aksaray-havalimanı metrosu gibi üstten giden hafif raylı sistem yapsalar hem maliyetli hemde kullanışlı bir çözüm olacak ama nerde.... yola 2 ray atmayı beceremiyoruz
inşaat mühendisi olarak söylüyorum. malesef böyle birşey imkansız. nedenleri;
1. köprü geçişi 2. kısa mesafedeki kot farkları 3. durakların arasındaki mesafenin demeraj ve frenlemeye uygun olmaması 4. üstgeçitlerde katar ağırlıklarının tehlike yaratma durumu 5. yolların darlığı 6. kurp yarıçaplarının çok küçük olması
şu anlık aklıma gelenler bunlar bindiğim ve gördüğüm kadarıyla söyledim. metrobüs zaten geçici bir çözüm olarak yapıldı ancak şu anlık ona alternatif aynı güzergah üzerinden sağlamak malesefki çok zor.
quote:
Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~
quote:
Orijinalden alıntı: sosyolok
bir metrobüs 80 km saati geçemez ki zaten sorun dikkat te şöförde
Sefaköyden yenibosnaya inen rampada gözümle gördüm 110'u vurdu herif
55 65 Litre arası yakıyor körüklü capacity bakımlı olması değişkeniyle ön camlarında dikkatle bakarsanız bir ibare vardır 80 km ile ilgili kaldı ki her birinde uydu takip sistemi var eğer 110 görüyorsanız ibrede bir ihtimal bozulmuş olabilir hali hazırda belirli sürat sonrası arkası gezinmeye başlar ki buda risktir önceleri kontrolden çıkma sorunu çok olurdu birde bu araçlar zaten ekonomik ömrünü çoktan doldurdu halen neden hizmete devam ediliyor anlamış değilim
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~
quote:
bir metrobüs 80 km saati geçemez ki zaten sorun dikkat te şöförde
Sefaköyden yenibosnaya inen rampada gözümle gördüm 110'u vurdu herif
55 65 Litre arası yakıyor körüklü capacity bakımlı olması değişkeniyle ön camlarında dikkatle bakarsanız bir ibare vardır 80 km ile ilgili kaldı ki her birinde uydu takip sistemi var eğer 110 görüyorsanız ibrede bir ihtimal bozulmuş olabilir hali hazırda belirli sürat sonrası arkası gezinmeye başlar ki buda risktir önceleri kontrolden çıkma sorunu çok olurdu birde bu araçlar zaten ekonomik ömrünü çoktan doldurdu halen neden hizmete devam ediliyor anlamış değilim
Bende başka bi metrobüste 56 litre yaktığına denk gelmiştim.. Cama falan dikkat etmemiştim geçen seneydi ama gerçekten 110 vardık e5'deki arabalardan hızlı gidiyorduk ciddi anlamda 110du yani :)
2 şöför vardı biri inecekti zaten bi deniyim muhabbetine 110u vurdu dahada gider dedi yavaşladı sonra zaten.
şükrübeyden sonrası bu küçükçekmeceye giderkene aşşağıya bi salıyor kaptan ne 80 i allah ne verdiyse,hatta üstte tabelada hız sınırı bile yazmıştı unuttum 90 üstüydü
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme