Şimdi Ara

metal dedektörü ! (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elinizdeki tek referans açık şema olsun. Açıkşema yüzdeyüz doğru. Şemada bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Pcb ye elemanları açık şemaya bakarak lehimleyin. Mesela açıkşemada 555 entegresinin 2 ile 6 nolu ayağı birbirine bağlı fakat pcbde bu bağlantı yapılmamış. Bunlara dikkat edin.

Benim kullandığım pcbyi pdf formatında gönderdim. Bu pcbde 555 entegresinin 2-6 arası bağlantıyı yaptığınız taktirde devreniz çalışacaktır. Tecrübe ile sabit.

http://www.savefile.com/files/542899
  • erolunall arkadaşım evet bendeki yerleşim planında VD6, VD10 VE VD11 ters olmuş
    ben şu anda yapım aşamasındayım daha çalıştırmadım. En iyisi diyotları açık şemalara bakarak yerleştirin.
    bendeki pcb de 555 entegrenin 2 ve 6 ayakları birleşmiş vaziyette.Bordu da kendim yeniden yaptım.

hakandurmaz74@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durmaz -- 10 Mart 2007; 12:31:25 >
  • Elbombacı arkadaşım vermiş olduğunuz pdf yerleşim planında VD5 in yönü ters değilmi
    bilgi verirseniz sevinirim.
  • Verdiğim yerleşim planında o diyot dik olarak çizili. Dik diyotlarda diyotun eksisi pcb ye bakar veya havaya bakar diye bir kaide yok. Dolayısıyla bu diyotun yönünü yerleşim planından anlamanız mümkün değil. Bu tür karışıklıkları önlemek için malzemeler açık şema takip edilerek dizilmeli.

Kolay gelsin.
  • cümleten selamünaleyküm dedektör seven arkadaşlar..bu siteyi yaklaşık 1 aydır takip etmekteydim,önceleri dedektör yapma konusunda isteksizdim,fakat sayın master hunter ,elbombacı vede ismail sürek bey'in çalışmalarını ve aldıkları verimi görünce isteksizliğim geçti :)) kendilerine çalışmalarından ötürü çok teşekkür ederim..ilk olarak kendime master hunter abimizin forumdaki tavsiyeleri üzerine deltapulse ve hammerhead yapmaya karar verdim,pcb lerle uğraşmak istemediğim için master hunter abimizden sipariş geçtim,zira böylelikle hatasız imal olmuş ve çalışan pcb olacaktı elimde.kalan malzemeler zaten çoğu elimde vardı,olmayanlarda kolaylıkla piyasadan temin ettim.her neyse devreyi bitirdikten sonra haliyle birde bir çalışmadı :)) sebebine gelince tr kodlu test noktalarına,osilaskobum olmadığı için önem vermemiştim.yaptığım hatada ordan çıktı,,tr kodlu bazı noktalara dikkat edin alt yollara bağlantı geçişi var,oralara köprü atın...ancak şema ile pcb de birbirini tutmayan tek nokta var (555 in 2 ve 6 nosu hariç) açık şemada vd 12 r35 5.6k ya,,vd 13 te r36 56 k ya irtibatlı iken pcb de ters bağlı..son olarakta piyasadan aldığım ampermetre biraz kuvvetli olduğu için çok az sapıyordu,r 37 yi söküp direk bağlamama rağmen çok fark olmadı,bende basit bir op-ampla durumu hallettim,bu konuda sıkıntı yaşayan varsa nasıl olduğunu çizerim..şu an deltapulsenin montajıda kutulamasıda bitti,en son halini resimleri ile beraber test sonuçlarını buraya yazacağım.herkese kolay gelsin.

