Şimdi Ara

Mezun tm - Dershane meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mezunum ve dershaneye gitmeyi istemiyorum fakat bir konuyu sonuna kadar irdelediğim için bazen aklımdaki soruları sorabileceğim bir hoca aramıyor değilim. Sorularımın cevapları kitaplarda nadir oluyor, zaten bu sene hocaların da bir noktada diyecek sözleri kalmıyordu. Sırf üç beş soru için saatlerce oraya gitmeye değer mi? Araştırdığım takdirde yine cevaplara ulaşabiliyorum hangisi daha çok zaman alıyor bu konuda emin değilim. Yakınımda iki dershane var birisinde mezun tm tek sınıf, kalabalık ve diğerinin de hocalarını pek beğenmiyorum. Ailem git diye ısrar ediyor fakat kararsız kaldım. Son ygs denemesi netlerim:

Türkçe 37,50
    Sosyal 30
    Mat 25,25
    Fen 5,25

Sosyal ve Türkçe de hoca aramıyorum fakat mat ve geo için önerilerinize açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 12 Ekim 2014; 18:16:12 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çevrende üniversite okuyan kişiler varsa onlara sorabilirsin,
    lisedeki hocalarla aran iyiyse onlara sorabilirsin
    olmadı forumda konu aç, watsapptan sorabilirsin

türkçeyi nasıl yapıyorsun o kdar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

çevrende üniversite okuyan kişiler varsa onlara sorabilirsin,
    lisedeki hocalarla aran iyiyse onlara sorabilirsin
    olmadı forumda konu aç, watsapptan sorabilirsin

türkçeyi nasıl yapıyorsun o kdar

Türkçe zamanla olacak bir ders, aynı Geometri gibi. Tek gereken azim ve kararlılık, hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 13 Ekim 2014; 0:08:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kacla baslamistin türkçeye

• Bence gitmelesin düzen disiplin açısından çünkü bir süre sonra tek başına amaçsızlaşırsın bunaltır bu durum seni, rekabet gerekli gaza gelmen için.Ha maddi olarak ailemi zorlamak istemiyorum diyorsan bilemem.
  • Mezundum tm idim dershaneye gitmedim 24k oldum sene başında hedeflediğim bölümü de kazandım. Hatta şuan ingilizce dersinden muaf oldum üstten ders bile alıyorum neyse ne diyordum. İnekle.com var sorularımı orada sordum zor olanları, soru başı 25 krş bir şeydi. Forumda sordum, WhatsApp gruplarına üye oldum orada arkadaşlarıma sordum bir şekilde öğrendim. Zaten yapılamayan soru şöyle bir iş ki, muhtemelen yapamadığın 20 soru sadece birkaç soru tipinden ibarettir. Yani birini öğrensen ona benzer 6 tanesini de yaparsın örneğin. Ben bunu anladım sorularımı farklı soru tiplerini belirleyerek sormaya çalıştım. Dershaneye hem maddi sıkıntımdan dolayı hem de hasta olan anneme refakatçi olmam gerektiği için her gün dershaneye gidemeyeceğimden gidemedim ama şimdi diyorum ki gitseydim daha başarısız olurdum üstelik boşu boşuna kendimi yorardım. Eksik olan derslerime ağırlık vererek, başarılı olduğum derslere daha az vakit ayırarak kendime disiplinli bir çalışma programı hazırladım ve oldu. Sana da başarılar dilerim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kpss için dershane tercihi?
    16 yıl önce açıldı
    ÜNİ de kredisiz dersler??
    15 yıl önce açıldı
    Mezun senesi dershane
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CHOPPER XX

