Adminlerden ricam konu yanlış yerde biliyorum fakat liseler bölümünde konu fazla ilgi göremeyiceğinden dolayı buraya açmayı tercih ettim. Kaldırmazsanız seviniriz. Çünkü burada yazacaklarımız binlerce 14 15 yaşlarındaki gencin hatalı tercihler yapıp hayatını karartmasına engel olabilir. Lütfen bu ayrımcılığı gösteriniz.
Evet gençler burada meslek liselerinin genel halinden , işleyişinden , ileride neler yaşayabileceklerinden , gelecekte neler olabileceğinden , avantaj ve dezavvantajlarından , toplumun ön yargılarından kısaca meslek lisesinin genel konularından bahsediceğiz.
Şimdi başlayalım ;
Meslek Lisesi Nedir , Kaça Ayrılır , Türleri Nelerdir ?
Meslek lisesi kabatalaslak olarak meslek eğitimi verilen yerlerdir. Dikkat edin kabataslak diyorum çünkü işletmeye gittiğinizde görüyorsunuz ki hiçbirşey öğrenmemişsiniz.
**** Kız , Ticaret , Sağlık , Turzim Meslek liselerinden anlamam ama aşağı yukarı hepsi aynı olduğunu söyleyebilirim.
Bu Liselerin Farkları Nelerdir
Şimdi arkadaşlar çoğu kişinin bilmediği ama hepsine meslek lisesi dediği konuya geldik. Burada çok büyük yanlış var.
- Sağlık meslek liseleri benim bildiğim hepsi anadolu bazında yani Sbs , Teog ile girilmekde. Puanlarıda oldukça yüksek burada yazacağım birçok şeyden bunlar muaf. ( Yanışlarım olabilir lütfen ö.m atınız )
- Kız meslek, anadolu kız meslek liseleri olmak üzere ikiye ayrılır. Kız meslek liselerine okul puanı (diploma puanı) ile girilebilirken anadolu kız meslek liselerine sbs , teog ile girilebilir. Birde kız teknik liseleri vardır bu biraz farklı onu Teknik Lise olarak anlatıcam
- Anadolu Liseleri sbs , teog ile girilir. - Teknik liseler, bunlara 9. sınıfta meslek lisesi ( Endüstri Meslek Lisesi , Kız Meslek Lisesi vs.) olarak başlayıp 9. sınıf not ortalamasına bağlı olarak geçebilirsiniz., - Anadolu Teknik Liselerinede sbs , teog ile girilir.
**** Diğerlerini bilmiyorum.
Bunların ders içerikleride farklıdır.
Meslek ve Anadolu Meslek Liselerinde sayısal dersler yoktur. Anadolu Teknik ve Teknik Liselerde sayısal dersler vardır hatta bütün dersler vardır eksiksiz diyeyim.
Öğrenci kalitesi olarak bakıcak olursak Teknik > Anadolu Teknik > Anadolu Meslek > Meslek ( Endüstri Meslek ) **** Öğrenci kalitesi derken ders , davranışlar vs.
Biraz yoruldum gelince devam ediceğim sizlerde hata ve eksiklerimi bildirirseniz düzelticem.