• dogru bende 4 tane delta palse 3 tane hemmerhaed devre yaptım çalışmıyor. berbat makina bunlar....
    başka makinaları deneyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: paflagonya80

dogru bende 4 tane delta palse 3 tane hemmerhaed devre yaptım çalışmıyor. berbat makina bunlar....
    başka makinaları deneyin.

yapma be gözünü seveyim deltayı tek sen mi yapıyorsun bak kaç kişi yaptığından bahsediyor yapıyoruz çalıştırıyoruz hatta delta üzerinde değişiklikler bile yapıyoruz daha verimli sonuçlar alabilmek için....
    hemen devreye suç buluyorsunuz biraz devreye bakın yaa sorun forumdakilere yardımcı olan mı yok_?
    hammerhead için yakında yazı yazacağım çalıştıramadığın normal ama o devrede bir direncin değeri yanlış diye hatırlıyorum en kısa zamanda bilgi vermeye çelışcağım....
  • Bu videolar orjinal deltapulsenin videoları. Bak bakalım PI dedektörlerin performansı nasılmış. Hammerheadın da derinlikleri yaklaşık böyle.

Deltapulsenin 1 metrekarelik bobin ile mp4 formatında testi:
    http://www.savefile.com/files/549058

Deltapulsenin 25cm başlık ile tekparayı 40cm mp4 formatında testi:
    http://www.savefile.com/files/549079

Ayrıca deltapulsede birtakım modifiyeler ile bu derinlikler daha da arttırılabiliyor. Tecrübe ile sabit. Rahmetli-41 arkadaşım bu konuda artık sana bişey yazmıcam.

Saygılarımla.

Not: Eğitim şart !

• canım kardeşlerim başaracağınıza inanıyorum hele ismail SÜREK kardeşimiz hayırlısıyla tezkeresini alsın o zaman göreceksiniz başarınızı..
    ya babacanlar bir gün arasanız erzurumdan bişey isteseniz çok memenun olacağım(elektronik malzeme hariç :))))) )
    gurur kaynağımsınız ALLAH a emanet olunuz
  • arkadaşım sana yalan borcum yok ama eger istiyorsan sana videosunu çekip göndere bilirim yapılması gerekenler zaten forumda mevcut
    quote:

Orjinalden alıntı: Rahmetli-41

buuuu arada yaptıgım devreyı sana gondereyımmı guvenıyormusun kendıne benn dedıgım verıyı yakaladım senınkısıde aynı degerde calıstırabılırım dıyormusun yoksa sadece konu olsuın dıyemı yazdın yoksa ugrastırmayalım kandırmayalım bırbırımızı
  • arkadaşlar farklı fikirler bile olsa tartışırken seviyemizi korumaya dikkat edelim.
    ilgili mesajlar silinmiştir.

Herkese iyi forumlar.
  • calızmaz ugrasmayın calızmaz calısma bıle yapmaz buu devreler bılıyorum
  • kardeşim senin işin gücün yokmu eger çalışmayacağına inanıyorsan yapmazsın olur biter seni zorlayanmı var ne yapmaya çalışıyorsun anlamadım işi gücü bırakıp sana lafmı yetiştirecez şurada 12-13 mesajın var onlarda ipe sapa gelmez şeyler varsa bildiğin birşey paylaşırsın açıklamasını yaparsın ne demek çalışmaz neye dayanaraktan söylüyorsun beyninde similasyonunumu yapıyorsun varsa çalışanı koy devre şemelarını yapalım...
    quote:

calızmaz ugrasmayın calızmaz calısma bıle yapmaz buu devreler bılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 14 Mart 2007; 22:59:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: evren kılıç

kardeşim senin işin gücün yokmu eger çalışmayacağına inanıyorsan yapmazsın olur biter seni zorlayanmı var ne yapmaya çalışıyorsun anlamadım işi gücü bırakıp sana lafmı yetiştirecez şurada 12-13 mesajın var onlarda ipe sapa gelmez şeyler varsa bildiğin birşey paylaşırsın açıklamasını yaparsın ne demek çalışmaz neye dayanaraktan söylüyorsun beyninde similasyonunumu yapıyorsun varsa çalışanı koy devre şemelarını yapalım...
    quote:

calızmaz ugrasmayın calızmaz calısma bıle yapmaz buu devreler bılıyorum

kafanda devrenın calısmadıgını anlaman lazım yoksa bısey ogrenmemısın demektır senn benım yazdıklarım senıı yedı sekız boyy asıyor senn buuu ıste zayıfsın 40fırın ekmek yemenn gerekıyor zayıflaman ıcın

• Selam....

