"Bir başka ülkeye, bir başka denize giderim," dedin, "bundan daha iyi başka şehir bulunur elbet. Her çabam kaderin olumsuz bir yargısıyla karşı karşıya; -bir ceset gibi- gömülü kalbim. Aklım daha ne kadar kalacak bu çorak ülkede? Yüzümü nereye çevirsem, nereye baksam, kara yıkıntılarını görüyorum ömrümün, boşuna bunca yıl tükettiğim ülkede."
Yeni bir ülke bulamazsın. Bu şehir arkandan gelecektir. Sen gene aynı sokaklarda dolaşacaksın. Aynı mahallede kocayacaksın; aynı evlerde kır düşecek saçlarına. Dönüp dolaşıp bu şehre geleceksin sonunda. Başka bir şey umma- Bineceğin gemi yok, çıkacağın yol yok. Ömrünü nasıl tükettiysen burada, bu köşecikte, Öyle tükettin demektir bütün yeryüzünde de.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keloğlan</i> <br />İstediğin bu olsun ENE:
Şehir / Konstantin Kavafis
"Bir başka ülkeye, bir başka denize giderim," dedin, "bundan daha iyi başka şehir bulunur elbet. Her çabam kaderin olumsuz bir yargısıyla karşı karşıya; -bir ceset gibi- gömülü kalbim. Aklım daha ne kadar kalacak bu çorak ülkede? Yüzümü nereye çevirsem, nereye baksam, kara yıkıntılarını görüyorum ömrümün, boşuna bunca yıl tükettiğim ülkede."
Yeni bir ülke bulamazsın. Bu şehir arkandan gelecektir. Sen gene aynı sokaklarda dolaşacaksın. Aynı mahallede kocayacaksın; aynı evlerde kır düşecek saçlarına. Dönüp dolaşıp bu şehre geleceksin sonunda. Başka bir şey umma- Bineceğin gemi yok, çıkacağın yol yok. Ömrünü nasıl tükettiysen burada, bu köşecikte, Öyle tükettin demektir bütün yeryüzünde de. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
ezginin günlüğünden bu şarkıyı dinledinizmi hiç? tavsiye ederim...
ENE bu akşam sana çalışıyorum:
Denize Yakin Magaralarda
Denize yakın mağaralarda Bir susuzluk duyarsın, bir aşk, Bir coşku Deniz kabukları gibi sert Alır avucuna tutabilirsin.
Denize yakın mağaralarda Günlerce gözlerinin içine baktım, Ne ben seni tanıdım ne de sen beni.
Konstantin Kavafis
Sen Söylemeden De Biliyorum
Seziyorum ki kaçacaksın... Yalvaramam koşamam Ama sesini bırak bende
Biliyorum ki kopacaksın Tutamam saçlarından Ama kokunu bırak bende
Anlıyorum ki ayrılacaksın Çok yıkkınım yıkılamam Ama rengini bırak bende
Duyumsuyorum ki yiteceksin En büyük acım olacak Ama isini bırak bende
Ayrımsıyorum ki unutacaksın Acı kurşun bir okyanus Ama tadını bırak bende
Nasıl olsa gideceksin Hakkım yok durdurmaya Ama kendini bırak bende
Aziz Nesin
Canım, Sevdiğim, Yüreğim...
Bu duvarlar yetmiyor bizi ayırmaya bilesin... Bu parmaklıklar, bu demir kapılar, bu hava, inan... Bazen bir yumrukta yıkacak kadar güçlü, Bazen bir serçe kadar güçsüzsem, bir nedeni vardır... Hangi zorluğu yenmemiş insanoğlu. Hele taşıyorsa içinde bu insanca sevgiyi. Güzel günler zorlu duraklardan geçer sevdiğim. Damla damla birikiyor insan. Damla damla sevgili... Bir gün akıp gideceğiz hayata... Duvarlar yıkılacak, açılacak bütün kapılar bilesin. Benim yüreğim sensin şimdi, seni vurur durur... Ve yine damla damla çoğalıyorsun içimde.
