasının değil.
  • Hocam bir bakıma bu dediklerinize katılıyorum ne yazık ki bazı hocalar da sırf para kazanmak için öğrencileri tekrar hazırlatıyor

• toplum baskısı, meslek kısıtlılığı
  • sonmohikan oturanboğa kullanıcısına yanıt
    Katiliyorum. Hatta bu egitim sektoruyle devletin kafa kafaya verip vatandasi inek gibi sagdigini dusunuyorum. Evet, burasi Turkiye.

• Mezuna kalan herkes derece yapmıyor, bizim milletin anlamadığı olay bu
    Adam ilk sene 300 bin sıralama yapmış , mezuna kalınca ilk 10 bine gireceğini zannediyor
  • katiliyorum,hocalarin pohpohlamasiyla gaza gelen tipler cok fazla.Kendilerini avutuyolar

• Sınavdan 1 milyon küsür kişi zaten barajı geçemiyormuş şaşırmıştım artık şaşırmıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mezuna kalmadan üniye giden yok gibi birsey artik

• Popülerleşecek bir şey değil ama üniversiteli işsizlerin sayısının artmasıyla 4 sene okuyup kasiyer olacağıma kendi mesleğimi yaparım mantığı gelişti
    Mezuna kalanlarin sayısının artmasıyla ailelerin toleransıda arttı tabi başarılı öğrencilerde çıkınca ailelerde desteklemeye çalışıyor

Ayrıca katılıyorum size youtubeda bir hocanın kalın demesi hiçbir şey ifade etmez çünkü binlerce insanın durumunu anlaması mümkün değıl kalmayın derse de bu sefer takipçi kaybedecek küfür yiyecek duymak istediğimizi duymadığımızda tam olarak bunu yapıyoruz onlarda karlısını seçiyor tabi

• Şimdi konu mezuna kalmak mı oldu
    Bence bu durumu abartiyorsunuz. Bu forumda iyi derece yapanlara bakın genelde tamamına yakını mezuna kalan tipler. Çünkü ilk sene insan nerede ne yapacağını nasıl hazırlanacağını bilemiyor ve tecrübesizlik ediyor. Diğer sene genelde yanlışlarının farkına varmış olarak giriyor sınava. Olgunlaşmış oluyor. Mezuna kalmadan direk hedefine giden tipler için iki ihtimal var; 1- 9. Sınıftan beri disiplinli bir şekilde çalışmak 2- Para ile üni okumak.

Yani eleştirecek başka şeyler bulun arkadaşlar hayatımda gördüğüm en saçma konuydu. İsteyen mezuna kalır aklı başına gelir ve iyi bir derece yapar. Mezuna kalıp gene hiç bir şey yapamayan ve hatta daha kötü yapanlar bu listenin dışında. 3. Senesinde çok iyi tıp fakültesi kazanan 2 insan tanıyorum. Ha biz 3 sene kalmayız inşallah tabiki. Ben sadece örnek verdim. Bırakın insanların kafasını karıştırmayı.

• Mezunların çoğu gri'den gazı alıyor ve pek iyi sonuç yapamıyor zaten.Tabi buradaki mezunlar gayet sağlam haklarını yemeyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LawLove -- 5 Temmuz 2019; 14:7:34 >
  • Mezuna kalacak kişi potansiyelini bilen kişidir şu hoca kal dedi kalayım mantığı ile hareket etmez.Zaten böyle birisi başarılı olabilir başkalarını dinleyenler değil o yüzden potansiyelini bilen ve kendi ile hesaplaşmasını yapan başarılı olur.
    Konu sahibi evet haklı çünkü insanlar kendilerini ölçmeden tartmadan başkalarının fikirleriyle hareket ediyor bunu diyenlerde daha çok izlenmek için tanımadığı birisine kal diyor bu kendisinin verebileceği bir karar başkasının değil.

• Hocam siz Kahramanmaraş'ta mısınız? Profilinizden baktım soyadımız bile aynı.
    Ben de oradayım.

Konuyu neden saçma bulduğunuzu anlamadım. Ben kimseye mezuna kal/kalma demiyorum ki. Ben yalnızca bir tespitte bulunmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dubleonursuz -- 5 Temmuz 2019; 14:15:24 >
  • EZİKMAN E kullanıcısına yanıt
    Girilebilir hocam nasıl çalıştığına bağlı

• quote:

Orijinalden alıntı: dubleonursuz

Hocam siz Kahramanmaraş'ta mısınız? Profilinizden baktım soyadımız bile aynı.
    Ben de oradayım.

Konuyu neden saçma bulduğunuzu anlamadım. Ben kimseye mezuna kal/kalma demiyorum ki. Ben yalnızca bir tespitte bulunmak istedim.
    aha yoksa akraba mıyız ?
    Yok hocam forumda herkes bir şeyi eleştirdiği için biraz sitemli bir konuşma oldu kusura bakmayın.

• Evet şuanda çok popülerleşti ve normal karşılanıyor. Bence çok mantıklı çünkü istemediğin bir bölüme girip sevmediğin bir mesleği yapacağına yıllarca, istediğin meslek için 1 yıl daha çabalıyorsun. Mezunluğun insanı daha güçlü kıldığına inanıyorum, öldürmeyen acı güçlendirir hesabı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.