Şimdi Ara

DH- Gitarist Muhabbetleri (Müzik teorisi, teknik, tartışma) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
150
Cevap
7
Favori
5.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Nightwish

Ben ses kartı almayı düşünüyorum. Home Studio için. Bende iş yoğunluğu dışında biraz sıkıntıda var. Çalasım pek gelmiyor. Hep aynı ekipmanlar olmuyor tabi arada bir değişim lazım. Neyse M-AUIDO Fast Track ses kartı almayı planlıyorum. Guitar rig ile kayıt yapmayı düşündüm. Olmadı amplitube. Ne diyorsunuz, olur mu sizce?

soru 1 : iyi bir ses kartı ve iyi bir referans monitör olmadıkça amatör bir kayıttan ileri gidemez DAW bilgisi de çok önemli burada .
    soru 2 : sol veya sağ elinle susturacaksın

T.C. Yeditepe Üniversitesi
    2014-2015 Girişliler

Hukuk Fakültesi ♦ Forum Konusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: boor

gitarpedal varkene neden buradan muhabbet ediyorsunuz ki

oranın ortamı daha iyi gibi ben hep turkrockta takılıyordum ama bir iki samimi arkadaş dışında ölü forum . Bende oraya geçeceğim büyük ihtimal .

2014-2015 Girişliler

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeff Loomis

quote:

Ben ses kartı almayı düşünüyorum. Home Studio için. Bende iş yoğunluğu dışında biraz sıkıntıda var. Çalasım pek gelmiyor. Hep aynı ekipmanlar olmuyor tabi arada bir değişim lazım. Neyse M-AUIDO Fast Track ses kartı almayı planlıyorum. Guitar rig ile kayıt yapmayı düşündüm. Olmadı amplitube. Ne diyorsunuz, olur mu sizce?

soru 1 : iyi bir ses kartı ve iyi bir referans monitör olmadıkça amatör bir kayıttan ileri gidemez DAW bilgisi de çok önemli burada .

Ses kartı fiyat performans diyorlar. Zaten profesyonel bir kayıt beklemiyorum fakat referans monitör nedir onu anlamadım.

2: O hızla solo atarken nasıl susturucamki hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AJFA -- 31 Ocak 2013; 3:31:58 >

• quote:

quote:

quote:

Ses kartı fiyat perforsman diyorlar. Zaten profesyonel bir kayıt beklemiyorum fakat referans monitör nedir onu anlamadım.

2: O hızla solo atarken nasıl susturucamki hocam?

sol elle susturacaksan ki ben bunu tercih ediyorum . alttaki notaya basarken parmağının etli kısmıyla dokunduracaksın üst tele sağ eli tercih edersen bildiğim palm mute. oturup çalışacaksın yutupdan izediğin adamlar boşuna orda değiller .

2014-2015 Girişliler

• müzik yapım stüdyosunda bulunan en önemli cihazlar denilebilir. yapılacak kayıt ve miksler için ciddi önem taşırlar. çoğu ev tipi ya da bilgisayarlar için üretilmiş hoparlörler bazı frekans aralıklarını yüksek ya da alçak çaldıkları yani renkli ses verdikleri için kayıt ya da mixing işlemi esnasında çok berrak bir ses alamayız. bu işlemler sırasında en düz tonu anlayıp, ekolayzer ve maskeleyici efektlerin kararını tutturabilmek için çabalarken referans monitörlerden gelen "flat" ses bizi asla yanıltmaz. satın alırken imkanları zorlayıp en iyisini edinmek akıllıca bir iştir. zira bu aletlerin teknolojiyle pek ilgisi yoktur, altı ayda bir yeni ve daha gelişmişi çıkmaz, evladiyeliktir.
    alıntı
    wolf eye senin dediğin gibi yaparsa iki ses aynı anda çıkar çirkin duyulur .

2014-2015 Girişliler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boor

gitarpedal varkene neden buradan muhabbet ediyorsunuz ki

oranın ortamı daha iyi gibi ben hep turkrockta takılıyordum ama bir iki samimi arkadaş dışında ölü forum . Bende oraya geçeceğim büyük ihtimal .

Gel gel üyeler çok sağlam. Öbür taraftaki gibi hayko mu manga mı? muhabbeti yapacak tipte adamlar yok en azından

• Bu konu ölmesin yav

Bu konu ölmesin yav

hocam selamlar bende ist avrupa yakasinda oturuyorum tophane karakoy civarindayim. Yaş 20 4-5 aydir elektro gitar dersi aliyorum+caliyorum. Eger beraber calalim biseyler yapalim istersen bana uyar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ŞahinAbi

quote:

Bu konu ölmesin yav

hocam selamlar bende ist avrupa yakasinda oturuyorum tophane karakoy civarindayim. Yaş 20 4-5 aydir elektro gitar dersi aliyorum+caliyorum. Eger beraber calalim biseyler yapalim istersen bana uyar

Hocam yazın düşünelim birşeyler, sende kendini geliştirirsin biraz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.