Şimdi Ara

Metroid Prime Hunters

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar şu an güzel bir oyunun incelemesiyle karşınızdayım.Bu ilk incelemem olduğu için biraz kötü olabilir.Oyunumuzun adı Metroid Prime Hunters.Oyunun konusu Samus adlı kızımızın(:P) eski bir galaksiye gelip özel bir güç ararken yaşadığı maceraları.Hikayeyi anlatmıyorum çünkü en az 10 kere anlatmayı denedim ama her defasında yazının b.kunu çıkardı.

Oyunun değişik bir oynayışa sahip.Öncelikle iki adet farklı oynayış şekli var.Birincisi stylus ile nişan alıp + tuşları ile ilerlemek.Bunda gerçekten alışana kadar zorlanıyorsunuz.Ve çok az kullanan gördüm bu yöntemi.Ama aışınca eğleniyorsunuz gerçekten.Ama DS Phat'ta tam bir işkence, onu söylemeliyim.Tabi unutmadan zıplamanın çk zor olduğunu hatırlatırım.İkinci oynayış ise tuşlarla nişan A-B-X-Y tuşları ile nişan alıp + paneli ile ilerlemek.Bunun oldukça kolay olduğunu söyleyebilirim.Ama nokta atışı yapmamız gerektiğinde(Ki hızlı düşmanlara karşı gerekli) biraz zorlanıyoruz.Yinede iyi bir oynayışa sahip.Ayrıca Morph Ball'a dönüşme, silah değiştirme, 3D harita kullanımı da oyunun oynayıştaki olumlu özellikleri.Son olarak Morph Ball bölümleri gerçekten eğlenceli.Ya ufak bir tünelden geçmeye çalışıyorsunuz, ya da 3D olduğu halde 2D gibi görünen platform bölümlerinde oynuyorsunuz.Tabi savaşlarda da kullanmanızın hiç bir mahsuru yok.

Metroid Prime Hunters

Morph Ball bölümleri gerçekten eğlenceli

Grafik ve seslere gelelim.Oyun full 3D grafiklere sahip.Grafikler özellikle de videolar tek kelime ile muhteşem.2005 yapımı olduğu düşünülürse gerçekten güzeller.Ve de ara videolarda ACT Image formatını ilk kullanan oyunlardan biri.Bu da oyunun grafiklerinin o küçük ekranda kısa bir animasyon kadar güzel olması gerek.Gelelim seslere.Oyundan seslerden birşey beklemeyin.Çünkü müzik 3-5 adet var ve midi kalitesinde.Ses efektleri fena değil, her silahta az da olsa değiştirilmiş efektler var.Ama yinede seslerden oyun sınıfta kalıyor.Ama oyunun sesizliğinin mükemmel olduğunu söylemek zorundayım.Oyunda muhteşem bir atmosfer var.Bunun en önemli nedenlerinden biri de mekana göre değişen adım sesleri.Bu adım sesler oyunun puanını arttıran bir olay.

Metroid Prime Hunters

Oyun full 3D grafiklere sahip

Şimdi oyunun süresine ve oyalayacağına bakalım.Oyun eğer daha önce Metroid oynamadıysanız sizi 1 aydan fazla uğraştırcak düzeyde.Özelliikle giysinizi toparlarlamakla çok uğraşıcaksınız.Ki oyun oldukça sürükleyici.Yeni bir silah aldığınızda canınız yarım olsa dahi ''Şu silah ile kapıyı açabilirim, böylece başka bir modifiye alırım'' diye düşünüyorsunuz ve ölerek bitiriyorsunuz.Oyunda yeni yerleri keşfetmek gerçekten zevkli ama bir o kadar da gıcık.Çünkü genelde save etmek için geri dönerken yaratık yuvaları çıkıyo ve baya uğraşıyorsunuz.Oyun gerçekten çok zor, ama inanın, daha önce Metroid bitirdiyseniz bu oyun size çerez gibi gelecektir.

Son olarak bir multiplayer özelliklerinden bahsetmek istiyorum.Oyun gerçekten çok güzel bir online mod vadediyor.Üstelik eğer oyuncu yoksa ve sıkıldıysanız botlara karşı da oynayabiliyorsunuz.Bu oyunun MP modları birçok bilgisayar FPS'sine benziyor.Ama adları bir garip konulmuş.Mesela Battle=Deathmach gibi.Multiplay oynayışın en iyi taraflarından biri, yendiğimiz bossları oynayabiliryor oluşumuz.Ve de bu oynayışa etki ediyor, tabi orantılı olarak.Örn. Sylux iyi bir nişancı, Weawel çok hızlı.Ve en güzeli, her karakter farkı görüşe sahip(Resme bakın anlarsınız).

Metroid Prime Hunters

Her karakter farkı görüşe sahip

Son söze gelincee, oyun şu ana kadar çıkmış en iyi oyunlardan biri olan Metroid Prime'ın yanında gerçekten çerez gibi kalsada, DS'teki eli yüzü düzgün tek FPS(Bi de Moon ile Dementium var, başka FPS yok zaten).Oyunu aksiyon ve platform sevenlere öneriyor, DS'i ''bebe oyunu aleti'' sananlara da ders olduğunu düşünüyorum.

Grafikler:10/9 Oyun DS'teji en iyi grafiklere sahip.Özellikle de videolar muhteşem.10 olmamasının tek sebebi yeni oyunlar ve kasmalar.

Ses: 10/7 Oyunda pek müzik ve ses efekti yok.Ki silah seslerinin ve bazı butonlara tıklayınca çıkan seslerin(Örn. save game butonu, morph ball butonu vs.) birbirinin kopyası olmaması oyunu 5 puan yapıyor.Beni oyuna bağlayan adım sesleri ise 7 puanını zorla verdirtiyor.

Oynanabirlik: 10/8 Pek de zor olmayan bir oynanılabirliğe sahip bir oyun, yalnız gerçekten alışma süresi zorluyor.Önerim MP modunda botlara karşı oynayıp kendinizi geliştirmeniz.Dokunmatik ekrandaki buton yerleri ve büyüklükleri ise parmağımızla hızlıca basmamıza neden olduklarından iyi.

Atmosfer: 10/8 Oyunun bağlayıcı ve sürükleyici bir atmosferi var.Grafikler ve adım sesleri(Taktım adım seslerine) atmosferi güzelleştiriyor.

Multiplayer:10/10 Oyun DS'de Mario Kart ile birlikte en iyi MP oynayışa sahip.Gerçekten PC FPS'leri ile yarışabilecek MP modları var.Ama hala Deathmach'e Battle demeye alışamadım.

Metroid Prime Hunters

Sırasıyla normal mod, Morph Ball ve Multiplayer Oynayış
    __________________________________________________________________________________________
    İlk incelemem olduğundan(Aslında 2. ama o PC oyunuydu) pek güzel olmadı.Ki şuan yatma saatimi 8 dk geçtiğinden acele yazdım ve resim yükleyemedim.Neyse inşallah beğenirsiniz.Yine de eleştirilerinizi söyleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiralik kettle -- 13 Ekim 2008; 13:44:22 >

• güzel inceleme eline sağlık devamını bekleriz.
  • Umut gercekten gzl inceleme benim ilk incelemem bunun yarısı kdr bişeydi ama çok resim vardı
  • Teşekkürler udkursun çok güzel inceleme birazda SS koyarsan çok süper olur.İzninlew incelemelere koyuyorum.
  • güzel teşekkürler
    birde bu oyunda save yapmak için illa uzay gemisinemi gitmek gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcolmx -- 13 Ekim 2008; 7:04:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: iö

güzel teşekkürler
    birde bu oyunda save yapmak için illa uzay gemisinemi gitmek gerekiyor?

Ne yazıkki
  • Eğer save edemeyeceğin bir durumda isen DS'in kapağını kapatarak standby yapabiliyorsun.Oyun silinmiyor ve kaldığı yerden devam edebiliyorsun.

Ayrıca incelemeyi biraz geliştirip resim koydum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel inceleme teşekkürler.
    Ya şu DS'ye adam gibi bir otomobil yarışı falan çıksa tekken tarzı dövüş oyunu çıksa neden yok ki ufff
  • Oyun incelemelerinde GRİD var güzel bir yarış.Birde Mortal Combat var ama onun incelemesini daha yapmadım.
  • Rezil oldum ya nasıl unuttum mortal kombat vardı demi
  • dövüş isterseniz narutonun bir oyunu var 3 vea 2.5 boyutlu tam bilmiorm.Naruto karakterleri savaşıo fln
  • Bleach, Jump Ultımate Stars
  • İnceleme güzel olmuş gerçekten. Destroyer ben Dragonball Z başlamıştım 2 günde bitirdim. Sana da tavsiye ederim. Yarış dersen Need for speed 2 veya Need for Speed Carbon oyna. Grid de iyidir ama çıktımı?
  • güzel olmuş gerçekten... eline sağlık
  • Arkadaşlar bu oyunu online olarak oynayan varsa

http://forum.donanimhaber.com/m_29625062/tm.htm

FC paylaşımı olursa sevinirim
  • Merhabalar

İnceleme kesinlikle mükemmel olmuş. Eğer konu sahibinin izni olursa "Alıntı" yazmak ve bu konunun linkini vermek şartıyla forum sitemizde paylaşmak istiyorum.

Müsade var mıdır ?
  • Ben 2.gezegenin başında takıldım;
    Morph Ball' la labirent gibi bie yere girmemiz gerekiyor ama labirentin çıkışı yok nasıl olcak bu :D
  • Bence ingilizcen varsa gamefaqs'dan bir tane walkthrough faq indir ya da youtube'dan metroid prime hunters gameplay/walkthrough falan yaz oradan bak.
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.