Şimdi Ara

mezuna kaliyorum hedefim için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar meslek lisesi öğrencisiyim . Hedefim bilgisayar muhendisligi fazla calisamadim bu sene
    mezuna kalmayı düşünüyorum YGS den sonra,
    matematik fizik baya sıkıntılı durumda yani fazla calismadigim icin konu olarak eksik cok
    en temelden baslicam hedef ankra üni bilgisayar muhendisligi. sizce kalmalimiyim ?
    basabilirmiyim.sizce? mezuna kalmak nasıl.duygu?

not: yazim yanlışları için k bakmayın telden yazdım.
    mezunlardan tavsiye bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sidewinder14 -- 24 Şubat 2015; 20:25:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sidewinder14 kullanıcısına yanıt
    uyduruk bir bölüm okuyacağına kal ama mezuna kalanların çok azı adam gibi çalışıyor. kendimden biliyorum yani ben daha kötü yaptım. mezuna kalmak çok streslidir valla ygs'de aralıksız 10 dk ellerim titredi karnım ağrıdı midem bulandı aşırı bir baskı vardı, yapamama korkusu vs... bunları da göz önünde bulundur
  • ben soğukkanliyimdir ama bilmiyorum yaşamadığim icin sinav heyecanini çalışma konusuna gelince vakit bol oluyor ben birakmam.gibi geliyorum bu sene dersimi.aldım calismamanin

• Sidewinder14 kullanıcısına yanıt
    öyle diyorsan kal o zaman. yinede çok düşün.
  • Açılın ben mezunum.

Geçen sene teknik lise bilişim teknolojileri bölümünden mezun oldum. Sbsde 400 civarı bir ortalamam vardı. Ailevi nedenlerden dolayı evime yakın bir meslek lisesine gitmek zorunda kaldım. 9. sınıfta herkes eşittir bilirsiniz bölüm ayrımı yoktur. Sayısal dersleri çok severdim özellikle matematik. Tarih coğrafya edebiyat benim için hep sıkıntı olmuştur. Okulda sayısal ile ilgili bir bölüm seçmek istedim ve teknik bölümünü seçtim. Yani bilişim teknolojileri.

Ne kadar iyi olsam da başarım ortama bağlı olarak düştü. Ama ben gene de pes etmedim çünkü 14 yaşından beri üniversite konusunda ciddiydim. 9. sınıfta her gün standart altı saat ders gördük. Karne ortalamam 85 gelmişti (tarih edebiyat vs olmasa en az 90dı diyebilirim). Dershaneye de gitmiştim temelim sağlam olsun diye.

10. sınıfa geçtiğimde haftalık ders programını bi verdiler bize günde 9 saat ders. Sürekli labdayız. Kültür dersleri çok azdı ve tek başıma yapamamaktan korktum. Evime ve okuluma yakın ucuz bir dershaneyi seçtim takviye olması için. 10. sınıftaki ortalamam baya düştü. Her gün 9 saat ders görüyordum ve toplamda 19 tane dersim vardı uğraşmam gereken (edebiyat, coğrafya, tarih de dahilmiş teknik bölümlere). 75 civarı bir ortalamayla bitirdim o yılı.

11. sınıfta her şey güzeldi. Birinci dönemin bitmesine 1 ay kala kaymakamlıktan burs çıktı ve ücretsiz dershaneye yazıldım. 11. sınıf bölümün en ağır dönemiydi ve hocalar gerçekten çok zorluyordu. Hem fizik, kimya ve matematiğin en yoğun en önemli konuları vardı yapmam gereken hem de her hafta projem vardı bölüm dersleriyle ilgili. Mayısın başında komple bıraktım dershaneyi dayanamadım yorgunluktan. O sene de ortalamam 83 civarı bir şeydi.

12. sınıftayken üniversiteye hazırlık için 9. sınıfta gittiğim dershaneye gittim. Memnun kalmıştım çünkü daha önce. Ama gel gelelim geçen sene işler yolunda gitmedi. Ağustosa başladı dershane hızlandırmalara. Ağustostan marta kadar 7 ay boyunca ygs işlediler. Hocalar ilgisiz, sınıf sürekli makara peşinde. Dershane müdürünün umrunda değiliz. Çok kötü bir hocamız vardı değiştirmek istedik aşağılanarak sınıfa geri döndük resmen. Ygsye kadar denemelerde en yüksek 280 yapmıştım. Sınavda ise 240 yaptım. Ygsden sonra 2 ay içinde tüm lys konularını yetiştirmeye çalıştılar. Hafta içi sürekli etüt koydular ve yetişemedim çoğuna. Benim oraya gitmem 40 dk. Okuldan çıkmam 14.50. Etütler zaten 15.00da başlıyordu. Lysye neredeyse hiçbir şey bilmeyerek girdim. Ve ymf4 sonucum 230 gibi bir puandı.

Ailemle konuştum çok uğraştım ikna ettim. Mezuna kaldım. Geçen sene ygs adına biraz olsun temelim vardı. Daha doğrusu öyle sanıyormuşum. Dershanenin deneme sınavına girdim başladığım net 40tı. Yani berbat, barajın bir tık üstü. Çalıştım, uğraştım ve 95 nete kadar geldim bu sene.

