Şimdi Ara

metal dedektörü ! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
564.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğru söylüyosun ismail kardeş..zaten bu dizaynı PI sistem dedektörlerde kesinlikle kullanamayız. Çünkü arama bobininde oluşacak büyük manyetik alan, elektronik deveredeki ölçüm devrelerini etkilicektir. yani elektronik devre ile bobin birbirinden biraz uzak durmalıdır. bu dizayn bfo sistemlere özel . Ama benim aklımda da böyle bir bobin sarımı yapmak vardı. yapacağım PI sistem makinalarda bobini pcb üzerinde yapıcam. çok profesyonel dedektörlerde arama bobinin bir plaket üzerinde ve altın kaplama olduğunu duymuştum....
  • selam arkadaşlar benim elimde SNIFFER XR 71 2N 3055 devreli bir dedektörüm var.Üzerinde bazı parçalar yanık ve okunmuyor.Bu dedektörün şeması olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Bu şemayı gönderirseniz sevinirim iyi çalışmalar

mail adresimiz ve msn adresimiz korkuteliprofilo@superposta.com
    www.lugatek.com/forum
  • sağol arkadaşım ama benim aradığım cıhazda hibrit ayrıca mpsa 13 transistör var elinde bu tipte bircıhazın
    şeması olan varsa yardımcı olursa sevinirim iyi çalışmalar

orjinal SNIFFER XR 71
  • Hangi port işi kardeş anlayamadım?
  • selamun akeykum arkadaslar ben buraya yeni üye oldum üye olmamdaki sebebte birtane metal dedektör almak istemem yazılarınızı bastan sona okudum ilgimi cekti aslında anlamam ama baya emek verdiğiniz kesin allah yolunuzu acuk etsin benim istegim bana piyasadaki en iyi dedektörü ve neler yapabileceni soylemeniz kafam baya karıstı çünkü dedektör firmalarında o kadar rekabet varki su an hepsi bunun iyisini getir bunu bedava al diyo bu konuda allah rızası için bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden allah razı olsun hepinizden..
    her kim kazanmassa dünyada bir ekmek parası;odur dostunun yüzkarası,düşmanın maskarası...
  • slm.üstadlar konunun hemen hemen tamamını okudum.
    babamlar ve çevresindeki onlarca kişi bu işle uğraşıyor.çıkan yerler ve çıkaranları biliyorum.ve bu işte tam bir profesyonel olan yani mağaralardaki işaretlerin terimlerin şekillerin ne anlama geldiğini bilen kişiler yakın çevremde mevcut.

daha bu gün babamın 1 hafta önce istanbul üsküdar, uncular sk tan aldığı bir makina vardı.onun voltaj girişindeki jack içine kaçmış söküp yerine taktım.makinanın özellikleri bulduğu cismin adını ve şeklini gösteren lcd ekranı var.söylendiği üzere bu makina ile daha önce bulun MUŞ. makina iyi bi şeye benziyor.pcb sine filan baktım.ancak fazla bi inceleme vaktim olmadı.arama yapmaya gitti.makiananın markası uğur elektrniğin arex serisi.

bu konularda size daha teferruatlı bilgi verebilirim.tabi teknik konuda deilde.makinanın özellikleri alınma adresi fiyatı gibi.
    Profesyonel Metal Dedektörleri
    www.lugatek.com/forum
  • Bu başlığa bayılıyorum.

O kadar çok olduki aramadım ,verildi ise özür dilerim.

Linkde GÜZEL pdf ler var.http://www.thunting.com/cgi-bin/geotech/pages/common/index.pl?page=metdet&file=patents.dat
    Bu topikte sizlere ancak elektronik birikimimle yardımcı olabilirim. mesela malzemeler , nerede bulunabilir , varmı dır yokmudur , komponentlerin özellikleri vs gibi. Birkaç defa bazı arkadaşların oyuncak olarak nitelendirdiğim cihazlarının çalıştırılmasında yardımcı oldum ama olay biraz malzeme bilimi sınırlarına dayanınca benim açımdan bir cazibesi kalmayıverdi. İyi cihazlar , spesifik malzemelerle yapılabiliyor ve maalesef ülkemiz bu yönden oldukça kısır bir piyasaya sahip. Satıcılar , malzemenin ne olduğundan bile habersiz. öyle zamanlar oldu ki adamlar üretmiş , datasheet lerini yayınlamış ve halen satıyorlar parçyı , bizimkiler diyor ki " böyle bir entegre yok... adını yanlış yazmış olmayasınız !!! "
    O yüzden bu dikenli telli yolda işiniz biraz zor. Kolaylıklar diliyorum.
    Saygılar.

• Haklısın untayk hocam.

Arkadaşlar bana, senin yaptığın cihazlar çok basit bak adamlar nasıl cihazlar yapıyorlar senin işin çok zor diyorlar. haklılarda. ama bu cihazlarla uğraşmadan profesyonel cihazlar yapmak bence daha zor. Adamlar bir cihaz yapıp piyasaya sürdüklerinde bizler "vaay be adamlar yapmış abi" demekle kalıyoruz. Biz niye yapmayalım? Bizim bunları yapabilecek zekamız yok mu? Burada hep beraber bilgilerimizi paylaşarak amatörlükten profeyonelliğe doğru gidelim . Bu yazıları görenler de lütfen konuyu saptırmadan bu konuda ne biliyorlarsa yazsınlar, az yada çok. Bilgi paylaştıkça artar.

