Şimdi Ara

Metalurji ve Malzeme arasındaki farklar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
11.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bazı üniversitelerde malzeme mühendisliği var sadece bazılarında ise metalurji ve malzeme mühendisliği bunlar arasındaki farklar nedir?



  • metalurji malzemeden daha kapsamlı daha geniş iş alanı metalurjide malzemeyi ders olarak okutuyolar malzeme aslında çok önemli bi bölm fakat ülkemizde o işi makina cı yada metalurjici yapar yani iş bulunması zor
  • Hocam ona bakarsan Makina mühendisliğinde bu derslerin hepsi okutuluyor bildiğim kadarıyla kendini geliştirme ile alakalı değil mi bu iş.Ben Malzeme Mühendisliği okumak istiyorum,bunu bitirdikten sonra Makina üzerinde master falan yapabiliyormuyuz?
  • pek çok konuya yazdım yine yazayım makinacılar gördüğü malzeme1-2 o kadar ama yıllarca bizim işimizi yapmışlar artık düzen değişti.

    Metalurjide dersler metal üzerinden anlatılır seçmeli olarak polimer, seramik, kompozit dersleri vardır.
    Malzeme biliminde ise dersler malzeme üzerinden anlatılır seçmeli olarak her daldan ders bulunur.
    örnek vereyim
    Metalurji Termodinamiği 1-2 var metalurji bölümlerinden malzeme bölümlerinden dersin adı malzeme termodinamiği içerik bire bir aynı. çok zorlamaya gerek Türkiye'de malzeme denince metal hatta demir çelik anlaşılır.

    ayrıca Gyte ve Anadolu harici Malzeme Müh yazma önermem akademik kadroları tam değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tufan.

    pek çok konuya yazdım yine yazayım makinacılar gördüğü malzeme1-2 o kadar ama yıllarca bizim işimizi yapmışlar artık düzen değişti.

    Metalurjide dersler metal üzerinden anlatılır seçmeli olarak polimer, seramik, kompozit dersleri vardır.
    Malzeme biliminde ise dersler malzeme üzerinden anlatılır seçmeli olarak her daldan ders bulunur.
    örnek vereyim
    Metalurji Termodinamiği 1-2 var metalurji bölümlerinden malzeme bölümlerinden dersin adı malzeme termodinamiği içerik bire bir aynı. çok zorlamaya gerek Türkiye'de malzeme denince metal hatta demir çelik anlaşılır.

    ayrıca Gyte ve Anadolu harici Malzeme Müh yazma önermem akademik kadroları tam değil.


    Sen hangi üniversitede okuyorsun metalurji ve malzeme

    sakaryayı mı önerirsin marmarayımı?




  • Extradan Malzeme Mühendisligini bitirdiğim zaman bi Makina Müh. kadar iş bulamasamda normal bi ücretle iş bulunabilir mi 1250 1500 lira civarı ve Türkiyedeki fabrika sahiplerinin Malzeme Müh. lerine bakış açısı nedir? Alanında uzmanlaşmış bi Malzeme Müh. mi alırlar yoksa sıradan malzeme dersleri görmüş Mak. Müh mi?
  • Yukarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • metalurji ve malzeme mühendisliği,makina ve kimya mühendisliğinin arasına sıkışmış bir bölümdür.
    iş imkanları vardır,yoktur o konuya girmek istemiyorum.okuyanlar-benim de içinde bulundugum grup- genelde iş sıkıntısı olmadıgını söylerler.geleceğin mesleği vs vs.makinacılar ise tırt bir bölüm olduğunu söyler.
    iü de 3.sınıfa geçtim ben.
    bu bölümde gebze sakarya çok önerliyor,lakin istanbuldaysanız istanbulda okuyun.sakaryaya yakınsanız sakaryada okuyun.fırata yakınsanız elezıgda okuyun.
    çok fazla üniversitede olan bir bölüm değil.o yüzden odtü ve ya itü ye giremiyorsanız,üniversitelerin forumlarına bakın.hangisinde bitirmek kolaysa orda okuyun,yok ögretim kadrosu iyimiş yok bilmem ne.bizde de var nasa da çalışmış profesör.berlin teknikten gelen eski dekan(termo dersine giriyordu).
    hani bu bölüm için okul çok önemli değil demek istediğim budur.ingilizce bilmeniz şart.bilgisayar da çok mühim değil.
    neyse.dediğim gibi met mal müh,makina ve kimya arasında bir bölümdür.fizik çok önemli değildir bu bölüm için inşaat gibi (inşaat terkim)
    kimyanız çok çok iyi olmalı ve sevmelisiniz,yanında matematiğiniz de iyi olmalı.
    şahsi düşüncemdir,kimya müh ten iyi,makinadan kötü olduğunu düşünüyorum.
    1.sınıfta temel mühendislik dersleri alırsınız,mat fiz kim gibi.
    2 de bölüm dersleri başlar termo taşınım falan.taşınım denilen ders akışkanlar mekaniğinin isim değiştirmiş halidir.
    okul olarak iü rahattır,lakin bölümünüzde kız sayısı çok fazla olmaz.
    ''ben çap yapıcam ya da yatay geçişle itü'ye geçicem'' derseniz,iü de bunu yapabilirsiniz.çok kasmıyor hocalar.
    malzeme müh'ten ziyade met mal müh yazın.
    başka sorunuz olursa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.pm vs de sallayabilirsiniz.




