Şimdi Ara

Meslek seçimi bilgisayar mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler öğretmen lisesinde 3.sınıfım şuanda meslek seçimi falan derken ygs ye çalışmaya başladım işte iyi şeyler çıkıcak gibi 30.000-40.000 arası birşey olur büyük ihtimalle ama bir dayım var bastırıyor işte onca şeye rağmen ilk 10.000 e giremessen salaksın diye ben aileme yük olmamak için zaten küçükken babamı kaybetmiştim şuan ne dershane ne özel ders alıyorum ama ihtiyacımın oldugunuda sanmıyorum açıkcası annem kitap deneme konusunda yardımcı oluyor.Dayım tıp oku diye bastırıyor annemide etkisi altına alıyor işte bu devirde devlette çalışıcan özel de çalışıp mühendis olup napıcaksın adamlar japonyadan mühendis getiriyor diye . Yardım edin sizce ne yapmalıyım

• Hocam meslek seçiminde kimsenin dediğini umursama.Yaklaşık 25 ile 50-55 yaşlarına kadar o mesleği yapıcaksın her gün işe giderken sövmek var işin ucunda en azından sevdiğin bir mesleği yaparsan en azından sabah kalkarken bugün ne yaparsam rapor alabilir ne yaparsam izin alabilirim diye düşünmezsin.

İçinden ne geliyorsa o bölümü oku mesela dayınızın zoru ile tıp seçseniz 2. yılda artık mutsuz olup her gün küfür etseniz bölümünüze ve tekrardan sınava girip mühendisliğe geçseniz kaybolan yıllarınızı kim geri vericek size?
  • Fizyoterapi ve rehabilitasyon bolumu için çalış . deli para var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam meslek seçiminde kimsenin dediğini umursama.Yaklaşık 25 ile 50-55 yaşlarına kadar o mesleği yapıcaksın her gün işe giderken sövmek var işin ucunda en azından sevdiğin bir mesleği yaparsan en azından sabah kalkarken bugün ne yaparsam rapor alabilir ne yaparsam izin alabilirim diye düşünmezsin.

İçinden ne geliyorsa o bölümü oku mesela dayınızın zoru ile tıp seçseniz 2. yılda artık mutsuz olup her gün küfür etseniz bölümünüze ve tekrardan sınava girip mühendisliğe geçseniz kaybolan yıllarınızı kim geri vericek size?

Hocam orası öyle fakat c++ kullanabiliyorm birazcık java ile asp.net de var aslında yeteneklerimde var az buçuk fakat işin ucunda aç kalmak var ondanda korkuyorum biraz

• Dayının aklına selam yolluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ercan TC

Dayının aklına selam yolluyorum.

• Bilgisayara ilgin ve bilgin yok ise asla olma.

Arkadaşlarım var bilgisayar mühendisi neredeyse hayatında hiç crack bile yapmamış adamlar. bilgisayarın tuşuna basıp kapatınca bilgisayarın bozulacağını falan sanıyorlar.

Aman diyim dikkat et...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikodaci

Bilgisayara ilgin ve bilgin yok ise asla olma.

Arkadaşlarım var bilgisayar mühendisi neredeyse hayatında hiç crack bile yapmamış adamlar. bilgisayarın tuşuna basıp kapatınca bilgisayarın bozulacağını falan sanıyorlar.

Aman diyim dikkat et...

yok hocam öyle internet kafede counter atıp bilgisayar çok zevkliymiş diyip bilgisayar mühendisliği okumak isteyen tiplerden değilim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KILICOGLOU

Fizyoterapi ve rehabilitasyon bolumu için çalış . deli para var

bu adamı dinle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Itsuka Shido

quote:

bu adamı dinle.

Hocam sağlık alanı belkide önü hiç kapanmayacak çok parası olan bi meslek ama ne bileyim içim ısınmıyor benim hiç mi hiç istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perey Jackson

quote:

quote:

bu adamı dinle.

