Şimdi Ara

'Metabolizma'yı hızlandırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz yaz askere gittim, askerde yaklaşık 15 kilo kadar verdim ancak Ocak'ta askerden döndükten sonra yavaş yavaş tekrar kilo aldım ve şu an eski halime yakın gibiyim. Geçenlerde TV'de izlediğim bir programda metabolizma hızından bahsediliyordu. Metabolizma hızı düşük insanların, hızlı olana göre çok daha fazla kilo aldıklarından konuşuluyordu. Hani hep deriz, "adam ne kadar yemek yiyor da birşey olmuyor, bir de bana bak ne yersem yarıyor." Bu sözceleri programdaki uzman metabolizma hızına bağladı.
    Metabolizma hızı değiştirilebilir mi? Değiştirmek için birşey yapılabilir mi?

• Metabolizma hızı ile oynamak mümkün, fakat sonuçlarını uzun vadede gösteriyor.

Hızlandırmak için;

Sık sık yemek yiyerek vücudun aç kalmasını engelleyerek ve "besin geliyor, sen yak, için rahat olsun! " mesajını vücuda benimsetmen,

Sabah güçlü, öğlen orta, akşam hafif yemek yemen,

Ara öğünleri ihmal etmemen(3 ana 3 ara öğün),

Yiyeceklerina baharat katman,

Yağ oranını düşürmen, protein ve karbonhidrat'ı arttırman,

Daha hareketli bir yaşam ya da en azından yemeklerden sonra biraz yürüyüş yapman gerekir.

• quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

Metabolizma hızı ile oynamak mümkün, fakat sonuçlarını uzun vadede gösteriyor.

Hızlandırmak için;

Sık sık yemek yiyerek vücudun aç kalmasını engelleyerek ve "besin geliyor, sen yak, için rahat olsun! " mesajını vücuda benimsetmen,

Sabah güçlü, öğlen orta, akşam hafif yemek yemen,

Ara öğünleri ihmal etmemen(3 ana 3 ara öğün),

Yiyeceklerina baharat katman,

Yağ oranını düşürmen, protein ve karbonhidrat'ı arttırman,

Daha hareketli bir yaşam ya da en azından yemeklerden sonra biraz yürüyüş yapman gerekir.

Aynen katılıyorum, klavyene sağlık.
    Metabolizmayı hızlandırıp, kalori yakma hızını yükselterek kilo vermeye dönük ilaçlar var, sakın bu tür şeylere yönelmeyin diyorum. Bütün vücut dengenizi bozarsınız. En doğrusu bu şekilde doğali sağlıklı yolla başarmak.

• Sağolasın, @Taner.

Bu arada @Woraz, unutmadan;

Kalsiyum tüketimi bağırsaklardaki yağ emilimini azaltır. Bu yüzden yağsız süt, yoğurt, peynir vb. gibi besinleri tüketmek vücudun daha az yağ tutmasına sebep olacaktır.

Ayrıca Kefir, Sivri acı biber, Yeşil çay, Zencefil ve Balığın metabozlimayı hızlandıran özelliklerle olduğunu biliyorum. Birkaç tane daha var ama aklıma gelmiyorlar şu an...
  • fuducuk çok teşekkürler arkadaşım. Sık sık yemek derken ne tür aperatifler önerirsin? Yenilen meyvelerin zararları olabilir mi? Üzüm, şeftali ve muz mesela.

Bunlarla birlikte spor yapmak çok istiyorum ancak, Nisan ayında halısahada bir sakatlık yaşadım. Yaklaşık 1buçuk ay sonra aynı yer 2. kez sakatlandı. Şu ana kadar da gerçekçi bir iyileşme gösteremedim. Dizim kötü şekilde kaymış ve büyük ihtimalle bağlara zarar vermiş, dolayısıyla koşu yapamıyorum. En azından şimdilik, korumalı dizlik alana kadar. Dizimdeki o bölgeyi geliştirmem, kuvvetlendirmem gerekiyor ancak spor yapamadığım için bunu yapamıyorum. Hareketsizlik + yemek = kiloları geri kazanım oluyor.

Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler arkadaşlar.
  • Rica ederiz.

Ara öğünleri kastediyorsan meyve olabilir ama meyveyi de abartmamak lâzım. Muzu tavsiye etmem, kalorisi yüksek. Masum bir meyve değil yani. Diğer meyveleri de abartarak yarımşar kilodan yemeyeceksin tabiki. 1-2 tane. Meyve yemek beni daha çok acıktıyor, sende de böyle olursa yağsız yoğurdu tavsiye ederim. İçine atacağın salatalık ve dere otu seni tok tutar. Kepekli ekmek üzerine bir dilim yapsız peynir ve bolca salata da güzel olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WoraZ

Geçtiğimiz yaz askere gittim, askerde yaklaşık 15 kilo kadar verdim ancak Ocak'ta askerden döndükten sonra yavaş yavaş tekrar kilo aldım ve şu an eski halime yakın gibiyim. Geçenlerde TV'de izlediğim bir programda metabolizma hızından bahsediliyordu. Metabolizma hızı düşük insanların, hızlı olana göre çok daha fazla kilo aldıklarından konuşuluyordu. Hani hep deriz, "adam ne kadar yemek yiyor da birşey olmuyor, bir de bana bak ne yersem yarıyor." Bu sözceleri programdaki uzman metabolizma hızına bağladı.