Yılmaz Güney
Arkadaş
Bir kıvılcım düşer önce Büyür yavaş yavaş Bir bakarsın volkan olmuş yanmışsın arkadaş Dolduramaz boşluğunu ne ana ne kardaş Bu en güzel, bu en sıcak duygudur arkadaş Ortak olmak her sevince, Her derde kedere Ve yürümek ömür boyu Beraberce elele, Olmasın hiç O ta içten gülen gözlerde yaş, Yollarımız ayrılsa bile, Seninle ARKADAŞ!
Yılmaz Güney
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keloğlan</i> <br />Ducati, Orhan Veli'nin bu dizelerini tam zamanında ortaya çıkardın. Anaconda çok sevecektir eminim. Biçilmiş kaftan gibi şu sıralar üstüne. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
İnanırmısınız bilmem,şiiri okuduğumda sanki oturup benim düşüncelerimi anlatmış dedim.Aslında bu şiiri okumuştum.Bende Orhan Veli nin tüm şiirleri diye bi kitap var.Ama bu kadar çok şey ifade etmemişti bana.İster istemez mutlu oluyorum anlatmak istediğim şeyi anlatınca -belki başkasının yardımıyla :)-
Yalnız pek fazla ilgilenemiyorum bilgisayarla o nedenle foruma da sık girmiyorum.Bu yağmura pek katkım yok anlıyacağınız ama ne yapayım.Ders çalışmaktan bişiye fırsat kalmıyor.
Saygılar... (gerçekten saygı göstermem gereken insanlar olduğunuz için)
Çileli hayatı paylaşan bendim Anlamsız günlerin neşesi bendim Karanlık dünyanın ışığı bendim Beni böyle bırakıp nasıl da gittin
Nereden sevdim bu zalimi Hayatı bırakıp da gittim Nereden sevdim bu zalimi Beni böyle bırakıp gitti
Aşkından baska bir aşk tanımazdım Ayrılık acısını tattırmadım ki Canım gibi sevdim yandırmadım ki Gönül defterimi kapatıp gittin
MÜSLÜM BABA
Özlerim ben seni seninle bile Vuslat mı hasret mi adını sen koy Aşkınla yakıp da düşürdün dile Sevgi mi nefret mi adını sen koy
İlk ve son aşkımdın gençlik çağımda Sevgi çiçeğimdin gönül bağımda Öyle yer etmiştin kalp odağımda Sıla mı gurbet mi adını sen koy adını sen koy
Aşkın ateşi yakar kavurur Rüzgarın oğlusun aşkla savur Bağır delersin bakınca durur Nazar mı hiddet mi adını sen koy
MÜSLÜM BABA
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by imagine76</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keloğlan</i> <br />İstediğin bu olsun ENE:
Şehir / Konstantin Kavafis
Yeni bir ülke bulamazsın. Bu şehir arkandan gelecektir. Sen gene aynı sokaklarda dolaşacaksın. Aynı mahallede kocayacaksın; aynı evlerde kır düşecek saçlarına. Dönüp dolaşıp bu şehre geleceksin sonunda. Başka bir şey umma- Bineceğin gemi yok, çıkacağın yol yok. Ömrünü nasıl tükettiysen burada, bu köşecikte, Öyle tükettin demektir bütün yeryüzünde de. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
ezginin günlüğünden bu şarkıyı dinledinizmi hiç? tavsiye ederim... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> ,
+1 Evet bilmezmiyim Şaşırmak elde değil ki ezginin günlüğünün Konstantin Kavafisin sözleri heyt be ahhahhhhahh...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keloğlan</i> <br />ENE bu akşam sana çalışıyorum:
Denize Yakin Magaralarda
Denize yakın mağaralarda Bir susuzluk duyarsın, bir aşk, Bir coşku Deniz kabukları gibi sert Alır avucuna tutabilirsin.
Denize yakın mağaralarda Günlerce gözlerinin içine baktım, Ne ben seni tanıdım ne de sen beni.
Konstantin Kavafis <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Heytttt baba süpersin devam[clps]devam[clps]devam[clps]
ENE, Bunu dün ekleyecektim ama malum, elim klavyeye gitmedi..Kavafis'e devam mı?