  • Zıp.Zıp @ Kimya müh ile asılında ders olarak pek benzerliğimiz yok sadece bizim derslerde kimya ağırlıklı olduğundan öyle geliyor.
    quote:

    Orijinalden alıntı: VoLken7
    Sen hangi üniversitede okuyorsun metalurji ve malzeme

    sakaryayı mı önerirsin marmarayımı?


    Samsun'da okuyorum bizim bölümü önermem.
    Makinacılar sadece 2 tane malzeme dersi alır eskidenmiş dökümhanede falan makinacı çalıştırmak.

    basitçe açıklayayım malzeme bilimi ile metalurji arasındaki farkıda.
    bu omu'nün akademik programı 4 tane seçmeli ders almamız gerekiyor mezun olana kadar liste halinde yok ama her dönem en az 1 tane metalle alakalı seçmeli mutlaka açılır
    http://mf.omu.edu.tr/malzeme/lisans/

    buda Kocaeli'nin Metalurji programı zorunlu dersleri karşılaştırın ne derece fark var.
    http://ogr.kou.edu.tr/KOUBS/genel/plan.cfm?FakulteiD=0219




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrBigStar

    Hocam ona bakarsan Makina mühendisliğinde bu derslerin hepsi okutuluyor bildiğim kadarıyla kendini geliştirme ile alakalı değil mi bu iş.Ben Malzeme Mühendisliği okumak istiyorum,bunu bitirdikten sonra Makina üzerinde master falan yapabiliyormuyuz?


    yok o iş hikaye makinacılar bu bölümün dersini görüyolar bilkent üni de nano teknoloji mastr ı yapıyolar ama o da baya iyileri alır zaten o kadar iyiysen bence o bölümü okuma
  • Ben zaten Makina okumak istiyorum ama B planıda hazırlamak lazım değil mi inşallah beklediğim puanda bi sıkıntı çıkmazsa giricem Makinaya olmazsa da B planını düşünücem
  • Anadolu malzeme ingilizce egitim veriyor ve bircok metalurji bolumunden daha iyi oldugunu soyleyebilirim.Malzeme muh. metalurji ile alakali dersleride secmeli olarak alabilirsin fakat daha cok malzeme uzerine yogunlasir.
  • Arkadaşlar bu malzeme olayı her sektörde var dimi? Yani ben bu bölümü bitirdiğim zaman Makina,Elektrik-Elektronik,Kimya,İnşaat,Metalurji,Gıda sektörlerinde çalışma imkanım var dimi biraz daha açabilirmisiniz soylediklerinizi?
  • Birde Malzeme Mühendislerinin; Makina,İnşaat gibi imza yetkisi var mıdır?
  • vardır metalurji mühendisleri odasına bağlıyız sektörde her türlü imza yetkimiz var.
    gıda ile malzeme ne alaka biz hammadde mühendisiyiz malzeme diye un tuz yağ şeker yok metal, seramik, polimer, kompozit... var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan. -- 19 Temmuz 2011; 16:20:31 >
  • Metalurji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliğinin alt dallarından bir tanesidir yani Malzeme Bilimi ve Mühendisliğinin kapsamı çok daha geniştir. Bu nedenle, dünyada Metalurji bölumlerinin isimleri 1960’lı yıllardan itibaren Malzeme Bilimi ve Mühendisliği olarak değiştirilmiştir ancak ülkemizde bu değişim henüz gerçekleşmemiştir. Metalurjinin yanı sıra geleneksel ve ileri teknoloji seramikleri, polimer veya plastikler, cam, çimento, beton, ısı yalıtım malzemeleri, yarı iletkenler, biyomalzemeler kompozitler benzer şekilde Malzeme Bilimi ve Mühendisliğinin alt çalışma alanlarıdır.

