Şimdi Ara

Metaverse rüyası çabuk bitti: Yatırımlar durdu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Metaverse coin almanin zamani gelmis tesekkurlerDH


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kripto balonu patladıktan sonra Metaverse’ şişmedi bile.


    2 youtuber , sanalika etmeyecek oyun da 100k’lık arsa aldı. Milletin salyası aktı.


    BTC eski haline dönmeden sanal dünya adına hiç bir şey olmaz.


    Her oyuna metaverse denildi. Saçma sapan mobil oyunlar dahil.


    BTC , meta’da tarla vs… alacağıma CS GO’da item biriktirseydim daha karlıydım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunların en komiği istanbulda metaverse arsa alanlardı . ulan sorsan kriz var ,nerden buluyorlar bu paraları akıl sır ermiyor.

  • Darısı NFT ve zıptıçıktı Coinlerin başına. Şöyle teknoloji böyle teknoloji yersen. DH’nin eski editörlerinden biri de bu işlerdeydi sanırım adını anmak istemediğim kişi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metaverse'i digitalde arsa aliyim de yatırım olsun seviyesine indirenler için bitti tabi. Binlerce dolar verip proje sahiplerini zengin ettiler.

    Bu arada metaverse için şuan ne donanımlar ne de internet altyapısı çoğu ülke için yeterli değil. En iyi cihazlar bile bazı insanlarda bir süre sonra baş ağrısı miğde bulantısı yapıyor. Ayrıca 30 yaşının üstündekiler için çok yabancı bir kavram adapte olmaları çok zor.


    Metaverse bitti demek tam bir vizyonsuzluk, yapay zekalar bu kadar gelişirken metaverse benzeri digital bir ortam kesinlikle olacak. Kullanım alanı sadece oyun oynamaktan ibaret değil. Ha bence yaygınlaşması için en az 10 seneye ihtiyacı var, hem donanım tarafının çok daha gelişmesi hemde şuanki genç nüfusun müşteri haline gelmesi lazım.

  • Henüz erken. Donanımlar yeterli güçte-kalitede değil ve en önemlisi ulaşılabilir değil, uygulama alanları kısıtlı sadece oyun ve sosyal medya değil olağan hayatın işleyişine de tabi olmalı kurumlar vs. (turkiyegovtr gibi) vs vs uzar böyle daha var zamanı. yanlış hatırlamıyorsam ya sony yada ericson da ilk akıllı telefonu yapmıştı ama zamanı değildi tutmadı.

  • Bu işte potansiyel olabilir ama bence biraz erken ortaya düştüler. Belki 15-20 sene arkasındaki teknolojiler falan oturup ucuzlayınca mantıklı olabilir. İşin tekinsizlik boyutu da var. Total Recall, Surrogates gibi filmleri izleyenler ne demek istediğimi anlayacaklardır. İnsanlar şüphe ile yaklaşıyor şu aşamada

  • Saçma sapan bir balondu zaten

  •   çıkmaz gibi

  • Yeteri kadar keriz tokatladılar.

  • Koca koca iş insanlarının, şirket sahiplerinin işi gücü yok çizgi film grafiğinde avatarlarıyla toplantıya katılacaklar. Hiç inandırıcı değildi.

    Hologram ile toplantıya katılma olsa anlarım ama avatar ile olmaz. Çocukça

    Neymiş, metaverse evreninde ki arsalar, evler paha biçilemez değere gelecekmiş. Evren dedikleri de sunucu. Başka bir firma geliyor kendi sunucularında kendi evrenini oluşturuyor. Aynı arsa aynı ev orada bedava oluyor.

    Yani olacak iş değil. Olmayacak duaya amin dediler. Olmadı. Olmayacak.

    Hologram ve VR teknolojilerine kafa yorsalardı daha anlamlı olurdu.

    Yetişkin insanları çizgi film grafikli bir dünyaya çekemezsiniz. Bu insanlar avatarlarıyla falan dolaşamaz.

    PS3 de böyle bir uygulama vardı. Avatarınla partilere falan gidiyordun, yeterince para kazanırsan villan oluyordu, kendi partini veriyordun, AVM'ye alışverişe falan gidiyordu. Ortamdaki herkes gerçek insandı. Avatarları da insan şeklindeydi. Başarısız oldu ve kaldırıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Metaverse ve nft saçmalık bende katılıyorum lakin bitcoin bitmez. Nedeni de basit sen misal japon bir mafyasın ve abd ye 1 milyar göndermen lazım. Bitcoin bak nasıl sorunu çözüyor. Binance durduğu sürece bitcoin e bir şey olmaz.

    Not: para yok o nedenle bitcoin alıp satmışlığım yoktur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 22 Şubat 2023; 8:20:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yatırımların azalmasının bir diğer sebebi ABD başta olmak üzere çoğu ülkenin parasal sıkılaşmaya gitmesi (yani piyasadaki para hacmini düşürmesi). Pandemi sürecinde bol bol para dağıtılınca insanlar nereye yatırım yapıp neye harcama yapacağını şaşırdı (parasal genişleme süreçlerinde sık görülen bir durum). Şimdi de parasal sıkılaşma başlayınca ellerindeki parayı daha somut ve makul şeylere harcamaya başladı. İleride belki metverse farklı bir şekilde geri dönüş yapar ama yakın gelecekte bence zor.

  • Bu metaverse olayı zaten saçmalıktı evet, çok aptalca bir şeyi pazarlamaya kalktılar, hele hele o milletin dediği gibi arsa satmalar falan neydi öyle ya ahahahah.

    Geçenlerde de bi parti mi ne yapmaya çalıştılar, 4 kişi katıldı.


    Ancak işin komiği, metaverse'i VR ile birleştirdiler, VR olayı sanki sadece metaverse'miş gibi bir algı oluştu. Halbuki alakası yok. VR bambaşka. Ki o da güzel bir seviyeye gelmiş olmasına rağmen arkadaşlar yazmışlar, henüz istenen seviyede halen değil. Bir monitör alır gibi gidip alamıyorsunuz.


    Aslında alıyorsunuz, yurtdışında 200-300 birime satılıyordu Oculus Quest'ler. Ancak onların da "yeni" modelleri 1500 dolar seviyesine çıktı. Saçmalık. O kadar büyük teknik gelişme yok, niye 5 katı fiyatlama?


    Ve henüz VR ile ilgili çok net çok iyi içerikler yok, bir elin parmaklarını geçmiyor veya anca geçiyor. Üreticilerin, yani oyun veya uygulama yazılımcılarının da buna ağırlık vermesi gerekiyor. Bundan birkaç sene öncesine nazaran çok iyi tabi ama halen emekleme aşamasında evet. Sanıyorum bi 5 senesi daha var. Sonrasında coşacak bu işler.





  • Ya ne olacağıdı

  • Tüh bütün hayallerim suya düştü sanal gerçeklikte yaşayacaktım😀

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 800x600 çözünürlükle bu iş yürümezdi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.