Dön
Dön sık sık ve sar beni Sevgili duygu dön ve sar Bedenin anıları canlanınca Ve o eski istek kanı tutuşturunca Dudaklarla ten hatırlayıp Eller birbirine değiyormuş gibi olunca
Dön sık sık ve sar beni gecede Dudaklarla ten hatırlayınca
Konstantinos Kavafis
Keloğlan, AH be dostum bu adam insanın duygularını canlandırıyor.
ENE +1
Yeap :)
Yatmadan önce bir Kavafis daha:
Öyle Çok Baktım Ki
Öyle çok baktım ki güzelliğe onunla dopdolu hayalim.
Gövdenin hatları. Kırmızı dudaklar. Hazla dolu kollar bacaklar Sanki Yunan yontularından alınmış saçlar, her zaman güzel, taranmış olsalar da, hafifçe düşüvermiş solgun alınlara. Aşkın yüzleri, tam şiirimin istediği gibi... gençliğimin gecelerinde, gizlice buluştuğum gecelerinde.
(Türkçesi: Erdal Alova)
Konstantinos Kavafis
Yağmurda ıslananlar, Gelecek Cumartesiye kadar nette olmayacağım. Yağmura devam. Bakalım kimler sele kapılacak?
Bu böyle sürüp gitmeyecek biliyorum Bir sabah bir dilencinin avuçlarına bırakacağım kalbimi Kim ne derse desin Tahammülüm kalmadı artık Bıktım seni sensiz yaşamaktan Nasılsa döneceğin yok senin Çıldıracağım bu gidişle Allah kahretsin!... Dünya ateşler içinde Savaşlar almış başını gidiyor Afrika'da insanlar açlıktan ölüyor Bense bu gidişle sensizlikten öleceğim Umurunda mı senin? Allah kahretsin!... Hangi masaya otursam Senin sevdiğin içkiyi koyuyorlar önüme Vazomda senin sevdiğin çiçekler Ve dudaklarımda hep senin sevdiğin şarkılar Senin doğum günlerini kutluyorum senden habersiz Ve her sabah dualar ediyorum mutluluğun için Ne yapsam, ne etsem, nereye gitsem Ecel gibi peşimdesin Allah kahretsin!... İşte böyle bir sevda benimkisi Bu zamanda, bu devirde Haklısın adam olacağım yok benim En güzeli artık son vermek bu hayata En korkunç uçurumlardan bırakmak kendimi Ya da en yüksek tepelerden En uçsuz bucaksız denizlere bırakmak bedenimi Ama içimde sen varsın Ya sana birşey olursa Allah kahretsin!...
Bu böyle sürüp gitmeyecek biliyorum Bir sabah bir dilencinin avuçlarına bırakacağım kalbimi Kim ne derse desin Tahammülüm kalmadı artık Bıktım seni sensiz yaşamaktan Nasılsa döneceğin yok senin Çıldıracağım bu gidişle Allah kahretsin!... Dünya ateşler içinde Savaşlar almış başını gidiyor Afrika'da insanlar açlıktan ölüyor Bense bu gidişle sensizlikten öleceğim Umurunda mı senin? Allah kahretsin!... Hangi masaya otursam Senin sevdiğin içkiyi koyuyorlar önüme Vazomda senin sevdiğin çiçekler Ve dudaklarımda hep senin sevdiğin şarkılar Senin doğum günlerini kutluyorum senden habersiz Ve her sabah dualar ediyorum mutluluğun için Ne yapsam, ne etsem, nereye gitsem Ecel gibi peşimdesin Allah kahretsin!... İşte böyle bir sevda benimkisi Bu zamanda, bu devirde Haklısın adam olacağım yok benim En güzeli artık son vermek bu hayata En korkunç uçurumlardan bırakmak kendimi Ya da en yüksek tepelerden En uçsuz bucaksız denizlere bırakmak bedenimi Ama içimde sen varsın Ya sana birşey olursa Allah kahretsin!...