Hocam sağlık alanı belkide önü hiç kapanmayacak çok parası olan bi meslek ama ne bileyim içim ısınmıyor benim hiç mi hiç istemiyorum

istemiyorsan yapma. ama bilgisayar müh. fazlasıyla araştırma isteyen, algoritmaları kısa sürede öğrenmen gereken bir mühendislik. bir sorunu görünen tarafıyla değil görünmeyen tarafıyla çözüm isteyen bir alan. yazılım sektöründe en çok kullanılan c++, c#, phyton, asp, php, html, sql, oracle sql gibi onlarca programlama dilini öğrenmen gerekir. sürekli yeniliğe açık bir yapın varsa bilgisayar mühendisliği oku. bir dili tam öğrenmek için 10bin saat civarı çalışman lazım kısaca bir yıl. ileri düzeyde ingilizce de şart. türkçe kaynaklar en fazla orta seviyede. ondan sonrası tamamen ingilizce.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu adamı dinle.

istemiyorsan yapma. ama bilgisayar müh. fazlasıyla araştırma isteyen, algoritmaları kısa sürede öğrenmen gereken bir mühendislik. bir sorunu görünen tarafıyla değil görünmeyen tarafıyla çözüm isteyen bir alan. yazılım sektöründe en çok kullanılan c++, c#, phyton, asp, php, html, sql, oracle sql gibi onlarca programlama dilini öğrenmen gerekir. sürekli yeniliğe açık bir yapın varsa bilgisayar mühendisliği oku. bir dili tam öğrenmek için 10bin saat civarı çalışman lazım kısaca bir yıl. ileri düzeyde ingilizce de şart. türkçe kaynaklar en fazla orta seviyede. ondan sonrası tamamen ingilizce.

ingilizcem şuan bile çok iyi hocam ablamın ingilizce öğretmeni olmasından kaynaklanıyor sanırım araştırmacı bir kişiliğim vardır zaten okulu kazanınca okurken 2.sınıfta falan yol +yemekle bir şirkete girmeyi bile düşünüyorum cv açısından dil öğrenmeye gelirsek hangi meslek kolayki ?

• İlgin olması yeterli bilgisayar için, bu aşamada bilgi olması pek önemli değil. Ayrıca bütün programlama dillerinde uzmanlaşman çok zor en fazla 2 tanesinde çok iyi olabilirsin. Ve şunu da söylemeden edemiyeceğim bilgisayar sadece yazılımdan ibaret değil

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu adamı dinle.

ingilizcem şuan bile çok iyi hocam ablamın ingilizce öğretmeni olmasından kaynaklanıyor sanırım araştırmacı bir kişiliğim vardır zaten okulu kazanınca okurken 2.sınıfta falan yol +yemekle bir şirkete girmeyi bile düşünüyorum cv açısından dil öğrenmeye gelirsek hangi meslek kolayki ?

yapabilirim diyorsan git. forumda bilgisayar mühendisi arkadaşlar daha fazla yardımcı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gutartigen

İlgin olması yeterli bilgisayar için, bu aşamada bilgi olması pek önemli değil. Ayrıca bütün programlama dillerinde uzmanlaşman çok zor en fazla 2 tanesinde çok iyi olabilirsin. Ve şunu da söylemeden edemiyeceğim bilgisayar sadece yazılımdan ibaret değil

Doğru hocam haklısınız
  • Hocam istedigin meslek buysa sonuna kadar devam et bilgisayar öldü,herkes muhendis oluyo,mezun olunca internet kafe mi accan gibi tatavalara hic cevap verme hatta evet de diyebilirsin.Ama piyasada kalifiye bir eleman olmak istiyorson once bir alanda uzman ol cok fazla daldan dala atlama.Ornegin java mi sana kolay geliyor.Java standart edition dan basla,sonra java enterprise edition JSF,JDBC,Spring Hibernate gibi frameworklerin uzerinde yogunlasana kadar zaten mezun olursun.Aynisi .Net icinde gecerli C# tan basla hakkiyla ogren Asp.nete gec.Tabi sadece bunlar yok python var,Ruby var,C,C++....Oncelikle ilerlemek istedigin alani belirle zaten gerisi kendiliginden gelicek hic merak etme.Bu dediklerimi yaptiktan sonra da zaten hakkettigin maasi alirsin.

