Şimdi Ara

Metallic Gear Neo Mini fan konfigürasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi günler arkadaşlar. başlıkta yazan kasayı almayı düşünüyorum. ancak kasa içi soğutma hakkında bilgiye ihtiyacım var.
    öncelikle kasada 5 adet fan kullanılabiliyor. bunların 2’si önde 140mm, 2’si yanda 120mm, biri arkada 120mm. yanda olanları kullanmayı düşünmüyorum. işlemci soğutucusu olarak seidon 120v kullanıyorum. sormak istediğim sorulara gelirsek:
    1-kasa fanlarının ve radyatör fanının pwm olup olmamasının bi önemi var mı?
    2-radyatörü exhaust olarak takmam işlemci ısısını çok mu etkiler?
    3- öne 2 tane 140mm intake, arkaya radyatörlü exhaust sizce uygun mudur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yardımlarınızı bekliyorum.

• radyatörde intake fan olduğunda bu kasada grafik kartı ısısı daha fazla olur. eğer ryzen tabanlı bir oyun sistemi kuracaksanız, 120/140mm radyatörü arkaya takmak öne de 2 adet 140mm'lik intake fan koymak gayet makul bir çözüm olur.

konuyla ilgili birçok yabancı test videoları var. genelde çok ufak oynamalar var. öne ve arkaya aynı işlemci ve soğutucuyla yapılan testlerde radyatör öndeyken işlemci 3-5derece daha serin, arkadayken de grafik kartı 2-3 derece daha serin oluyor.
  • Guest Account kullanıcısına yanıt
    hocam işlemcim i7 6700. hali hazırda bir sistemim var zaten. benim niyetim de radyatörü arkaya exhaust olarak takmak, öne de 2x140 intake koymaktı zaten. ancak konuda bilgisi olanları dinlemek en doğrusu olur diye düşünmüştüm.

• hocam özellikle radyatörün exhaust takılması ve tüm fanlarla ilgili pwm olup olmama konusunda yorumlarınızı beklerim.

• yardım bekleniyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.