Şimdi Ara

Mesleğim Yüzünden Geleceğim İçin Endişeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan unideyim liseden beri denizcilik okuyorum ve kısmetse 3 sene içinde gemide çalışmaya başlıyacağım ama korkuyorum.
    Yanlış anlamayın mesleğimden korkmuyorum hatta çok seviyorum, benim korktuğum şey ben dünyanın bi ucundayken ailemin yaşayacağı sevinçleri, hüzünleri ve heyecanları kaçıracak olmam.
    30 yaşından önce düzenli bi hayat kuramayacak ve evlenemeyecek olmam. Sevdiğim insanları 6 ayda bir belki görecek belki göremeyecek olmam. Okyanusun ortasında sadece ailemi aramak için bile haftalarca bekleyecek olmam.
    Aylarca bir kamarada yalnızlıkla başbaşa yaşayacak olmam. Kardeşlerime doğru düzgün abilik yapamayacak olmam. Yıllarca ailemle kahvaltı yapmanın özlemini çekicek olmam. Arkadaşlarımın beni unutacak olması. Karaya her gelişimde çevremdeki insanların ne kadar yaşlandığını ve değiştiğini farkedecek olmam. Ve o kızın beni yıllarca beklemeyeceğini biliyor olmam.
    Günlerdir hep bunları düşünüp acaba yanlış mı yapıyorum diye soruyorum kendime ama aileme daha iyi bir hayat sunmak için yapacak başka bir meslekte bulamıyorum. Ne yapmalıyım, bu konuda sizin değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

Edit: Arkadaşlar kusura bakmayın mesajı editlerken yanlışlıkla silmişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tadeon -- 8 Mayıs 2015; 21:04:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Seni seven biri seni aylarca da bekler yıllarca da bekler hemde ihanet etmez. Evet insanların yaşlandığını değiştiğini fark edeceksin her karaya ayak basışın da ama hayat kaliten standartların ve en önemlisi kendin için bu mesleği yapacaksın. Yapmak istemiyorsan zaten denize her çıktığında kafayı biraz biraz yer durursun.
  • kıskandım bi ara ama birazcık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinsemer

Seni seven biri seni aylarca da bekler yıllarca da bekler hemde ihanet etmez. Evet insanların yaşlandığını değiştiğini fark edeceksin her karaya ayak basışın da ama hayat kaliten standartların ve en önemlisi kendin için bu mesleği yapacaksın. Yapmak istemiyorsan zaten denize her çıktığında kafayı biraz biraz yer durursun.

Şu hayatta yapmak istediğim tek meslek bu meslek stajı bile çok keyif alarak yapmıştım. Başka meslek seçseydim kesinlikle pişman olurdum ama bu zorlukları düşündükçe yanlış mı yapıyorum diye soruyorum kendime.

• Kardeş o işte iyi para var bizim bir akraba var 15 senedir falan çalışıyor zengin bayaa 7 bin dolar maaş alıyordu. Ama 40 yaşına falan geldi bıraktı artık 1 ay oluyor, şimdi memur 2300 lira maaş alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tadeon

quote:

Seni seven biri seni aylarca da bekler yıllarca da bekler hemde ihanet etmez. Evet insanların yaşlandığını değiştiğini fark edeceksin her karaya ayak basışın da ama hayat kaliten standartların ve en önemlisi kendin için bu mesleği yapacaksın. Yapmak istemiyorsan zaten denize her çıktığında kafayı biraz biraz yer durursun.

Şu hayatta yapmak istediğim tek meslek bu meslek stajı bile çok keyif alarak yapmıştım. Başka meslek seçseydim kesinlikle pişman olurdum ama bu zorlukları düşündükçe yanlış mı yapıyorum diye soruyorum kendime.

