Şimdi Ara

MetaMask kullanıcıları dikkat: iCloud verileri çalınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MetaMask kullanıcıları dikkat: iCloud verileri çalınıyor



    Kripto para dünyasında yatırımcı sayısı arttıkça siber saldırganlar da doğrudan bu alana yöneldi. Sahte projelerden kripto para platformlarına sızmaya ve gizli ifadeleri çalmaya kadar sayısız yöntem uygulanıyor. Sonucunda ise milyarlarca dolar çalınıyor. 



    MetaMask kullanıcılarına saldırı



    Son gelişen saldırı olayı MetaMask kullanıcılarına yönelik oldu. MetaMask uygulamasını iCloud üzerinde yedekleyen kullanıcıların ekstra dikkat etmesi gerekiyor zira 12 kelimelik gizli ifade de yedekler arasında yer alıyor. 



    Ayrıca Bkz.Bitcoin transfer ücretleri en düşük seviyede



    Saldırganlar Apple şifresini ele geçirecek olta mesajlar göndererek kullanıcıları yanıltıyor ve sahte Apple müşteri hizmetleri aramaları ile şifreyi sıfırlaması sağlanıyor. Sonrasında ise yedek dosyalara erişerek MetaMask ifadelerini arıyor. Bu yöntemle sadece tek bir kullanıcının 655 bin dolarlık varlığının MetaMask cüzdanından çalındığı belirtilmiş. Farklı kullanıcılar da oltalama saldırılarından şikâyetçi. 



    MetaMask kullanıcılarının kesinlikle iCloud şifresini güçlü kombinasyonlardan seçmelerini ve gizli ifadelerini herhangi bir platforma yedeklememeleri isteniyor. Ayrıca iCloud üzerinde Yedekler menüsüne giderek MetaMask uygulamasının yedeklemesini devre dışı bırakmaları tavsiye ediliyor. 

     




    Kaynak:https://www.bleepingcomputer.com/news/security/hackers-steal-655k-after-picking-metamask-seed-from-icloud-backup/







  • Apple kullanıp güvenlik beklemek saflıktan başka bir şey değil...

  • i-clşoud şifreniz ne kadar güçlü olursa olsun patlatılır...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.