Arkadaşlar noldunuz yine yav.......Valla ben arkadaşlarımı bilmem ama yakın zamanda bitirdiğim delta pulsenin fotograflarını yayınlıyorum.....Bizimde hemşerilerimize katkımız olsun...

• · Teknisyenler için Hammerhead ve Delta Pulse Pcb kart….
    · Cam elyaf kaliteli borda fabrikasyon baskı….
    · Yüzde yüz çalışma garantili….
    · Her iki dedektörün tüm yapım aşamasını içeren yapım rehberiyle birlikte….
    · A’dan Z’ye tüm elektronik komponentler….
    · Her iki dedektör için yapım aşamasında bulunan teknisyenlere sınırsız teknik destek……..
    · Türkiye’nin her yerine ödemeli gönderim…..
    · Çok yakında Sniffer XR-71pi dedektörün yeniden gözden geçirilmiş son versiyon orijinal pcb kart ve elektronik elemanları…..
    · İsteyen amatörlere, istediği başlık çapına göre çalışan hazır dedektör kartı yapılır….
    · Her iki makinayı elemanlarıyla birlikte alan teknisyenlere yılların tecrübesine dayanan defineciliği çok yönlü ele alan pek çok önemli ipuçlarını içeren 50 sayfalık şekillerle açıklamalı “Definecinin El Kitabı” isimli klavuz hediye………

Definecilik ve Dedektörler hakkında her türlü soru ve sorunlarınız için Msn ve Mail;

mhunter@mynet.com

MASTER HUNTER………….

• PROFESYONELLER İÇİN…. PROFESYONELLERE ÖZEL DEDEKTÖR…..

· Delta Pulse….
    · Lorenz Deepmax dizayn…
    · 100Hz Çalışma Frekansı….
    · Büyük parça define avcılığı modeli…..
    · Herhangi bir modifeyeye gitmeden 75cm çaptan 2m2 başlığa kadar aynı makinede kullanım imkanı…
    · 1m2 başlıkla Max.320cm; 2m2 başlıkla max. 480cm gerçek derinlik…
    [obje:1x2m saç levha])
    · 15 Volt/2,2Ah Çalışma gerilimi…
    · Çift akü…
    · Güçlendirilmiş 1 Watt Stereo ses çıkışı….
    · Stereo müzik seti kulaklığı…
    · Standart 1m2 Başlık...
    · +125 derece ısıya dayanıklı özel alaşım bobin zırhı..
    · Tek şarjla 8 saat kesintisiz define avı….
    · 100uA’lik orijinal ibreli gösterge ve gece aydınlatması….
    · Zor doğa koşullarına dayanıklı alüminyum ön ve arka panelli kasa…..
    · Akü Şarj ikaz lambası………..
    · Şebeke Şarj adaptörü…………
    · Oto çakmak girişi şarj aparatı…..
    · Sigorta Korumalı……..
    · Yaklaşık 4 kilo toplam ağırlık…..
    · Kaliteli malzeme, kaliteli işçilik…..
    · Full Sistem…..
    · 1 Sene Garanti…….
    ……………………………………………………………………..

