Şimdi Ara

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tecili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    2017'de Eski adı ile Ticaret Meslek Lisesinden Mezun Oldum. Yeni Adı ( Teknik ve Anadolu Lisesi Oldu )

    2017'de Mezun Olduktan sonra Askerden kaçak durumuna düştüm ve Askerlik şubesine gidip tecil ettirdim. 31/12/2020 Tarihine kadar tecilliyim.

    Bugün ki Üniversite sınavından sonrada biraz sıkıntılı geçtiği için askere gitmek zorundaydım diye biliyordum. Fakat İlgili madde ile ilgili birşey okudum. Askerlik Şubesi Benim tecilimi 3 yıl uzatmış, aynı staj gördüğüm kişinin oda meslek lisesindendi 2023 Tarihine kadar uzatılmış. E-Devlet üzerinden uzatma işlemine girdiğim de Belirli bir tecilin olduğu için o tarih bitmeden tecil yapamazsınız diye bir ibare çıkıyor.

    Okuduğum Maddeye Göre Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinden mezun olan kişilere ek ilave 3 yıl yani toplam 6 yıl tecil hakkı tanınıyormuş Toplam yaş (25 Olana kadar) Böyle birşey varmı ? Bir 3 yıl daha tecil ettirme imkanım oluyor mu ? Bilgilendirirseniz sevinirim.

    Maddeyi Aşağıya Bırakıyorum ;

    Lise veya dengi okuldan mezun olanların mezuniyet tarihlerinden itibaren 3 yıl erteleme hakları vardır.
    Ancak normal lise mezunlarında tecil hakkı en fazla 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadardır. Örneğin: 18 yaşında liseden mezun olan bir kişinin 21 yaşına kadar tecil hakkı olur. 22 yaşında liseyi bitiren bir kişinin ise 22 yaşını tamamladığı yılın sonuna kadar.
    Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların normal liselere göre ilave 3 yıl daha erteleme hakları vardır. Yani normal liselerden mezun olanların 3 yıl hakları varken, meslekli ve teknik lise mezunlarının ise 6 yıl tecil hakları vardır.
    Ancak mesleki ve teknik liseden mezun olanların tecil hakları en çok 25 yaşın tamamlandığı yılın sonuna kadar olur. Örneğin: 18 yaşında teknik liseden mezun olan bir kişinin 18 + 6 olmak üzere 24 yaşına kadar erteleme hakları vardır. 22 yaşında bitiren bir kişinin ise 22 + 6 = 28 yaş olacağı için sadece 25 yaşın sonuna kadar yararlanabilir.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.