    Bu ifade ile metalurji ile malzeme bilimi ve müh. arasındaki farkı kısaca açıklamış olduk.

    Arkadaşlar hangi bölümü okursanız okuyun, mesleğinizde tanınmış biri olabilmeniz için en önemli şey kişisel çaba ve özveriniz olacaktır. Yani hocaların, yani bizlerin derslerde anlattıkları ile kalırsanız. Bu bilgiler en fazla 5 sene içerisinde unutulur. İş alanına gelince iş alanımız çok geniş, ancak iş bulma konusu tekrar söylüyorum, yabancı dilsiz malzeme mühendisi olarak hem öğrenciliğiniz zor geçer, hem de iş bulmanız zorlaşır. Kusura bakmayın arkadaşlar biraz hızlı yazıyorum. Forumda gezerken rast gele bu sayfayı gördüm yazmadan edemedim. Hızlı hızlı yazıyorum. Malzeme veya metalurji bölümlerinden hangisine girerseniz girin, akademik bilgi olarak aynı dersleri ve aynı içerikleri öğrenirsiniz. Ancak üniversitelerin imkanları değişebilir. Ancak küçük üniversite olarak hor görülen bazılarının da avantajları vardır. Bunu unutmayın. Büyük üniversitelerde ERASMUS gibi yurtdışı imkanlarını yakalamak zordur. Ama küçük üniversitelerde ERASMUS ile yurtdışında 1 sene boyunca yabancı bir üniversitede ders görüp, yurtdışı imkanlarını çok kolay yakalayabilirsiniz. Çünkü küçük üniversitelerde rakibiniz de az olacaktır. Benim öğrencilerimden bazıları üniversite 3.sınıfta ERASMUS ile çeşitli avrupa ülkelerine gittiler. Okul bittikten sonra ise yurtdışındaki o universite ile bağlantılarını koparmadıkları için burslu yüksek lisans ve doktora yapıyorlar. Bu da çok önemli faktör..

    Hangi mühendisliği okursanız okuyun, üniversiteyi laylaylom yeri görenler Boğaziçi Üni.'de bile okusa işe yaramaz. Vasat bir mühendis olarak mezun olursunuz..İş bulursunuz ama sonrasında meslekte tutunamazsınız...

    Hepinize başarılar...




  • Metalurji muhendıslıgı yerıne artık malzeme bılımı muhendıslıgı açıyorlar metal malzemenın bır alt dalıdır ve malzemeyı daha da gelıstırerek temel bır muhendıslık olusturdular malzeme bılımı dıye
  • Malzeme Bilimi ve Mühendisliği sanırım tam bölüm, okumak zaman ka ybı öyleyse Bende araştırmalarım ve tanıdıklarım vasıtasıyla böyle bi sonuca ulastım hiç bulaşmayın arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xO.Kx

    Malzeme Bilimi ve Mühendisliği sanırım tam bölüm, okumak zaman ka ybı öyleyse Bende araştırmalarım ve tanıdıklarım vasıtasıyla böyle bi sonuca ulastım hiç bulaşmayın arkadaşlar

    bu sonuca nasıl vardın?
  • Çok saolun verdiğiniz bilgilerden dolayı aklımdaki bir kaç prüzü de gidermiş oldum GYTE bilgisayar olmazsa GYTE malzeme seçicem artık :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.