Şimdi Ara

Mezuna kalanlara soru (dertleşme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Size de bazen hiçbir şey bilmiyormuş eskisi gibi akıllı değilmiş hissi ve bu zamana kadar yapılan başarılı şeylerin (lise falan) hepsi boşmuş gibi geliyor mu ?
    Merak ettim dertleşelim biraz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı durum. ortaokul sonuna kadar her kurumun gözde öğrencisi durumundaydım, hep birinci ve her şeyde en iyi öğrenciler oluyor ya hah bendim o. liseyle beraber ivmeli bir düşüş yaşadım. mezunken dahi hedefime ulaşamadım.

hâlâ aklıma gelir, ilkokulda bu kadar başarılı olup, daha sonralar bu başarıyı kaybetmeyi nasıl başardım diye. acaba üzerine makale yazılmış mı küçükken çok başarılı olan çocukların ergenlikten sonra gözle görülür bir biçimde başarılarının düşmesiyle alakalı. 😁
  • Hayır da nereden başlayacağımı bilemiyorum hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Liseye kadar dünyanın en zeki çocuğu muamelesi görüp, lisede çok fena duruma düşenlerdenim ben 😁 ortaokulda sürekli geçip, loser dediğim eleman cerrahpaşaya derece ile girdi. Ben 2. Senemde kaktıra kaktıra 20 k larda yaptım.
    Ortaokula ve ilkokulda hiçbir sınavda ve yarışmada 2.olmadım. Hep birinciydim. Bir halta yaramıyor ama. :D

• şu an sınavdan önce öğrendiğim bilgilerin kafama daha iyi oturduğunu düşünüyorum zaman geçtiği için. sıra bunları pratiklerle hatırlamakta, moral bozmaya gerek yok

Benimde bilmemiş gibi değil düşünüyorum Allah’a şükür çalıştıklarımı hatırlıyorum ama eskiden hızlı yaptığım bazı hesapları artık her şey de bir şey varmış gibi detay düşünerek niye böyle diye temeline inerek didikliyorum felsefeci gibi oldum ondan kendimi aptal gibi hissediyorum .

Daha Fazla Göster
  • cesines C kullanıcısına yanıt
    Sen bensin ikizim

• cesines C kullanıcısına yanıt
    benzer durum
    Hocam haklısınız ama pratik zekamı etkiliyor bu durum mesela fen dersleri değil de matematikte bölmeyi Japonlar falan nasıl yapıyor diye baktım adamlar çok güzel , toplamı birim değere bölünce adedi ,adede bölünce birim adedi bulmayı çok farklı göstermişler ben kendim bildiğim halde ezberden yapıyormuşum gibi düşündüm ve kolay bir şeyin bile mantığını sorgular oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC5F4DF30 -- 6 Ağustos 2019; 0:4:54 >

Orijinalden alıntı: cesines

Liseye kadar dünyanın en zeki çocuğu muamelesi görüp, lisede çok fena duruma düşenlerdenim ben 😁 ortaokulda sürekli geçip, loser dediğim eleman cerrahpaşaya derece ile girdi. Ben 2. Senemde kaktıra kaktıra 20 k larda yaptım.
    Ortaokula ve ilkokulda hiçbir sınavda ve yarışmada 2.olmadım. Hep birinciydim. Bir halta yaramıyor ama. :D
    aynı durum. ortaokul sonuna kadar her kurumun gözde öğrencisi durumundaydım, hep birinci ve her şeyde en iyi öğrenciler oluyor ya hah bendim o. liseyle beraber ivmeli bir düşüş yaşadım. mezunken dahi hedefime ulaşamadım.

hâlâ aklıma gelir, ilkokulda bu kadar başarılı olup, daha sonralar bu başarıyı kaybetmeyi nasıl başardım diye. acaba üzerine makale yazılmış mı küçükken çok başarılı olan çocukların ergenlikten sonra gözle görülür bir biçimde başarılarının düşmesiyle alakalı. 😁

• Hocam sürecin içine girdikçe bunun azalacağını düşünüyorum ama bu araştırma ve detaylı düşünme bence yararınıza olur. zaman ilerledikçe testler, denemelerle uğraşacağız bunlar pratiğinizi düzeltir ve arttırır. konu öğrenme aşamasında detay çok boğucu olmadığı sürece önemli bence akılda kalması açısından

• dürüst olmak gerekirse "noluyo ya acaba gerizekalılaşıyor muyum?" diye düşündüğüm oldu geçmişte. ama hayır öyle bir şey yok dostum. sen yine aynı sensin, sadece artık çocuk değiliz ve bazı konularda eğilimlerimiz değişti. özellikle sosyal konularda. Daha fazla şey düşünüyor, daha fazla şeye takılıyoruz. Çocukken en fazla ne düşünüyorduk ki? sadece okul ve ev hayatı, bir şeyler öğrenmeye meraklısın, başarılı olmanın verdiği hazzı yaşamışsın ve onun için gayret ediyorsun. dikkat dağıtıcı hiçbir unsurun yok, duyguların da fazla gelişmemiş başka şeylere eğilimin yok, çocuksun çünkü. şu an bizim savaş verdiğimiz şey tam olarak bu. ergenlikle beraber yeni bir kimlik inşasına başlıyor herkes. bu süreçte duygularına yenilip o karmaşada kaybolanların akademik anlamda başarıları sarsılıyor. fakat o süreci iyi yönetebilip iradeli olanlarsa istediklerini elde ediyorlar. Ben şahsen bu süreci iyi yönetemeyip duygularımın değişmesi, eğilimlerimin farklılaşması, sosyal yönüme tanıdığım öncelik ve dijital dönüşüme kendimi kaptırmam sonucu istediğimi alamadığımı düşünüyorum. ve bunun daha yeni farkına varabildim. hâlâ aynı akıl bizimle yani endişelenmene gerek yok 😁 sadece kontrol mekanizmamız zayıflamış olabilir, duygularımız daha çok öncelik haline gelmiş olabilir vs. burada irade devreye giriyor. İrade ve özdisiplini sağlarsan başarı da gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robert Dantes -- 6 Ağustos 2019; 0:56:21 >

• Robert Dantes kullanıcısına yanıt
    O kadar iyi yazmışsın ki çok hoşuma gitti aynı şekilde düşünüyorum seninle .Çapa fende okudum matematik üç sınavdan da 96 aldığım zamanları bilirim şimdi matematikte en temel şeyleri bile çarpma bölme felsefeci gibi düşünerek gidiyorum pratikliğimi azaltıyor bu ama derslere şimdi giderek abanınca ve disiplin sağlanınca başarı gelecektir çünkü senin de dediğin gibi ben aynı benim.

Bomboş kağıdıma 91 vermişti sorunun aynını yazmıştım boş kalmasın diye

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.