Dedektörün A’dan Z’ye her parçası için piyasada bulabildiğimiz en kaliteli elektronik malzemeler kullanıldı….....Derinlikten taviz vermeyen profesyoneller için özenle imal edildi….…Özellikle küp içerisinde saklı ve benzeri büyük ölçekli defineler için tasarımlanmış höyük tabir edilen yığma tepelerde aramalara uygun, boşluk tesbit edebilme özelliği bulunan vazgeçemeyeceğiniz bir dedektör……Delta Pulse ve Hammerhead dedektörle definecilikte kuralları siz koyacaksınız……

MASTER HUNTER imzasıyla……..

Forumdonanimhaber üyesi definecilerine çok özel fiyatla……………

(15cm çaptan 2m2 başlığa kadar istenilen her başlıkta, istenilen her amaca uygun pulse dedektör tasarımlanır….)

Msn ve Mail

mhunter@mynet.com

Siparişleriniz için hemen arayın

0532 783 35 47

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASTER HUNTER -- 23 Temmuz 2007; 16:28:14 >

• Arkadaşlar herkese slm ben bu forma tesadüfen geldim ve çok ilgimi çekti yazdığınız yazılardan ve bilgilerden dolayı hepinize çok teşekkür ederim .Yalnız sizin gibi deneyimle insanlara bir sorum olacak .Bu define arama çubukları var bu çubuklar 4 tane ve karşılıklı iki kişi geçerek tutuluyor.Ve define nerdeyse yada her ne gösteririse o tarafa doğru yön gösteriyorlar. Bunların herhangi bir elektrik yada elektronik bağlantısı yok .Merak ettiğim konu bunun içinde ne varki bu çubuklar yön gösteriyor .Eğer herhangi bir bilginiz varsa lütfen yazın yoksa sıyıracam.Çubukların sahibine sordum adam devlet sırrı gibi saklıyor.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .Allah işlerinizi ve devrelerinizi ras getirsin

Msn Adresim: polat037@msn.com
  • master hunter arkadasım maalesef yayınladıgın hammerheadı yaptık fakat sonuc berbat brr degısıklımı varrr devreende devrenın orjınalınıde bulduk fakat gınede cokkk kotu sonuc 2-3cm algılma en nn azzz 20cmden asagı algılamayan dedektor dedektor degıldır sızz hammerheadda degısıklık yaptınızmı herhangı bırr baska uygulama ustunde
  • quote:

Orjinalden alıntı: POLAT37

Arkadaşlar herkese slm ben bu forma tesadüfen geldim ve çok ilgimi çekti yazdığınız yazılardan ve bilgilerden dolayı hepinize çok teşekkür ederim .Yalnız sizin gibi deneyimle insanlara bir sorum olacak .Bu define arama çubukları var bu çubuklar 4 tane ve karşılıklı iki kişi geçerek tutuluyor.Ve define nerdeyse yada her ne gösteririse o tarafa doğru yön gösteriyorlar. Bunların herhangi bir elektrik yada elektronik bağlantısı yok .Merak ettiğim konu bunun içinde ne varki bu çubuklar yön gösteriyor .Eğer herhangi bir bilginiz varsa lütfen yazın yoksa sıyıracam.Çubukların sahibine sordum adam devlet sırrı gibi saklıyor.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .Allah işlerinizi ve devrelerinizi ras getirsin

Msn Adresim: polat037@msn.com

Arkadaşım bu çubuklar tamamen yalandır. Bu çubuklar dengesizlikten rastgele dönüyor. Bunkların hiçbir fiziksel açıklamsı yok. İsterseniz şöyle bir deney yapabilirsiniz; ilkönce bu çubukları biyere sabitleyin hiç kimse deymesin ve sallanmasın. sabit biyerde kalsın. daha sonra da elinize bi parça altın alın etrafında altını gezdirin bakalım çubuk altını takip ediyormu diye?

Yani anlatmak istediğim o çubukların dönmesi tamamen dengesiz tutulmalarından kaynaklanıyor. Bunlar para tuzağından başka bişey değil. Bu çubukların içinde uranyum olduğunu söyleyenleri bile gördüm.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.