Şimdi Ara

Elektro için nota öğrenmek önemli mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Meslek olarak değil hobi olarak yapıyorum. Önümüzdeki yıl sonunda okulda sahne alacağız. Duman falan çalmak istiyoruz. Fakat nota öğrenmem gerekir mi? Ona göre öğreneyim diyorum. Sonuçta profesyonel olarak yapmayacağım.

Müzik ikiye ayrılır; MUSE ve diğerleri.
  • Kağıttan okumak çok önemli değil, bir sürü büyük sanatçı kağıttan nota okumayı bilmiyor. Örnek Eric Clapton, John Mayer vs. Jimi Hendrix'in bildiğini de sanmıyorum. Ama enstrüman üzerinde bilmek önemli. Hobi olarak yapsan bile öğrenmeni tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: John Mayer

Kağıttan okumak çok önemli değil, bir sürü büyük sanatçı kağıttan nota okumayı bilmiyor. Örnek Eric Clapton, John Mayer vs. Jimi Hendrix'in bildiğini de sanmıyorum. Ama enstrüman üzerinde bilmek önemli. Hobi olarak yapsan bile öğrenmeni tavsiye ederim.

Clapton ve Mayerin bilmediğini nerden biliyorsun hocam?

Orijinalden alıntı: ShaG

quote:

Kağıttan okumak çok önemli değil, bir sürü büyük sanatçı kağıttan nota okumayı bilmiyor. Örnek Eric Clapton, John Mayer vs. Jimi Hendrix'in bildiğini de sanmıyorum. Ama enstrüman üzerinde bilmek önemli. Hobi olarak yapsan bile öğrenmeni tavsiye ederim.

John'un ilk albümünün kayıtında yapılan bir belgeseli var, orada söylüyor. Bir de kendi hazırladığı şöyle bir tab var üst kısmında yazıyor bilmediğini.

http://www.tvlala.com/music/mayer/neontab.gif

Eric Clapton'ını da bir röportajında okumuştum.

"CLAPTON: Yes, I was. I played recorder at school. And I learned to read music actually at that point and forgot it later on. But I had -- I had some kind of ability to listen very, very acutely when I was -- when I was young.
    KING: And you forgot it later on?
    CLAPTON: I haven't forgotten how to listen, but I have forgotten how to read music.
    KING: That's what I mean. Why? How could that be?
    CLAPTON: I don't know. I just -- well, I could play "Greensleeves" by reading it, and now I wouldn't know what one note meant from another."

Başka ünlü isimler de bilmiyormuş mesela.

http://www.ultimate-guitar.com/columns/artists_discussions/15_iconic_axemen_who_cant_read_music.html

Burada nota bilmemek dediğim gibi kağıttan okuyamamak, enstrüman üzerinde ve teorisini bilmemek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 1 Ocak 2014; 1:28:20 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ShaG

quote:

John'un ilk albümünün kayıtında yapılan bir belgeseli var, orada söylüyor. Bir de kendi hazırladığı şöyle bir tab var üst kısmında yazıyor bilmediğini.

http://www.tvlala.com/music/mayer/neontab.gif

Eric Clapton'ını da bir röportajında okumuştum.

"CLAPTON: Yes, I was. I played recorder at school. And I learned to read music actually at that point and forgot it later on. But I had -- I had some kind of ability to listen very, very acutely when I was -- when I was young.
    KING: And you forgot it later on?
    CLAPTON: I haven't forgotten how to listen, but I have forgotten how to read music.
    KING: That's what I mean. Why? How could that be?
    CLAPTON: I don't know. I just -- well, I could play "Greensleeves" by reading it, and now I wouldn't know what one note meant from another."

Başka ünlü isimler de bilmiyormuş mesela.

http://www.ultimate-guitar.com/columns/artists_discussions/15_iconic_axemen_who_cant_read_music.html

Burada nota bilmemek dediğim gibi kağıttan okuyamamak, enstrüman üzerinde ve teorisini bilmemek değil.

Sağolasın, ilginçmiş, yıllardır müzikle uğraşıp nota okuyamamak garip bir durum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam aslında durum şöyle bizim müdür baş yardımcımız bizden okul için etkinlik istedi. Ben de 2 yıldır klasik gitar çalıyorum. Elektro gitar ve bateri çalan arkadaşlarım var bas gitarist bulup grup kurup şarkı söyleyelim hocam dedim. Olur dedi. Yani olay bu. Amaç okul da etkinlik olsun Zaten toplasanız 1-2 saat çalacağız kaç şarkı sığar bilmiyorum. Nota öğreneyim mi yani? Meslek olarak yapma amacım yok.

Orijinalden alıntı: piskomat

Hocam aslında durum şöyle bizim müdür baş yardımcımız bizden okul için etkinlik istedi. Ben de 2 yıldır klasik gitar çalıyorum. Elektro gitar ve bateri çalan arkadaşlarım var bas gitarist bulup grup kurup şarkı söyleyelim hocam dedim. Olur dedi. Yani olay bu. Amaç okul da etkinlik olsun Zaten toplasanız 1-2 saat çalacağız kaç şarkı sığar bilmiyorum. Nota öğreneyim mi yani? Meslek olarak yapma amacım yok.

Boş ver o zaman gerek yok.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.