Birkaç gün önce Messenger Plus'u bilgisayarıma yükledim. Ewido,Avg,AdAware,FixWelch programlarını kullanıyorum ve bu programlar sürekli trojan uyarısı veriyor. Bulunanları siliyorum ancak bi taraftan trojan saldırısı devam ediyor. Son olarak da Zone Alarm programını yükledim, sorunu format atmadan çözebilmek için. Öğrendiğime göre, en güçlü programlarla bu trojanlar temizlenmiş olsa bile, bilgisayara giren vatandaş, ihtiyacı olan portları açtığı için çözüm olmuyor ve formatlamaktan başka bir çare kalmıyormuş. Bu bilgi doğru mudur? Yeniden yüklemem gereken onlarca program, oyun vesairenin yüklenmesi zor olacağı için formatlamaktan çekiniyorum. Çözüm önerileri olan arkadaşlara teşekkürler.
Msn plusın içinde barındırdığı adwareler yüzünden çoğu program dediğin gibi görüyor. ama resmi sitesinden yüklemediysen gerçekten trojan olabilir.
yüklerken sponsoru yüklemek istemiyorumu işaretleyip kurman gerekiyordu...sil tekrar dediğim şekilde kur.bu arada ad aware yada spy sweeper gibi bir programla da tarat her ihtimale karşı...