Şimdi Ara

Meslek Araştırması Yapıyorum! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
16
Favori
6.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eczacilar ne alemdeymis uni mezunuyum bide eczacilik okuyasim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denozhan

Tam adamına sordun hocam babam makine mühendisi :)
    İzmir,Denizli gibi sanayileşmiş şehirlerde iş imkani daima var çünkü iş beğenmeyen insanlar dolu. Babam YTÜ mezunu. Ama ilk maaşı 1.5bin TL. O kadar okumaya bu kadar mı diyen bir çok insan işsiz kalıp KPSS ye saldırıyor. Ee tabi devletin olanakları güzel. 3bin TL ile başladığın maaşın 4bin TL ye kadar çıkabiliyor. Ayrıca yetkili bir konuma gelebilirsen devlette ya da belli bir hizmet süresinden sonra iki aya bir çift maaş alıyorsun yani:
    1.ay 4bin
    2.ay 8bin gibi oluyor maaşın. Gelelim atanma puanlarına.. Devlet kadrosuna girmek için bu imkanlarından dolayı binlerce kişi KPSS'ye giriyor ve şansını deniyor fakat atanma sayısı oldukça düşük ve ortalama 90 puan gibi bir puana atanılabiliyor.
    Tekrardan özel sektöre dönersek başlangıç 1.5bin Tl olsa da 3 ay gibi bir sürede bu miktar 2 katına çıkabiliyor. Olgun dönem maaşı gayet iyi.Etrafımda oldukça makine mühendisi var ki hepsi 40 yaş üstünde babam dahil.Allaha şükür 8-12bin TL arası değişiyor. İngilizce yanına Almanca alınması Makine sektörunde çok önemliymiş.. bunlar babamdan aldığım bilgiler dostum umarım işine yarar :)

Hocam su devlette cift maas olayini biraz daha detayli aciklarmisiniz arastirdim bir burda gordum baska sitelerde yazmiyo devlette maas 3400 diyo

• Kontrol ve Otomasyon mühendisliği nerelerde çalışabilir, ne kadar tercih edilir?

• ratch kullanıcısına yanıt
    napıcan la biyolog chaegirab gibi mi olacan
  • kontrol ve otomasyon teknolojisi
  • yukarıda yazılmış fakat yurtdışında yaşam için en iyi meslekler sizce hangisi? yazılım ve bilgisayar nasıldır?
  • Görsel İletişim Tasarım
    İzmir'de
  • Bilgisayar mühendisliği, İstanbul ve yurtdışı çalışma imkânları, ne diyorsunuz ?

• Konuya tam bakamadım ama Uzay Mühendisliği hakkındaki yorumlarınızı alacaktım. Eğer soruldu ve cevaplandıysa cevaba yönlendirirseniz sevinirim.
  • Yonetim bilişim sistemleri nasıl,bilgisi olan var mı?
  • Maliye nasıldır?

• Çevre Mühendisliği çöp müdür?
  • mütercim-tercümanlık ingilizce almanca fransızca ispanyolca ayrı ayrı olursa iyi olur.

bir de bilgisayar mühendisliği, acaba %50 bursla okumaya değer mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletme Mühendisliği az sayıda var ama hep merak etmişimdir endüstriye benziyo diyolar

İş alanları ve maaşı hakkında yardımcı olursanız sevinirim

• Psikolojiyi nasıl görüyorsun dostum ? İş olanakları nasıl ? Dil öğrenmek şart mıdır ? Ege Psikoloji düşünüyorum.Hep olumlu görüşler okudum,duydum.Senin görüşün nedir ?
  • Denozhan kullanıcısına yanıt
    Endüstri Ürünleri Tasarımı okuyorum. 4 sene sonra iş imkanları nasıl olur sizce?
  • Dostum baban Ytu makineden mezun. Peki buradan mezun arkadaşları şuan ne yapıyor? Maddi durumları nasıl? Yurt dışında çalisan ytu mezunu arkadaşları var mı? Genel olarak ytu makine mezunları hakkında bilgi verebilir misin? Ayrıca İtü ile ytu arasında fırsatlar bakimindan bariz bir fark var mı?

• Arkadaşlar babam itü işletme mühendisliğinden mezun bende itü inşaat'ta eğitim görmekteyim .. Hatta sanırım babam bölümün 3. dönem mezunu yani o kadar söyleyeyim .. İşletme mühendislerinin işini MBA yapmış bütün ana mühendislikler yapıyor ( Makine , inşaat , elektrik , bilgisayar vb. ) Yani İTÜ İnşaata girip herhangi bir üniversitede MBA yaparsanız işletme mühendislerinin sorumlu olduğu finans , planlama , satış vb. işlerle ilgilenebilirsiniz .. Ayrıca işletme mühendisleri genellikle ( %90 falan ) şirketlerde MT ( Management Trainee ) olarak işe başlarlar .. İnternetten MT olmanın nasıl iğrenç bir durum olduğunu okuyabilirsiniz ... Diğer mühendislerde öyle ahım şahım bir maaşla başlamazlar işe ama yinede sigortaları , güvenceleri , primleri vs. vardır ve şirketin resmi çalışanı olarak gözükürler ... Üstelik dediğim gibi diğer mühendisliklerden mezun insanlarda işletme mühendislerinin işlerini yapabilir .. Haa tabii bu bölümün hiç mi olumlu tarafı yok , tabii ki var .. Okuması zevkli ve kolaydır .. Hem sosyal hem teknik bir bölümdür .. Yurtdışında iş imkanı en az diğer mühendislikler kadar vardır .. Eğer özel olarak soru sormak isterseniz PM yoluyla sorabilirsiniz ..

• Yildiz Teknik Universitesi bilgisayar muh.iyimidir egitimi nasildir baslangic maaslari nasildir marmara tavsiye ettiler sizce marmara mi ytü mü son olarak yurtdisi imkanlari yurtdisina cikmak zor mudur tesekkurler.@Denozhan

• Tank veya top subayı olmak ?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.