Kacla baslamistin türkçeye

Yanılmıyorsam ilk denemede 29 ya da 30 yapmıştım fakat Türkçe bölümü 70 dakika sürmüştü. Peşin olarak şunu söyleyeyim: küçümserseniz olmaz bu iş. Bu kadar açık ve net. Bunu söylüyorum zira çevremde Türkçeyi küçümseyenler bolca vardı ve hepsi de döküldü. Dil bilgisi öyle 10 günde bitecek bir şey değil, inanmazsanız deneyim görün ve sonra neden yapamıyorum diye konu açarsınız. Tavsiyelerin neler diye sorarsanız:

Yabancı dizi film izliyorsanız alt yazılı izleyin.
    Kitap okuyun. Bu vakitten sonra bir yararı olmaz diyenler olacaktır, onlara aldırmayın. İster akademik araştırma kitapları, isterseniz de roman. Size kalmış.
    Paragraf için odtü yayınlarını tavsiye ederim. Buna ek olarak felsefe soruları da çözün.
    Dil bilgisi için yine odtü sb, fdd soru bankası ve konu anlatım olarak da Güvender öneririm. Güvender şu anda konu anlatım bağlamında piyasada benim gördüğüm en ayrıntılı kitap. Ha derseniz ki hoca ben güvender falan dinlemem, bana başka bir şey söyle. Ben de size Zeynep Kormaz'ın Türkiye Türkçesi Grameri isimli akademik seviye kitabını öneririm. TDK'nın sitesinde gördüğünüz açıklamalar bu kitaptan geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmorwen

Mezundum tm idim dershaneye gitmedim 24k oldum sene başında hedeflediğim bölümü de kazandım. Hatta şuan ingilizce dersinden muaf oldum üstten ders bile alıyorum neyse ne diyordum. İnekle.com var sorularımı orada sordum zor olanları, soru başı 25 krş bir şeydi. Forumda sordum, WhatsApp gruplarına üye oldum orada arkadaşlarıma sordum bir şekilde öğrendim. Zaten yapılamayan soru şöyle bir iş ki, muhtemelen yapamadığın 20 soru sadece birkaç soru tipinden ibarettir. Yani birini öğrensen ona benzer 6 tanesini de yaparsın örneğin. Ben bunu anladım sorularımı farklı soru tiplerini belirleyerek sormaya çalıştım. Dershaneye hem maddi sıkıntımdan dolayı hem de hasta olan anneme refakatçi olmam gerektiği için her gün dershaneye gidemeyeceğimden gidemedim ama şimdi diyorum ki gitseydim daha başarısız olurdum üstelik boşu boşuna kendimi yorardım. Eksik olan derslerime ağırlık vererek, başarılı olduğum derslere daha az vakit ayırarak kendime disiplinli bir çalışma programı hazırladım ve oldu. Sana da başarılar dilerim :)

Şu anlık sistemin ödül sistemine dayanıyor. Elimde bir program var, o programı 4 gün sorunsuz ilerletebilirsem 4.günün akşamında istediğim bir filmi izliyorum. Yürümezse ceza olarak kendimi o filmden mahrum ediyorum ve yürütmeyen konulara da ek zaman ayırıyorum, bu ayırdığım zaman normal çalışma saatleri dışında oluyor.

• Herkes kendi motivasyonunu en iyi kendi bilir bu yöntem faydalı gelmişse böyle devam et. Ben 1 hafta içerisinde hangi konuları hangi testleri soru bankamdan bitirmiş olmayı isteyeceğimi belirlerdim, onu o haftaya kendime ödev koyardım böyle böyle kendime koyduğum haftalık hedeflerle/ödevlerle ilerledim faydasını gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmorwen

Herkes kendi motivasyonunu en iyi kendi bilir bu yöntem faydalı gelmişse böyle devam et. Ben 1 hafta içerisinde hangi konuları hangi testleri soru bankamdan bitirmiş olmayı isteyeceğimi belirlerdim, onu o haftaya kendime ödev koyardım böyle böyle kendime koyduğum haftalık hedeflerle/ödevlerle ilerledim faydasını gördüm.

Planlı çalışmak en önemlisi. Bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya, deneyimleyip gördüğüm için önemini çok iyi biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.