Önce şunu söyleyeyim Sürekli yemek yeyip kilo alamamak hormonlar ile alakalı bir durumdur. Mesela tiroid bezi nin salgıladığı hormonlardan biri olan Tiroksin in yüksek faaliyet göstermesi karbonhidrat ve yağ metabolizmasında normal bireylere göre daha fazla hızlanma gösterir bu da zayıflığa delalattir. Yavaş olması ise obezite.
    Metabolizma, vücudun temel fonksiyonlarını devam ettirebilmek için bir günde ihtiyacı olan minimum enerji miktarıdır. Dinlenme anında vücudun kalori harcama hızına bakılarak ölçülür ve kişiden kişiye değişiklik gösterir. Yemek yeme, uyuma, temizlenme ve benzeri faaliyetler sırasında vücudumuz devamlı kalori yakar.
    Metabolizma vücut bileşimleri tarafından etkilenmektedir. Bu bileşimler, vücuttaki kas ve yağ dokularının birbirine oranıdır. Kaslar, vücutta yağlardan daha fazla kalori kullanır. Kaslı bir vücuda sahip kişilerin, daha az vücut yağına sahip oldukları için, daha hızlı metabolizmaları vardır. Örneğin aynı boy ve kiloda olan iki kişiyi ele alalım. Bunlardan düzenli olarak aerobik yapan, vücut geliştirme sporuyla ilgilenen, fitness ve benzeri aletli programları uygulayan kişinin vücut yağ oranı daha düşüktür. Diğeri ise hiçbir sportif aktivite yapmadığı için, vücut yağ oranı diğer kişiye oranla daha düşüktür, dolayısıyla metabolizma hızı da yavaştır. Başka bir deyişle, birinci kişinin vücut fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için, ikinci kişiden daha fazla kalori harcaması gerekmektedir.
    Metabolizma hızının kilo alıp vermede önemli etkisi var. Bazal metabolizma hızınız ne kadar düşükse, kilolu olma ihtimaliniz de o kadar yüksektir. Eğer hızlıysa şanslısınızdır, vücudunuz enerji sağlamak için daha hızlı kalori yakıyor demektir. Eğer yavaşsa çok fazla kalori almamalısınız, ihtiyacınızdan fazlası yağ olarak depolanacaktır. Kiloluysanız ilk işiniz metabolizmanızı hızlandırmak olmalı. Bunu yapmak için de kas dokusunu artırmanız gerekli. Kas dokunuz ne kadar fazlaysa metabolizmanız da o kadar hızlanır, ince kalma şansınız artar. 40 yaşından sonra kas dokusu azalmaya başlar. Bu nedenle düzenli egzersizle metabolizmayı hızlandırmak ve vücut fonksiyonlarının daha mükemmel olmasını sağlamak sağlıklı yaşam için bir koşuldur.
    Yavaş bir metabolizmaya sahip olduğunuzda üşüme, kuru bir cilt, yavaş nabız, düşük tansiyon ve peklik gibi birçok rahatsızlığı da kabullenmiş olmaktasınız.
    Metabolizma hızınızın artması için protein ağırlıklı bir diyet etkili olacaktır.
    Özellikle süt ürünlerinde bulunan konjuge linoleik asit vücutta kas dokusunu artırdığı için metabolizmayı da yüzde 10 oranında hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Acı soslu bir yemek yedikten sonra yaklaşık iki-üç saat içinde de metabolizma hızının yüzde 50 oranında artması mümkündür. Bu etki acının kalp basıncını artırmasından kaynaklanır. Kafein içeren içecekler de adrenalin seviyesini ve beraberinde kalp basıncını artırarak metabolizmayı hızlandırır. Yeşil çay ise kalp basıncını artırmadan metabolizmayı hızlandırır.
    Eğer iyot eksikliğine bağlı tiroitle ilgili bir probleminiz varsa tiroksin hormonu senteziniz de düşük olacaktır. Bu da metabolizmanızın düşmesine neden olur; bu durumda iyot seviyenizi artıracak deniz mahsulleri ve süt diyetinizde yer almalıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

quote:

Geçtiğimiz yaz askere gittim, askerde yaklaşık 15 kilo kadar verdim ancak Ocak'ta askerden döndükten sonra yavaş yavaş tekrar kilo aldım ve şu an eski halime yakın gibiyim. Geçenlerde TV'de izlediğim bir programda metabolizma hızından bahsediliyordu. Metabolizma hızı düşük insanların, hızlı olana göre çok daha fazla kilo aldıklarından konuşuluyordu. Hani hep deriz, "adam ne kadar yemek yiyor da birşey olmuyor, bir de bana bak ne yersem yarıyor." Bu sözceleri programdaki uzman metabolizma hızına bağladı.

Önce şunu söyleyeyim Sürekli yemek yeyip kilo alamamak hormonlar ile alakalı bir durumdur. Mesela tiroid bezi nin salgıladığı hormonlardan biri olan Tiroksin in yüksek faaliyet göstermesi karbonhidrat ve yağ metabolizmasında normal bireylere göre daha fazla hızlanma gösterir bu da zayıflığa delalattir. Yavaş olması ise obezite.
    Metabolizma, vücudun temel fonksiyonlarını devam ettirebilmek için bir günde ihtiyacı olan minimum enerji miktarıdır. Dinlenme anında vücudun kalori harcama hızına bakılarak ölçülür ve kişiden kişiye değişiklik gösterir. Yemek yeme, uyuma, temizlenme ve benzeri faaliyetler sırasında vücudumuz devamlı kalori yakar.
    Metabolizma vücut bileşimleri tarafından etkilenmektedir. Bu bileşimler, vücuttaki kas ve yağ dokularının birbirine oranıdır. Kaslar, vücutta yağlardan daha fazla kalori kullanır. Kaslı bir vücuda sahip kişilerin, daha az vücut yağına sahip oldukları için, daha hızlı metabolizmaları vardır. Örneğin aynı boy ve kiloda olan iki kişiyi ele alalım. Bunlardan düzenli olarak aerobik yapan, vücut geliştirme sporuyla ilgilenen, fitness ve benzeri aletli programları uygulayan kişinin vücut yağ oranı daha düşüktür. Diğeri ise hiçbir sportif aktivite yapmadığı için, vücut yağ oranı diğer kişiye oranla daha düşüktür, dolayısıyla metabolizma hızı da yavaştır. Başka bir deyişle, birinci kişinin vücut fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için, ikinci kişiden daha fazla kalori harcaması gerekmektedir.
    Metabolizma hızının kilo alıp vermede önemli etkisi var. Bazal metabolizma hızınız ne kadar düşükse, kilolu olma ihtimaliniz de o kadar yüksektir. Eğer hızlıysa şanslısınızdır, vücudunuz enerji sağlamak için daha hızlı kalori yakıyor demektir. Eğer yavaşsa çok fazla kalori almamalısınız, ihtiyacınızdan fazlası yağ olarak depolanacaktır. Kiloluysanız ilk işiniz metabolizmanızı hızlandırmak olmalı. Bunu yapmak için de kas dokusunu artırmanız gerekli. Kas dokunuz ne kadar fazlaysa metabolizmanız da o kadar hızlanır, ince kalma şansınız artar. 40 yaşından sonra kas dokusu azalmaya başlar. Bu nedenle düzenli egzersizle metabolizmayı hızlandırmak ve vücut fonksiyonlarının daha mükemmel olmasını sağlamak sağlıklı yaşam için bir koşuldur.
    Yavaş bir metabolizmaya sahip olduğunuzda üşüme, kuru bir cilt, yavaş nabız, düşük tansiyon ve peklik gibi birçok rahatsızlığı da kabullenmiş olmaktasınız.
    Metabolizma hızınızın artması için protein ağırlıklı bir diyet etkili olacaktır.
    Özellikle süt ürünlerinde bulunan konjuge linoleik asit vücutta kas dokusunu artırdığı için metabolizmayı da yüzde 10 oranında hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Acı soslu bir yemek yedikten sonra yaklaşık iki-üç saat içinde de metabolizma hızının yüzde 50 oranında artması mümkündür. Bu etki acının kalp basıncını artırmasından kaynaklanır. Kafein içeren içecekler de adrenalin seviyesini ve beraberinde kalp basıncını artırarak metabolizmayı hızlandırır. Yeşil çay ise kalp basıncını artırmadan metabolizmayı hızlandırır.
    Eğer iyot eksikliğine bağlı tiroitle ilgili bir probleminiz varsa tiroksin hormonu senteziniz de düşük olacaktır. Bu da metabolizmanızın düşmesine neden olur; bu durumda iyot seviyenizi artıracak deniz mahsulleri ve süt diyetinizde yer almalıdır.

Teşekkürler de alıntı olduğunu da belirtseydin.
    http://www.webanne.com/metabolizma_hizlandirma.html

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

quote:

Teşekkürler de alıntı olduğunu da belirtseydin.
    http://www.webanne.com/metabolizma_hizlandirma.html

Kaynak burası değil. "Özer Baysaling ve Erol Uğur `un - Herkes İçin Spor" isimli kitabı. Sitemize eklerken belirtmiştim ama tam kopylamamamışım demek kihttp://forum.gym-center.com/forum/showthread.php?t=295

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 5 Ağustos 2008; 16:34:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.