BİLGİ VE PAYLAŞIM
    Bende bir yumurta var.
    Sende bir yumurta var.
    Eğer,
    Sen bana bir yumurta verirsen,
    Ben sana bir yumurta verirsem,
    Yine sende bir yumurta,
    Bende bir yumurta olur.
    Şayet,
    Sende bir bilgi var.
    Bende bir bilgi var.
    Ben sana bir bilgi verirsem,
    Sen bana bir bilgi verirsen,
    Sende iki bilgi,
    Bende iki bilgi olur.

Konfiçyüs ©

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 14 Mart 2006; 17:17:33 >

• merhaba
    ben yeni katıldım sizinle tanışmak bana gerçekten gurur verir ismim güven
    ben diyorum ki pc girişli bi cihaz yapsak yapay zeka ile metalleri tanıtsak nasıl olur bu arada sizin en tuttuğunuz devre hangisi benimle paylaşırsanız sevinirim
  • bide arkadaşlar bir dostumuz irandan malzeme temin edecek dilediğinizi yapabileceksiniz
  • Pulse Induction (PI).

herkes farklı devre yapmasın örneğin delta pulse adlı makineyi yapalım hepimiz
    daha sonra modifiye edeceğimiz şekilde devreden kazanç alıyoruz mesela bir arkadaşımız
    izmirden bunu yaptığını ve sonuçta ise yaklaşık %100 verim aldını söyledi
    o yüsden diyorum ki herkes kendi kendine bişeyler yapmaya çalışsın bu makine ile ilgili
    modifikasyon olayı bize derinlik konusunda daha fazla verim almamızı sağlıyor
    o yüzden dedik ki bir birimize modifikasyon malzemelerini ve işlemleri hakkında bilgi verelim
    en iyisini yapalım
    arkadaşlar lütfen bu konu hakkında yorum yazınız

arkadaşlar birde gelelim METALLERDE AYRIM olayına

Pİ metal dedektörlerinin aşağı yukarı vlf metal dedektorlerinin derecesi kadar ayrım yapabilme yetenekleri yok
    artan zaman periyodunda vericinin kapanması pulse gecikmesinden kesinlikle metal objeler rededilebilir.
    Nikel altın elementini çeken diğerlerini ilk rededen aliminyum folyodur.****
    bazı metal paralar uzn süreli ayarlanmış gecikme devreleri sayesinde ededilebilir yine de red etmeye biliyor

çok kişi böyle rededebilen bir pi metal dedektörü dizayn etmeye kalkıştı yine de tam manası ile böyle bir makine yapabilen olmadı
    aramada uzun süreli gecikme devreleri (delay) ile algılama yapılabilir.
    gümüş bakır bronz ve benzeri metaller benzer karakteristlik özellikler taşır.
    o kadar fazla uzun süreli gecikme devreleri de mutlaka derinlik olayna ters etki eder yani derinliği azaltır
    toprak mineralleri bazı yansımaların genişlemelerine neden oluyor. ve bu nedenle hedef noktası şaşıyor.
    tabiki bu sayede ya yanıt veriyor yada vermiyor.
    eğer gecikme zamanı uyum gösterirse altının çın sesi normal hava şartlarında yine uyumsuz olur.(yani arada toprak olursa sinyale direnç etkisi yapıyor.)
    aynı ses mineralli toprak için uyumlu oluyor
    böylece Pİ metal dedektörlerinde mineralli toprak her nesnenin hakkında gecikme zamanını değiştiriyor
    (not-çeviridir)

isurek_2006@hotmail.com

• Merhaba;

Ben şu an elektronik müh 4.sınıf ta okumaktayım
    bitirme tezim ise metal dedektörler...

nereye baktıysam hangi siteye girdiysem ne yazıkki uygun anlatım lı bir devre şeması bulamadım.
    component listesi, devre şeması, pcb si çalışma verimliği gibi şeylerin hiç biri yazmıyor bütünüyle
    elim kolum bağlanmış durumda..
    kendi bilgilerim ne yazık ki devre şeması çıkarmaya yetecek derece değil

bobin sarımlı 2 telli çalışan (1 alıcı - 1 verici) manyetik bir alet yapmak düşüncesi içersindeyim

öneri ve yardımlarınız bekliyorum teşekkür ederim.
    size başarılı çalışmalar

quote:

Orjinalden alıntı: karoks

Merhaba;

Ben şu an elektronik müh 4.sınıf ta okumaktayım
    bitirme tezim ise metal dedektörler...

nereye baktıysam hangi siteye girdiysem ne yazıkki uygun anlatım lı bir devre şeması bulamadım.
    component listesi, devre şeması, pcb si çalışma verimliği gibi şeylerin hiç biri yazmıyor bütünüyle
    elim kolum bağlanmış durumda..
    kendi bilgilerim ne yazık ki devre şeması çıkarmaya yetecek derece değil

bobin sarımlı 2 telli çalışan (1 alıcı - 1 verici) manyetik bir alet yapmak düşüncesi içersindeyim

öneri ve yardımlarınız bekliyorum teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.