Herkes istediği mesleği yapamıyor Türkiye'de sen yapma şansı yakalamışsın her mesleğin zorluğu vardır kafana takma zorluklarını ve istediğin mesleği yapacağın için sevin. Ben o kadar çok savaş pilotu olmayı istedim ki anlatamam size ama olmadı hala havacılık haberlerini takip eder uçakların inciğini boncuğunu araştırırım havacılık alfabesini ezberledim, terimlerini kendi kendime öğrendim şu anda sorsalar mühendislik mi pilotluk mu deseler 3 yılımı çöpe atacağımı bile bile havacılık derim. Bence sen çok şanslı bir insansın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tadeon

quote:

Herkes istediği mesleği yapamıyor Türkiye'de sen yapma şansı yakalamışsın her mesleğin zorluğu vardır kafana takma zorluklarını ve istediğin mesleği yapacağın için sevin. Ben o kadar çok savaş pilotu olmayı istedim ki anlatamam size ama olmadı hala havacılık haberlerini takip eder uçakların inciğini boncuğunu araştırırım havacılık alfabesini ezberledim, terimlerini kendi kendime öğrendim şu anda sorsalar mühendislik mi pilotluk mu deseler 3 yılımı çöpe atacağımı bile bile havacılık derim. Bence sen çok şanslı bir insansın.

Yorumunuz için teşekkürler, inşallah sizde istediğiniz mesleği yaparsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende aynı durumdayım birkaç sene dişimizi sıkacağız mecbur.

• Dostum sevmiyorsan yol yakınken dön. + ve - tablosu yap. Her maddeye, seni etkileyeceği düzeyde 100 üzerinden puan ver.

+:
    * Aylık 7 bin $ alıyorsun. Türkiye ortalaması bir maaş. (65/100)
    *...

-:
    * O paranın bir kısmını ailene dağıtsanda, para harcayacak, hayatını yaşayacağın zaman az. (-80/100)
    *...

gibi tablo yap, istişareler yap, denizcilik yapanlara sor, fikir al, istişareler yap ve karar ver.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıldır bu + ve - leri yapıyorum kafamda ama meslek ağır basıyor, psikolojik olarak nasıl katlanıcam onu bilmiyorum.

• her şeyin bir bedeli var.Arkas gibi kısa kontratlar yapan şirketleri tercih edebilirsin zabit için 4 süvari için 3 ay mesela...
  • Zamanında bir arkadaşıma, afrikada fabrika kurulumuna sakın gitme türkiyede iş mi yok demiştim.
    Kendi kararını verdi ve gitti , 1 yıl içinde benim kazandığımın 5-6 katını kazandı , büyük bir birikimi oldu ve devam ediyor. Muhtemelen 2-3 yıla geri dönecek, geldiğinde mutlu mesut yaşamına devam edecek. En son türkiye'ye geldiğinde , iyiki beni dinlemediğini benim 2-3 yıl burada süründüğümü söyledim.

Aile olmayınca olmuyor ama ailenin yanında olupta köpekler gibi çalışıp emeğinin karşılığını alamayan resmen sömürülen insanların ülkesi bura. Bana uygun bir kadro olsa 1sn düşünmem giderim bende
  • Hizmet süresi yüzünden gene aynı hesaba geliyor, on sene aralıksız çalışacağına 12 sene aralıklı çalışmış oluyosun. Bu arada zabit misiniz ?

• Hangi okul hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu yapmayacağı anlamına gelmez .O psikoloji anlık olarak değişkenlik gösterir.Bunun birçok örneğide var kimseyi kandırmaya veya teselli etmeye gerek yok çünkü yaşanmışlıklar bunun en büyük ispatı

• Hiyerarşi canını sıkmıyor mu
  • Hangi meslek ilk msj değişmiş ama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiyerarşi bu mesleğin olmazsa olmazıdır başka türlü o kadar insanı kontrol edip emir veremezsiniz. Zaten hiyerarşi zaman ilerledikçe ve rütbe atladıkça sizin lehinize dönüyor. @strangeCOWBOY

Mesajı düzelttim hocam. @Hyperior

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tadeon -- 8 Mayıs 2015; 21:09:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.