Yolun Acik Olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nordeus

Hocam istedigin meslek buysa sonuna kadar devam et bilgisayar öldü,herkes muhendis oluyo,mezun olunca internet kafe mi accan gibi tatavalara hic cevap verme hatta evet de diyebilirsin.Ama piyasada kalifiye bir eleman olmak istiyorson once bir alanda uzman ol cok fazla daldan dala atlama.Ornegin java mi sana kolay geliyor.Java standart edition dan basla,sonra java enterprise edition JSF,JDBC,Spring Hibernate gibi frameworklerin uzerinde yogunlasana kadar zaten mezun olursun.Aynisi .Net icinde gecerli C# tan basla hakkiyla ogren Asp.nete gec.Tabi sadece bunlar yok python var,Ruby var,C,C++....Oncelikle ilerlemek istedigin alani belirle zaten gerisi kendiliginden gelicek hic merak etme.Bu dediklerimi yaptiktan sonra da zaten hakkettigin maasi alirsin.

Yolun Acik Olsun.

teşekkür ederim :) konyanın akşehir ilçesinde ikamet ediyorum amacım kimseyi aşşağılamak değil ama hiç yardımcı olan olmuyor biyoloji hocam bilg.müh olunca formatı 20 ye mi 25 e mi atıcan diye dalga geçiyor sınıf zaten bol bol kendini sosyal mühendis sanan lamer larla dolu ratserver yapıp hacker lığını ilan ediyor dümbük bıraksan pentagona girecek çok değişik bir ortam içersindeyim ama istikrarlı olursam başarılı olucam inanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perey Jackson -- 3 Mayıs 2015; 15:58:42 >

• quote:

Merhaba beyler öğretmen lisesinde 3.sınıfım şuanda meslek seçimi falan derken ygs ye çalışmaya başladım işte iyi şeyler çıkıcak gibi 30.000-40.000 arası birşey olur büyük ihtimalle ama bir dayım var bastırıyor işte onca şeye rağmen ilk 10.000 e giremessen salaksın diye ben aileme yük olmamak için zaten küçükken babamı kaybetmiştim şuan ne dershane ne özel ders alıyorum ama ihtiyacımın oldugunuda sanmıyorum açıkcası annem kitap deneme konusunda yardımcı oluyor.Dayım tıp oku diye bastırıyor annemide etkisi altına alıyor işte bu devirde devlette çalışıcan özel de çalışıp mühendis olup napıcaksın adamlar japonyadan mühendis getiriyor diye . Yardım edin sizce ne yapmalıyım

Kodcu herif diye bir sayfa var kardeş yaz oraya, insanı bilgisayar muhendisligi, yazilimcilik vb konuda güzel bilgilendiriyorlar orada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidesab -- 3 Mayıs 2015; 16:05:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: saidesab

quote:

Merhaba beyler öğretmen lisesinde 3.sınıfım şuanda meslek seçimi falan derken ygs ye çalışmaya başladım işte iyi şeyler çıkıcak gibi 30.000-40.000 arası birşey olur büyük ihtimalle ama bir dayım var bastırıyor işte onca şeye rağmen ilk 10.000 e giremessen salaksın diye ben aileme yük olmamak için zaten küçükken babamı kaybetmiştim şuan ne dershane ne özel ders alıyorum ama ihtiyacımın oldugunuda sanmıyorum açıkcası annem kitap deneme konusunda yardımcı oluyor.Dayım tıp oku diye bastırıyor annemide etkisi altına alıyor işte bu devirde devlette çalışıcan özel de çalışıp mühendis olup napıcaksın adamlar japonyadan mühendis getiriyor diye . Yardım edin sizce ne yapmalıyım

Kodcu herif diye bir sayfa var kardeş yaz oraya, insanı bilgisayar muhendisligi, yazilimcilik vb konuda güzel bilgilendiriyorlar orada

Şuan açtım teşekkürler ilgileniyorum

• quote:

hocam harbi mi diyosunuz ? ben bu sene girdim sınava şu anki durumda tutuyor,nasıldır biraz anlatsanız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.