Benim de hedefim bilgisayar mühendisliği. İnşallah olur, hala çalışmaya devam ediyorum. Çevre baskısını boşver. İnan hiç önemli değil. Gece yataktan ağlayarak kalktığımı bilirim ben kaç kere ya yapamazsam diye. Tabi sonra düzeldi her şey kendime geldim. Mezuna kalmakla ilgili bir çok yazı bulabilirsin forumda. Meslekler için inan daha faydalı. Ama herkes 1 çalışıyorsa senin 5 çalışman lazım. İnşallah hayırlı olur hakkında. Eğer ygsden sonra kesin karar verirsen okul sınavlarına çok çalış. Diploma ortalaman yükselsin.

Sen istedikten sonra hiç kimse önünde duramaz.

• geleceginmuhendisi kullanıcısına yanıt
    dostum açıkçası bende senin gibiydim sene başı 40 net falan.yapıyordum ama calisamadim bir turlu
    buna bahane de uretmiyorum tembellik yaptım 4 sene yatmisim belkide onunda etkisi var arkadaslarim aklından çıkar mezunu falan diyolar daha lys. var falan diyorlar ama bilmiyorum matematik sevmeye bu sene başladım.yazın ant mat1 i bitirdikten sonra bende yapabilirim diye düşündüm.hirs vardı azim vardı ama ne olduysa bunlar gitti. aileminde beklentileri büyük benim kararima.saygıda duyarlar destekde olurlar valla arkadaşlar mezuna kalma lys var falan diyolar simdi onlarla da konustum @geleceginmuhendisi

• Lys ile iyi bir üniversiteye girmek için ygsnin de hatrı sayılır olması lazım gene de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geleceginmuhendisi -- 24 Şubat 2015; 21:04:42 >
  • geleceginmuhendisi kullanıcısına yanıt
    bencede

• quote:

Orijinalden alıntı: Sidewinder14

arkadaşlar meslek lisesi öğrencisiyim . Hedefim bilgisayar muhendisligi fazla calisamadim bu sene
    mezuna kalmayı düşünüyorum YGS den sonra,
    matematik fizik baya sıkıntılı durumda yani fazla calismadigim icin konu olarak eksik cok
    en temelden baslicam hedef ankra üni bilgisayar muhendisligi. sizce kalmalimiyim ?
    basabilirmiyim.sizce? mezuna kalmak nasıl.duygu?

not: yazim yanlışları için k bakmayın telden yazdım.
    mezunlardan tavsiye bekliyorum.

dostum bende meslek lisesi mezunuyum geçen sene 60-70 civarı yaparken bu sene 100-110 arası yapıyorum hatta bir sene daha tıp için kalsammı diye düşünüyorum yani diyeceğim o ki adam gibi hakkını vererek çalışabileceğine inanıyorsan kal derim ben çok faydasını gördüm seneye beraber hazırlanabiliriz bak tıp için bir sene daha kalıcam galiba

• Bdoo B kullanıcısına yanıt
    bende 50 55 yaptım en son adam akilli calismadim hatta hiç calismadim denebilir.
    hayırlısı bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sidewinder14

bende 50 55 yaptım en son adam akilli calismadim hatta hiç calismadim denebilir.
    hayırlısı bakalım.

benim geçen sene çalışmaya vaktim yoktu sabah 8 akşam 8 okuldaydım aldığım izinlerde çalışabilmiştim adam akıllı çalışamaman normal bence ama sabırlı olman gerekli madem seneye düşünüyorsun yatma o zaman seneye hazırlanırken şuan yapabildğini kar diye bilerek çalış ilerleyen zamanlarda ne demek istediğimi daha iyi anlayacağından eminim bu sene temel atman çok önemli sırf temelim olsun diye geçen sene gece 1-2 lere kadar çalıştığımı bilirim düzenli olarak allah yardımcın olsun kardeşim işin zor seni anlıyabiliyorum

EDİT:bu arada arkadaşların hiç birşey bilmiyor ygsde zorlanan adam lys yapamaz açık ve nettir bu benim fikrim mesleğe giden biri bir sene mezun düşünmeli yukarıdada belirttiğim gibi bu sene ygs lys adına yapıcağın temel önemli lysde kendinden mucize bekleme bu sene için konuşuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bdoo -- 24 Şubat 2015; 21:56:23 >

• benimde staj sıkıntımız var hocam sorma halimi son haftalara giriyoruz bakalım kasabildigim.kadar kasiyorum seneye hem temel olur.

edit: haklisin hocam YGSden sonra tekrar ygs başlıcam. lys içinde dershanede ders kacirmamayi dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sidewinder14 -- 24 Şubat 2015; 22:00:26 >

• hocam ben de mezuna kalacam hedefim icin ama dershane konusunu ne yapacaz

• ygs00000 Y kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum hocam valla ama internet var.

• Bndr meslek lisesiyim bu lisenim derdi ders sayisi Hocalari bile senin yuksek nwt yapmana engel mezuna kal korkma çalış sene basmda 30 yapiordm simdi 87 lere kadar ciktim uatune bide hergun 10 saaat bos bos dersler gormememe rağmen calisinca olmuyack sey yok

• mezunmusun hocam?

• 12 yim

• Mezuna kal fakat şimdi de çalış bu yıl bırakma yeter ki iste yapanlardan farkın yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.