|
hayat çeşitli engebelerle doludur Allah insana akıl vermiştir hiç bir bela dert insana doğrudan gelmez önce uyarı gelir bu onun merhametindendir. ![]() bu uyarılar sadece uyarılanlar için değil o uyarıları görüp ders almayanları da kapsar. mesela ahlaken doğru olmayan bir yola saptınız o yolda size bir uyaran olay gelir biri o yolda zarar görür devam edersiniz sonra biri yaralanır devam edersiniz bu uyarılara gözlerinizi hırs ile kapatır devam edersiniz sonra biri ölür sonrası yoktur siz ölürsünüz. çakıllı bir yolda giderken ayağınız kayar önce boş verirsiniz unutursunuz sonra bir gün o yolda arabanızla giderken frene basarsınız araba durmaz uçuruma gidersiniz başkalarını engellere takılırken görürsünüz gülersiniz yarın o engel sizi yıkar susarsınız. düşman yaklaşır onunla dost olursunuz yaptıklarına kulaklarınızı tıkarsınız o düşman sizi ezer insan acizdir bir kollayanı olmasa bu acımasız dünyada ezilir ibret alın aklınızı kullanın insan güvenilmezdir. Allah ın yardımı sizin ders alma kabiliyetinize ve aklınıza bağlıdır. O önceden başınıza küçük bir musibet vermeden size büyük bir bela rastlamasına izin vermez. bunu görüpte hala devam ediyorsanız sebebi kendinizde arayın. ibret alın gözlemleyin ders alın sonunu düşünün bu kul yazısı bile aslında sizin için bir düşünme fırsatıdır halbuki o kur an da anlayana daha ne yardımlar vardır. Allah kötü yolda ısrar edenin yolunun sonuna bir çukur akıl edenin yolunun sonuna bir kurtuluş koymuştur. O nu dinleyin duyun insanoğlu nun gözü hırsıyla kör uyarıyı görmez de hep çukura kendisi düşer. aklınızı kullanın. O nun yardımı oradadır içinizden bir ses size yapma der bir ses te yap der size kötü olanı yap diyen ise bellidir çevrenizdeki her olay size bir mesajdır. iyi anlayın. ![]() işte o uyarıları anlayamayanlar kibirlenen sözde akıllılar çukurlarına düşecek olanlardır. o çukurları hak edenlerin kulakları Allah ın yardımını duyamaz hak ettiklerine gömülürler kimse kaçamaz herkes adaleti er geç görür. yardım bulamayanlar zaten yardımı hak etmeyenlerdir. o ince adaleti görebilene. ![]() bir gün ayağınız kaydı bacağınız bir yere çarptı yaralandı küfür ettiniz ders almadınız yarın aynı yerde ailenizden birinin ayağı kaydı başını duvara çarptı ve.. siz o yardımı gördünüz mü aklı olan o yardımı gören kişi Allah ım şükür sana bana bunu gösterdin deyip o kayganlığın nedenini görüp kapatır ertesi gün ailenizdeki kişi orada kayıp düşmez şimdi ne oldu Allah size musibet verip yardım etti ve ailenizden bir kişiyi size bağışladı böyle her gün milyonlarca ders verilir kimi görür çoğu görmez görenler bilenlerdir göremeyenler küfredenler. ![]() bunlar kendini akıllı sanan bazılarına ibrettir. Allah size her zaman yardım ediyor ama siz hiç duymuyorsunuz. zaten hep hak ettiğinizi buluyorsunuz. siz kendi elinizle o yardımdan uzaksınız. ![]() tv de haberleri izleyin hız yapanlar kavga edenler uçurumdan uçanlar birbirinden zarar görenler onlar aklını kullanmayanlardır. onlar o yardımı göremeyenlerdir. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATROMITOS -- 15 Mayıs 2026; 12:49:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler